Fabio Di Giannantonio: Υπόθεση "Mapping 8"

Ήταν εντολή της Ducati "να κάτσει στα αυγά του" ο Ιταλός, ή προτροπή της Gresini για προσπέραση στον Pecco;
Fabio di Giannantonio
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/11/2023

Είναι ομαδική προσπάθεια οι αγώνες μοτοσυκλέτας; Σίγουρα. Αλλά μέχρι ποιον βαθμό; Όταν βλέπεις πως μπορείς να πάρεις την πρώτη σου νίκη σε αγώνα MotoGP, στον προτελευταίο αγώνα του συμβολαίου σου, ενώ είσαι “ξεκρέμαστος” για την επόμενη χρονιά, θα δεχθείς να… κάτσεις στα αυγά σου, για να αυξήσει ο κατασκευαστής της μοτοσυκλέτας σου τις πιθανότητες για κατάκτηση του Πρωταθλήματος Αναβατών με αναβάτη ανταγωνιστή σου; Θα κάνεις τη χάρη στην ομάδα / στο εργοστάσιο που σε αντικατέστησαν με άλλο αναβάτη;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Fabio di Giannantonio έκανε πρώτα απ' όλα χάρη στον εαυτό του -αλλά και σε όλους τους θεατές αγώνων μοτοσυκλέτας-, παίρνοντας μια δίκαιη, μια πανάξια νίκη, και παρά (ή χάρη σε αυτήν) τη διαβόητη προτροπή “Mapping 8” που είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν από την παρόμοια υπόθεση του Jorge Lorenzo, μια προτροπή / εντολή που για τους περισσότερους παρατηρητές μεταφράστηκε ως “μείνε πίσω, άσε τον Pecco να κερδίσει”. Και ο Fabio απλά έκανε αυτό που μπορούσε, αυτό για το οποίο είχε αγωνιστεί, δουλέψει και προσπαθήσει τόσο πολύ. Πέρασε τον Pecco και ανέβηκε εκείνος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Όπως και έπρεπε.

Fabio di Giannantonio

Στον τερματισμό της Κυριακής, ο Di Giannantonio δήλωσε στο βάθρο πως “αυτή είναι μια αληθινή λύτρωση, μια αληθινή εκδίκηση! Για εμένα και για όσους με αμφισβήτησαν. Αλλά τώρα, είμαστε νικητές MotoGP!” Αργότερα, στην press conference, όταν ρωτήθηκε για την εντολή "Mapping 8", ο Ιταλός πρόσθεσε πως “η προτροπή για αλλαγή στον χάρτη 8 σήμαινε πως απέμεναν 5 γύροι και μπορούσα να επιτεθώ”... ήταν όντως έτσι, ή επρόκειτο για μια διακριτική διαχείριση μιας... ανυπακοής από τον αναβάτη της Gresini; Κι αν όντως επρόκειτο για συμφωνημένη επίθεση του Fabio στον Pecco, από την στιγμή που ο Carchedi και ο Di Giannantonio είχαν από πριν συμφωνήσει πως της επίθεσης θα προηγούνταν το “mapping 8”, τότε βρήκαν έναν φοβερό τρόπο να πάρουν... διπλή εκδίκηση προς όσους τους αμφισβήτησαν!

Η εικόνα της Ducati δέχεται χτυπήματα λοιπόν παρόλο που η μία νίκη έρχεται μετά την άλλη με τόσες μοτοσυκλέτες εμπρός, και ενώ είναι ταχύτερη όλων με διαφορά. Το γεγονός πως τους θεωρούν ικανούς για κάτι τέτοιο -για οδηγία "υποχώρησης" προς τον Di Giannantonio- είναι δικό τους σφάλμα και αν έχουν παίξει τόσο καλά στην Gresini, η μία πτέρυγά της δηλαδή, τότε ακόμη χειρότερα.

Fabio di Giannantonio

Θυμίζουμε πως στην περίπτωση του Jorge Lorenzo, ο οποίος είχε δεχθεί την ίδια προτροπή (Mapping 8) το 2017, για να αφήσει τον Dovizioso να περάσει για να διατηρήσει ελπίδες για τον τίτλο ενάντια στον Marc Marquez, ενώ καθώς και εκείνος δεν δέχθηκε να κόψει ρυθμό, η ομάδα του του είχε βγάλει επιπλέον και Pit board που έγραφε “-1”!

Fabio di Giannantonio

Η επιλογή του Digia μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί όσο κι αν είναι ομαδική η προσπάθεια, το μεγαλύτερο μερίδιο στη νίκη ανήκει χωρίς καμία αμφιβολία στον αναβάτη, και είναι ντροπή να κρίνονται Πρωταθλήματα από αγώνες τακτικής. Πρώτα ο αναβάτης, μετά το εργοστάσιο. Για αυτό άλλωστε είναι και τόσο γοητευτικοί οι αγώνες, επειδή είναι απρόβλεπτοι! Τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι το τέλος μιας σεζόν, όπου πρέπει να νικήσει ο καλύτερα προετοιμασμένος, ο πιο γρήγορος, και σε έναν βαθμό ο πιο τυχερός και έχων και την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Οι αναβάτες προσλαμβάνονται και πληρώνονται για να κερδίζουν, όχι για να μένουν πίσω σε όποια θέση θα εξυπηρετήσει το εργοστάσιο / την ομάδα. Ας αφήσουμε την τακτική στην F1, και ας απολαύσουμε αγώνες χωρίς εξωτερικές παρεμβολές. Όπως τους αξίζει και όπως μας αξίζει

Ετικέτες

Pedro Acosta - O πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 που κερδίζει και το Triumph Triple Trophy

Στο γκαράζ του πλέον, το ειδικά εξοπλισμένο Triumph Street Triple RS 765 του θεσμού
Ο Pedro Acosta κερδίζει το Triumph Trophy Award 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2023

Πέρα από τον τίτλο της Moto2 το 2023, αλλά και μια θέση στη σχάρα εκκίνησης του MotoGP για το 2024, ο Pedro Acosta κέρδισε και τον θεσμό Triumph Triple Trophy, που είχε βραβείο ένα μοναδικό και ειδικά εξοπλισμένο από το Hinckley, Street Triple RS 765.

Ο Acosta γίνεται ο 4ος αναβάτης της Moto2 που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, απ’ όταν η Triumph ανέλαβε να προμηθεύει με μοτοσυκλέτες την κατηγορία, ενώ είναι η πρώτη φορά που τη μοτοσυκλέτα του βραβείου κερδίζει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Αντίθετα με το βραβείο M Award της BMW στη μεγάλη κατηγορία, που βραβεύει τον ταχύτερο αναβάτη των δοκιμαστικών, το βραβείο της Triumph είναι πολύ πιο σύνθετο, βαθμολογώντας τους αναβάτες σε τρεις διαφορετικούς τομείς:

  • 7 βαθμοί - Καλύτερη πρόοδος σε θέσεις από την έναρξη του αγώνα έως τον τερματισμό
  • 6 βαθμοί - Pole Position
  • 5 βαθμοί - Ταχύτερος γύρος αγώνα
Ο Pedro Acosta κερδίζει το Triumph Trophy Award 2023

Οι σταθερές κορυφαίες εμφανίσεις του Acosta καθ’ όλη τη χρονιά τον βοήθησε να βαθμολογηθεί σε 9 γύρους της σεζόν για το Triumph Triple Trophy, και να απομακρυνθεί απ’ όλους τους υπόλοιπους, με τον 2ο καλύτερο αναβάτη να βαθμολογείται σε 4 γύρους.

Ο Acosta πήρε 3 pole positions (Sachsenring, Silverstone και Red Bull Ring), ενώ σημείωσε ταχύτερο γύρο αγώνα… οκτώ φορές! Ο Ισπανός “σφράγισε” την κατάκτηση του βραβείου της Triumph στη Μαλαισία, όταν 2 αναβάτες ακόμα διεκδικούσαν τη μοτοσυκλέτα (Taiga Hada, Jake Dixon.

Pedro Acosta, Red Bull KTM Ajo Team: “Χαίρομαι που κέρδισα αυτό το βραβείο, στο τέλος της ημέρας μιλάμε για μια εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Βλέπω πολλούς αναβάτες να την χαίρονται, και ίσως ήρθε τώρα η ώρα να πάρω κι εγώ το δίπλωμα οδήγησης, ώστε να μπορώ να βγαίνω μαζί της στον δρόμο. Φορά τον ίδιο κινητήρα που χρησιμοποιούμε στη Moto2 και όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορη είναι η Moto2. Θα έχει πλάκα να κάνω σούζες και endo καβάλα στο βραβείο μου!

Ετικέτες