CFMOTO Racing PruestelGP - Έβδομη θέση για τον Artigas στη Jerez

Βρίσκεται 5ος στην μέχρι τώρα βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
CFMOTO Jerez 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/5/2023

Η CFMOTO Racing PruestelGP έκλεισε τον τέταρτο γύρο του MotoGP του 2023 στην Ισπανία, καθώς ο Xavi Artigas έκανε ξανά δυνατή εμφάνιση στη Moto3 για να τερματίσει 7ος στον αγώνα και 5ος στην μέχρι τώρα βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της CFMOTO: 

"Δίπλα στον Xavi Artigas, αγωνίστηκε και ο Joel Kelso που έχει ήδη αναρρώσει από τον τραυματισμό του, και είδε την καρό σημαία του τερματισμού. Η CFMOTO Racing PruestelGP ήρθε στην Ισπανία για περισσότερο ανταγωνισμό μετά τον πρώτο τερματισμό του Artigas στο βάθρο στο προηγούμενο GP στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεκατοκτώ βαθμοί είναι η διαφορά μεταξύ του Artigas στην 5η θέση και του Daniel Holgado στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και με τέσσερις αγώνες από το ημερολόγιο του 20ου γύρου να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Το πέμπτο Grand Prix της χρονιάς θα βρεθεί σε έναν ακόμη ναό της ιστορίας των αγώνων με το ταξίδι στο Le Mans σε ένα δεκαπενθήμερο για το SHARK Grand Prix de France.

Moto3 2023 Gran Premio MotoGP™ Guru by Gryfyn de España

1. Ivan Ortola (ESP) KTM 33:57.506
2. David Alonso (COL), GASGAS +0.034
3. Jaume Masia (ESP) Honda +0.215
4. Ayumu Sasaki (JPN) Husqvarna +0.422
5. Jose Rueda (ESP) KTM +0.549
7. Xavier Artigas (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP +0.738
17. Joel Kelso (AUS), CFMOTO Racing PruestelGP +26.905

Moto3 2023 world championship standings after 4 of 20 rounds

1. Daniel Holgado (ESP) KTM, 59 points
2. Diogo Moreira (BRA) KTM, 55
3. Ivan Ortola, (ESP) KTM, 50
5. Xavier Artigas (ESP) CFMOTO, 41 
19. Joel Kelso (AUS), CFMOTO Racing PruestelGP, 7"

Ετικέτες

MotoGP: Στην Aprilia ο Bagnaia για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Θα αγωνίζεται από του χρόνου δίπλα στον Marco Bezzecchi
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/6/2026

Ο Francesco Bagnaia υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Aprilia Racing με έναρξη το 2027. Ο Ιταλός αναβάτης θα αγωνιστεί με την RS-GP στο πλευρό του Marco Bezzecchi, συμπληρώνοντας την εξ ολοκλήρου ιταλική σύνθεση της Aprilia στο MotoGP.

Η υπογραφή του Bagnaia αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη για την Aprilia Racing, καθώς η άφιξη του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ομάδας στο MotoGP. Μαζί με τον Bezzecchi θα ηγηθούν της προσπάθειας της Aprilia στη νέα εποχή των 850 κυβικών.

Pecco

Τα στατιστικά του Francesco Bagnaia είναι εξαιρετικά, καθώς έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Moto2 το 2018 και δύο διαδοχικούς τίτλους στο MotoGP το 2022 και το 2023, έχει επίσης κατακτήσει συνολικά 41 νίκες, 86 θέσεις στο βάθρο και 35 pole positions.

Massimo Rivola: “Ο Michele Colaninno και εγώ μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για τη στήριξη της Ιταλίας, και γι’ αυτό σκεφτήκαμε και οι δύο μαζί τον Marco και τον Pecco για το επόμενο κεφάλαιο της Aprilia Racing. Η άφιξη του Bagnaia αποτελεί επιβεβαίωση της αξίας του ιταλικού αθλητισμού, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει διακριθεί στη διεθνή σκηνή χάρη στις επιτυχίες του Kimi Antonelli στη Φόρμουλα 1, του Jannik Sinner στο τένις και της Federica Brignone στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μιλάνου-Κορτίνα 2026. Γι’ αυτό το λόγο, το να καλωσορίσουμε τον Pecco μας γεμίζει με υπερηφάνεια και δίνει μια επιπλέον ώθηση στον ιταλικό αθλητισμό σε διεθνές επίπεδο. Θα του προσφέρουμε, καθώς και στην οικογένειά του, ένα θερμό καλωσόρισμα, αλλά πρώτα θα προσπαθήσουμε να τον νικήσουμε! Το να έχουμε έναν Παγκόσμιο πολυπρωταθλητή του κόσμου είναι μια ευθύνη που ανυπομονούμε να αναλάβουμε”.