Alex Rins - Δεν θα λάβει μέρος στο GP της Ταϊλάνδης

Τρίτη χειρουργική επέμβαση στο δεξί του πόδι...
Alex Rins, νέα εγχείρηση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/10/2023

Ο Alex Rins μπορεί να έκανε την επιστροφή του στους αγώνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο Mugello ωστόσο ο Ισπανός θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μια νέα μικρή επέμβαση στο δεξί τραυματισμένο του πόδι ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη που υπάρχει.

Τον Ιούνιο ο οδηγός της LCR Honda, Rins είχε μία άσχημη πτώση στον αγώνα Sprint στο Mugello με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα κνήμης και περόνης στο δεξί του πόδι. Στη συνέχεια χρειάστηκαν δύο εγχειρήσεις στη Φλωρεντία και τη Μαδρίτη και πολλές ημέρες αποθεραπείας ώστε ο Ισπανός να μπορέσει να βρεθεί εκ νέου στη σέλα της RC213V στο GP της Ιαπωνίας. Ο Rins προσπάθησε να λάβει μέρος στον αγώνα ωστόσο ο πόνος μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός συνέχειας. Ο Rins κατάφερε δύο εβδομάδες αργότερα να τερματίσει ένατος στο GP της Ινδονησίας και όλα έδειχναν πως οι πόνοι έχουν σταματήσει και πως ο Ισπανός μπορεί σιγά σιγά να επανέλθει στην προηγούμενη αγωνιστική του φόρμα, ωστόσο στην Αυστραλία οι πόνοι επέστρεψαν με τον Rins να μην αγωνίζεται στο Philip Island.

MotoGP

Ο Ισπανός υποβλήθηκε σε εξετάσεις στη Μελβούρνη ενώ στη συνέχεια την Κυριακή επέστρεψε στην Ισπανία ώστε να συμβουλευτεί τους γιατρούς του στη Μαδρίτη. Ο Rins αφού ολοκλήρωσε τις εξετάσεις ανακοίνωσε πως: “ο τραυματισμός συνεχίζει να εξελίσσεται θετικά. Εντοπίσαμε την αιτία του πόνου και θα κάνουμε μια μικρή επέμβαση για να τον ανακουφίσουμε. Δεν θα είμαι στην Ταϊλάνδη, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την πλήρη αποκατάσταση”.

Η ομάδα της LCR Honda δεν έχει αποφασίσει αν θα υπάρξει αντικαταστάτης για τη θέση του Rins στο GP της Ταϊλάνδης.

Ετικέτες

MotoGP: Η KTM σκέφτεται να διώξει τον Vinales στην μέση της σεζόν – Η απάντηση του Ισπανού

Στα άκρα φαίνεται να είναι οι σχέσεις των δύο πλευρών
vinales
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/8/2026

Η KTM εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Maverick Vinales ήδη από το GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τον Pol Espargaro να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να τον αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο διαφορετικές πηγές, η KTM μελετά τον καταλληλότερο τρόπο για να απαλλαγεί από τον Vinales το συντομότερο δυνατό, έχοντας καλέσει τον Pol Espargaro να τον αντικαταστήσει στο GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο – κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ισπανός αναβάτης ταλαιπωρείται εδώ και πολλούς μήνες από τον τραυματισμού στον ώμο του, ενώ παράλληλα η σχέση του με τον CEO της Tech3, Guenther Steine είναι στα άκρα.

Ο Vinales είχε δεσμευτεί να αγωνιστεί με την Tech3 το 2025 και το 2026, με συμβόλαιο που τον συνέδεε άμεσα με την KTM, και μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα το 2025, ο κατασκευαστής του υποσχέθηκε προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα.

Το χειμώνα ήμουν στην εργοστασιακή ομάδα, τώρα δεν ξέρω καν που βρίσκομαι”, δήλωσε ο Ισπανός κατά τη διάρκεια του GP της Τσεχίας.

Η KTM είχε τη δυνατότητα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, να ανανεώσει το συμβόλαιο του Vinales για ένα ακόμη έτος – και ο ίδιος ήθελε πολύ να συμβεί αυτό – αλλά οι υπογραφές των Alex Marquez και Fabio di Giannantonio στην εργοστασιακή ομάδα, σε συνδυασμό με τη σιωπή της Tech3, εκνεύρισαν τον Ισπανό, που δήλωσε: “Αν δεν συνεχίσω στο MotoGP, υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος: η KTM. Η KTM μου έστειλε ένα συμβόλαιο, το υπέγραψα και, δύο εβδομάδες αργότερα, μου είπαν ότι δεν ήταν έγκυρο ”.

Ο Guenther Steine σχολίασε: “Δεν θέλουμε κανένα είδος βαρών από το παρελθόν και, ως εκ τούτου, ίσως άτομα που συνδέονταν με τον όμιλο, όχι μόνο με την Tech3 και την KTM, αλλά με τον όμιλο γενικότερα, να μην ταιριάζουν”. Κάτι που ίσχυε και στην περίπτωση του Brad Binder.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της KTM, Pit Beirer, διατήρησε χαμηλό προφίλ καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ο Beirer δήλωνε από την αρχή ότι η τελική απόφαση για τη σύνθεση των αναβατών της Tech3 για το 2027 θα λαμβανόταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και πληροφορίες θέλουν να έχει καταλήξει στους Luca Marini και Senna Agius.

Η KTM προσπαθεί, επομένως, να κλείσει το θέμα του Vinales το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφύγει μια αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου της σεζόν, προσπαθώντας έτσι να απομακρύνει τον Vinales, χωρίς να υποστεί απώλειες σε οικονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων.

Ο Ισπανός φανερά εκνευρισμένος από τα παραπάνω δημοσιεύματα δήλωσε: “Αρχίζω να διαβάζω άρθρα που δεν έχουν κανένα νόημα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο κέντρο APC και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορώ να αναρρώσω. Συγκρίνω όλες αυτές τις πληροφορίες με τους γιατρούς μου για να διαπιστώσω αν αυτό είναι το πρόβλημα και ποιος είναι ο τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση. Σταματήστε να γράφετε ηλίθια άρθρα για μένα. Δεν θα αγωνιστώ στο WSBK και θα ολοκληρώσω τη χρονιά όπως ορίζει το συμβόλαιό μου”.