CFMOTO Racing PruestelGP - Έβδομη θέση για τον Artigas στη Jerez

Βρίσκεται 5ος στην μέχρι τώρα βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
CFMOTO Jerez 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/5/2023

Η CFMOTO Racing PruestelGP έκλεισε τον τέταρτο γύρο του MotoGP του 2023 στην Ισπανία, καθώς ο Xavi Artigas έκανε ξανά δυνατή εμφάνιση στη Moto3 για να τερματίσει 7ος στον αγώνα και 5ος στην μέχρι τώρα βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της CFMOTO: 

"Δίπλα στον Xavi Artigas, αγωνίστηκε και ο Joel Kelso που έχει ήδη αναρρώσει από τον τραυματισμό του, και είδε την καρό σημαία του τερματισμού. Η CFMOTO Racing PruestelGP ήρθε στην Ισπανία για περισσότερο ανταγωνισμό μετά τον πρώτο τερματισμό του Artigas στο βάθρο στο προηγούμενο GP στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεκατοκτώ βαθμοί είναι η διαφορά μεταξύ του Artigas στην 5η θέση και του Daniel Holgado στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και με τέσσερις αγώνες από το ημερολόγιο του 20ου γύρου να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Το πέμπτο Grand Prix της χρονιάς θα βρεθεί σε έναν ακόμη ναό της ιστορίας των αγώνων με το ταξίδι στο Le Mans σε ένα δεκαπενθήμερο για το SHARK Grand Prix de France.

Moto3 2023 Gran Premio MotoGP™ Guru by Gryfyn de España

1. Ivan Ortola (ESP) KTM 33:57.506
2. David Alonso (COL), GASGAS +0.034
3. Jaume Masia (ESP) Honda +0.215
4. Ayumu Sasaki (JPN) Husqvarna +0.422
5. Jose Rueda (ESP) KTM +0.549
7. Xavier Artigas (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP +0.738
17. Joel Kelso (AUS), CFMOTO Racing PruestelGP +26.905

Moto3 2023 world championship standings after 4 of 20 rounds

1. Daniel Holgado (ESP) KTM, 59 points
2. Diogo Moreira (BRA) KTM, 55
3. Ivan Ortola, (ESP) KTM, 50
5. Xavier Artigas (ESP) CFMOTO, 41 
19. Joel Kelso (AUS), CFMOTO Racing PruestelGP, 7"

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες