Δυνατή φήμη για Lorenzo στην Honda!

Δίδυμο με Marquez…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/6/2018

Πρόκειται για είδηση που μεταφέρει με επισημότητα το Sky Sport Italia και την υπογράφει ο Antonio Boselli, όχι ως υπόθεση, αλλά ως γεγονός που αναμένει επίσημη επιβεβαίωση. Σύμφωνα με τον Boselli ο Lorenzo συμφώνησε με την Honda και μάλιστα με αρκετά μικρότερη αμοιβή από αυτή που είχε διαπραγματευτεί με την Ducati, στα 4 εκατομμύρια την σεζόν και πλέον έχει συνταχθεί και το κείμενο της ανακοίνωσης, αναμένοντας απλά να έρθει ο σωστός χρόνος, λίγο πριν τον αγώνα σε Ισπανικό έδαφος για την επίσημη επιβεβαίωση.

Από την περασμένη εβδομάδα: Ο Iannone φεύγει από την Suzuki & Ο Mir έρχεται - Ο Lorenzo έχει βρει ομάδα

Το γεγονός πως ο Lorenzo είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν, πως είχε ήδη βρει ομάδα και πως θα είναι με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, είναι ένα στοιχείο που δίνει ακόμα μία βάση στην ανακοίνωση του SKY SPORT ITALIA. Ο Lorenzo είχε μάλιστα προσθέσει, πως ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του αγώνα στο Mugello το μέλλον του είναι βέβαιο καθώς έχει υπογράψει. Αν πράγματι ισχύει αυτό, τότε η νίκη που μόλις πήρε στο Mugello του ανοίγει τον δρόμο για ένα σπάνιο ρεκόρ νικών με διαφορετικούς κατασκευαστές. Με την προϋπόθεση πως θα νικήσει και με Honda καθώς τρεις νίκες σε τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες είναι κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του Eddie Lawson.

Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση της μεταγραφής:
Στο Mugello το ήδη υπογεγραμμένο προσύμφωνο των δύο πλευρών, πάλι με βάση το SKY SPORT ITALIA, σφραγίστηκε με την υπογραφή του προέδρου του HRC k. Yoshishige Nomura, που ήδη σήμερα δήλωνε πως είναι μία ημέρα μεγάλης στεναχώριας που ανακοινώνει την αποδέσμευση του Pedrosa

Ως δεύτερος αναβάτης από την Ισπανία, ο Lorenzo προστατεύει και την μακρά συμφωνία της Repsol με την Honda που ανανεώθηκε πρόσφατα. Η Repsol έχει ακόμη ένα χρόνο στο υπάρχον συμβόλαιο και η Honda θέλει σίγουρα να ανανεώσει μία τέτοια συμφωνία.

Μία τέτοια κίνηση θα ήταν επίσης ικανοποιητική και για τον Marquez που δήλωσε παλιότερα πως θέλει έναν αναβάτη στην ομάδα που μπορεί να παλέψει δυνατά στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με το SKY SPORT ITALIA το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση, το κείμενο της οποίας έχει μάλιστα ήδη συνταχθεί…

Ετικέτες

Honda Racing School & Scholarship: Στην Ευρώπη από το 2027 με υποτροφίες για παγκόσμια πρωταθλήματα

Η σχολή αγωνιστικής οδήγησης του HRC ανοίγει έναν ακόμη δρόμο προς το MotoGP
hrs suzuka
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Ο αγωνιστικός οργανισμός Honda Racing Corporation ανακοίνωσε την ίδρυση του “Honda Racing School & Scholarship” (HRS) από το 2027, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να αναπτύξει νέους αναβάτες που ονειρεύονται να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων ταχύτητας, τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Πρόκειται για την επέκταση μιας δομής που λειτουργεί στην Ιαπωνία από το 1992 στην πίστα της Suzuka και η οποία από το 2022 έχει μετονομαστεί σε Honda Racing School Suzuka, υπό τη διεύθυνση του γνωστού βετεράνου αναβάτη MotoGP, Tadayuki Okada.

Το ιαπωνικό πρόγραμμα εξελίσσει ταλαντούχους αναβάτες από 14 ετών και πάνω βοηθώντας τους να βρουν μια θέση σε θεσμούς που λειτουργούν ως προθάλαμοι των Grand Prix, όπως είναι το ασιατικό Idemitsu Moto4 Asia Cup, έχοντας αναδείξει αναβάτες όπως ο Ταϊλανδός Somkiat Chantra (MotoGP και WSBK) ή ο Ινδονήσιος Mario Aji (Moto2).

Η ευρωπαϊκή του επέκταση έχει ως επίκεντρο ένα πρόγραμμα υποτροφιών που θα καλύπτουν μέρος του κόστους συμμετοχής για νεαρούς αναβάτες που θα αποφοιτήσουν από το HRS, προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε πρωταθλήματα όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 Junior και το ευρωπαϊκό κύπελλο Moto4, βοηθώντας στα δύσκολα πρώτα τους βήματα.

Αναμένουμε αργότερα στη χρονιά να κοινοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, αναλύοντας πρακτικές πτυχές όπως πού θα δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το HRS, με ποιους εκπαιδευτές κλπ.

 

Ετικέτες