Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Danilo Petrucci: Το πρωτάθλημα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις!

Forza Italia!

Ένας μήνας κοντεύει να κλείσει απ’ το ντεμπούτο των MotoGP που ακυρώθηκε στις 8 Μαρτίου λόγω της πανδημίας. Έκτοτε, οι αναβολές πέφτουν κατά ριπάς, την ώρα που όλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και οι αναβάτες παλεύουν να παραμείνουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση, με τα μέσα που διαθέτουν. Ο ελεύθερος χρόνος που έχουν πλέον είναι τεράστιος κι έτσι έχει δημιουργηθεί ο χώρος στο πρόγραμμά τους για συνεντεύξεις.

Ο Danilo Petrucci σε μια συνέντευξή που έδωσε διαδικτυακά απ’ το σπίτι του στο Terni, ανέφερε στο πώς αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του. Τώρα έχει την ευκαιρία να επιλύσει μια και καλή τα διάφορα προβλήματα που είχε από παλαιότερους τραυματισμούς του, όπως αυτόν στη Valencia πέρσι όπου χτύπησε τον ώμο του, αλλά και τα προβλήματα που έχει στο πόδι του από παλαιότερη πτώση. “Κάνω φυσικοθεραπείες σπίτι και ήπια γυμναστική, ενώ δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατροφή μου.”

Mugello 2019, o Danilo Petrucci προκαλεί στα ίσα τον Marquez και του στερεί τη νίκη!

 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της Desmoseidici GP20, που η τελευταία φορά που βρέθηκε στη σέλα της ήταν στις 22 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών στο Qatar, ο Petrucci είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα της Ducati. “Η GP 20 αποτελεί πραγματικά την εξέλιξη της περσινής μοτοσυκλέτας! Ωστόσο, το πρόβλημα είναι με τα ελαστικά που έχουν αλλάξει πάρα πολύ! Εστιάσαμε με την ομάδα σε αυτόν τον τομέα και προσπαθήσαμε να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας με τα νέα ελαστικά. Επίσης, προσπάθησα να προσαρμόσω το οδηγικό μου στιλ, ενώ νομίζω πως ήμουν απ’ τους ελάχιστους αναβάτες στις δοκιμές του Qatar που ολοκλήρωσαν 22 γύρους κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης αγώνα.”

Ο Ιταλός αναβάτης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την συμπίεση του φετινού προγράμματος αλλά και τους στόχους του για το πρωτάθλημα. Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά του Petrucci στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, μια θέση που κέρδισε με το σπαθί του μέσα απ’ τη πρώτη νίκη στα MotoGP στο Mugello, αλλά και τον τερματισμό του στην έκτη θέση του πρωταθλήματος. “Είμαι πολύ περήφανος για το δεύτερο χρόνο μου στη Ducati. Φέτος θα προσπαθήσω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου και να είμαι απ’ την αρχή του πρωταθλήματος μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας! Η φετινή σεζόν σίγουρα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ένα πρόγραμμα με τους αγώνες τόσο κοντά ο ένας στον άλλον (σ.σ. τι να πουν και οι αναβάτες των Superbikes με τρεις αγώνες σε κάθε αγωνιστικό σαββατοκύριακο…). Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, αλλά και να προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε τώρα που υπάρχει χρόνος, διότι μετά η κατάσταση θα είναι πολύ απαιτητική. Ειλικρινά πάντως, ανυπομονώ να πάρω μέρος σε ένα τόσο απαιτητικό, από πλευράς ημερομηνιών, πρωτάθλημα!”

Παρά την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, ο Petrucci όπως και οι υπόλοιποι Ιταλοί χαμογελούν και δείχνουν αισιόδοξοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα της συνέντευξης για όλο τον κόσμο! Δεν πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση να ρίξει την ψυχολογία μας αλλά πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να βγούμε πιο δυνατοί απ’ όλο αυτό. Forza Italia!

Tags: