Jorge Martin - Νέα χειρουργεία, χάνει μάλλον το τεστ της Sepang!

Η επάνοδος του Ισπανού αναβάτη της Aprilia αποδεικνύεται Γολγοθάς…
Jorge Martin
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/1/2026

Σύμφωνα με το ισπανικό site El Periodico ο πρωταθλητής MotoGP του 2024, που μετά τον τίτλο του δεν έχει σταματήσει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και χειρουργεία, όπως φαίνεται θα χάσει και το πρώτο μεγάλο τεστ του 2026, που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου στη Sepang!

Παρόλο που πριν λίγες ημέρες ο Martin εμφανίστηκε μαζί με τον Bezzecchi στο Μιλάνο για την παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας της Aprilia, ο 28χρονος Ισπανός δεν είναι ακόμη σε θέση να ανέβει στη μοτοσυκλέτα. Όπως γράφει ο ισπανικός τύπος, η αποθεραπεία του αναβάτη του Noale προχωρά αργά και οι γιατροί δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει στις επερχόμενες πρώτες δοκιμές.

Θυμίζουμε πως η σεζόν του 2025 ήταν καταστροφική για τον “Martinator” περιλαμβάνοντας κάταγμα στο σκαφοειδές, σπασμένη κλείδα, διάτρηση πνεύμονα και… έντεκα (!) σπασμένα πλευρά.

Μόνο τους τελευταίους μήνες ο Martin έχει μπει δύο ακόμα φορές στο χειρουργείο (συγκεκριμένα για κλείδα και σκαφοειδές τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επεμβάσεων σε έξι μετά τις πτώσεις του 2025. Ελπίζουμε αυτά να ήταν τα τελευταία χειρουργεία για τον Ισπανό. Η Aprilia επιβεβαιώνει ότι ο αναβάτης θα ταξιδέψει στη Μαλαισία, αλλά μόνο για να βρίσκεται με την ομάδα, και όχι για να οδηγήσει.

Ο Massimo Rivola, επικεφαλής της Aprilia Racing, δηλώνει πως ο Μαρτίν “προχωρά σταθερά” προς την επάνοδο, και έχει ξαναβρεί το βλέμμα του νικητή. Ωστόσο πέρα από δηλώσεις που στόχο έχουν να ανεβάσουν την ψυχολογία του αναβάτη, της ομάδας και των φαν της Aprilia, η ουσία είναι πως ο Ισπανός απέχει ακόμη από το να επιστρέψει στα αγωνιστικά δρώμενα.

Την ίδια ώρα, ο Πρωταθλητής του 24 προσπαθεί να αφήσει πίσω του και το φιάσκο της περσινής αναμπουμπούλας όταν προσπάθησε να σπάσει χωρίς επιτυχία το συμβόλαιό του με την Aprilia, ενώ όταν επιστρέψει θα το κάνει σαφώς από τη δεύτερη θέση σε σημαντικότητα, αφού ο Bezzecchi έχει “δέσει” με την RS-GP, εντυπωσιάζοντας το 2025, και βάζοντας υποψηφιότητα για μεγάλους στόχους το 26.

Παρά τα παραπάνω προβλήματα, ο Ισπανός εμφανίζεται αποφασισμένος, δηλώνοντας στο Μιλάνο πως “με προσέλαβαν για να κερδίζω και αυτό θα κάνω”.

Περιμένουμε κάποιο επίσημο δελτίο τύπου από την Aprilia για την επάνοδο του Ισπανού, και μένει να δούμε το αν θα μπορέσει ο Martin να επιστρέψει εγκαίρως για τα επόμενα τεστ, ή ακόμα και για την πρεμιέρα της σεζόν.

Ετικέτες

MotoGP, Jerez Practice: Ταχύτερος ο Alex Marquez με διαφορά, εκτός δεκάδας ο Pedro Acosta

Τελευταία στιγμή πήρε πρόκριση για το Q2 ο Marc Marquez – Δύο πτώσεις ο Martin
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/4/2026

Ο Alex Marquez ήταν μακράν ο ταχύτερος αναβάτης στα δοκιμαστικά που μόλις τέλειωσαν στην πίστα της Jerez, αφήνοντας με τρία δέκατα διαφορά δεύτερο τον Fabio Di Giannantonio και με πέντε δέκατα διαφορά τρίτο τον Marco Bezzecchi.

Τα δοκιμαστικά δεν ξεκίνησαν ιδανικά για τον Pecco Bagnaia που είχε πτώση, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, ενώ ο Di Giannantonio είχε πιάσει κορυφή με 1:36:560, με δεύτερο τον Alex Marquez και τρίτο τον Johann Zarco.

Στα 37 λεπτά πριν το τέλος ο Marc Marquez έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, την ίδια ώρα που ο Bagnaia έμπαινε στην πρώτη δεκάδα. Δέκα λεπτά αργότερα, πτώση σημείωσε ο Jorge Martin – που ήταν η δεύτερη της ημέρας. Μάλιστα ο Martin έπεσε κοντά στα pits, με αποτέλεσμα να τρέξει για να πάει να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

Οι αναβάτες δέκα λεπτά πριν το τέλος ξεκίνησαν να κάνουν την προσπάθειά τους για γρήγορους γύρους, ώστε να προκριθούν απευθείας στις Q2, με τον Alex Marquez να κάνει έναν εκπληκτικό γύρο και να γράφει 1:35:704, που είναι μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον δεύτερο Di Giannantonio. Στη συνέχεια δεύτερος ανέβηκε ο Bez, τρίτος ο Bagnaia, ενώ μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος ο Di Giannantonio πέρασε δεύτερος και ο Marc Marquez τέταρτος. Έκπληξη προκάλεσε το ότι ο Pedro Acosta έμεινε εκτός δεκάδας.

Για ακόμη μία φορά, η Aprilia δείχνει τα δόντια της και βλέπουμε τέσσερις μοτοσυκλέτες της στην πρώτη δεκάδα. Εκτός δεκάδας οι Honda, ενώ ταχύτερη Yamaha είναι εκείνη του Quartararo στη 17η θέση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Alex Marquez

Gresini Racing

1:35.704

2

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46

1:36.037

3

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:36.210

4

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:36.227

5

Ai Ogura

Trackhouse Racing

1:36.248

6

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:36.265

7

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:36.282

8

Fermin Aldeguer

Gresini Racing

1:36.292

9

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:36.301

10

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:36.359

11

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:36.386

12

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:36.410

13

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:36.415

14

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46

1:36.442

15

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.467

16

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.585

17

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:36.752

18

Toprak Razgatlioglu

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:36.864

19

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:36.934

20

Jack Miller

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:36.997

21

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:37.025

22

Lorenzo Savadori

Aprilia Racing

1:27.258

23

Augusto Fernandez

Yamaha Test Team

1:37.619