Ανακοίνωση Dorna σχετικά με την αποχώρηση της Suzuki

Σε αυστηρό τόνο το δελτίο τύπου
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/5/2022

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει προκληθεί τεράστιος ντόρος από τις φήμες και τις δηλώσεις διαφόρων στελεχών, σχετικά με την αιφνιδιαστική απόφαση που φέρεται να έχει πάρει το εργοστάσιο της Suzuki για αποχώρηση από τα MotoGP στο τέλος της φετινής σεζόν. Η είδηση έπεσε πραγματικά σαν ηλεκτρική εκκένωση στα paddock των MotoGP, αιφνιδιάζοντας ακόμη και την ίδια την ομάδα!

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχει έρθει η επίσημη επιβεβαίωση της Suzuki, αλλά έγινε γνωστό τοις πάσι ότι το απόγευμα της Δευτέρας συγκλήθηκε μία συνάντηση στο box της Suzuki για να ανακοινωθεί η απόφαση. Το πόσο απρόσμενο ήταν αυτό, αποδεικνύεται από το γεγονός πως ο Rins είχε δηλώσει μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας ότι το εργοστάσιο του γνωστοποίησε πως θέλει να τον κρατήσει και για το 2023, ενώ ο Livio Suppo που ανέλαβε τα καθήκοντα του Team Manager στην αρχή της σεζόν, ήταν εν αναμονή του προϋπολογισμού για να δει πώς θα κινηθεί με τους αναβάτες.

Αυτό όμως που επιβεβαιώνει περίτρανα ότι δεν είναι απλώς φήμες όλο αυτό, είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις πριν από λίγο η Dorna σχετικά με το θέμα. Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου αναφέρει πως "σχετικά με τις πρόσφατες φήμες για αποχώρηση της Suzuki από τα MotoGP στο τέλος του 2022, η Dorna Sports επικοινώνησε επίσημα με το εργοστάσιο προκειμένου να τους υπενθυμίσει ότι οι όροι του συμβολαίου τους για να συμμετέχουν στα MotoGP δεν τους επιτρέπουν να πάρουν μια τέτοια απόφαση μόνοι τους".

Να θυμίσουμε εδώ πως μόλις πέρσι η Suzuki είχε υπογράψει συμβόλαιο επέκτασης συνεργασίας με την Dorna για παραμονή της στο grid των MotoGP μέχρι το 2026. Προφανώς και μια τέτοια απόφαση θα έχει συνέπειες, κυρίως οικονομικές, βάσει της ρήτρας που συμπεριλαμβάνεται σε αυτό

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σε περίπτωση που ακόμη και έτσι αποφασίσει τελικά η Suzuki να αποχωρήσει μετά από συμφωνία με την Dorna, η διοργανώτρια εταιρεία θα αποφασίσει για τον ιδανικό αριθμό αναβατών και ομάδων που θα συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία το 2023.

Επιπλέον, η Dorna κάνει λόγο για το διαρκές και αυξανόμενο ενδιαφέρον που συνεχίζει να λαμβάνει από εργοστασιακές αλλά και ανεξάρτητες ομάδες που θέλουν να μπουν στα MotoGP, καθώς όπως λένε το σπορ εξακολουθεί να αποτελεί ένα παγκόσμιο παράδειγμα δυνατού ανταγωνισμού, καινοτομίας και ψυχαγωγίας, για εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές ανά την υφήλιο. Μάλιστα, κλείνει την ανακοίνωσή της λέγοντας πως το ενδιαφέρον από αυτές τις ομάδες επικαιροποιήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, δείχνοντας πόσο σοβαρά είναι τα δεδομένα σχετικά με την Suzuki.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες