Δυνατή φήμη για Lorenzo στην Honda!

Δίδυμο με Marquez…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/6/2018

Πρόκειται για είδηση που μεταφέρει με επισημότητα το Sky Sport Italia και την υπογράφει ο Antonio Boselli, όχι ως υπόθεση, αλλά ως γεγονός που αναμένει επίσημη επιβεβαίωση. Σύμφωνα με τον Boselli ο Lorenzo συμφώνησε με την Honda και μάλιστα με αρκετά μικρότερη αμοιβή από αυτή που είχε διαπραγματευτεί με την Ducati, στα 4 εκατομμύρια την σεζόν και πλέον έχει συνταχθεί και το κείμενο της ανακοίνωσης, αναμένοντας απλά να έρθει ο σωστός χρόνος, λίγο πριν τον αγώνα σε Ισπανικό έδαφος για την επίσημη επιβεβαίωση.

Από την περασμένη εβδομάδα: Ο Iannone φεύγει από την Suzuki & Ο Mir έρχεται - Ο Lorenzo έχει βρει ομάδα

Το γεγονός πως ο Lorenzo είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν, πως είχε ήδη βρει ομάδα και πως θα είναι με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, είναι ένα στοιχείο που δίνει ακόμα μία βάση στην ανακοίνωση του SKY SPORT ITALIA. Ο Lorenzo είχε μάλιστα προσθέσει, πως ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του αγώνα στο Mugello το μέλλον του είναι βέβαιο καθώς έχει υπογράψει. Αν πράγματι ισχύει αυτό, τότε η νίκη που μόλις πήρε στο Mugello του ανοίγει τον δρόμο για ένα σπάνιο ρεκόρ νικών με διαφορετικούς κατασκευαστές. Με την προϋπόθεση πως θα νικήσει και με Honda καθώς τρεις νίκες σε τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες είναι κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του Eddie Lawson.

Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση της μεταγραφής:
Στο Mugello το ήδη υπογεγραμμένο προσύμφωνο των δύο πλευρών, πάλι με βάση το SKY SPORT ITALIA, σφραγίστηκε με την υπογραφή του προέδρου του HRC k. Yoshishige Nomura, που ήδη σήμερα δήλωνε πως είναι μία ημέρα μεγάλης στεναχώριας που ανακοινώνει την αποδέσμευση του Pedrosa

Ως δεύτερος αναβάτης από την Ισπανία, ο Lorenzo προστατεύει και την μακρά συμφωνία της Repsol με την Honda που ανανεώθηκε πρόσφατα. Η Repsol έχει ακόμη ένα χρόνο στο υπάρχον συμβόλαιο και η Honda θέλει σίγουρα να ανανεώσει μία τέτοια συμφωνία.

Μία τέτοια κίνηση θα ήταν επίσης ικανοποιητική και για τον Marquez που δήλωσε παλιότερα πως θέλει έναν αναβάτη στην ομάδα που μπορεί να παλέψει δυνατά στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με το SKY SPORT ITALIA το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση, το κείμενο της οποίας έχει μάλιστα ήδη συνταχθεί…

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”