GASGAS Factory Racing Tech3 MotoGP Team 2023 - Η επίσημη παρουσίαση

Pol Espargaro και Augusto Fernandez με τα κόκκινα RC16
GASGAS MotoGP 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2023

Η Tech3 συνεχίζει να συμμετέχει στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP και το 2023 με RC16 βαμμένα κόκκινα, με το εμπορικό σήμα της ισπανικής GASGAS και με τους -επίσης Ισπανούς- Pol Espargaro & Augusto Fernandez.

Η παρουσίαση της ομάδας της GASGAS για το MotoGP έγινε στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας, στα προάστια της Βαρκελώνης.

Εκεί βρέθηκαν ντυμένοι στα κόκκινα ο 31χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 2013 Pol Espargaro και ο 25χρονος Augusto Fernandez, επίσης Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 για το 2022, και όλοι οι υπεύθυνοι της ομάδας της GASGAS.

Το 2023 θα είναι η 10η χρονιά του Pol στα MotoGP, ενώ ο Fernandez θα είναι ο μοναδικός rookie της κατηγορίας.

Μένει να δούμε αν οι ΚΤΜ / GASGAS καταφέρουν να κάνουν σύντομα ανταγωνιστικές τις RC16 ώστε να έχουν ελπίδες για διάκριση στη σεζόν του 2023, καθώς στο pre-season τεστ της Sepang ο Pol Espargaro βρέθηκε μόλις στην 13 θέση, ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον πρώτο Marini, και ο Fernandez στην 22η θέση, δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον αναβάτη της Ducati.

Ετικέτες

MotoGP – Η Pramac Racing ενισχύεται με τον Ross Brawn στο ΔΣ της – Προσθέτει εμπειρία 22 τίτλων Formula 1

Το έμπειρο στέλεχος με προϋπηρεσία άνω των τεσσάρων δεκαετιών γίνεται στρατηγικός σύμβουλος της ομάδας.
ross-brawn
Ross Brawn αριστερά, Paolo Campinoti δεξιά
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/5/2026

Η Pramac Racing Limited ανακοίνωσε την ένταξη του Ross Brawn στο διοικητικό της συμβούλιο, επιφορτισμένο επιπλέον με τον ρόλο στρατηγικού συμβούλου του διευθυντή της ομάδας, Paolo Campinoti.

Ο Brawn μετρά εμπειρία άνω των 40 ετών στη F1, έχοντας θητεύσει ως τεχνικός διευθυντής των Benetton και Ferrari, διευθυντής της ομάδας της Honda και αργότερα της δικής του ομάδας BrawnGP με οδηγό τον Jenson Button, ενώ από το 2017 ως και το 2022 κατείχε τις θέσεις του διευθύνοντα συμβούλου και αγωνιστικού και τεχνικού διευθυντή της Formula One Management.

Η εισροή πρώην στελεχών της F1 στο MotoGP συνεχίζεται, καθώς από τον τετράτροχο χώρο προέρχεται ο Massimo Rivola της Aprilia, o Guenther Steiner που μόλις απέκτησε την ομάδα Tech3, καθώς και ο Davide Brivio που μετά την απόσυρση της Suzuki από το MotoGP μετακόμισε ως αγωνιστικός διευθυντής της Alpine F1 Team πριν επιστρέψει στους δύο τροχούς για λογαριασμό της Trackhouse Racing (και σύντομα της εργοστασιακής Honda HRC, ως φημολογείται).

Αν μη τι άλλο, η ενίσχυση με στελέχη από έναν διαφορετικό χώρο μπορεί να φέρει φρέσκιες ιδέες και τεχνογνωσία, στοιχεία που στην περίπτωση της Aprilia και του Rivola απέδωσαν καρπούς εν αφθονία με την ιταλική εταιρεία να είναι αυτή τη στιγμή κυρίαρχος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό πιθανότατα δουλεύει και η Pramac Racing, καθώς στη μακρά θητεία του Brawn στη F1 οι ομάδες του έχουν καταφέρει 22 τίτλους, 11 Οδηγών και 11 Κατασκευαστών.

Ετικέτες