KRT 2024 WorldSBK - Alex Lowes και Axel Bassani με το Ninja ZX-10RR

Νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, με περισσότερο λευκό και μπλε, και νέα γραφικά
KRT Team 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2024

Οι αναβάτες του Akashi για το WorldSBK 2024, Alex Lowes και Axel Bassani αποκάλυψαν την εργοστασιακή Ninja ZX-10RR στην παρουσίαση της ομάδας στο κοινό την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024.

Σε σχέση με το μοντέλο του 2023, το ZX-10RR του 24 δείχνει ίδιο όσον αφορά κοστούμι και περιφερειακά, με τις εμφανείς αλλαγές να περιορίζονται στα νέα χρώματα, με το λευκό και το μπλε να εμφανίζονται σε μεγαλύτερη έκταση στη μοτοσυκλέτα. Ο υφιστάμενος συνεργάτης της KRT, η Cheshire Mouldings, είναι πλέον κύριος χορηγός (εξού και το περισσότερο μπλε) και η ειδική εταιρεία λιπαντικών Motul είναι νέος χορηγός της ομάδας.

Lowes


Όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, ο Alex Lowes παραμένει για να πλαισιωθεί από τον νεότευκτο αναβάτη της ομάδας Axel Bassani, που από ιδιώτης κάνει το μεγάλο βήμα για το 24 και γίνεται εργοστασιακός. Ο Lowes έχει πλέον τον Pere Riba ως επικεφαλής του πληρώματος του, με τον Marcel Duinker να είναι υπεύθυνος για τον Axel. Αλλαγές έχουν γίνει στο εσωτερικό του pit-crew και της σύνθεσης του προσωπικού για την ανανέωση της συνολικής προσπάθειας.

Basani

Μετά τη χειμερινή εξέλιξη από την KMC στην Ιαπωνία και τους τεχνικούς συνεργάτες τους ανά τον κόσμο, οι Lowes, Bassani και τα αντίστοιχα τεχνικά τους πληρώματα δοκίμασαν τις μοτοσυκλέτες τους στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το Ninja ZX-10RR έχει πλέον αυξημένο όριο στροφών (κατά 500) και κάποιες εσωτερικές αναβαθμίσεις για την τροποποίηση της αδράνειας του κινητήρα, καθώς και κάποιες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές με στόχο την τελική ταχύτητα.

ZX-10RR

Εκτός από τη συνέχιση των συνεργασιών με τη Showa και πολλές άλλες κορυφαίες εταιρείες στους αγώνες, η KRT έχει συνάψει έναν εντελώς νέο δεσμό με την εξειδικευμένη εταιρεία λιπαντικών Motul, με τη γαλλική εταιρεία να γίνεται κύριος συνεργάτης της KRT για τη σεζόν 2024 WorldSBK.

Μένει να δούμε κατά πόσο θα καταφέρει ο Bassani να καλύψει το κενό που αφήνει στην Kawasaki ο Jonathan Rea, και αν ο Lowes μπορέσει να βρει αποθέματα για να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος.

Ετικέτες

ZXMOTO – Ετοιμάζεται για συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα: Dakar και MXGP!

Ο Zhang Xue δε αλλάζει τακτική, πρώτα στους αγώνες και μετά στην αγορά
zxmoto mx250
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/5/2026

Η εταιρεία που ίδρυσε ο πρώην διευθυντής της Kove, Zhang Xue, το 2024 έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει άφθονο θόρυβο γύρω από τις μοτοσυκλέτες της και ως επί το πλείστον είναι για καλό λόγο.

Σαφώς το πιο ηχηρό αποτέλεσμα της ΖΧΜΟΤΟ ως τώρα είναι οι τρεις νίκες που έχει πάρει (ως τώρα) ο Γάλλος Valentin Debise με την τρικύλινδρη 820RR στο ντεμπούτο της στο παγκόσμιο Supersport, σε μια κίνηση που για τον Xue δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη. Όπως έτρεξε στο Dakar την Kove 450 Rally πολύ πριν βγει στις αγορές, έτσι και τώρα η 820RR βγαίνει στον εμπορικό στίβο έχοντας ήδη έναν μικρό μύθο συνδεδεμένο με το όνομά της.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τη νέα χωμάτινη γκάμα που έδειξε στην EICMA η ΖΧΜΟΤΟ.

zxmoto 450 rally

Εκεί λοιπόν η κινέζικη εταιρεία έδειξε τις δύο νέες της μονοκύλινδρες ΜΧ450 και ΜΧ250, αλλά και την αγωνιστική 450 Rally, ενώ από την αρχή του Μάη αποκαλύφθηκε στην Κίνα η motocross μοτοσυκλέτα των 250 κυβικών, έτοιμη για την αγορά με τιμή και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η ΜΧ250 φορά έναν υγρόψυκτο τετραβάλβιδο μονοκύλινδρο 249,9 cc με υψηλή σχέση συμπίεσης 13.9:1 και απόδοση 40 hp στις 12.500 rpm και 2,8 kgm στις 9.500 rpm, η οποία φιλτράρεται μέσω δύο power modes, Sport και Eco.

zxmoto mx250

Για αυτήν την ΜΧ μοτοσυκλέτα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι απλώς επειδή είναι η πρώτη της off-road οικογένειας της ΖΧΜΟΤΟ που βγαίνει στην αγορά – με τιμή 29.800 γιουάν στην Κίνα, ή περίπου 3.750 ευρώ (ισοτιμία 14/5/2026) – αλλά και γιατί σύντομα θα τη δούμε σε δράση στο κορυφαίο επίπεδο.

Η ΖΧΜΟΤΟ σχεδιάζει να τρέξει φέτος την ΜΧ250 εκτάκτως σε αγώνα MXGP και βολικότατα το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος έχει το ιδανικό Grand Prix για την περίσταση: 13 Σεπτεμβρίου στη Σαγκάη, Κίνα.

Λίγους μήνες αργότερα ο Xue θα είναι προσωπικά παρών στη Σαουδική Αραβία για το Dakar Rally 2027, στο οποίο η 450 Rally θα αγωνιστεί κανονικότατα.

Καθώς στο μεταξύ περιμένουμε και την ΜΧ450 να βγει στην αγορά, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να προβλέψει πως σύντομα, ίσως και από το 2027, η ΖΧΜΟΤΟ θα διεκδικήσει τη μόνιμη θέση της στα παγκόσμια off-road πρωταθλήματα, όπως ακριβώς έκανε και με τη supersport μοτοσυκλέτα της.

Ετικέτες