Εξαιρετικός Rossi! Επιδεικτική κατάκτηση της Jerez!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/4/2016

Μια μαγική νίκη από την πρώτη θέση της εκκίνησης και βασικότατη για την βαθμολογία, σημείωσε ο Valentino Rossi, κάνοντας μοναχικό αγώνα στην κορυφή! Μετά την χθεσινή ημέρα, όλοι περίμεναν ότι θα είναι το φαβορί αλλά θα χρειαστεί να παλέψει με την δεύτερη Yamaha για την πρώτη θέση. Πράγματι η εκκίνηση έδειξε ότι έτσι ακριβώς θα εξελιχθεί και ο αγώνας, μέχρι την στιγμή που ο Lorenzo έκανε την επίθεσή του περνώντας μπροστά, για να χάσει αμέσως την θέση.

Αυτό ήταν το έναυσμα.

Από εκείνη την στιγμή, ο Valentino Rossi πείσμωσε πέρα από κάθε φαντασία και έδειξε τον καλύτερο του εαυτό και την αναμφισβήτητη ανωτερότητά του. Άνοιξε αμέσως την διαφορά στο μισό δευτερόλεπτο και με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε να εξαφανίζεται μπροστά! Ήταν σαν να αγωνιζόταν σε άλλη κατηγορία, καθώς η διαφορά του σκαρφάλωσε πάνω από τα 4,3 δευτερόλεπτα στους 4 γύρους πριν το τέλος, και μόνο μία φορά από την στιγμή που πέρασε τα 3 δευτερόλεπτα μειώθηκε ξανά στα 2,5. Ο Rossi ήταν μονίμως εκτός πεδίου από τους υπόλοιπους Ισπανούς με το πρώτο τρίτο του αγώνα ο Marquez να προσπαθεί να κρατηθεί κοντά, και όχι να περάσει, τον Lorenzo. Ακριβώς στην αρχή του αγώνα είχε μία πολύ σύντομη και ήπια μάχη με τον Pedrosa, κάνοντας τον αγώνα να είναι: Yamaha vs Yamaha και Honda vs Honda. Όλα αυτά, μέχρι ο Lorenzo να μπει στο μάτι του Rossi και εκείνος να εξαφανιστεί κάνοντας έναν μαγικό, αλάνθαστο αγώνα!

Τελικά το θέαμα απουσίαζε από αυτόν τον αγώνα, αλλά για κάποιο λόγο ήταν απίστευτα ευχάριστος και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός, ο Valentino Rossi που ακόμα και όσοι δεν είναι οπαδοί του, θέλουν να τον δουν να κερδίζει μετά τα γεγονότα της προηγούμενης σεζόν. Μπορεί να μην υπήρχε θέαμα αλλά υπήρχε αγωνία, αν θα πάνε όλα καλά. Κι αυτό γιατί η Michelin έφερε ελαστικό με νέο σκελετό, κι όταν κάτι είναι νέο υπάρχουν πάντα πιθανότητες να μην αποδώσει στο μέγιστο βαθμό. Ιδιαίτερα μετά το περιστατικό του Dovizioso, που εγκατάλειψε από λόγο που ακόμα η ομάδα δεν κατάφερε να συγκεκριμενοποιήσει. Άρχισε να γλιστρά το πίσω ελαστικό ενώ διατηρούσε την πίεση και την ομοιομορφία του, ενώ μέχρι και ο Laverty του έκανε νόημα για κάτι που είδε στον πίσω τροχό.

Με ένα σερί ατυχίας που δεν έχει προηγούμενο, ο Dovizioso εγκατέλειψε βγαίνοντας στα πιτ, καθώς δεν ήθελε να ρισκάρει με άλλη μία, άδικη, πτώση.

Πιο πίσω ο Iannone μετά από μία πολύ άσχημη εκκίνηση πάλευε να κρατήσει τη θέση του, σε μία πίστα που όπως είπε χθες, δεν βολεύει την Ducati.

Με τον Marquez να μένει πίσω από τον Lorenzo με μεγαλύτερη διαφορά, απ’ ότι η 2η Yamaha από την 1η, ο μοναχικός αγώνας του Rossi στην κορυφή τελείωσε εν μέσω προσευχών μην γίνει κάποια ατυχία!

Και θα μπορούσε να γίνει. Αν ακούσουμε τον Lorenzo που απέδωσε τον ρυθμό του στο πίσω ελαστικό. Χαρακτηριστικά είπε ότι κάτι γινόταν με το ελαστικό στο κέντρο της γόμας, καθώς στην ευθεία σπινάριζε σαν να οδηγεί στο βρεγμένο χωρίς να μπορεί να επιταχύνει. Είναι όμως επίσης πιθανό, ο νέος τύπος ελαστικού να ευνοεί το στιλ του Rossi, έναντι του Lorenzo.

Ο Rossi σημείωσε σήμερα την 113η νίκη της καριέρας του και 87η για την κορυφαία κατηγορία, μπροστά από τους Ισπανούς σε μία από τις πιο δημοφιλείς ισπανικές πίστες!

Πλέον ο Marquez προηγείται με 82 βαθμούς, ακολουθεί ο Lorenzo με 65 και ο Rossi με 58, έχοντας μειώσει στους 24 την διαφορά του από την πρώτη θέση, έναντι 33ών πριν το πρωτάθλημα έρθει στην Ευρώπη.

Ετικέτες

Η KTM θα συνεχίσει να επενδύει στο MotoGP μέσω Bajaj

Οι Αυστριακοί συνεχίζουν κανονικά το αγωνιστικό project παρά τις φημολογίες
ktm
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Η KTM θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το αγωνιστικό της πρόγραμμα ανεξάρτητα. Παρά το έντονο ενδιαφέρον εξωτερικών επενδυτών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα MotoGP, η Bajaj νέα ιδιοκτήτρια του αυστριακού κατασκευαστή αποφάσισε να μην πουλήσει το αγωνιστικό project, αλλά να συνεχίσει να επενδύει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σας είχαμε ενημερώσει πως KTM και Tech3 ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι, δείχνοντας πως οι Αυστριακοί, μέσω Bajaj, θα συνεχίσουν να επενδύουν στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε στην ουσία και ο νέος CEO της KTM AG, Gottfried Neumeister - που είχε δώσει παλιότερα αποκλειστική συνέντευξη στο MOTO - δηλώνοντας: “Δεν μπορείς να αγωνιστείς με το χειρόφρενο τραβηγμένο. Διαθέτουμε την οικονομική δύναμη να παραμείνουμε στο MotoGP. Και όχι μόνο να παραμείνουμε, αλλά και να επενδύσουμε. Μαζί με τη διοίκηση της Bajaj αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τον επίσημο μηχανοκίνητο αθλητισμό με πλήρη στρατηγική ανεξαρτησία, χωρίς εξωτερικούς επενδυτές. Υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα MotoGP. Κατά καιρούς, λαμβάναμε νέες αιτήσεις σχεδόν κάθε μέρα.”

Neumeister

Τελικά, όμως, η KTM επέλεξε μια διαφορετική πορεία: να συνεχίσει να επενδύει άμεσα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό χωρίς να παραχωρήσει τον έλεγχο του αγωνιστικού προγράμματος.

Ο Neumeister συνέχισε: “Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να ξοδεύουμε όταν είναι απαραίτητο. Χρειάζεται δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και ένας ορισμένος βαθμός γενναιοδωρίας. Έχουμε τη χρηματοοικονομική δύναμη να αντέξουμε οικονομικά τον επίσημο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και όχι μόνο να τον αντέξουμε, αλλά και να επενδύσουμε”.

Η δήλωση αυτή είναι παράλληλα και ένα μήνυμα πως η ο Bajaj υποστηρίζει πλήρως την KTM και εξακολουθεί να πιστεύει στο αγωνιστικό πρόγραμμα με επικεφαλής τον Pit Beirer.