Δυνατή φήμη για Lorenzo στην Honda!

Δίδυμο με Marquez…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/6/2018

Πρόκειται για είδηση που μεταφέρει με επισημότητα το Sky Sport Italia και την υπογράφει ο Antonio Boselli, όχι ως υπόθεση, αλλά ως γεγονός που αναμένει επίσημη επιβεβαίωση. Σύμφωνα με τον Boselli ο Lorenzo συμφώνησε με την Honda και μάλιστα με αρκετά μικρότερη αμοιβή από αυτή που είχε διαπραγματευτεί με την Ducati, στα 4 εκατομμύρια την σεζόν και πλέον έχει συνταχθεί και το κείμενο της ανακοίνωσης, αναμένοντας απλά να έρθει ο σωστός χρόνος, λίγο πριν τον αγώνα σε Ισπανικό έδαφος για την επίσημη επιβεβαίωση.

Από την περασμένη εβδομάδα: Ο Iannone φεύγει από την Suzuki & Ο Mir έρχεται - Ο Lorenzo έχει βρει ομάδα

Το γεγονός πως ο Lorenzo είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν, πως είχε ήδη βρει ομάδα και πως θα είναι με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, είναι ένα στοιχείο που δίνει ακόμα μία βάση στην ανακοίνωση του SKY SPORT ITALIA. Ο Lorenzo είχε μάλιστα προσθέσει, πως ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του αγώνα στο Mugello το μέλλον του είναι βέβαιο καθώς έχει υπογράψει. Αν πράγματι ισχύει αυτό, τότε η νίκη που μόλις πήρε στο Mugello του ανοίγει τον δρόμο για ένα σπάνιο ρεκόρ νικών με διαφορετικούς κατασκευαστές. Με την προϋπόθεση πως θα νικήσει και με Honda καθώς τρεις νίκες σε τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες είναι κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του Eddie Lawson.

Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση της μεταγραφής:
Στο Mugello το ήδη υπογεγραμμένο προσύμφωνο των δύο πλευρών, πάλι με βάση το SKY SPORT ITALIA, σφραγίστηκε με την υπογραφή του προέδρου του HRC k. Yoshishige Nomura, που ήδη σήμερα δήλωνε πως είναι μία ημέρα μεγάλης στεναχώριας που ανακοινώνει την αποδέσμευση του Pedrosa

Ως δεύτερος αναβάτης από την Ισπανία, ο Lorenzo προστατεύει και την μακρά συμφωνία της Repsol με την Honda που ανανεώθηκε πρόσφατα. Η Repsol έχει ακόμη ένα χρόνο στο υπάρχον συμβόλαιο και η Honda θέλει σίγουρα να ανανεώσει μία τέτοια συμφωνία.

Μία τέτοια κίνηση θα ήταν επίσης ικανοποιητική και για τον Marquez που δήλωσε παλιότερα πως θέλει έναν αναβάτη στην ομάδα που μπορεί να παλέψει δυνατά στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με το SKY SPORT ITALIA το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση, το κείμενο της οποίας έχει μάλιστα ήδη συνταχθεί…

Ετικέτες

Βιογραφία Marc Marquez: «Στα 12 ήμουν τόσο μικροκαμωμένος που χρειάστηκαν οριακές πατέντες στη μοτοσυκλέτα»

«Η μητέρα μου ξεσκόνιζε τους γιατρούς για την ανάπτυξή μου»
Βιογραφία Marc Marquez: «Στα 12 ήμουν τόσο μικροκαμωμένος που χρειάστηκαν οριακές πατέντες στη μοτοσυκλέτα»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/12/2025

Διαβάζοντας την βιογραφία του Marc Marquez, ανακαλύπτει κανείς μικρά σημεία με μεγάλη όμως σημασία, τόσο για το χτίσιμο ενός πρωταθλητή από πολύ νωρίς, όσο και για την νοοτροπία μίας ολόκληρης χώρας, κυρίως όμως για την προσήλωση της οικογένειας αποκλειστικά στους αγώνες και στην βελτίωση του μικρού αθλητή. Ο Marc εξιστορεί:

Είναι δεύτερη χρονιά στο τοπικό, ιδιαίτερα σημαντικό πρωτάθλημα της Κατανολονίας και είναι μόλις 12 ετών, αγωνιζόμενος στα 125 με την Honda RS125R. Την προηγούμενη χρονιά είχε ανέβει από τα 50 κυβικά στα 125 όπου νικητής ήταν τότε ο Pol Espargaro. Ο Marc τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη του χρονιά με την RS125!

Σημειώστε εδώ πως ένα τοπικό πρωτάθλημα έβγαζε σε κάθε φουρνιά αναβάτες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Την δεύτερη χρονιά του στο GP της Καταλονίας έχει ήδη την στόφα του πρωταθλητή, αλλά η μοτοσυκλέτα είναι το μεγάλο του πρόβλημα. Στην εκκίνηση δεν πατά κάτω παρά μόνο όταν κάθεται στραβά με το ένα πόδι, πράγμα που το δυσκολεύει και έτσι δεν γίνεται να φεύγει κάθε φορά πρώτος.

Η ομάδα του είχε ήδη προσθέσει βάρος στην μοτοσυκλέτα και δέρμα στην φόρμα του για να έχουν το ελάχιστο που απαιτείται όμως από πλευράς εργονομίας δεν είχαν καταφέρει πολλά.

Τότε ήταν που μπήκαν στην διαδικασία να κοντύνουν το μήκος του ρεζερβουάρ κατά 15 ολόκληρους πόντους, για να μπορεί να φτάσει τα κλιπόν ο Marc και να μην δυσκολεύεται στην οδήγησή του.

Τότε ήταν που τον απελευθέρωσαν κιόλας.

Δεν κέρδισε απλά το τοπικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας Καταλονίας στην κατηγορία των 125 κυβικών το 2005, αλλά κατατρόπωσε τους υπόλοιπους καθώς σε ορισμένους αγώνες κέρδιζε με 20 δευτερόλεπτα διαφοράς!

Τερμάτιζε μισή πίστα εμπρός από τους υπόλοιπους που είχαν όλοι τους, μοτοσυκλέτες με την ίδια ιπποδύναμη!

Παράλληλα η μητέρα του είχε πάρει σβάρνα τους γιατρούς υποβάλλοντας τον Marc Marquez σε κάθε γνωστή ιατρική εξέταση της εποχής εκείνης ψάχνοντας τρόπους να τον κάνει να ψηλώσει περισσότερο. Δεν τα κατάφερε, έκανε όμως τον δικό της αγώνα.

Εκείνη η χρονιά που κόντυναν το ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας ενώ της είχαν προσθέσει βάρος, απελευθερώνοντας τον Marc, ο μικρός αθλητής εκτός από πρωταθλητής Καταλονίας στα 125 κυβικά της Ταχύτητας, πήρε και τον τίτλο στο Supermotard στην κατηγορία των 85 κυβικών.

Ο άνθρωπος που έκοψε τα 15 εκατοστά, ήταν ο Emilio Alzamora, που λίγα χρόνια πριν ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125 και απόδειξη ότι δάσκαλοι μπορούν να γίνουν λίγοι, όχι όλοι και δεν εξαρτάται η καριέρα τους ως δάσκαλοι από το τι πώς οδηγούν οι ίδιοι.

Την επόμενη χρονιά, μόλις στα 13, ο Marc Marquez πήρε ξανά το πρωτάθλημα της Καταλονίας και ήταν έτοιμος για το Ισπανικό Πρωτάθλημα CEV, τον προθάλαμο για τα MotoGP. Εκείνη την χρονιά τερμάτισε 8ος και ήταν ο νεότερος αναβάτης.

Το πρόβλημα των κιλών παρέμενε.

Από την ηλικία των 11 ετών ο Marc Marquez ήταν μόλις 29 κιλά σταθερά!
Για αυτό και η μητέρα του είχε γυρίσει όλους τους γιατρούς της Ισπανίας ψάχνοντας εκείνον που θα βοηθούσε τον γιό της να κερδίσει βάρος!

Στο CEV ο Alzamora έπρεπε να βρει τρόπο να προσθέσει 21 κιλά έρμα στην μοτοσυκλέτα με τρόπου που θα διατηρεί την ευελιξία της!

Μόλις 15 ετών, μπαίνει στα MotoGP με τον Alzamora να πιέζει για να μην περιμένει μέχρι τα 16…

Ετικέτες