CFMOTO – Και στη Moto2 πέρα από τη Moto3 το 2024, με την ομάδα της Aspar Team [VIDEO]

Η αγωνιστική παρουσία της CFMOTO στο MotoGP μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο
CFMOTO – Στη Moto2 και Moto3 με την ομάδα της Aspar Team [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/1/2024

Η CFMOTO προχωρά σε συνεργασία με την ισπανική ομάδα Aspar Team, με την κινεζική εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών να έχει παρουσία το 2024 πέρα από τη Moto3 που συμμετείχε το 2023, πλέον και στη Moto2!

Η CFMOTO η οποία έκανε την εμφάνιση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών στη κατηγορία Moto3 μόλις το 2022, θέλει τη φετινή χρονιά να συνεχίσει την αγωνιστική της εξέλιξη και παρουσία στον κορυφαίο θεσμό των αγώνων.

Η νέα συνεργασία που ξεκινά με την ομάδα του Jorge Martínez, φέρνει και νέα πρόσωπα. Στη Moto2 κατηγορία η ομάδα θα έχει ως αναβάτες τον Βρετανό Jake Dixon και τον Ισπανό Izan Guevara, ενώ όσον αφορά τη Moto3 αναβάτες θα είναι οι Ισπανοί David Alonso και Joel Esteban.

CFMOTO – Στη Moto2 και Moto3 με την ομάδα της Aspar Team [VIDEO]

Ο Jorge Martínez ιδιοκτήτης της Aspar Team ανέφερε: "Το 2024 θέλουμε να παλέψουμε για τον τίτλο στη Moto3 και στη Moto2, και να το κάνουμε με τη CFMOTO είναι ένα πρόσθετο κίνητρο. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βασιζόμαστε στην υποστήριξή τους και θα παλέψουμε για να τους κάνουμε περήφανους και να τους προσφέρουμε πολλές νίκες αυτή τη σεζόν.”

O Su Zhen, Διευθυντής Ανάπτυξης αγώνων της CFMOTO δήλωσε: “Η συνεργασία με την Aspar σίγουρα βοηθά τη CFMOTO να πάει σε άλλο επίπεδο όσον αφορά τους αγώνες, πιστεύουμε ότι έρχονται περισσότερες νίκες και βάθρα με αυτήν την ομάδα. Η σεζόν 2024 είναι μόνο η αρχή, με την ομάδα Aspar θα αναζητήσουμε περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας εκτός ​​των paddock.”

Ετικέτες

MotoGP Brno 2026 - Ποιος θα ανακόψει τον Marc Marquez;

Επιστροφή στην Τσεχία με ανοιχτούς λογαριασμούς
Brno
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/6/2026

Ο Marc Marquez φτάνει στο Brno ως ο τελευταίος νικητής και με τη φόρα της επιτυχίας στην Ουγγαρία, όμως Acosta, Aprilia και Bagnaia έχουν τους δικούς τους λόγους να πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα στον ένατο γύρο της σεζόν.

Η μεγάλη μονομαχία

Το 2025 ο Marc Marquez κυριάρχησε στο Brno κατακτώντας τόσο τον Sprint όσο και τον κυρίως αγώνα, ωστόσο οι νίκες του δεν ήρθαν με μεγάλη διαφορά. Η τσέχικη πίστα δεν συγκαταλέγεται στα κάστρα του, ούτε είναι αριστερόστροφη όπως αρκετές από εκείνες όπου συνήθως τον ευνοούν.

Marquez

Αυτό δίνει ελπίδες στους διώκτες του και κυρίως στον Pedro Acosta. Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο Brno πέρυσι, χάνοντας τη νίκη στον αγώνα Sprint για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Μετά τη σπουδαία μάχη που έδωσε με τον Marquez στην Ουγγαρία, ο νεαρός Ισπανός ψάχνει τώρα τη ρεβάνς.

Η Aprilia ψάχνει απαντήσεις

Η Aprilia φτάνει στην Τσεχία με διάθεση αντεπίθεσης μετά το δύσκολο Σαββατοκύριακο στην Ουγγαρία. Ο Marco Bezzecchi, που έχει ήδη τέσσερις νίκες σε κυριακάτικους αγώνες το 2026, δεν κατάφερε να δείξει τις δυνατότητες του στη Balaton Park.

Bezz

Ο Jorge Martin, από την άλλη, θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του το ατύχημα της πρώτης στροφής στην Ουγγαρία, αν και θα χρειαστεί να εκτίσει ποινή διπλού μακρύτερου γύρου, λόγω της εμπλοκής του στο συμβάν.

Στην ομάδα της Trackhouse, ο Raul Fernandez αναζητά επιτέλους ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο χωρίς ατυχίες, ενώ ο Ai Ogura συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη δεύτερη σεζόν του στα MotoGP. Η τέταρτη θέση στην Ουγγαρία ήταν ένα ακόμη βήμα προόδου, αλλά ο Ιάπωνας θέλει πλέον να μειώσει και τη διαφορά από τους πρωτοπόρους.

Οι χαμένοι της Ουγγαρίας

Το ατύχημα στην πρώτη στροφή του Balaton Park επηρέασε αρκετούς πρωταγωνιστές. Ο Fabio Di Giannantonio βρέθηκε τελευταίος μετά τη σύγκρουση και έχασε την ευκαιρία για ένα δυνατό αποτέλεσμα, ενώ ο Fermin Aldeguer είδε επίσης έναν πολλά υποσχόμενο αγώνα να τελειώνει πρόωρα.

Και οι δύο φτάνουν στο Brno αποφασισμένοι να επιστρέψουν στους πρωταγωνιστικούς  ρόλους.

Ο Bagnaia ανεβάζει ρυθμό

Μπορεί τα φώτα να πέφτουν κυρίως πάνω στον Marquez, όμως ο Francesco Bagnaia χτίζει αθόρυβα ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων.

Μετά το βάθρο στη Βαρκελώνη, την εξαιρετική εμφάνιση στο Mugello και την τρίτη θέση στην Ουγγαρία, ο Ιταλός δείχνει να βρίσκει ξανά σταθερότητα. Πέρυσι μάλιστα στο Brno, είχε κατακτήσει την pole position παρότι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του αγώνα.

Honda και Yamaha αναζητούν συνέχεια

Η Honda είχε θετικά σημάδια στην Ουγγαρία, με τον Luca Marini να τερματίζει πέμπτος και πρώτος μεταξύ των αναβατών της ιαπωνικής εταιρείας. Ο Diogo Moreira συνέχισε να δείχνει την πρόοδό του στη rookie σεζόν του και το Brno αποτελεί ακόμη μία ευκαιρία για να επιβεβαιώσει την ανοδική του πορεία.

Marini

Η Yamaha από την πλευρά της έδειξε σαφώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με το Mugello. Ο Jack Miller βρέθηκε στη μάχη των πρωτοπόρων και τερμάτισε όγδοος, ενώ ο Toprak Razgatlioglu ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο μακριά από την πρώτη δεκάδα.

Στην πίστα του Brno, η νέα V4 έκδοση της YZR-M1 θα δοκιμαστεί ξανά, με τους Fabio Quartararo και Alex Rins να αναζητούν καλύτερα αποτελέσματα.

KTM και οι αναμνήσεις του Binder

Ο Brad Binder δεν έχει βρει ακόμη τον ρυθμό που θα ήθελε το 2026, όμως το Brno του ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις. Εκεί πέτυχε το 2020 την πρώτη του νίκη στη MotoGP, ως rookie, σε μία από τις πιο ιστορικές επιτυχίες της KTM.

Ο Maverick Vinales συνεχίζει παράλληλα την επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του, ενώ ο Enea Bastianini θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του το επεισοδιακό Grand Prix της Ουγγαρίας.

Δέκα χρόνια μετά

Μία ιδιαίτερη ιστορία συνοδεύει και την επιστροφή του Cal Crutchlow στα MotoGP ως αντικαταστάτη του τραυματία Johann Zarco στην Castrol Honda LCR.

Crutchlow

Στο Grand Prix της Τσεχίας όπου επίσης θα συμμετάσχει ως αντικαταστάτης του Johann Zarco, συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη νίκη του Βρετανού στο Brno το 2016, όταν έγινε ο πρώτος Βρετανός νικητής στη MotoGP μετά τον Barry Sheene το 1981.

Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα σχετικά με τη συμμετοχή του Alex Marquez ή το ποιος θα τον αντικαταστήσει στην ομάδα της Gresini, ενώ ο Iker Lecuona άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην Ουγγαρία και δεν αποκλείεται να τον δούμε ξανά στη σχάρα εκκίνησης.

Ένα Σαββατοκύριακο που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες

Η επιστροφή του Brno στο καλεντάρι των MotoGP δίνει στο πρωτάθλημα μία πίστα με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Με τον Marc Marquez να έρχεται από μία νίκη που επανέφερε την αυτοπεποίθησή του, την Aprilia να ψάχνει απαντήσεις και τους Acosta και Bagnaia να καραδοκούν, το Grand Prix Τσεχίας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνέχεια της σεζόν.

Eίναι πάντως σαφές ότι η μάχη για τη δυναμική και την ψυχολογία του πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

 

Ετικέτες