Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Η Ducati σε διαπραγματεύσεις με VR46 και Gresini

Η silly season έχει πλέον ξεκινήσει

Αντικατάσταση για την Avintia ετοιμάζει η Ducati κάνοντας το επόμενο βήμα για μία δεύτερη δορυφορική ομάδα που δεν θα είναι αρκετά βήματα πίσω από την Pramac. Έτσι κι αλλιώς η κίνηση για την Avintia είχε γίνει με συνοπτικές διαδικασίες για να δώσουν θέση στον Zarco όταν εκείνος έληξε πρόωρα το συμβόλαιό του με την KTM.

Η Avintia, τότε, δεν ήταν έτοιμη για να υποστηρίξει πλήρως τον ρόλο δορυφορικής ομάδας για αυτό και ο Zarco δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένος. Δεν είχε επιλογή όμως. Ήταν ομάδα που υποστήριζε αναβάτες που κάλυπταν οι ίδιοι την θέση τους στα MotoGP, ο ρόλος της ήταν διαφορετικός. Κάνοντας όμως πολλά βήματα μαζί και σε σωστή κατεύθυνση με την καλύτερη υποστήριξη από την Ducati, η Avintia εξελίχθηκε γρήγορα και η VR46 την εμπιστεύτηκε για να δώσει θέση στον Luca Marini. Ούτε κι αυτοί βέβαια είχαν άλλη επιλογή, ενώ και τα βήματα αυτά δεν ήταν τόσα, ώστε να σημάνουν την πλήρη της αναβάθμιση και να συνεχίσει στα MotoGP, τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Έτσι κι αλλιώς ο στόχος της VR46 είναι να προχωρήσει αυτόνομα, όπως φάνηκε και τις προηγούμενες ημέρες κι επίσημα.

Ταυτόχρονα η Gresini Racing αποχωρεί από την αγκαλιά της Aprilia και θέλει να συνεχίσει και το 2022, οπότε η Ducati δεν είναι απλά το επόμενο λογικό βήμα μετά την Aprilia αλλά και μία δυναμική αναβάθμιση.

«Ξέρουμε πως η Avintia δεν ανανέωσε οπότε αυτή η ομάδα δεν θα είναι το 2022», είπε ο Giabatti, «ποτέ δεν αποκρύψαμε το γεγονός πως θέλουμε δύο δορυφορικές ομάδες στην εκκίνηση από την νέα χρονιά. Συζητάμε με Gresini και VR46 αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε τι θα κάνουμε».

Αντίστοιχα στα υπόλοιπα στρατόπεδα τόσο η Tech3 όσο και η LCR θα συνεχίσουν με ΚΤΜ και Honda αντίστοιχα αλλά η Yamaha, όπως και η Ducati έχουν μπροστά τους βήματα με τις δορυφορικές ομάδες, την ίδια στιγμή που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την Aprilia αλλά και την Suzuki που η εξέλιξή της, αν θέλει να συνεχίσει δημιουργώντας μία πηγή αναβατών, είναι να μεγαλώσει με ομάδες. Όλο το επόμενο διάστημα, αυτά είναι θέματα που θα τα δούμε μπροστά μας καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη…

Tags: