KTM MotoGP: Παρουσιάστηκε η εργοστασιακή ομάδα του 2021 [VIDEO]

Με υψηλό ηθικό και νέα πρόσωπα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/2/2021

Για το 2021 η εργοστασιακή ομάδα της KTM θα έχει δύο νεαρούς αναβάτες που το 2020 άφησαν πολλές υποσχέσεις με την ταχύτητα αλλά και τις εντυπωσιακές νίκες που πέτυχαν. Μιλάμε φυσικά για τον Brad Binder και τον Miguel Oliveira που πήρε με την αξία του προαγωγή από την δορυφορική ομάδα της Tech3.

Στην θέση του Oliveira στην Tech3 θα βλέπουμε μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία, εκείνη του Danilo Petrucci. Μαζί με τον έμπειρο Ιταλό αναβάτη μια πορτοκαλί μοτοσυκλέτα της Tech 3 θα καβαλά και ο Iker Lecuona στη δεύτερη χρονιά του στη κορυφαία κατηγορία.

Η KTM έχει επενδύσει πολύ στην παρουσία της στα MotoGP και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Hubert Trunkenpolz μέλος του διοικητικού συμβουλίου της KTM AG: “Μετά την πρώτη νίκη μας στο Brno, οι συνολικές πωλήσεις και εμπορικές δραστηριότητες της ΚΤΜ σε παγκόσμιο επίπεδο εκτοξεύτηκαν στην κορυφή!” Όπως καταλαβαίνουμε, οι Αυστριακοί έχουν κάθε λόγο πλέον να νοιώθουν ικανοποιημένοι για όσα έχουν πετύχει έως τώρα, αλλά και ισχυρό κίνητρο για το μέλλον.

 

 

MotoGP: Di Giannantonio στην KTM από το 2027 – Δίδυμο με Alex Marquez

1η φορά ο Digia χωρίς Ducati στο MotoGP - 2η μεταγραφική ανακοίνωση σήμερα για τους πορτοκαλί
KTM
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/7/2026

Ο Diggia είναι ένας από τους λίγους αναβάτες στο grid του MotoGP που έχει κατακτήσει νίκες και στις τρεις κατηγορίες: Moto3, Moto2 και MotoGP. Ο Ιταλός αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία τα πέντε τελευταία χρόνια και εξελίσσεται διαρκώς, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Di Giannantonio έχει αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία μόνο με την Ducati μέχρι στιγμής και το 2027 θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα με διαφορετικά χρώματα, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινά και η εποχή των κινητήρων 850 κυβικών. Η παραπάνω είδηση έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση συνεργασίας KTM και Alex Marquez, πριν από λίγο.

Pit Beirer, Διευθυντής της KTM Motorsports: “Ο Fabio έχει σαφώς κάνει ένα βήμα μπροστά για να γίνει ένας από τους σταθερά κορυφαίους αναβάτες στο MotoGP. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ταχύτητά του και την αφοσίωσή του στο να αποδίδει τις καλύτερες επιδόσεις. Είναι ένας ισχυρός ομαδικός παίκτης και καλός άνθρωπος, και γνωρίζουμε ότι θα ενταχθεί εύκολα στο πρόγραμμα της Red Bull KTM Factory Racing. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας, εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο παθιασμένος είναι να δίνει το μέγιστο τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, και πιστεύουμε ότι το επόμενο κεφάλαιο που θα γράψουμε μαζί θα είναι συναρπαστικό και αξέχαστο. Καλώς ήρθες, Fabio.”