Τον Ιούνιο ο οδηγός της LCR Honda, Rins είχε μία άσχημη πτώση στον αγώνα Sprint στο Mugello με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα κνήμης και περόνης στο δεξί του πόδι. Στη συνέχεια χρειάστηκαν δύο εγχειρήσεις στη Φλωρεντία και τη Μαδρίτη και πολλές ημέρες αποθεραπείας ώστε ο Ισπανός να μπορέσει να βρεθεί εκ νέου στη σέλα της RC213V στο GP της Ιαπωνίας. Ο Rins προσπάθησε να λάβει μέρος στον αγώνα ωστόσο ο πόνος μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός συνέχειας. Ο Rins κατάφερε δύο εβδομάδες αργότερα να τερματίσει ένατος στο GP της Ινδονησίας και όλα έδειχναν πως οι πόνοι έχουν σταματήσει και πως ο Ισπανός μπορεί σιγά σιγά να επανέλθει στην προηγούμενη αγωνιστική του φόρμα, ωστόσο στην Αυστραλία οι πόνοι επέστρεψαν με τον Rins να μην αγωνίζεται στο Philip Island.
Ο Ισπανός υποβλήθηκε σε εξετάσεις στη Μελβούρνη ενώ στη συνέχεια την Κυριακή επέστρεψε στην Ισπανία ώστε να συμβουλευτεί τους γιατρούς του στη Μαδρίτη. Ο Rins αφού ολοκλήρωσε τις εξετάσεις ανακοίνωσε πως: “ο τραυματισμός συνεχίζει να εξελίσσεται θετικά. Εντοπίσαμε την αιτία του πόνου και θα κάνουμε μια μικρή επέμβαση για να τον ανακουφίσουμε. Δεν θα είμαι στην Ταϊλάνδη, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την πλήρη αποκατάσταση”.
Η ομάδα της LCR Honda δεν έχει αποφασίσει αν θα υπάρξει αντικαταστάτης για τη θέση του Rins στο GP της Ταϊλάνδης.
MotoGP 2026, Ταϊλάνδη, PR - Επικράτηση Bezzecchi με ρεκόρ, 2ος ο Marc, Bagnaia στα Q1...
Κάκιστες επιδόσεις Yamaha, με καλύτερο τον Fabio μόλις στην 16η θέση
Από τον
Κώστα Γκαζή
27/2/2026
Στα PR που ακολουθούν τα FP1, η Aprilia έδειξε για μια ακόμη φορά την εξέλιξη που έχει γίνει στο Noale, με τον Bezzecchi να κατακτά την πρώτη θέση με ρεκόρ γύρου μάλιστα, με εξαιρετική τοποθέτηση του Martin στην 5η θέση, και με τον Ιάπωνα Ogura 9ο. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2025 Marc Marquez βρέθηκε 2ος μεν, αλλά ήταν 0,421 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Bez, ενώ ο ομόσταυλός του, Bagnaia σημείωσε μόλις τον 15ο χρόνο, και πρέπει να περάσει τώρα από τα Q1!
Η πρώτη ημέρα της σεζόν MotoGP 2026 ολοκληρώθηκε, με τον Marco Bezzecchi να τερματίζει πρώτος τόσο στα FP1 το πρωί, όσο και στα PR το απόγευμα, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό -τουλάχιστον στα δοκιμαστικά.
Το απόγευμα η απειλή για βροχή κρεμόταν πάνω από τα κεφάλια των αναβατών, κι έτσι οι αναβάτες πίεζαν από την αρχή, με τον φόβο να προλάβουν να κάνουν χρόνο που θα τους επέτρεπε να περάσουν απευθείας στα Q2.
Τελικά η πίστα έμεινε στεγνή, και ο Bez έκλεισε την Παρασκευή πρώτος και με διαφορά, καταρρίπτοντας το απόγευμα το ρεκόρ γύρου με 1:28.526 – ταχύτερος ακόμη και από τους χρόνους του τεστ που έγινε στην ίδια πίστα.
Ο Marc Marquez για μεγάλο διάστημα βρισκόταν εκτός δεκάδας, καθώς όπως και το πρωί δεν έδειχνε ικανός όχι για επικράτηση, αλλά ούτε για εύκολη αναρρίχηση στις κορυφαίες θέσεις. Τελικά στα τελευταία λεπτά κατάφερε να γράψει γρήγορο γύρο να να ανέβει 1ος, όμως μετά ήρθε ο καταιγιστικός γύρος του Bez, με τον Ιταλό να τίθεται μπροστά σχεδόν για μισό δευτερόλεπτο. Δεν πειράζει, καθώς η δεύτερη θέση καθόλου κακή δεν είναι για τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, ειδικά αν συγκριθεί με την… 15η του Bagnaia που για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκε ασταθής σε απόδοση και τώρα θα πρέπει να κουραστεί περισσότερο και να περάσει από τα Q1.
Δεύτερος καλύτερος αναβάτης Ducati, και τρίτος ταχύτερος γενικά, ήταν ο Fabio Di Giannantonio (VR46 Racing Team) ο οποίος για μεγάλο μέρος της διαδικασίας ήταν επικεφαλής, πριν υποχωρήσει στην 3η θέση προς το τέλος.
Ο Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing) σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του στην προτελευταία προσπάθειά του, μόλις 0,659 δλ. πίσω από τον Bezzecchi, για να βρεθεί 4ος, ο καλύτερα τοποθετημένος αναβάτης των “πορτοκαλί”, με δεύτερο αναβάτη της ΚΤΜ τον Binder στην 8η θέση.
Ο Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) ήταν 6ος, μπροστά από τον Joan Mir (Honda HRC Castrol), που ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Honda.
Εδώ να πούμε πως μπορεί η Gresini να έφερε για βοήθεια τον Pirro να τρέξει με τη μοτοσυκλέτα του τραυματία Aldeguer, όμως ο Ιταλός δεν τα πήγε καλά στα PR, αφού βρέθηκε στην αγωνιστική γραμμή οδηγώντας αργά, εμποδίζοντας τον ομόσταυλό του, Alex Marquez, με τους αγωνοδίκες να του δίνουν την πρώτη ποινή της χρονιάς!
Ο Ai Ogura (Trackhouse MotoGP Team), έκλεισε τα PR 9ος και πήρε θέση στα Q2, όμως είχε πτώση στη Στροφή 7 λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας -η δεύτερη πτώση στη σεζόν, μετά την ανώδυνη του Martin στα FP1. Ευτυχώς και ο Ιάπωνας είναι καλά στην υγεία του και συνεχίζει χωρίς πρόβλημα.
Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε τέλος η Παρασκευή για τη Yamaha με τον νέο V4, αφού ταχύτερος όλων ήταν ο Quartararo στην 16η θέση, 1,358 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, 19ος ήταν ο Miller -που μάλλον τζάμπα έχασε 2 κιλά για να έχει κάποιο πλεονέκτημα-, 20ος ο Rins και 21ος ο Toprak που απέχει 1,839 δευτερόλεπτα από τον Bez…