Εκτός Moto2 ο Romano Fenati, απολύθηκε από την ομάδα του

Άμεση αντικατάσταση
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/5/2022

Ο Romano Fenati, ο αναβάτης που το 2018 είχε αποβληθεί από το άθλημα γιατί έπιασε το εμπρός φρένο του συναθλητή του, Stefano Manzi, επιστρέφει στην επικαιρότητα με άσχημο τρόπο καθώς η ομάδα του τον απέλυσε με μία λιτή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Speed UP περιορίζεται σε μία πρόταση, πως διακόπτει άμεσα την συνεργασία με τον Romano Fenati χωρίς να εξηγεί τους λόγους ή να ανακοινώνει επίσημα τον αντικαταστάτη του.

Γεγονός είναι πως υπήρχαν προβλήματα ανάμεσα στον Fenati και την ομάδα του που ξεκινούσαν από την απόδοσή του στους αγώνες με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για τα αίτια.

Ο Fenati που είναι αναβάτης ικανός για το βάθρο, έχει σε αυτή την σεζόν 7 βαθμούς και η δέκατη θέση ήταν η καλύτερη που έχει φτάσει. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Boscoscuro, διευθυντής της ομάδας, θα τον αντικαταστήσει με τον Alonso Lopez.

Το 2018 είχαμε πει πως η πράξη του Fenati ανήκει στο ποινικό δίκαιο και πρέπει να δικαστεί για αυτό που έκανε, όχι απλώς να φύγει από το άθλημα. Πριν από αυτό ο Fenati είχε φύγει και από την Sky RT – VR46 εξαιτίας της συμπεριφοράς του, πράγμα που επιβεβαιώθηκε αργότερα. Στο ιστορικό του υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα ανάρμοστης συμπεριφοράς από το 2015 που ο ίδιος αναφέρει πως τα έχει αφήσει πίσω μετά την αποπομπή του το 2018.

Alex Marquez: Χάνει τα GP σε Mugello και Balaton Park

Εστιάζει στην αποκατάστασή του ο Ισπανός
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στη Βαρκελώνη και ελπίζει να επιστρέψει στα μέσα Ιουνίου.

Όσοι είδαν το GP της Καταλονίας είναι σίγουρο πως ανέβασαν παλμούς όταν είδαν τον Alex Marquez να ίπταται και να πέφτει άτσαλα στο έδαφος, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Pedro Acosta.

Μετά το ατύχημα ο Marquez πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, αφού υπέστη μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7 καθώς και κάταγμα κλείδας, που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση ήταν πετυχημένη και ο Alex στοχεύει πλέον στην επιστροφή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Gresini, ο Ισπανός θα χάσει τον αγώνα στο Mugello, που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τον αγώνα στο Balaton Park, που θα γίνει αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια θα εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητάς του και θα κριθεί ο χρόνος επιστροφής του στη δράση.