Jorge Martin - Νέα χειρουργεία, χάνει μάλλον το τεστ της Sepang!

Η επάνοδος του Ισπανού αναβάτη της Aprilia αποδεικνύεται Γολγοθάς…
Jorge Martin
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/1/2026

Σύμφωνα με το ισπανικό site El Periodico ο πρωταθλητής MotoGP του 2024, που μετά τον τίτλο του δεν έχει σταματήσει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και χειρουργεία, όπως φαίνεται θα χάσει και το πρώτο μεγάλο τεστ του 2026, που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου στη Sepang!

Παρόλο που πριν λίγες ημέρες ο Martin εμφανίστηκε μαζί με τον Bezzecchi στο Μιλάνο για την παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας της Aprilia, ο 28χρονος Ισπανός δεν είναι ακόμη σε θέση να ανέβει στη μοτοσυκλέτα. Όπως γράφει ο ισπανικός τύπος, η αποθεραπεία του αναβάτη του Noale προχωρά αργά και οι γιατροί δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει στις επερχόμενες πρώτες δοκιμές.

Θυμίζουμε πως η σεζόν του 2025 ήταν καταστροφική για τον “Martinator” περιλαμβάνοντας κάταγμα στο σκαφοειδές, σπασμένη κλείδα, διάτρηση πνεύμονα και… έντεκα (!) σπασμένα πλευρά.

Μόνο τους τελευταίους μήνες ο Martin έχει μπει δύο ακόμα φορές στο χειρουργείο (συγκεκριμένα για κλείδα και σκαφοειδές τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επεμβάσεων σε έξι μετά τις πτώσεις του 2025. Ελπίζουμε αυτά να ήταν τα τελευταία χειρουργεία για τον Ισπανό. Η Aprilia επιβεβαιώνει ότι ο αναβάτης θα ταξιδέψει στη Μαλαισία, αλλά μόνο για να βρίσκεται με την ομάδα, και όχι για να οδηγήσει.

Ο Massimo Rivola, επικεφαλής της Aprilia Racing, δηλώνει πως ο Μαρτίν “προχωρά σταθερά” προς την επάνοδο, και έχει ξαναβρεί το βλέμμα του νικητή. Ωστόσο πέρα από δηλώσεις που στόχο έχουν να ανεβάσουν την ψυχολογία του αναβάτη, της ομάδας και των φαν της Aprilia, η ουσία είναι πως ο Ισπανός απέχει ακόμη από το να επιστρέψει στα αγωνιστικά δρώμενα.

Την ίδια ώρα, ο Πρωταθλητής του 24 προσπαθεί να αφήσει πίσω του και το φιάσκο της περσινής αναμπουμπούλας όταν προσπάθησε να σπάσει χωρίς επιτυχία το συμβόλαιό του με την Aprilia, ενώ όταν επιστρέψει θα το κάνει σαφώς από τη δεύτερη θέση σε σημαντικότητα, αφού ο Bezzecchi έχει “δέσει” με την RS-GP, εντυπωσιάζοντας το 2025, και βάζοντας υποψηφιότητα για μεγάλους στόχους το 26.

Παρά τα παραπάνω προβλήματα, ο Ισπανός εμφανίζεται αποφασισμένος, δηλώνοντας στο Μιλάνο πως “με προσέλαβαν για να κερδίζω και αυτό θα κάνω”.

Περιμένουμε κάποιο επίσημο δελτίο τύπου από την Aprilia για την επάνοδο του Ισπανού, και μένει να δούμε το αν θα μπορέσει ο Martin να επιστρέψει εγκαίρως για τα επόμενα τεστ, ή ακόμα και για την πρεμιέρα της σεζόν.

Ετικέτες

MotoGP Ιαπωνία, Race - Άνετη νίκη M.Marquez με J. Martin και  Μ. Bezzecchi πίσω του

Στους δύο βαθμούς η διαφορά μεταξύ Marquez και Martin
Marc Marquez Motegi winner 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/10/2026

O M. Marquez επιβεβαίωσε και στον κυρίως αγώνα την ανωτερότητά του και μέσα στην πίστα της Honda κέρδισε και τον κυρίως αγώνα παίρνοντας πολύτιμου βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος που μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική του ευθεία.

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και στην εκκίνηση ο Jorge MArtin τα κατάφερε καλύτερα από ότι χθες και έστριψε πρώτος με τους M.Marquez και M.Bezzecchi πίσω του και τον Alex Marquez στην 4η θέση έχοντας πίσω του τον Pedro Acosta αλλά και ποινή δύο long laps λόγω του χθεσινού εμβολισμού του Di Giannantonio που έστειλε στην αμμοπαγίδα τους δυο τους αλλά και τον Pedro Acosta. Ο Acosta δεν έμεινε πολύ εκεί αφού τόσο ο Enea Bastianini όσο και ο Raul Fernandez τον πέρασαν στον δεύτερο γύρο, κάτι που έκανε και ο Ai Ogura, Την δεκάδα έκλειναν στην αρχή του αγώνα οι Diogo Morerira και ο Pecco Bagnaia.

Στον 7ο γύρο ο A. Marquez έκτέλεσε και τον δεύτερο μακρύ γύρο για να πέσει στην 9η θέση, ενώ μπροστά δεν υπήρχε αλλαγή μεταξύ των πέντε πρώτων με τον Martin να ηγείται και τον M.Marquez να καραδοκεί. Με το  Bezzecchi τρίτο να αδυνατεί να κολλήσει στους δύο πρώτους ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής άρχισε εμφανώς να παίρνει τα μέτρα του αναβάτη της Aprilia στον 9ο γύρο που είδαμε τον Diogo Moreira να πέφτει δυστυχώς και να εγκαταλείπει τον αγώνα και επόμενο καλύτερο Honda μέσα στην έδρα της εκείνο του Luca Marini στη 11η θέση.

Ο M.Marquez έκανε τελικά την κίνησή του στον 11ο γύρο με τον Martin να το δέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα σε εκείνο το σημείο και έπειτα έχτισε μια μικρή διαφορά ασφαλείας που μεγάλωνε γύρο με το γύρο για να φτάσεις στα εννέα (9) δέκατα του δευτερολέπτου στον 16ο γύρο. 

Ενδιαφέρον σε εκίνο το σημείο του αγώνα είχε η μάχη του Pedro Acosta με τον Ai Ogura με τον Ισπανό να είναι πιο γρήγρος και να τον περνά στον 16ο γύρο για την 6η θέση, πίσω από τον 5ο Raul Fernandez.

Πολύ γρήγορος ο Enea Bastianini που έδειξε να έχει τον ρυθμό να πλησιάσει τον Bezzecchi κάτι που προσπάθησε να κάνει στον 20ο γύρο, όταν Alex Marquez και Jack Miller έπεσαν (o Αυστραλός συνέχισε), όπως και ο Zarco.

Η κοκορομαχία μεταξύ Pedro Acosta και Raul Fernandez  γύρισε τελικά μπούμερανγκ για τον αναβάτη της KTM, ο οποίος, ενώ πέρασε τον συμπατριώτη του αρχικά δέχτηκε όχι μόνο άμεση απάντηση αλλά είδε και τον Ogura να το εκμεταλλεύεται παίρνοντας πίσω το αίμα του.

Στον 21ο γύρο ο Bastianini γύριζε εντυπωσιακά πιο γρήγορα από όλους κάνοντας και ρεκόρ χρόνου σε διάρκεια αγώνα, ενώ μπροστά η διαφορά του Marquez ήταν το ένα δευτερόλεπτο από τον Martin. Η επίδοση του Bastianini τον έφερε σε απόσταση βολής απο τον Bezzecchi στον τελευταίο γύρο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να του δώσει μια θέση στο βάθρο αν και τα έδωσε όλα.

Ο αγώνας τελείωσε χωρίς εκπλήξεις με τον M.Marquez να παίρνει μια μεγάλη και άνετη νίκη με τον Jorge Martin στην δεύτερη θέση και τον Bezzechi τρίτο, μια πολύ σημαντική νίκη για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, για την εξέλιξη του πρωταθλήματος με δεδομένο ότι η επόμενη πίστα, στη θεωρία τουλάχιστον, βολεύει περισσότερο τις Aprilia.

Τέταρτος ο εξαιρετικό Bastianini, ο οποίος δεν απειλήθηκε από τον 5ο Raul Fernandez με 6ο τον Ai Ogura και τον Pedro Acosta πίσω του. Ο Bagnaia τα πήγε σαφώς καλύτερα σε σχέση με χθες για την 8η θέση με τον Fermin Aldeguer 9o και τον Luca Marini να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Στα περίεργα η απόδοση των αναβατών της VR46 που μάλλον αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τον F. Morbidelli να τερματίζει 15ος και ον F. Di Giannantonio 18ο.

Με 333 βαθμούς ο Martin προηγείται για μόλις δύο βσθμούς του Marquez με την κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος να έχει μια άγρια ομορφιά και φυσικά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τον περσινό περίπατο του M. Marquez.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΧΡΟΝΟΣ Διαφορά (δλ.)
1. Marc MARQUEZ Ducati Lenovo Team 41:31,467  
2. Jorge MARTIN Aprilia Racing 41:32,830 1,363
3. Marco BEZZECCHI Aprilia Racing 41:33,719 2,252
4. Enea BASTIANINI Red Bull KTM Tech3 41:33,797 2,330
5. Raul FERNANDEZ SuperFile Trackhouse MotoGP Team 41:46,282 14,815
6. Ai OGURA SuperFile Trackhouse MotoGP Team 41:46,677 15,210
7. Pedro ACOSTA Red Bull KTM Factory Racing 41:48,395 16,928
8. Francesco BAGNAIA Ducati Lenovo Team 41:51,800 20,333
9. Fermin ALDEGUER BK8 Gresini Racing MotoGP 41:55,012 23,545
10. Luca MARINI Honda HRC Castrol 41:57,144 25,677
11. Brad BINDER Red Bull KTM Factory Racing 41:57,320 25,853
12. Fabio QUARTARARO Monster Energy Yamaha MotoGP Team 42:02,334 30,867
13. Somkiat CHANTRA Honda HRC Castrol 42:02,800 31,333
14. Maverick VIÑALES Red Bull KTM Tech3 42:05,462 33,995
15. Franco MORBIDELLI Pertamina Enduro VR46 Racing Team 42:06,057 34,590
16. Alex RINS Monster Energy Yamaha MotoGP Team 42:10,695 39,228
17. Toprak RAZGATLIOGLU Prima Pramac Yamaha MotoGP 42:11,029 39,562
18. Fabio DI GIANNANTONIO Pertamina Enduro VR46 Racing Team 42:22,283 50,816
19. Jack MILLER Prima Pramac Yamaha MotoGP 42:42,594 111,127
         
  Εγκατέλειψαν      
  Johann ZARCO Castrol Honda LCR   2ος γύρος
  Alex MARQUEZ BK8 Gresini Racing MotoGP   6ος γύρος
  Diogo MOREIRA Pro Honda LCR   16ος γύρος