Davide Brivio - Αποχωρεί από την Alpine F1, το HRC καραδοκεί...

Ένας από τους πιο επιτυχημένους Team Manager των GP, σε νέες περιπέτειες
Davide Brivio
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/12/2023

Μετά από τρία χρόνια θητείας του στην ομάδα Alpine της F1, ένας από τους πλέον επιτυχημένους Team Manager στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας, ο χαρισματικός Davide Brivio, που τον είχαμε γνωρίσει από τη δουλειά του τόσο στη Yamaha, όπου η συμβολή του στην αποχώρηση του Rossi από τη Honda για να ενταχθεί στην ομάδα της Iwata ήταν καθοριστική, κερδίζοντας με τους Ιάπωνες 5 τίτλους αναβατών και 4 κατασκευαστών, όσο και στη Suzuki, με το Hamamatsu να κερδίζει τίτλο κατασκευαστών και αναβατών το 2020 -ο πρώτος για τη Suzuki μετά το 2000. Τώρα, ο Brivio ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τους 4 τροχούς, χωρίς να έχει δώσει ακόμα στίγμα για το πού θα καταλήξει, όμως οι πρώτες πληροφορίες τον θέλουν να επιστρέφει στο MotoGP, πιθανώς μάλιστα στην δοκιμαζόμενη ομάδα του HRC.

Το γερμανικό Speedweek.com είχε ανακοινώσει στις 24 Νοεμβρίου πως ο Brivio θα εντασσόταν στο HRC, με τον Ιταλό να διαψεύδει -χλιαρά όπως τονίζουν οι Γερμανοί- την είδηση.

Η μεταπήδηση του Brivio από τους 2 στους 4 τροχούς έγινε το 2021, με την ένταξη του στην ομάδα Alpine της Formula 1, όμως όπως φαίνεται η συνεργασία με τους Γάλλους δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα που θα ήθελε ο Brivio, με την πρώην εργοστασιακή ομάδα της Renault να τον υποβιβάζει μάλιστα το 2022, απομακρύνοντας τον από την F1, για να επικεντρωθεί στο φυτώριο οδηγών της ομάδας…

Brivio

Κάπως έτσι, τελείωσε άδοξα η τετράτροχη καριέρα του Brivio στην F1, με την πρόσφατη αποχώρηση του από την ομάδα. Και τώρα; Ακόμα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση που να συνδέει τον Ιταλό με επιστροφή του στον κόσμο του MotoGP, όμως οι ενδείξεις και οι πληροφορίες του ειδικού τύπου δείχνουν την ομάδα του HRC, που δοκιμάζεται εδώ και χρόνια απέναντι στην επέλαση των ευρωπαϊκών εργοστασίων, με τελευταία πράξη του δράματος την αποχώρηση από τις τάξεις του του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marc Marquez.

Για το 2024 η Honda έχει στις τάξεις της 3 εξαιρετικά ταλαντούχους αναβάτες -με 4ο τον Takaaki Nakagami που παραμένει στα δρώμενα μόνο και μόνο λόγο εντοπιότητας-, τους Luca Marini, Joan Mir και Johann Zarco, και η προσθήκη του Brivio στη σύνθεση του ιαπωνικού εργοστασίου ίσως να είναι ο χαμένος κρίκος στην αλματώδη εξέλιξη που απαιτούν οι συνθήκες.

Brivio

Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο Alberto Puig έχει πλέον επιβεβαιωθεί εκ νέου ως Team Manager στην ομάδα του HRC για το 2024. Μπορεί να υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ Honda και Puig, ειδικά όταν ο τελευταίος είχε υποστηρίξει την έλευση στην ομάδα του Digia για ένα έτος, με τελική επικράτηση της θέσης των Ιαπώνων για διετές συμβόλαιο με τον Marini, όμως ο Puig παραμένει κραταιός και θα είναι δύσκολο να μετακινηθεί -μεταξύ άλλων νοικιάζει και υποδομές στο HRC για το WorldSBK! Κι αν ο Brivio προσληφθεί σε διαφορετικό ρόλο; Για παράδειγμα ως Διευθυντής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του HRC;

Brivio

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στην εξίσωση, το γεγονός πως πέρα από τον πρώην Πρταθλητή με τη Suzuki, Joan Mir, στο HRC εργάζεται επίσης και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Suzuki Ken Kawauchi. Η ίντριγκα όμως εντείνεται και από την ιδέα ότι ο Rossi συμφώνησε στη μετακίνηση του Marini στο HRC ακριβώς επειδή η Honda θα προσλάμβανε τον παλιόφιλο Brivio...

Ωραίες οι πληροφορίες, οι ιδέες και οι ίντριγκες, για έναν καφέ τουλάχιστον, ενώ τώρα περιμένουμε τις ανακοινώσεις τόσο από τον ίδιο τον Brivio, όσο και από κάποια ομάδα, για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον ενός από τους πιο εμβληματικούς Team Managers στο MotoGP. Και θα ήταν μεγάλο κρίμα να μην τον δούμε ξανά στα “μέρη μας”.

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες