GASGAS Factory Racing Tech3 MotoGP Team 2023 - Η επίσημη παρουσίαση

Pol Espargaro και Augusto Fernandez με τα κόκκινα RC16
GASGAS MotoGP 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2023

Η Tech3 συνεχίζει να συμμετέχει στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP και το 2023 με RC16 βαμμένα κόκκινα, με το εμπορικό σήμα της ισπανικής GASGAS και με τους -επίσης Ισπανούς- Pol Espargaro & Augusto Fernandez.

Η παρουσίαση της ομάδας της GASGAS για το MotoGP έγινε στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας, στα προάστια της Βαρκελώνης.

Εκεί βρέθηκαν ντυμένοι στα κόκκινα ο 31χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 2013 Pol Espargaro και ο 25χρονος Augusto Fernandez, επίσης Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 για το 2022, και όλοι οι υπεύθυνοι της ομάδας της GASGAS.

Το 2023 θα είναι η 10η χρονιά του Pol στα MotoGP, ενώ ο Fernandez θα είναι ο μοναδικός rookie της κατηγορίας.

Μένει να δούμε αν οι ΚΤΜ / GASGAS καταφέρουν να κάνουν σύντομα ανταγωνιστικές τις RC16 ώστε να έχουν ελπίδες για διάκριση στη σεζόν του 2023, καθώς στο pre-season τεστ της Sepang ο Pol Espargaro βρέθηκε μόλις στην 13 θέση, ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον πρώτο Marini, και ο Fernandez στην 22η θέση, δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον αναβάτη της Ducati.

Ετικέτες

Pedro Acosta: Επιτυχημένη επέμβαση στον καρπό - Στόχος η επιστροφή στο Sachsenring

Επέμβαση για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μετά την εγκατάλειψη στο Assen
Acosta
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/6/2026

Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/6 σε επιτυχημένη μικρή επέμβαση στον δεξί καρπό για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, με την ομάδα του, Red Bull KTM Factory Racing, να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος για το Grand Prix της Γερμανίας στο Sachsenring.

Η επέμβαση κρίθηκε απαραίτητη μετά την εγκατάλειψή του στο Ολλανδικό Grand Prix στο Assen, όπου ο Ισπανός αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς έχασε την αίσθηση στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του, δυσκολευόμενος να ελέγξει τη μανέτα του φρένου. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το πρόβλημα τον ταλαιπωρούσε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όμως επιδεινώθηκε σημαντικά στον τελευταίο αγώνα.

Acosta

Η KTM επιβεβαίωσε ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πως ο Acosta αναμένεται να επιστρέψει για το Grand Prix Γερμανίας (10-12 Ιουλίου), υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει επιτυχώς τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο την επόμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Acosta