MotoGP - Οι ημερομηνίες παρουσίασης όλων των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας για το 2024

Οι έντεκα ομάδες θα δείξουν στο κοινό τα νέα χρώματα και τους αναβάτες τους, με τις παρουσιάσεις να να μεταδίδονται ζωντανά στα social media
motomagMotoGP – Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες παρουσίασης όλων των ομάδων για το 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/1/2024

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες παρουσίασης και των έντεκα ομάδων της μεγάλης κατηγορίας του MotoGP, εκεί όπου θα δούμε τα νέα χρώματά των μοτοσυκλετών του θεσμού και τις νέες συνθέσεις αναβατών, με τις παρουσιάσεις να μεταδίδονται φυσικά ζωντανά στα social media.

Τον χορό των παρουσιάσεων αρχίζει η Gresini, η οποία μετά την μεταγραφή του Marc Marquez αποτελεί την πιο πολυσυζητημένη ομάδα του grid. Το Σάββατο στις 20 Ιανουαρίου και στις 6:30μ.μ. (τοπική ώρα), τα αδέλφια Marquez θα δείξουν στο κοινό τα χρώματα της ομάδας τους στην disco Cocorico. 

Δύο ημέρες αργότερα, έρχεται η ώρα της εργοστασιακής ομάδας Ducati Lenovo, η οποία θα διεξαχθεί στο παραδοσιακό της σημείο, το χιονοδρομικό κέντρο Madonna di Campiglio στους Δολομίτες. Ο back-2-back Παγκόσμιος Πρωταθλητής Pecco Bagnaia και ο Enea Bastianini θα βάλουν τις στολές τους (που θα περιλαμβάνουν για την περίσταση πέρα από τις αγωνιστικές τους φόρμες και εκείνες... του σκι), για να μας δείξουν την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, τα χρώματα με τα οποία ο Pecco θα υπερασπιστεί το 2024 τον τίτλο του. Μένουμε στην Ιταλία, καθώς την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου οι Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio θα αποκαλύψουν τα χρώματα της ομάδας Pertamina Enduro VR46, η οποία έρχεται με νέο χορηγό και όνομα για το 2024.

Στις 26 Ιανουαρίου ταξιδεύουμε στο Los Angeles, για να δούμε την παρουσίαση της ολοκαίνουργιας δορυφορικής ομάδας της Aprilia, Trackhouse Racing, η οποία πήρε την θέση της RNF. Τρεις μέρες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην Ευρώπη, όπου θα δούμε τη νέα εμφάνιση της GASGAS Factory Racing. Με αυτή θα αγωνιστεί το 2024 ο rookie Pedro Acosta, ερχόμενος με φόρα, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Moto2.

Δύο ημέρες πριν την έναρξη των δοκιμαστικών του Φεβρουαρίου που παραδοσιακά διεξάγονται στην πίστα της Sepang, στις 4 Φεβρουαρίου έρχεται η ώρα της Yamaha. Οι Fabio Quartararo και Alex Rins θα τραβήξουν τις κουκούλες των μοτοσυκλετών τους, αποκαλύπτοντας τη Yamaha M1 του 2024. Από την Ασία ξανά πίσω στην Ευρώπη, όπου η KTM θα παρουσιάσει διαδικτυακά την νέα της ομάδα. Οι "πορτοκαλί" αναβάτες Brad Binder και Jack Miller θα μας δείξουν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τα νέα χρώματα των Αυστριακών και τις νέες τους μοτοσυκλέτες.

Την επόμενη μέρα, στις 13 Φεβρουαρίου, έρχεται η σειρά της Repsol Honda, όπου θα δούμε για πρώτη φορά τον Luca Marini με τα εργοστασιακά χρώματα του HRC. Ο Ιταλός, μαζί με τον Joan Mir θα μας δείξουν τη μοτοσυκλέτα του Big H, με την οποία θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την Honda στο προσκήνιο των αγώνων MotoGP. Στη συνέχεια, δύο ημέρες αργότερα, στις 15 του ίδιου μήνα, η δορυφορική LCR Honda με τους Johann Zarco και Taka Nakagami είναι αυτή που θα μας δείξει τι νέο φέρνει το 2024.

Μόλις μία ημέρα πριν τα δοκιμαστικά στο Κατάρ, στις 18 Φεβρουαρίου, οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales θα αποκαλύψουν τα νέα χρώματα της RS-GP της εργοστασιακής ομάδας της Aprilia για το 2024. Τελευταία, είναι η Prima Pramac Racing, η οποία έχει προγραμματίσει την παρουσίασή της για τις 28 Φεβρουαρίου. Εννιά μόλις ημέρες πριν οι Jorge Martin και Franco Morbidelli φορέσουν τις φόρμες τους για τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο ανεξάρτητο αραβικό εμιράτο της Μέσης Ανατολής.

MotoGP – Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες παρουσίασης όλων των ομάδων για το 2024

Ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο με την Gresini, όλες οι παρουσιάσεις θα μεταδίδονται ζωντανά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του MotoGP, αλλά και την ιστοσελίδα του, MotoGP.com.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες