Danilo Petrucci: Το πρωτάθλημα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις!

Forza Italia!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

2/4/2020

Ένας μήνας κοντεύει να κλείσει απ’ το ντεμπούτο των MotoGP που ακυρώθηκε στις 8 Μαρτίου λόγω της πανδημίας. Έκτοτε, οι αναβολές πέφτουν κατά ριπάς, την ώρα που όλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και οι αναβάτες παλεύουν να παραμείνουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση, με τα μέσα που διαθέτουν. Ο ελεύθερος χρόνος που έχουν πλέον είναι τεράστιος κι έτσι έχει δημιουργηθεί ο χώρος στο πρόγραμμά τους για συνεντεύξεις.

Ο Danilo Petrucci σε μια συνέντευξή που έδωσε διαδικτυακά απ’ το σπίτι του στο Terni, ανέφερε στο πώς αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του. Τώρα έχει την ευκαιρία να επιλύσει μια και καλή τα διάφορα προβλήματα που είχε από παλαιότερους τραυματισμούς του, όπως αυτόν στη Valencia πέρσι όπου χτύπησε τον ώμο του, αλλά και τα προβλήματα που έχει στο πόδι του από παλαιότερη πτώση. “Κάνω φυσικοθεραπείες σπίτι και ήπια γυμναστική, ενώ δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατροφή μου.”

Mugello 2019, o Danilo Petrucci προκαλεί στα ίσα τον Marquez και του στερεί τη νίκη!

 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της Desmoseidici GP20, που η τελευταία φορά που βρέθηκε στη σέλα της ήταν στις 22 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών στο Qatar, ο Petrucci είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα της Ducati. “Η GP 20 αποτελεί πραγματικά την εξέλιξη της περσινής μοτοσυκλέτας! Ωστόσο, το πρόβλημα είναι με τα ελαστικά που έχουν αλλάξει πάρα πολύ! Εστιάσαμε με την ομάδα σε αυτόν τον τομέα και προσπαθήσαμε να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας με τα νέα ελαστικά. Επίσης, προσπάθησα να προσαρμόσω το οδηγικό μου στιλ, ενώ νομίζω πως ήμουν απ’ τους ελάχιστους αναβάτες στις δοκιμές του Qatar που ολοκλήρωσαν 22 γύρους κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης αγώνα.”

Ο Ιταλός αναβάτης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την συμπίεση του φετινού προγράμματος αλλά και τους στόχους του για το πρωτάθλημα. Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά του Petrucci στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, μια θέση που κέρδισε με το σπαθί του μέσα απ’ τη πρώτη νίκη στα MotoGP στο Mugello, αλλά και τον τερματισμό του στην έκτη θέση του πρωταθλήματος. “Είμαι πολύ περήφανος για το δεύτερο χρόνο μου στη Ducati. Φέτος θα προσπαθήσω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου και να είμαι απ’ την αρχή του πρωταθλήματος μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας! Η φετινή σεζόν σίγουρα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ένα πρόγραμμα με τους αγώνες τόσο κοντά ο ένας στον άλλον (σ.σ. τι να πουν και οι αναβάτες των Superbikes με τρεις αγώνες σε κάθε αγωνιστικό σαββατοκύριακο…). Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, αλλά και να προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε τώρα που υπάρχει χρόνος, διότι μετά η κατάσταση θα είναι πολύ απαιτητική. Ειλικρινά πάντως, ανυπομονώ να πάρω μέρος σε ένα τόσο απαιτητικό, από πλευράς ημερομηνιών, πρωτάθλημα!”

Παρά την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, ο Petrucci όπως και οι υπόλοιποι Ιταλοί χαμογελούν και δείχνουν αισιόδοξοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα της συνέντευξης για όλο τον κόσμο! Δεν πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση να ρίξει την ψυχολογία μας αλλά πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να βγούμε πιο δυνατοί απ’ όλο αυτό. Forza Italia!

Ετικέτες

MotoGP Silly Season 2027 - Επιβεβαιώσεις, μετακινήσεις και ενδεχόμενα

Η μεταγραφολογία έχει πάρει φωτιά
MotoGP Silly Season 2027
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/2/2026

Με 22 Grand Prix τα MotoGP 2026 προμηνύονται συναρπαστικά – Αλλά ήδη τα βλέμματα και τα πρωτοσέλιδα βρίσκονται στο 2027 και το παρασκήνιο του.

Αυτό που πριν λίγους μήνες έμοιαζε με απλή φημολογία, σήμερα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Συμβόλαια που θεωρούσαμε κλειδωμένα δεν είναι πλέον τόσο σίγουρα, μεγάλα ονόματα κοιτούν αλλού και οι κατασκευαστές έχουν έτοιμα περισσότερα από ένα πλάνα.

Aprilia Racing - Μόνος σίγουρος ο Bezzecchi

Ο Marco Bezzecchi είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός αναβάτης με επιβεβαιωμένη θέση σε εργοστασιακή ομάδα για το 2027. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα "παντρευτεί" τη δεύτερη RS-GP της Aprilia Racing.

MotoGP Silly Season 2027

Ο Jorge Martin, παρότι πρωταθλητής του 2024, φέρεται να σκέφτεται την αποχώρηση. Η απουσία του από την Sepang λόγω ενός ακόμα τραυματισμού και η πρότερη διαφωνία των δυο μερών γύρω από το μέλλον του έχουν φουντώσει τα σενάρια. Ο CEO της Aprilia, Massimo Rivola, ήταν ξεκάθαρος: “Η Aprilia δεν κοιμάται ποτέ. Υπάρχουν Plan B, Plan C, D…”. Το ερώτημα είναι αν αυτά τα σχέδια βρίσκονται εντός της “οικογένειας” Aprilia ή αν κάποιος αστέρας από άλλη ομάδα θα βρεθεί ξαφνικά στο εργοστάσιο που πέρσι πήρε τη 2η θέση στους κατασκευαστές.

Ducati Lenovo - Acosta αντί για Bagnaia

Ο Marc Marquez είναι το πρώτο και μεγαλύτερο κομμάτι του ντόμινο. Στην παρουσίαση της Ducati δήλωσε ξεκάθαρα ότι πρώτη του επιλογή είναι να μείνει στη Ducati, ενώ ο Davide Tardozzi επιβεβαίωσε πως η υπογραφή του #93 είναι κορυφαία προτεραιότητα και πως οι δύο πλευρές είναι “κοντά”.

MotoGP Silly Season 2027

Για τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati, όμως, επικρατεί σιγή. Ο Francesco Bagnaia μίλησε για “μεγάλες ευκαιρίες” το 2027, χωρίς να δεσμευτεί. Την ίδια στιγμή, το όνομα του Pedro Acosta ακούγεται όλο και πιο δυνατά, με τον Ισπανό να περιγράφει τα αποτελέσματά του με την ΚΤΜ στο Sepang Test ως “6/10”.

Το ζήτημα Marquez: 1+1 αντί για δύο χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Marc Marquez πιέζει τη Ducati για συμβόλαιο τύπου “1+1” αντί για κλασικό διετές. Δηλαδή συμφωνία για το 2027 με δικαίωμα ανανέωσης για το 2028, ώστε να έχει ευελιξία ενόψει των μεγάλων αλλαγών κανονισμών και των κινητήρων 850cc. Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι κρατά ανοιχτή την πόρτα, καθόσον στη νέα εποχή του πρωταθλήματος κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εκ των προτέρων ποιος κατασκευαστής θα έχει καλύτερη μοτοσυκλέτα. Παρά την κυριαρχία του το 2025, ο Marquez θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του μέλλοντός του, ενώ η Ducati ήδη προετοιμάζεται για τη ζωή μετά τον τωρινό της σούπερ σταρ.

MotoGP Silly Season 2027

Honda HRC Castrol – Κυνηγάει τον Quartararo

Η Honda είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής μεταγραφολογίας και ο ίδιος ο Fabio Quartararo παραδέχτηκε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Honda, ενώ δεν κρύβει την απογοήτευση του από τις μοτοσυκλέτες και την ομάδα του από την προηγούμενη σεζόν.

MotoGP Silly Season 2027

Οι Joan Mir και Luca Marini παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις τους, ενώ ο Alberto Puig ξεκαθάρισε ότι ο Quartararo είναι “σπουδαίος αναβάτης”, αλλά η Honda “διερευνά πολλές επιλογές”.

Yamaha - Με ή χωρίς Fabio

Αν ο Quartararo φύγει, η Yamaha θα χρειαστεί plan B και αυτό φαίνεται να ακούει στο όνομα Jorge Martin. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2024 θα είναι ελεύθερος στην αγορά μετά το τέλος της φετινής σεζόν και όλα δείχνουν ότι το μέλλον του μπορεί να καθορίσει ολόκληρο το παζλ του 2027.

MotoGP Silly Season 2027

Όλοι οι αναβάτες της Yamaha έχουν επίσης συμβόλαια που λήγουν φέτος, με τον Toprak Razgatlioglu να θεωρείται ο λιγότερο πιθανός να μετακινηθεί, αφού βρίσκεται μόλις στο πρώτο του έτος στο MotoGP.

KTM: Marquez αντί για Acosta;

Οι φήμες θέλουν τον Alex Marquez να μετακινείται από τη Gresini στη Red Bull KTM Factory Racing. Αν αυτό γίνει, τότε πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Pedro Acosta, σε περίπτωση που ο τελευταίος πάει στη Ducati.

MotoGP Silly Season 2027

Οι Maverick Viñales και Brad Binder είναι επίσης βασικοί υποψήφιοι για μια εργοστασιακή σέλα στην ΚΤΜ, με τον Binder να αποτελεί θεμέλιο λίθο του project εδώ και χρόνια.

Οι υπόλοιποι του παζλ

Ο Fermin Aldeguer θεωρείται βέβαιο ότι θα παραμείνει στη δορυφορική Ducati BK8 Gresini. Αν φύγει ο Alex Marquez από τη Gresini, τότε ανοίγει μια θέση-φιλέτο έμμεσης εργοστασιακής υποστήριξης, κάτι που άλλωστε προβλέπεται από το συμβόλαιό του καθώς δεν έχει υπογράψει με τη Gresini αλλά απευθείας με τη Ducati Corse.

MotoGP Silly Season 2027

Στη VR46 του Valentino Rossi, τόσο ο Fabio Di Giannantonio όσο και ο Franco Morbidelli πρέπει να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους μετά από μια σεζόν δίχως σπουδαία αποτελέσματα το 2025.

Στην KTM Tech 3, τα ονόματα των Daniel Holgado και David Alonso παίζουν δυνατά για το 2027, ενώ ένας ακόμη αναβάτης που ενδέχεται να έρθει στη μεγάλη κατηγορία του χρόνου είναι ο Nicolo Bulega, ειδικά αν κυριαρχήσει στο WSBK φέτος. Ο Ιταλός πάντως είναι παιδί της Ducati και ενδεχόμενη άφιξή του στο πρωτάθλημα θα γίνει σε μια ομάδα της ιταλικής εταιρείας. Δεν ξεχνάμε πως έχει ήδη αναλάβει εξελικτικό ρόλο στη Ducati, εξαιτίας της εμπειρίας του με τα ελαστικά της Pirelli, η οποία επίσης θα αναλάβει την αποκλειστικότητα της μεγάλης κατηγορίας από το 2027. Παρόλα αυτά, ο μάνατζέρ του έχει υπαινιχθεί πως, αν δεν του δώσει η Ducati μια θέση, θα κοιτάξει και αλλού στο MotoGP.

MotoGP Silly Season 2027

Στην δορυφορική Aprilia Trackhouse, αν ο Raul Fernandez πάει σε εργοστασιακή ομάδα, θα ανοίξει άλλη μία θέση, ενώ δύο αναβάτες που δεν ανησυχούν καθόλου είναι οι Johann Zarco και Diogo Moreira, που έχουν ήδη συμβόλαια με τη Honda μέχρι το 2027.

MotoGP Silly Season 2027

Με το πρώτο Grand Prix του 2026 στην Ταϊλάνδη να πλησιάζει, οι ανακοινώσεις για το 2027 αναμένεται να αρχίσουν να “σκάνε” τις επόμενες εβδομάδες. Και αν κρίνουμε από τις πληροφορίες που ήδη έχουν διαρρεύσει, αυτή η Silly Season ίσως αποδειχθεί εκρηκτική.

Ετικέτες