KTM vs Honda

Η πιο μισητή εταιρεία!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/2/2017

Συνήθως, όταν τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών αναφέρονται σε ανταγωνιστικές εταιρείες, αποφεύγουν να χρησιμοποιούν λέξεις και εκφράσεις με αρνητικά συναισθήματα. Θα λέγαμε ότι τις περισσότερες φορές προσπαθούν να δείξουν ότι "σέβονται" τους ανταγωνιστές τους, έστω κι αν αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Καρφιά ο ένας στον άλλον ρίχνουν, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε ακούσει αντίστοιχη επίσημη δήλωση, όπως αυτή που έκανε το μεγάλο αφεντικό της KTM, Stefan Pierer για την Honda στα πλαίσια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των ομάδων των MotoGP της Αυστριακής εταιρείας.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση σχετικά με την χρήση κινητήρων της Honda σε μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ για την κατηγορία ΜΟΤΟ 2. “Η MOTO 2 έχει μικρότερο κόστος για εμάς διότι οι κινητήρες είναι ενιαίοι για όλους και δεν επιτρέπεται η εξέλιξη και αναβάθμισή τους, όμως αυτοί οι κινητήρες προμηθεύονται από τον πιο μισητό ανταγωνιστή μας την Honda. Πάντως δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα για εμάς, καθώς μπορέσαμε και δώσαμε τα δικά μας χαρακτηριστικά. Κι απ’ ότι άκουσα από το 2017 θα χρησιμοποιούμε κινητήρες της Triumph. Αυτό ακούγεται πολύ καλύτερα στα δικά μου αυτιά”.  

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”