Alex Rins - Δεν θα λάβει μέρος στο GP της Ταϊλάνδης

Τρίτη χειρουργική επέμβαση στο δεξί του πόδι...
Alex Rins, νέα εγχείρηση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/10/2023

Ο Alex Rins μπορεί να έκανε την επιστροφή του στους αγώνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο Mugello ωστόσο ο Ισπανός θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μια νέα μικρή επέμβαση στο δεξί τραυματισμένο του πόδι ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη που υπάρχει.

Τον Ιούνιο ο οδηγός της LCR Honda, Rins είχε μία άσχημη πτώση στον αγώνα Sprint στο Mugello με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα κνήμης και περόνης στο δεξί του πόδι. Στη συνέχεια χρειάστηκαν δύο εγχειρήσεις στη Φλωρεντία και τη Μαδρίτη και πολλές ημέρες αποθεραπείας ώστε ο Ισπανός να μπορέσει να βρεθεί εκ νέου στη σέλα της RC213V στο GP της Ιαπωνίας. Ο Rins προσπάθησε να λάβει μέρος στον αγώνα ωστόσο ο πόνος μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός συνέχειας. Ο Rins κατάφερε δύο εβδομάδες αργότερα να τερματίσει ένατος στο GP της Ινδονησίας και όλα έδειχναν πως οι πόνοι έχουν σταματήσει και πως ο Ισπανός μπορεί σιγά σιγά να επανέλθει στην προηγούμενη αγωνιστική του φόρμα, ωστόσο στην Αυστραλία οι πόνοι επέστρεψαν με τον Rins να μην αγωνίζεται στο Philip Island.

MotoGP

Ο Ισπανός υποβλήθηκε σε εξετάσεις στη Μελβούρνη ενώ στη συνέχεια την Κυριακή επέστρεψε στην Ισπανία ώστε να συμβουλευτεί τους γιατρούς του στη Μαδρίτη. Ο Rins αφού ολοκλήρωσε τις εξετάσεις ανακοίνωσε πως: “ο τραυματισμός συνεχίζει να εξελίσσεται θετικά. Εντοπίσαμε την αιτία του πόνου και θα κάνουμε μια μικρή επέμβαση για να τον ανακουφίσουμε. Δεν θα είμαι στην Ταϊλάνδη, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την πλήρη αποκατάσταση”.

Η ομάδα της LCR Honda δεν έχει αποφασίσει αν θα υπάρξει αντικαταστάτης για τη θέση του Rins στο GP της Ταϊλάνδης.

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες