Aleix Espargaro - Από 5ος... 8ος, για παράβαση στις πιέσεις ελαστικών!

Ο Ισπανός ανοίγει τον χορό των ποινών για τη μη συμμόρφωση με το ελάχιστο όριο πίεσης ελαστικών
motomag MotoGP – O Aleix Espargaro τιμωρήθηκε με ποινή χρόνου για παράβαση στις πιέσεις ελαστικών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/10/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO, πως στο βρετανικό GP έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του το ενιαίο σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών το οποίο ελέγχει σε πραγματικό χρόνο όλες τις μοτοσυκλέτες του grid όσον αφορά την πίεση των ελαστικών ώστε αυτές να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς. Στον αγώνα της Ταϊλάνδης ο Aleix Espargaro έγινε ο πρώτος αναβάτης του MotoGP που δέχεται ποινή χρόνου καθώς σύμφωνα με τους αγωνοδίκες παραβίασε για δεύτερη φορά φέτος τους κανονισμούς.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών Michelin έχει θέσει όριο στις πιέσεις ελαστικών, στo 1,9 bar για μπροστά και 1,7 bar για πίσω, με τους νέους κανονισμούς να αφορούν για την ώρα τους δύο αγώνες, Sprint και Κυριακής και όχι τα προκριματικά και τις ελεύθερες δοκιμές. Ταυτόχρονα οι ποινές έχουν ως εξής: 1η παράβαση: προειδοποίηση, 2η παράβαση: χρονική ποινή 3 δευτερολέπτων, 3η παράβαση: χρονική ποινή 6 δευτερολέπτων, 4η παράβαση: χρονική ποινή 12 δευτερολέπτων, με την ποινή αποκλεισμού να ισχύει μόλις οι αναβάτες προσαρμοστούν στο νέο αυτό σύστημα. Στο GP της Ταϊλάνδης είδαμε τον Aleix Espargaro να γίνεται ο πρώτος αναβάτης που λαμβάνει ποινή χρόνου καθώς παραβίασε για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά τους κανονισμούς. Ο αναβάτης της Aprilia μπορεί να τερμάτισε στην πέμπτη θέση ωστόσο μετά την ποινή των τριών δευτερολέπτων έπεσε στην όγδοη θέση. Ταυτόχρονα οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως και οι Jorge Martin, Marc Márquez και Pol Espargaro είχαν παραβεί τον κανονισμό στον αγώνα της Ταϊλάνδης αλλά επειδή ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό δέχθηκαν μόνο προειδοποίηση.

Motogp
Ετικέτες

MotoGP – Marc Marquez: “Είμαι ξανά στο επίπεδο που είχαν πριν τον τραυματισμό”!

Σε 12 αγώνες έχει σχεδόν τους ίδιους βαθμούς με ολόκληρη την περσυνή χρονιά
Marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/7/2025

Ο Marc Marquez διανύει μία εξαιρετική χρονιά. Είμαστε λίγο μετά τα μέσα της σεζόν και ο Ισπανός αναβάτης έχει μόλις 11 βαθμούς λιγότερους από όσους μάζεψε όλη την περσυνή χρονιά.

Στα 32 του χρόνια, ο Ισπανός όχι μόνο έχει φτάσει τα θρυλικά νούμερα του 2019, αλλά τα έχει ξεπεράσει. Με 381 βαθμούς σε 12 αγώνες, έχει συγκεντρώσει το 85,8 % των διαθέσιμων πόντων, ξεπερνώντας το ήδη εξαιρετικό 83,3 % του 2019! Η σύγκριση ποσοστών για τον ίδιο αναβάτη, είναι ο καλύτερος τρόπος να σχηματίσεις εικόνα μεταξύ διαφορετικών περιόδων στα MotoGP με αρκετές αλλαγές να έχουμε μεσολαβήσει.

Κατά την διάρκεια του Ουγγρικού GP ο Marquez δήλωσε “Είναι δύσκολο να πω αν είμαι ο καλύτερος Marc ever. Αλλά έχω επιστρέψει στο επίπεδο πριν τον τραυματισμό, με περισσότερο έλεγχο και την ίδια δίψα για νίκες. Και φαίνεται η ωριμότητα στην πίστα: λιγότερη επιθετικότητα, μεγαλύτερη ψυχραιμία. Το sprint στη Γερμανία, όπου κέρδισα στο τελευταίο γύρο πλησιάζοντας τον Bezzecchi, ήταν ξεχωριστό. Τώρα μπορώ να διαχειρίζομαι καλύτερα τον εαυτό μου, με λιγότερο ρίσκο”.

Όσον αφορά τον τίτλο, δήλωσε: “Ακολουθώ μια ειλικρινή προσέγγιση, μετά το καλοκαίρι, αντιμετωπίζω τους τελευταίους δέκα αγώνες με την νοοτροπία ότι μόνο εγώ μπορώ να χάσω αυτόν τον τίτλο. Αν πρέπει να διαχειριστούμε, θα το κάνουμε. Αν μπορούμε να νικήσουμε, θα προσπαθήσουμε σίγουρα”.