Aprilia Racing Team - Aleix Espargaro και Maverick Vinales με την RS-GP του 2024 [VIDEO]

Μικρές οι χρωματικές αλλαγές στη φετινή αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Aprilia
motomag Aprilia Racing Team – Οι Espargaro και Vinales παρουσίασαν την RS-GP του 2024 [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/2/2024

Η προτελευταία παρουσίαση ομάδας του MotoGP για φέτος ανήκε στην Aprilia Racing Team, με τους Aleix Espargaro και Maverick Vinales να παρουσιάζουν την RS-GP με την οποία θα αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ιταλική εταιρεία διατηρεί το συγκεκριμένο δίδυμο αναβατών, με τους Espargaro και Vinales να έχουν αποδείξει με το παραπάνω πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικοί με την RS-GP. Δοκιμαστής της ομάδας παραμένει για ακόμη μία χρονιά ο Ιταλός Lorenzo Savadori.

Aprilia Racing Team – Οι Espargaro και Vinales παρουσίασαν την RS-GP του 2024 [VIDEO]

Όσον αφορά τα αγωνιστικά χρώματα της μοτοσυκλέτας της Aprilia οι αλλαγές που βλέπουμε τη φετινή χρονιά είναι ελάχιστες. Το λογότυπο της Aprilia που βρίσκεται στο αεροδυναμικό εμπρός βοήθημα είναι φέτος βαμμένο σε λευκό-κόκκινο χρώμα σε σχέση με το ολόλευκο περσινό, ενώ το λογότυπο της Aprilia το οποίο βρίσκεται στα πλαϊνά φαιρινγκ έχει μια διαφορά. Πέρυσι το αρχικό “A” του ονόματος Aprilia ήταν βαμμένο σε κόκκινο χρώμα ενώ φέτος τα τελευταία γράμματα “ilia” της Aprilia είναι βαμμένα σε κόκκινο-λευκό χρώμα. Κατά τα άλλα ο μαύρος χρωματισμός με κάποια μωβ και κόκκινα στοιχεία παραμένει και φέτος.

Aprilia Racing Team – Οι Espargaro και Vinales παρουσίασαν την RS-GP του 2024 [VIDEO]

Ο Aleix Espargaro δήλωσε μετά την παρουσίαση: “Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ της εξέλιξης της RS-GP, πάντα θεωρούσα την Aprilia δεύτερη οικογένεια μου. Πιστεύω πως τη φετινή χρονιά θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά.”

O Maverick Vinales δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια των διακοπών είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ ώστε να είμαι έτοιμος για φέτος. Οι δοκιμές που κάναμε με την ομάδα δείχνει ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Σχεδόν κάθε αναβάτης και κάθε μοτοσυκλέτα στο grid έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για το βάθρο, και αυτό κάνει τη φετινή πρόκληση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.”

Aprilia Racing Team – Οι Espargaro και Vinales παρουσίασαν την RS-GP του 2024 [VIDEO]

O Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing Team, Massimo Rivola ανέφερε: “Τα τελευταία χρόνια συνεχώς εξελισσόμαστε. Φέτος θα ανεβάσουμε τον πήχη και ελπίζω να πετύχουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Έχουμε ικανούς αναβάτες και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε.”

Ο Romano Albesiano, αγωνιστικός διευθυντής της Aprilia Racing Team δήλωσε: “H RS-GP βρίσκεται σε καλό επίπεδο όσον αφορά την εξέλιξη. Όσον αφορά την αεροδυναμική έχουμε κάποιες καινοτομίες για φέτος και ελπίζω αυτές να δουλέψουν.”

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες