CFMOTO – Και στη Moto2 πέρα από τη Moto3 το 2024, με την ομάδα της Aspar Team [VIDEO]

Η αγωνιστική παρουσία της CFMOTO στο MotoGP μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο
CFMOTO – Στη Moto2 και Moto3 με την ομάδα της Aspar Team [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/1/2024

Η CFMOTO προχωρά σε συνεργασία με την ισπανική ομάδα Aspar Team, με την κινεζική εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών να έχει παρουσία το 2024 πέρα από τη Moto3 που συμμετείχε το 2023, πλέον και στη Moto2!

Η CFMOTO η οποία έκανε την εμφάνιση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών στη κατηγορία Moto3 μόλις το 2022, θέλει τη φετινή χρονιά να συνεχίσει την αγωνιστική της εξέλιξη και παρουσία στον κορυφαίο θεσμό των αγώνων.

Η νέα συνεργασία που ξεκινά με την ομάδα του Jorge Martínez, φέρνει και νέα πρόσωπα. Στη Moto2 κατηγορία η ομάδα θα έχει ως αναβάτες τον Βρετανό Jake Dixon και τον Ισπανό Izan Guevara, ενώ όσον αφορά τη Moto3 αναβάτες θα είναι οι Ισπανοί David Alonso και Joel Esteban.

CFMOTO – Στη Moto2 και Moto3 με την ομάδα της Aspar Team [VIDEO]

Ο Jorge Martínez ιδιοκτήτης της Aspar Team ανέφερε: "Το 2024 θέλουμε να παλέψουμε για τον τίτλο στη Moto3 και στη Moto2, και να το κάνουμε με τη CFMOTO είναι ένα πρόσθετο κίνητρο. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βασιζόμαστε στην υποστήριξή τους και θα παλέψουμε για να τους κάνουμε περήφανους και να τους προσφέρουμε πολλές νίκες αυτή τη σεζόν.”

O Su Zhen, Διευθυντής Ανάπτυξης αγώνων της CFMOTO δήλωσε: “Η συνεργασία με την Aspar σίγουρα βοηθά τη CFMOTO να πάει σε άλλο επίπεδο όσον αφορά τους αγώνες, πιστεύουμε ότι έρχονται περισσότερες νίκες και βάθρα με αυτήν την ομάδα. Η σεζόν 2024 είναι μόνο η αρχή, με την ομάδα Aspar θα αναζητήσουμε περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας εκτός ​​των paddock.”

Ετικέτες

MotoGP: H Yamaha με πέντε αναβάτες στην Καταλονία

Ευκαιρία για σημαντικά συμπεράσματα μετά την 6η θέση του Fabio Quartararo
fernandez
Από τον

Παύλο Καρατζά

13/5/2026

Ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha, Augusto Fernandez, επιστρέφει ως wildcard στον αγώνα MotoGP της Καταλονίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στον προηγούμενο αγώνα, ο Fabio Quartararo πέτυχε το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τη Yamaha τερματίζοντας στην 6η θέση, 7,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον Jorge Martin. Μάλιστα ο Γάλλος αναβάτης δήλωσε μετά τον αγώνα: “Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στους πρώτους τέσσερις αγώνες, αυτός ήταν ο πρώτος στον οποίο αρχίσαμε να τα πηγαίνουμε λίγο καλύτερα και πιστεύουμε ότι ήταν σαφώς το καλύτερο Σαββατοκύριακο της σεζόν. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό βήμα προόδου. Έδωσα το μέγιστο στην εκκίνηση. Ήξερα ότι ήταν η ευκαιρία μου να βρεθώ μπροστά και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να παραμείνω για πολύ σε αυτή τη θέση, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε ευχαριστημένοι”.

Στον αγώνα της Καταλονίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, θα συμμετέχει και πέμπτος αναβάτης της Yamaha, ο επίσημος δοκιμαστής Augusto Fernandez.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ και πάλι στην Ισπανία. Η Βαρκελώνη είναι μια πίστα που μου αρέσει, οπότε ανυπομονώ να περάσω ένα καλό Σαββατοκύριακο και να συνεχίσω το πρόγραμμα ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας μας.” Μένει να δούμε αν η εξαιρετική εμφάνιση του Quartararo ήταν “πυροτέχνημα”, ή αν όντως οι Ιάπωνες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση του V4.