ΚΤΜ RC16 MotoGP: Ready to race!

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

31/10/2016

Ο αγώνας της Valencia, ο τελευταίος για την φετινή σεζόν, απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες και η ΚΤΜ έχει φτάσει πλέον στο τελευταίο στάδιο πριν το επίσημο ντεμπούτο της MotoGP μοτοσυκλέτας της, της RC16, στον συγκεκριμένο αγώνα ως wild card συμμετοχή.
Πριν από λίγες μέρες, έδωσε στην δημοσιότητα ένα μικρό βίντεο από τη διαδικασία εξέλιξης του κινητήρα, και πιο συγκεκριμένα από την προσομοίωση που έγινε στα εργαστήρια του Mattighofen στην Αυστρία, σε συνθήκες αγώνα στο Mugello. Στο βίντεο, πέρα από τον εκπληκτικό ήχο του V4 της ΚΤΜ που μπορούμε να απολαύσουμε –ευτυχώς η μουσική δεν "καπελώνει" το ουρλιαχτό που απελευθερώνει η εξάτμιση- μιλούν και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την σύλληψη, την κατασκευή και την εξέλιξή του.
Ο Kurt Trieb, ο Αρχι-σχεδιαστής κινητήρων της εταιρείας, αποκαλύπτει το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκαν για την δημιουργία του: "Όλα ξεκινούν από το κέντρο του κινητήρα, τον στρόφαλό του κι από εκεί και πέρα συνεχίζεται το χτίσιμο γύρω απ' αυτόν. Ο στόχος μας ήταν να φτιάξουμε έναν κινητήρα απλό σε κατασκευή, αξιόπιστο και ελαφρύ".
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο Heinz Payreder, ο Project Leader του κινητήρα, ο οποίος μας εξηγεί ότι όταν μιλάμε για εξέλιξη στην συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για απόδοση και επιδόσεις. Από την άλλη μεριά όμως, λέει πως αυτός ο κινητήρας είναι όπως ένα όπλο, δυνατός κι επικίνδυνος, γι' αυτό έπρεπε να είναι απολύτως σίγουροι σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία του, ενώ κύριο μέλημα ήταν όλη αυτή η δύναμη να είναι αξιοποιήσιμη με εγγυημένα αποτελέσματα στην... οδηγησιμότητά του.
Σ' αυτό το καθήκον συνέβαλλε και ο Dan Goodwin, που είναι ο Project Manager των ηλεκτρονικών συστημάτων του RC16, ο οποίος μας εξηγεί την φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας όλων των βοηθημάτων που διαθέτει η μοτοσυκλέτα.


Να υπενθυμίσουμε ότι η ΚΤΜ έχει πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές φέτος σε αρκετές πίστες του παγκοσμίου, συνυπάρχοντας πολλές φορές με τις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, όπως στο Misano, το Brno και στο Red Bull Ring. Μάλιστα στην Αυστρία, οι αναβάτες εξέλιξης Mika Kallio και Thomas Luthi, πέτυχαν εξαιρετικούς χρόνους απέχοντας μόλις δύο δευτερόλεπτα από τους κορυφαίους αναβάτες. Το πραγματικό "crash test" θα γίνει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ενώ αμέσως μετά η ΚΤΜ θα πάρει μέρος στις πρώτες επίσημες δοκιμές για τη νέα χρονιά, που παραδοσιακά γίνονται την επόμενη μέρα από τον αγώνα της Valencia, με τους δύο αναβάτες της, Pol Espargaro και Bradley Smith, να παίρνουν μια πρώτη γεύση και τα πρώτα δεδομένα από την μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα του 2017.

Ετικέτες

Dani Pedrosa - Wildcard στο ισπανικό GP του 2023

Η καλύτερη ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη του KTM RC16
Dani Pedrosa Jerez wildcard
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Ο δοκιμαστής της Red Bull KTM Factory Racing και θρύλος της προηγούμενης γενιάς αγωνιζόμενων του MotoGP, Dani Pedrosa, πρόκειται να λάβει μέρος στο ισπανικό GP του 2023!

Ο Ισπανός αναβάτης θα αγωνιστεί ξανά, στην πίστα της Jerez τον ερχόμενο Απρίλιο, για τον τέταρτο γύρο της σεζόν MotoGP του 2023.

Έχοντας στο ενεργητικό του 31 νίκες σε αγώνες MotoGP, ο Pedrosa θα αγωνιστεί καβάλα στο KTM RC16 για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν στο Red Bull Ring το 2021, όπου κατάφερε να τερματίσει 10ος, παίρνοντας και βαθμούς.

Ο άλλοτε αναβάτης του HRC Pedrosa είναι μέλος της ομάδας δοκιμαστών της ΚΤΜ από το 2019, και δίπλα στον Mika Kallio είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει πιο πολύ από όλους στην εξέλιξη της “πορτοκαλί” μοτοσυκλέτας, και στην κατάκτηση βάθρων και νικών για τους εργοστασιακούς πιλότους της εταιρείας.

Ο βραχύσωμος αναβάτης έχει κερδίσει 4 φορές το GP της Jerez, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο του ισπανικού αγώνα συνολικά 9 φορές. Για αυτή τη συμμετοχή του θα μοιραστεί το γκαράζ με τους Brad Binder & Jack Miller.

Αυτή θα είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Pedrosa να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του RC16, σε περιβάλλον αγώνα.

Ετικέτες