Danilo Petrucci: Το πρωτάθλημα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις!

Forza Italia!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

2/4/2020

Ένας μήνας κοντεύει να κλείσει απ’ το ντεμπούτο των MotoGP που ακυρώθηκε στις 8 Μαρτίου λόγω της πανδημίας. Έκτοτε, οι αναβολές πέφτουν κατά ριπάς, την ώρα που όλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και οι αναβάτες παλεύουν να παραμείνουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση, με τα μέσα που διαθέτουν. Ο ελεύθερος χρόνος που έχουν πλέον είναι τεράστιος κι έτσι έχει δημιουργηθεί ο χώρος στο πρόγραμμά τους για συνεντεύξεις.

Ο Danilo Petrucci σε μια συνέντευξή που έδωσε διαδικτυακά απ’ το σπίτι του στο Terni, ανέφερε στο πώς αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του. Τώρα έχει την ευκαιρία να επιλύσει μια και καλή τα διάφορα προβλήματα που είχε από παλαιότερους τραυματισμούς του, όπως αυτόν στη Valencia πέρσι όπου χτύπησε τον ώμο του, αλλά και τα προβλήματα που έχει στο πόδι του από παλαιότερη πτώση. “Κάνω φυσικοθεραπείες σπίτι και ήπια γυμναστική, ενώ δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατροφή μου.”

Mugello 2019, o Danilo Petrucci προκαλεί στα ίσα τον Marquez και του στερεί τη νίκη!

 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της Desmoseidici GP20, που η τελευταία φορά που βρέθηκε στη σέλα της ήταν στις 22 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών στο Qatar, ο Petrucci είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα της Ducati. “Η GP 20 αποτελεί πραγματικά την εξέλιξη της περσινής μοτοσυκλέτας! Ωστόσο, το πρόβλημα είναι με τα ελαστικά που έχουν αλλάξει πάρα πολύ! Εστιάσαμε με την ομάδα σε αυτόν τον τομέα και προσπαθήσαμε να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας με τα νέα ελαστικά. Επίσης, προσπάθησα να προσαρμόσω το οδηγικό μου στιλ, ενώ νομίζω πως ήμουν απ’ τους ελάχιστους αναβάτες στις δοκιμές του Qatar που ολοκλήρωσαν 22 γύρους κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης αγώνα.”

Ο Ιταλός αναβάτης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την συμπίεση του φετινού προγράμματος αλλά και τους στόχους του για το πρωτάθλημα. Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά του Petrucci στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, μια θέση που κέρδισε με το σπαθί του μέσα απ’ τη πρώτη νίκη στα MotoGP στο Mugello, αλλά και τον τερματισμό του στην έκτη θέση του πρωταθλήματος. “Είμαι πολύ περήφανος για το δεύτερο χρόνο μου στη Ducati. Φέτος θα προσπαθήσω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου και να είμαι απ’ την αρχή του πρωταθλήματος μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας! Η φετινή σεζόν σίγουρα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ένα πρόγραμμα με τους αγώνες τόσο κοντά ο ένας στον άλλον (σ.σ. τι να πουν και οι αναβάτες των Superbikes με τρεις αγώνες σε κάθε αγωνιστικό σαββατοκύριακο…). Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, αλλά και να προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε τώρα που υπάρχει χρόνος, διότι μετά η κατάσταση θα είναι πολύ απαιτητική. Ειλικρινά πάντως, ανυπομονώ να πάρω μέρος σε ένα τόσο απαιτητικό, από πλευράς ημερομηνιών, πρωτάθλημα!”

Παρά την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, ο Petrucci όπως και οι υπόλοιποι Ιταλοί χαμογελούν και δείχνουν αισιόδοξοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα της συνέντευξης για όλο τον κόσμο! Δεν πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση να ρίξει την ψυχολογία μας αλλά πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να βγούμε πιο δυνατοί απ’ όλο αυτό. Forza Italia!

Ετικέτες

Billy Bolt: Θέλω να νιώσω πώς είναι να πέφτεις με μοτοσυκλέτα MotoGP!

Ο περίεργος πόθος του έξι φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή SuperEnduro
Billy-Bolt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/7/2026

Πολλοί ονειρεύονται να καβαλήσουν έστω και μια φορά τις ταχύτερες μοτοσυκλέτες του πλανήτη, τα πρωτότυπα του MotoGP που τόσο λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν.

Λογικά ένας αγωνιζόμενος θα έχει ακόμη εντονότερη αυτήν την επιθυμία, αλλά δύσκολα φανταζόμαστε κάποιον να το ονειρεύεται όπως ο Billy Bolt. Ακούστε τον ίδιο πως το περιέγραψε σε συνέντευξη:

“Είναι περίεργο αυτό που θα πω, αλλά θέλω να νιώσω πώς είναι να χάνεις το μπροστινό σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP και απλά να σέρνεσαι στα χαλίκια. Για κάποιο λόγο νιώθω την ανάγκη να μάθω πως είναι.

 “Πρόκειται για κάτι που έχω στη λίστα με όσα θέλω να κάνω, αλήθεια. Ξέρεις, όταν καταφέρνεις το τέλειο σύρσιμο με τις ξύστρες σε αγκώνες και γόνατα και πέφτεις στα χαλίκια κι αρχίζεις να φέρνεις τούμπες και ανοίγει ο αερόσακος.

“Όταν ήμουν παιδί παρακολουθούσα MotoGP, ειλικρινά είναι πιθανότατα μια από τις πρώτες μου αναμνήσεις να βλέπω αγώνες MotoGP. Είχα πάθει ψύχωση με τις πτώσεις.”

Μάλλον η ψύχωσή του δεν έχει θεραπευτεί. Ασυνήθιστα όνειρα αν μη τι άλλο, αλλά τουλάχιστον ο Bolt ως παγκόσμιος πρωταθλητής έχει περισσότερες πιθανότητες απ’ όλους εμάς να πραγματώσει μια μέρα το όνειρό του. Αρκεί να πείσει έναν κατασκευαστή να του δώσει μια πρωτότυπη αγωνιστική μοτοσυκλέτα αξίας 4-5 εκατομμυρίων για να τη ρίξει κάτω επίτηδες. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

 

Ετικέτες