Alex Rins -Κάταγμα κνήμης και περόνης δεξιού ποδιού στο Mugello

Ένας ακόμη αναβάτης της Honda στο χειρουργείο
Alex Rins
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/6/2023

Μετά από μια άσχημη πτώση στον Sprint Race αγώνα του Σαββάτου στο Mugello, ο αναβάτης της LCR Honda Alex Rins υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης στο δεξί του πόδι. Θυμίζουμε πως και ο Joan Mir είχε πτώση και τραυματισμό στο δάχτυλο -στα δοκιμαστικά- που τον έκανε να αποσυρθεί πριν τον αγώνα, ενώ πτώση είχε στον κυρίως αγώνα και ο Marc Marquez, με τη Honda να έχει βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, παρά τη συνδρομή της Kalex στο πλαίσιο της RC213V.

Ο Rins μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Careggi της Φλωρεντίας όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως έχει υποστεί κάταγμα κνήμης και περόνης, ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Θα παραμείνει υπό παρακολούθηση και μόλις πάρει άδεια, θα επιστρέψει στην Ισπανία για να υποβληθεί σε μια τελική επέμβαση.

Ο Lucio Cecchinello επικεφαλής της ομάδας της LCR Honda δήλωσε: Rins έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης της Φλωρεντίας, είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο. Έκανε την πρώτη θεραπεία για το πόδι του, αφού πήρε τον εξωτερικό σταθεροποιητή προκειμένου να σταθεροποιηθεί το κάταγμα. Δεν μπορούν να κάνουν την επέμβαση αμέσως, επειδή πρέπει πρώτα να επιβραδύνουν τη διαδικασία της φλεγμονής. Και στη συνέχεια, σε λίγες ημέρες, θα κάνει την τελική επέμβαση, πολύ πιθανόν στην Ισπανία, στη Μαδρίτη".

Ο Alex Rins αναμένεται να χάσει τους δύο επόμενους αγώνες στο Sachsenring και στο Assen, ενώ μένει να δούμε αν η ομάδα της LCR Honda αντικαταστήσει τον Ισπανό αναβάτη στα εν λόγω Grand Prix.

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες