Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ακυρώθηκε το GP της Ιαπωνίας

Τα GP στην Ευρώπη μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου

Οι FIM, IRTA και Dorna, ανακοίνωσαν μόλις πριν από λίγο, την οριστική ακύρωση του Grand Prix της Ιαπωνίας, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας στην χώρα. Να θυμίσουμε ότι ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 16-18 Οκτωβρίου στο Twin Ring Motegi. Η συγκεκριμένη πίστα βρίσκεται στο ημερολόγιο των αγώνων από το 1999 και πλέον το παγκόσμιο πρωτάθλημα των GP θα επιστρέψει εκεί το 2021.

Ο Kaoru Tanaka, πρόεδρος της Mobilityland Corporation που διαχειρίζεται την  πίστα δήλωσε: Mobilityland προετοιμαζόταν για το φετινό Grand Prix της Ιαπωνίας, αλλά οι συνθήκες στην Ιαπωνία και την Ευρώπη είναι απρόβλεπτες και αναμένεται επέκταση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων. Μετά από συζητήσεις, συμφωνήσαμε με την Dorna να ακυρώσουμε εντελώς τον αγώνα για την φετινή χρονιά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια μεγάλη απογοήτευση για όλους και ευχαριστούμε για την κατανόηση του κόσμου."

Ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna, δήλωσε από την μεριά του ότι η ακύρωση ενός τόσο ιδιαίτερου αγώνα όπως αυτού στο Motegi, γίνεται με πολύ μεγάλη λύπη, καθώς αυτό σημαίνει ταυτόχρονα, ότι η Ιαπωνία δεν θα έχει για πρώτη φορά αγώνα στο ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, από το 1986! Δεν παρέλειψε επίσης να συμπληρώσει, ότι όλος ο μηχανισμός των GP δουλεύει ακατάπαυστα, προκειμένου να ολοκληρωθούν όσοι περισσότεροι αγώνες γίνεται για φέτος, μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης ασφάλειας. Γι' αυτό η Dorna μαζί με την IRTA και την MSMA αποφάσισαν να παραμείνουν τα GP στην Ευρώπη, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.