Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Εδώ και τώρα τέλος ο Zarco από την ΚΤΜ

Θα τον αντικαταστήσει ο Kalio στους επόμενους αγώνες

Η ΚΤΜ αποφάσισε τελικά να πάρει το σπαθί της και να κόψει τον Γόρδιο δεσμό που είχε δημιουργήσει στην εργοστασιακή ομάδα η μονομερής απόφαση του Zarco να διακόψει το διετές συμβόλαιό του με την Αυστριακή εταιρεία. Από σήμερα, ο Zarco δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε αγώνα με μοτοσυκλέτα της εργοστασιακής ομάδας της ΚΤΜ. Τη σέλα της μοτοσυκλέτας του θα καβαλάει από εδώ και στο εξής ο δοκιμαστής Mika Kalio.

Όχι ακριβώς την ίδια μοτοσυκλέτα, αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Pit Beirer (αγωνιστικός διευθυντής της ΚΤΜ) ο στόχος του Mika Kalio θα είναι ξεκάθαρα η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του 2020. Η καταθλιπτική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε η παρουσία του Γάλλου μέσα στα box της ΚΤΜ, ήταν μόνο ο ένας από τους λόγους αυτής της απόφασης. Όταν ο Jarco ανακοίνωσε στους Αυστριακούς πως θέλει να σταματήσει, τα αφεντικά της ΚΤΜ του είπαν πως από τη μεριά τους θα τον πληρώσουν κανονικά έως το τέλος της χρονιάς και πως θέλουν να συνεχίσουν μαζί έως τον τελευταίο αγώνα σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Όμως οι καλές προθέσεις που είχε ο Jarco και η ΚΤΜ να δώσουν τον καλύτερο εαυτό του έως το τέλος, γκρεμίστηκε από την… πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα των αγώνων αυτού του επιπέδου, με τον σκληρό ανταγωνισμό έφερε το ατύχημα μεταξύ Jarco και Oliveira, αλλά και τα πολύ ενοχλιτικά ρεπορτάζ των δημοσιογράφων σχετικά με το ποιος θα αντικαταστήσει τον Jarco και το πού θα πάει ο Oliveira του χρόνου και τι θα γίνει στην Tech 3 κ.τ.λ.

Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν διαχειρίσιμα, όμως στην πραγματικότητα δημιούργησαν μια τεράστια αναστάτωση μέσα στους κόλπους των ανθρώπων της εργοστασιακής ομάδας της ΚΤΜ και της δορυφορικής Tech3. Την ίδια στιγμή ο Pol Espargaro σημείωνε τα καλύτερα αποτελέσματα που είχε ποτέ η KTM στη μεγάλη κατηγορία των MotoGP και έμοιαζε να είναι ο μόνος που δεν είχε επηρεαστεί από όλη αυτή την ανακατωσούρα. Οπότε έστω και καθυστερημένα, η KTM έρχεται να διορθώσει το αρχικό λάθος της να κρατήσει ενεργό τον Jarco μέσα σε μία περίεργη κατάσταση.

Η επιστροφή του Mika Kalio στην αγωνιστική δράση θα ηρεμίσει τα πράγματα και θα επαναφέρει την κανονικότητα στις δύο ομάδες. Φυσικά οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να σπεκουλάρουν στην μετακίνηση του Oliveira από την Tech3 στην εργοστασιακή ομάδα, όμως φαίνεται πως η KTM δεν θέλει να φορτώσει τον μικρό Πορτογάλο με το βάρος και την πίεση που συνοδεύει το αξίωμα του εργοστασιακού αναβάτη. Άλλωστε ούτε ο ίδιος ο Oliveira θέλει να μπει από τώρα σε αυτή την ψυχολογική πίεση. Άλλος ένας χρόνος στην Tech3 και με την πιθανότητα η μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική το 2021, είναι το καλύτερο σενάριο για τον Πορτογάλο να μεταπηδήσει στην εργοστασιακή ομάδα μετά το 2020.

Tags: