KRT 2024 WorldSBK - Alex Lowes και Axel Bassani με το Ninja ZX-10RR

Νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, με περισσότερο λευκό και μπλε, και νέα γραφικά
KRT Team 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2024

Οι αναβάτες του Akashi για το WorldSBK 2024, Alex Lowes και Axel Bassani αποκάλυψαν την εργοστασιακή Ninja ZX-10RR στην παρουσίαση της ομάδας στο κοινό την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024.

Σε σχέση με το μοντέλο του 2023, το ZX-10RR του 24 δείχνει ίδιο όσον αφορά κοστούμι και περιφερειακά, με τις εμφανείς αλλαγές να περιορίζονται στα νέα χρώματα, με το λευκό και το μπλε να εμφανίζονται σε μεγαλύτερη έκταση στη μοτοσυκλέτα. Ο υφιστάμενος συνεργάτης της KRT, η Cheshire Mouldings, είναι πλέον κύριος χορηγός (εξού και το περισσότερο μπλε) και η ειδική εταιρεία λιπαντικών Motul είναι νέος χορηγός της ομάδας.

Lowes


Όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, ο Alex Lowes παραμένει για να πλαισιωθεί από τον νεότευκτο αναβάτη της ομάδας Axel Bassani, που από ιδιώτης κάνει το μεγάλο βήμα για το 24 και γίνεται εργοστασιακός. Ο Lowes έχει πλέον τον Pere Riba ως επικεφαλής του πληρώματος του, με τον Marcel Duinker να είναι υπεύθυνος για τον Axel. Αλλαγές έχουν γίνει στο εσωτερικό του pit-crew και της σύνθεσης του προσωπικού για την ανανέωση της συνολικής προσπάθειας.

Basani

Μετά τη χειμερινή εξέλιξη από την KMC στην Ιαπωνία και τους τεχνικούς συνεργάτες τους ανά τον κόσμο, οι Lowes, Bassani και τα αντίστοιχα τεχνικά τους πληρώματα δοκίμασαν τις μοτοσυκλέτες τους στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το Ninja ZX-10RR έχει πλέον αυξημένο όριο στροφών (κατά 500) και κάποιες εσωτερικές αναβαθμίσεις για την τροποποίηση της αδράνειας του κινητήρα, καθώς και κάποιες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές με στόχο την τελική ταχύτητα.

ZX-10RR

Εκτός από τη συνέχιση των συνεργασιών με τη Showa και πολλές άλλες κορυφαίες εταιρείες στους αγώνες, η KRT έχει συνάψει έναν εντελώς νέο δεσμό με την εξειδικευμένη εταιρεία λιπαντικών Motul, με τη γαλλική εταιρεία να γίνεται κύριος συνεργάτης της KRT για τη σεζόν 2024 WorldSBK.

Μένει να δούμε κατά πόσο θα καταφέρει ο Bassani να καλύψει το κενό που αφήνει στην Kawasaki ο Jonathan Rea, και αν ο Lowes μπορέσει να βρει αποθέματα για να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος.

Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες