KTM MotoGP: Παρουσιάστηκε η εργοστασιακή ομάδα του 2021 [VIDEO]

Με υψηλό ηθικό και νέα πρόσωπα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/2/2021

Για το 2021 η εργοστασιακή ομάδα της KTM θα έχει δύο νεαρούς αναβάτες που το 2020 άφησαν πολλές υποσχέσεις με την ταχύτητα αλλά και τις εντυπωσιακές νίκες που πέτυχαν. Μιλάμε φυσικά για τον Brad Binder και τον Miguel Oliveira που πήρε με την αξία του προαγωγή από την δορυφορική ομάδα της Tech3.

Στην θέση του Oliveira στην Tech3 θα βλέπουμε μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία, εκείνη του Danilo Petrucci. Μαζί με τον έμπειρο Ιταλό αναβάτη μια πορτοκαλί μοτοσυκλέτα της Tech 3 θα καβαλά και ο Iker Lecuona στη δεύτερη χρονιά του στη κορυφαία κατηγορία.

Η KTM έχει επενδύσει πολύ στην παρουσία της στα MotoGP και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Hubert Trunkenpolz μέλος του διοικητικού συμβουλίου της KTM AG: “Μετά την πρώτη νίκη μας στο Brno, οι συνολικές πωλήσεις και εμπορικές δραστηριότητες της ΚΤΜ σε παγκόσμιο επίπεδο εκτοξεύτηκαν στην κορυφή!” Όπως καταλαβαίνουμε, οι Αυστριακοί έχουν κάθε λόγο πλέον να νοιώθουν ικανοποιημένοι για όσα έχουν πετύχει έως τώρα, αλλά και ισχυρό κίνητρο για το μέλλον.

 

 

MotoGP – Η MotorLand Aragon παίρνει αγώνα το 2027 και συνεχίζει ως ρεζέρβα για μια τετραετία

Επισήμως πλέον το Aragon Grand Prix προστίθεται στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς
aragon
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στην ισπανική πόλη Zaragosa, η διοίκηση της πίστας MotorLand Aragon και η διοργανώτρια MotoGP Sports Entertainment Group  ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ένταξη της πίστας στο πρόγραμμα αγώνων του MotoGP.

Η συμφωνία προβλέπει αγώνα στην Aragon μόνο το 2027, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2028-2031, θα παραμείνει στους κόλπους του πρωταθλήματος ως εφεδρική, σε περίπτωση δηλαδή που για οποιονδήποτε λόγο προκύψει κώλυμα με κάποια άλλη πίστα του προγράμματος.

aragon

Η ανακοίνωση πάντως δεν κάνει λόγο για το αν η ένταξη της Aragon το 2027 θα γίνει εις βάρος κάποιας άλλης πίστας ή αν πρόκειται για έναν επιπλέον αγώνα, κάτι που λογικά θα αποσαφηνιστεί το αργότερο όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 2027.

Στη MotorLand Aragon έχει γίνει μια επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμορφωθεί με τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός αγώνα Grand Prix, χρήματα που κατά τη διοίκησή της θα επιστραφούν πολλαπλάσια χάρη στο MotoGP.

Η εκτίμηση υπολογίζει ετήσια έσοδα της τάξης των 50 εκατομμυρίων, τόσο άμεσα στην πίστα όσο και έμμεσα στην τοπική οικονομία της περιοχής, με περίπου τα μισά εξ αυτών να προέρχονται από το MotoGP Grand Prix.