CFMOTO Moto3: Αποκαλυπτήρια της ομάδας

Στο στίβο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/11/2021

Η CFMOTO επισημοποίησε την παρουσία της στην Moto3 την επόμενη αγωνιστική σεζόν παρουσιάζοντας τα αγωνιστικά χρώματα των δύο μοτοσυκλετών της και τους αναβάτες της. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η CFMOTO έχει πλέον πολύ στενούς δεσμούς συνεργασίας με την KTM, αποτελώντας το δεξί χέρι της αυστριακής εταιρείας στην Κίνα, για την οποία κατασκευάζει μοτοσυκλέτες και κινητήρες για την τεράστια τοπική αγορά, ενώ την ίδια στιγμή έχει βγάλει ήδη στην παραγωγή το MT800 με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 790 Duke/Adventure αλλά και μια μεγάλη τουριστική μοτοσυκλέτα στα 1250 κυβικά με ένα V2 κινητήρα που επίσης έχει τις σχεδιαστικές ρίζες του στους V2 της ΚΤΜ.

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε η είδηση πως τη σεζόν του 2022 θα δούμε στην Moto3 δύο μοτοσυκλέτες με τα χρώματα της CFMOTO, φυσικά χάρη στη στενή συνεργασία με την KTM.

Ακολούθησε η παρουσίαση του πρωτότυπου SC-C21, μιας supersport μοτοσυκλέτας με (το πιο πιθανό…) τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του ΜΤ800.

Τώρα ήρθε η επισημοποίηση όλων όσων συζητάγαμε, με την παρουσίαση των αγωνιστικών χρωμάτων της μοτοσυκλέτας και τους  Xavier Artigas και Carlos Tatay που θα βρίσκονται πάνω στη σέλα τους.

MotoGP: Η Gresini δεν αντικαθιστά τον Fermin Aldeguer στο Sachsenring

Εκτός δράσης παραμένει ο ένας εκ των δύο Ισπανών της BK8 Gresini Racing
BK8
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/7/2026

Η BK8 Gresini Racing MotoGP επιβεβαίωσε ότι δεν θα αντικαταστήσει τον Fermin Aldeguer στο Γερμανικό Grand Prix, με την ομάδα να συμμετάσχει στο Sachsenring μόνο με τον Alex Marquez.

Η απουσία του Fermin Aldeguer από τον 11ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ήταν ήδη γνωστή, καθώς ο Ισπανός συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο Assen. Πλέον, η Gresini ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει αναπληρωματικό αναβάτη για το Grand Prix της Γερμανίας.

Έτσι, η ομάδα θα παρατάξει μόνο μία Ducati GP26 στο Sachsenring, με τον Alex Marquez να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπό της.

Ο Alex Marquez, από την πλευρά του, εξακολουθεί να αναρρώνει από τους δικούς του τραυματισμούς, τους οποίους διαχειρίζεται από το Ολλανδικό Grand Prix. Παρότι θα αγωνιστεί κανονικά στη Γερμανία, στόχος του είναι να έχει επανέλθει στο 100% της φυσικής του κατάστασης στον επόμενο αγώνα της σεζόν, στο Silverstone.

Η απόφαση της Gresini να μην αντικαταστήσει τον Aldeguer σημαίνει ότι η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην προσπάθεια του Alex Marquez, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό Σαββατοκύριακο στο Sachsenring, όπου κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.