Η περίπτωση του Marc Marquez στο Εφετείο του MotoGP

Μετά την έφεση του Ισπανού και της Repsol Honda
MM93
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/4/2023

Μετά την έφεση του Marquez και της Repsol Honda για τη μετάθεση της ποινής του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή που αφορά στο συμβάν με τον εμβολισμό του Oliveira, η υπόθεση ανατίθεται πλέον στο Εφετείο (Court of Appeal) του MotoGP.

Θυμίζουμε πως αρχικά οι αγωνοδίκες της FIM επέβαλαν στον Marquez διπλή ποινή μεγάλου γύρου (double long lap penalty) για το συμβάν της Πορτογαλίας, ποινή που θα έπρεπε να εκτελεστεί “στο GP της Αργεντινής”.

Όμως η απόφαση του Marc Marquez να μην αγωνιστεί στην Αργεντινή αυτόματα… ακύρωσε την (αρχικά λανθασμένα διατυπωμένη) ποινή, με τους αγωνοδίκες να τρέχουν να μαζέψουν τα σπασμένα, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση με την οποία άλλαζαν τον τόπο διεξαγωγής της ποινής.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τραυματισμό και τη μη συμμετοχή του Marc Marquez, Αναβάτη #93, στον αγώνα GRAN PREMIO MICHELIN DE LA REPÚBLICA ARGENTINA, και με σκοπό να συμμορφωθεί με την πρόθεση που διέπει την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή των Αγωνοδικών της FIM MotoGP, η διπλή ποινή μεγάλου γύρου θα πρέπει να εκτελεστεί από τον αναβάτη στον επόμενο αγώνα MotoGP στον οποίο θα είναι σε θέση να συμμετάσχει".

Μετά τη δεύτερη ανακοίνωση, η Repsol Honda κατέθεσε έφεση εναντίον της αλλαγής, με την Επιτροπή Εφέσεων της FIM να παραπέμπει την υπόθεση αρχικά στους Αγωνοδίκες Εφέσεων και όταν… ούτε εκείνοι μπόρεσαν να βγάλουν άκρη, η υπόθεση κατέληξε στο Εφετείο του MotoGP.

Τώρα βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης του Εφετείου

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες