KTM MotoGP: Παρουσιάστηκε η εργοστασιακή ομάδα του 2021 [VIDEO]

Με υψηλό ηθικό και νέα πρόσωπα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/2/2021

Για το 2021 η εργοστασιακή ομάδα της KTM θα έχει δύο νεαρούς αναβάτες που το 2020 άφησαν πολλές υποσχέσεις με την ταχύτητα αλλά και τις εντυπωσιακές νίκες που πέτυχαν. Μιλάμε φυσικά για τον Brad Binder και τον Miguel Oliveira που πήρε με την αξία του προαγωγή από την δορυφορική ομάδα της Tech3.

Στην θέση του Oliveira στην Tech3 θα βλέπουμε μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία, εκείνη του Danilo Petrucci. Μαζί με τον έμπειρο Ιταλό αναβάτη μια πορτοκαλί μοτοσυκλέτα της Tech 3 θα καβαλά και ο Iker Lecuona στη δεύτερη χρονιά του στη κορυφαία κατηγορία.

Η KTM έχει επενδύσει πολύ στην παρουσία της στα MotoGP και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Hubert Trunkenpolz μέλος του διοικητικού συμβουλίου της KTM AG: “Μετά την πρώτη νίκη μας στο Brno, οι συνολικές πωλήσεις και εμπορικές δραστηριότητες της ΚΤΜ σε παγκόσμιο επίπεδο εκτοξεύτηκαν στην κορυφή!” Όπως καταλαβαίνουμε, οι Αυστριακοί έχουν κάθε λόγο πλέον να νοιώθουν ικανοποιημένοι για όσα έχουν πετύχει έως τώρα, αλλά και ισχυρό κίνητρο για το μέλλον.

 

 

MotoGP: Ο Alex Rins σταματά τους αγώνες!

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι απέρριψε προσφορές από τα Superbike
rins
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Ο Ισπανός Alex Rins ανακοίνωσε πριν από το GP του Σαν Μαρίνο ότι αποσύρεται από τους αγώνες μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν 2026, αφού απέρριψε δύο καλές προτάσεις για να μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και άφησε να εννοηθεί ότι θα ασχοληθεί με τις τέσσερις ρόδες.

Ο Rins επιβεβαίωσε πως δεν θα μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, αφότου απέρριψε δύο προσφορές. Ο 30χρονος οδηγός διαβεβαιώνει ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, αφού έχει αφιερώσει τη ζωή του στο MotoGP, αλλά ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με αυτό το νέο μακροπρόθεσμο σχέδιο. “Πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω πετύχει. Είμαι εδώ και 14 χρόνια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Είχα πολλές νίκες, πολλές μάχες, με την καλύτερη έννοια της λέξης. Αγωνίστηκα για τον τίτλο στη Moto3, τη Moto2 και το MotoGP. Δεν κατάφερα να τον κερδίσω, αλλά είχα την ευκαιρία και στις τρεις κατηγορίες”, δήλωσε ο Καταναλός.

Η πορεία του στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ξεκίνησε στη Moto3 το 2012, όταν συμμετείχε με την ομάδα Estrella Galicia 0,0 ως πρωταθλητής Ισπανίας στην κατηγορία 125GP. Την πρώτη του χρονιά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και τερμάτισε πέμπτος ως καλύτερος rookie, ενώ την επόμενη σεζόν έχασε τον τίτλο από τον Maverick Viñales, τερματίζοντας δεύτερος με έξι νίκες.

Το 2015 ανέβηκε στη Moto2 και τερμάτισε δεύτερος, ενώ την επόμενη χρονιά βγήκε τρίτος, κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Η καλύτερή του σεζόν ήταν το 2020, όταν με την ομάδα της Suzuki πήρε την 3η θέση στη χρονιά που ο ομόσταυλός του, Joan Mir, κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Συνολικά o Rins σημείωσε 18 νίκες, 58 βάθρα και 17 pole position σε όλες τις κατηγορίες.

Ετικέτες