Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Claudio Domenicali: “Kάνει εχθρούς ο Lorenzo”

Πέντε αναβάτες για μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα

Όπως όλοι είδαμε στον πρόσφατο αγώνα του Mugello, o Claudio Domenicali είναι από τους ελάχιστους προέδρους εταιρειών που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πέσει στα γόνατα και να πανηγυρίζει ουρλιάζοντας μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης. Όπως επίσης δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει ξεκάθαρα την άποψή του, ακόμα και στις περιπτώσεις που θα είχε συμφέρον να μην πει τίποτα. Αυτό ακριβώς έκανε και στην συνέντευξή του στην ισπανική Marca, όπου μίλησε με ευθύτητα, τόσο για το μέλλον του Petrucci, όσο και για τον πρώην αναβάτη της Ducati, τον Jorge Lorenzo, ο οποίος δείχνει να ξαναπερνά τα ίδια προβλήματα στη Honda, που είχε και με τους Ιταλούς.

Σε ό,τι αφορά τον Petrucci και το μέλλον του ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati (έχει μονοετές συμβόλαιο), ο Domenicali δεν έκρυψε πως αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι περιπτώσεις πέντε αναβατών! Γνωρίζουμε πως η Ducati σκέφτεται σοβαρά να δώσει μία θέση στον Alex Marquez στην δορυφορική Pramac την επόμενη χρονιά. Επίσης ξέρουμε πως η μεταγραφή του Bagnaia έχει ορίζοντα τριετίας και πως κρυφός πόθος της Ducati είναι να ετοιμάσει τον μαθητή του Rossi για να πάρει τη θέση του Dovisiozo στο άμεσο μέλλον. Αν συμβούν αυτά στην Pramac το 2020, τότε ο Jack Miller και ο Petrucci θα πρέπει να κερδίσουν τη μία και μοναδική θέση που απομένει στην εργοστασιακή ομάδα.

Όπως έχουμε καταλάβει, ο Dovisiozo θέλει δίπλα του τον Petrucci, όμως η Ducati δεν θέλει να γίνουν σιγά-σιγά τα box της οικογενειακή ταβέρνα και δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει με τη δεύτερη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα για το 2020. Μάλιστα ο Domenicali ξεκαθάρισε, πως ούτε μετά τον αγώνα της Βαρκελώνης δεν πρόκειται να αποφασίσουν οριστικά. Επίσης η αναφορά του σε πέντε αναβάτες, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις φήμες για τον Alex Marquez. Προφανώς η νίκη του Petrucci στο Mugello απέδειξε πως ο Ιταλός αναβάτης έχει την ταχύτητα που απαιτείται για να κάθεται σε σέλα εργοστασιακής μοτοσυκλέτας, όμως ο Domenicali έδειξε να εκτιμά περισσότερο την συμπεριφορά του Petrucci στον αγώνα του Le Mans (είχε την ευκαιρία να περάσει τον Dovisiozo και να του πάρει 5 βαθμούς), χαρακτηρίζοντάς την “έξυπνη”. Σε αυτό το σημείο τον ρώτησε ο Ισπανός δημοσιογράφος της Marca να πει την άποψή του για τον Jorge Lorenzo.

Ο Domenicali ξεκίνησε λέγοντας πως ο γάμος της Ducati με τον Jorge δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλανε οι δύο πλευρές, κυρίως λόγω του γεγονότος πως τα καλά αποτελέσματα ήρθαν όταν πλέον είχαν παρθεί οι αποφάσεις. Χαρακτήρισε ως “καλό παιδί” τον Jorge και συμπλήρωσε πως τον στεναχωρεί που αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει μείνει μόνος του. Βέβαια συμπλήρωσε πως ο ίδιος ο Jorge φροντίζει να δημιουργεί μόνος του εχθρούς και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σύνθημα που είχε στο κράνος του και έγραφε: “Δεν είμαι ένας πολύ καλός αναβάτης. Είμαι Πρωταθλητής”. Η αυτοπεποίθηση και ο ναρκισσισμός δεν είχαν ποτέ διακριτά όρια… ιδιαίτερα στην εποχή της εύκολης κριτικής στα κοινωνικά δίκτυα, όπου ο κόσμος δεν ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με την κατά πρόσωπο επικοινωνία...

Αυτή την στιγμή βέβαια, ο Lorenzo βρίσκεται στην Ιαπωνία, όπου ο στόχος είναι να βρεθεί λύση στα προβλήματα προσαρμογής που αντιμετωπίζει