Gigi Dall’Igna για Bagnaia: “Κι εγώ έχω χάσει την υπομονή μου, είναι φυσιολογικό”

Ο Bagnaia κινδυνεύει πλέον να χάσει την 3η θέση του πρωταθλήματος από τον Bezzecchi
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2025

Η σεζόν εξελίσσεται πτωτικά για τον Francesco Bagnaia που πλέον κινδυνεύει να χάσει την 3η θέση της γενικής κατάταξης από τον Marco Bezzecchi, μετά και την πτώση του στον αγώνα του Misano.

Ο Ιταλός αναβάτης μετά την 13η θέση στον αγώνα Sprint δήλωσε: “ Ζω έναν εφιάλτη και θέλω μόνο να σηκώσω το κεφάλι μου για να δω λίγο φως, μετά την 13η θέση σε έναν αγώνα Sprint”.

Βέβαια περισσότερο ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της Ducati, Gigi Dall’Igna, που είπε σχετικά με την απόδοση του Bagnaia: “ Η κατάσταση είναι σίγουρα ευαίσθητη με τον Pecco. Αντιμετωπίζει δυσκολίες. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, θα πρέπει να βρούμε μια λύση. Την Δευτέρα έχουμε ένα τεστ, μια σημαντική μέρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα είναι ένα αποδοτικό τεστ”.

Όταν ρωτήθηκε για τα πρόσφατα σχόλια του Bagnaia που υποδηλώνουν ότι χάνει την υπομονή του, ο Dall’Igna απάντησε με ειλικρίνεια: “Κι εγώ έχω χάσει την υπομονή μου, και οι οπαδοί του Pecco έχουν χάσει την υπομονή τους. Μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό να λέει κανείς τέτοια πράγματα όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Είμαστε όλοι άνθρωποι και πρέπει πάντα να ξεκινάμε από αυτή την παραδοχή”.

“Είναι πολύ απλό: όταν αρχίσει η αρνητική πορεία, πάντα πηγαίνει προς τα κάτω”, εξήγησε ο Dall’Igna. “Γι' αυτό είναι πάντα περίπλοκο να βρεις έναν τρόπο να την αντιστρέψεις. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι η θετική στάση βοηθάει πολύ σε αυτό. Δεν ξέρω τι θέλετε να πω. ”

Μιλώντας αργότερα το βράδυ της Κυριακής, ο Bagnaia σχολίασε την κατάσταση ξεκινώντας με την ατάκα που έκλεισε ο Dall’Igna: “Ειλικρινά, δεν ξέρω τι θέλετε να πω. Είδατε τι συνέβη. Προσπαθούσα και απλά έπεσα. Ανέλυσα τα πράγματα με την ομάδα και τώρα δουλεύουμε για το αυριανό τεστ, το οποίο θα είναι σημαντικό”.

Όταν ρωτήθηκε τι σκεφτόταν αμέσως μετά το ατύχημα, ο Bagnaia απάντησε: “Πράγματα που είναι καλύτερα να μην τα λες στον αέρα. Σε κάθε περίπτωση, την πρώτη στιγμή που πέφτεις, δεν είσαι και πολύ χαρούμενος. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιες λύσεις αύριο, αλλά ακόμα φαίνεται ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, γιατί αγωνιζόμαστε από την αρχή της σεζόν ”.

Χωρίς να κερδίσει κανένα πόντο στον "εντός έδρας" αγώνα στο Misano, ο Pecco βλέπει πλέον τον ανεβασμένο Marco Bezzecchi να απειλεί σοβαρά την τρίτη θέση που έχει ο αναβάτης της Ducati στο πρωτάθλημα αναβατών καθώς έπειτα από την εξαιρετική του εμφάνιση στην ιταλική πίστα ο Bezzecchi βρίσκεται πίσω του μόλις 8 βαθμούς.

Ιταλία: Νεκρός αγωνιζόμενος στο Dunlop Cup 600

Ο Gabriele Cottini υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από σύγκρουση
gabriele
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2025

Ο 5ο γύρος του κυπέλου Dunlop Cup 600 της Ιταλίας που διεξήχθη στην πίστα της Cremona επισκιάστηκε από τον θάνατο του αγωνιζόμενου Gabriele Cottini.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα Dunlop Cup 600 την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου -μέρος του FMI Cup στην Ιταλία- συνέβη ένα σοβαρό ατύχημα, με τον Gabriele Cottini να εμπλέκεται σε σύγκρουση για την οποία δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες. Παρά την άμεση ιατρική βοήθεια και τη γρήγορη μεταφορά του στο Ospedale Maggiore στην Cremona, ο 39χρονος Ιταλός που κέρδισε και την pole position στην κατηγορία δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του. 

Σε κοινή δήλωση, η Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, ο διοργανωτής Moto Club Motolampeggio, η διεύθυνση του αγώνα, ο διοργανωτής EMG Events και το Cremona Circuit εξέφρασαν τη λύπη τους.

Η σειρά αγώνων EMG Eventi εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή της σε μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Όλη η ομάδα της EMG Eventi εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και όλους όσους γνώριζαν τον Gabriele και μοιράζονταν το πάθος του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαστε βαθιά θλιμμένοι. Σήμερα χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο. Θέλουμε να σε θυμόμαστε έτσι: με ένα χαμόγελο, ενώ έκανες αυτό που αγαπούσες περισσότερο – να πατάς γκάζι. Καλό ταξίδι, Cottix, θα μείνεις για πάντα στις καρδιές μας”.

Μετά από συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων, αποφασίστηκε να συνεχιστεί το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο – σε ένδειξη σεβασμού προς τον Cottini και τη μεγάλη του αγάπη για τον μοτοσυκλετιστικό αθλητισμό. Οι νικητές αφιέρωσαν τις επιτυχίες τους στον άτυχο συνάδελφό τους, ως σιωπηλή χειρονομία αλληλεγγύης.

Ως ένδειξη πένθους, στο τέλος του Σαββατοκύριακου δεν πραγματοποιήθηκαν τελετές απονομής μεταλλίων.