KTM MotoGP: Παρουσιάστηκε η εργοστασιακή ομάδα του 2021 [VIDEO]

Με υψηλό ηθικό και νέα πρόσωπα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/2/2021

Για το 2021 η εργοστασιακή ομάδα της KTM θα έχει δύο νεαρούς αναβάτες που το 2020 άφησαν πολλές υποσχέσεις με την ταχύτητα αλλά και τις εντυπωσιακές νίκες που πέτυχαν. Μιλάμε φυσικά για τον Brad Binder και τον Miguel Oliveira που πήρε με την αξία του προαγωγή από την δορυφορική ομάδα της Tech3.

Στην θέση του Oliveira στην Tech3 θα βλέπουμε μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία, εκείνη του Danilo Petrucci. Μαζί με τον έμπειρο Ιταλό αναβάτη μια πορτοκαλί μοτοσυκλέτα της Tech 3 θα καβαλά και ο Iker Lecuona στη δεύτερη χρονιά του στη κορυφαία κατηγορία.

Η KTM έχει επενδύσει πολύ στην παρουσία της στα MotoGP και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Hubert Trunkenpolz μέλος του διοικητικού συμβουλίου της KTM AG: “Μετά την πρώτη νίκη μας στο Brno, οι συνολικές πωλήσεις και εμπορικές δραστηριότητες της ΚΤΜ σε παγκόσμιο επίπεδο εκτοξεύτηκαν στην κορυφή!” Όπως καταλαβαίνουμε, οι Αυστριακοί έχουν κάθε λόγο πλέον να νοιώθουν ικανοποιημένοι για όσα έχουν πετύχει έως τώρα, αλλά και ισχυρό κίνητρο για το μέλλον.

 

 

MotoGP: Ο Johann Zarco επιστρέφει για το Grand Prix της Aragon!

Αναμένεται να περάσει με επιτυχία τον ιατρικό έλεγχο στην πίστα
Zarco
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/8/2026

Ο Johann Zarco ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση του MotoGP στο Grand Prix της Aragon, έχοντας ολοκληρώσει την αποθεραπεία του από τον τραυματισμό στο αριστερό γόνατο.

Η Castrol Honda LCR ανακοίνωσε ότι ο Zarco θα ταξιδέψει στην Aragon (28-30/8) με στόχο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την απαραίτητη ιατρική έγκριση από τους γιατρούς της διοργάνωσης.

Ο Γάλλος έχει να αγωνιστεί από το Καταλανικό GP, καθώς μετά την πτώση του στη Βαρκελώνη υπέστη τραυματισμούς στους συνδέσμους του αριστερού γονάτου και αναγκάστηκε να χάσει τα επόμενα Grand Prix.

Ο Zarco και η ιατρική του ομάδα επέλεξαν συντηρητική θεραπεία, χωρίς χειρουργική επέμβαση, με αρχικό στόχο την επιστροφή του τον Σεπτέμβριο. Η αποκατάσταση όμως εξελίχθηκε καλύτερα από το αναμενόμενο, επιτρέποντάς του να επισπεύσει την επιστροφή του.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αναβάτης της Honda αύξησε σταδιακά το πρόγραμμα αποκατάστασης, πραγματοποιώντας προπονήσεις τόσο με supermoto όσο και με Honda CBR1000RR. Η βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και της κατάστασης του τραυματισμένου γονάτου του τού επέτρεψε να πάρει το πράσινο φως για το ταξίδι στην Aragon.

Η τελική απόφαση, ωστόσο, θα ληφθεί στην πίστα, καθώς ο Zarco πρέπει να περάσει τον υποχρεωτικό ιατρικό έλεγχο πριν του επιτραπεί να αγωνιστεί.

Εφόσον κριθεί ικανός να συμμετάσχει, ο Zarco θα επιστρέψει στην Castrol Honda LCR και θα συνεχίσει την προσπάθεια εξέλιξης της Honda μαζί με την ομάδα του, έχοντας μπροστά του ένα απαιτητικό Σαββατοκύριακο μετά την απουσία του από τους τελευταίους αγώνες αλλά και μια ποινή διπλού Long Lap να εκτίσει.