KRT 2024 WorldSBK - Alex Lowes και Axel Bassani με το Ninja ZX-10RR

Νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, με περισσότερο λευκό και μπλε, και νέα γραφικά
KRT Team 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2024

Οι αναβάτες του Akashi για το WorldSBK 2024, Alex Lowes και Axel Bassani αποκάλυψαν την εργοστασιακή Ninja ZX-10RR στην παρουσίαση της ομάδας στο κοινό την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024.

Σε σχέση με το μοντέλο του 2023, το ZX-10RR του 24 δείχνει ίδιο όσον αφορά κοστούμι και περιφερειακά, με τις εμφανείς αλλαγές να περιορίζονται στα νέα χρώματα, με το λευκό και το μπλε να εμφανίζονται σε μεγαλύτερη έκταση στη μοτοσυκλέτα. Ο υφιστάμενος συνεργάτης της KRT, η Cheshire Mouldings, είναι πλέον κύριος χορηγός (εξού και το περισσότερο μπλε) και η ειδική εταιρεία λιπαντικών Motul είναι νέος χορηγός της ομάδας.

Lowes


Όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, ο Alex Lowes παραμένει για να πλαισιωθεί από τον νεότευκτο αναβάτη της ομάδας Axel Bassani, που από ιδιώτης κάνει το μεγάλο βήμα για το 24 και γίνεται εργοστασιακός. Ο Lowes έχει πλέον τον Pere Riba ως επικεφαλής του πληρώματος του, με τον Marcel Duinker να είναι υπεύθυνος για τον Axel. Αλλαγές έχουν γίνει στο εσωτερικό του pit-crew και της σύνθεσης του προσωπικού για την ανανέωση της συνολικής προσπάθειας.

Basani

Μετά τη χειμερινή εξέλιξη από την KMC στην Ιαπωνία και τους τεχνικούς συνεργάτες τους ανά τον κόσμο, οι Lowes, Bassani και τα αντίστοιχα τεχνικά τους πληρώματα δοκίμασαν τις μοτοσυκλέτες τους στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το Ninja ZX-10RR έχει πλέον αυξημένο όριο στροφών (κατά 500) και κάποιες εσωτερικές αναβαθμίσεις για την τροποποίηση της αδράνειας του κινητήρα, καθώς και κάποιες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές με στόχο την τελική ταχύτητα.

ZX-10RR

Εκτός από τη συνέχιση των συνεργασιών με τη Showa και πολλές άλλες κορυφαίες εταιρείες στους αγώνες, η KRT έχει συνάψει έναν εντελώς νέο δεσμό με την εξειδικευμένη εταιρεία λιπαντικών Motul, με τη γαλλική εταιρεία να γίνεται κύριος συνεργάτης της KRT για τη σεζόν 2024 WorldSBK.

Μένει να δούμε κατά πόσο θα καταφέρει ο Bassani να καλύψει το κενό που αφήνει στην Kawasaki ο Jonathan Rea, και αν ο Lowes μπορέσει να βρει αποθέματα για να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος.

Ετικέτες

MotoGP, Mugello – Κανονικά στο FP1 ο Marc Marquez - Πέρασε ιατρικά, επανεξέταση αύριο

Ο πρωταθλητής θα δώσει το παρών αύριο, Παρασκευή 29/5, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές FP1
mm93
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/5/2026

Η επιστροφή του Marc Marquez στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα Sprint του Le Mans και το κάταγμα στο αριστερό πόδι επιβεβαιώθηκε πριν λίγη ώρα, καθώς ο Ισπανός πέρασε από τον ιατρικό έλεγχο του MotoGP και έχει πλέον το ελεύθερο να συμμετάσχει στο FP1.

Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα αγωνιστεί και το σαββατοκύριακο, καθώς τόσο οι γιατροί όσο και ο ίδιος διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, αναμένοντας το πώς θα αντιδράσει το σώμα του μετά τις πρωινές δοκιμές της Παρασκευής.

Όταν, εξερχόμενος του ιατρικού κέντρου στο Mugello, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, ο Marquez απάντησε χαριτολογώντας, “σίγουρα είμαι έτοιμος να εξεταστώ,” γεγονός που αντανακλά την αβεβαιότητα που πιθανώς και ο ίδιος αισθάνεται για τον βαθμό ετοιμότητάς του.

Πλέον αναμένουμε την ολοκλήρωση του αυριανού FP1 (12:45-13:30 ώρα Ελλάδας), οπότε ο Marquez θα ξαναπεράσει από το ιατρικό κέντρο της πίστας για επανέλεγχο και, ελπίζουμε, την τελική έγκριση για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου στο Mugello.

Ετικέτες