Marc Marquez ALL IN: Εντυπωσιακή παρέλαση για την πρεμιέρα ντοκιμαντέρ με την περιπέτειά του έως τώρα

Με τιμές εθνικού ήρωα
Marc Marquez ALL IN Premiere
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/2/2023

Παρέλυσε εχθές ο κεντρικότερος δρόμος της Μαδρίτης, η Gran Via και η Plaza de España το κέντρο δηλαδή της Μαδρίτης όπου με τιμές εθνικού ήρωα ο Marc Marquez παρέλασε μαζί με επιλεγμένους οπαδούς του, περίπου 350 για την πρεμιέρα του νέου του ντοκιμαντέρ.

Σε περίπτωση που το χάσατε, το είχαμε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο, πρόκειται για ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Fast Brothers με την συνεργασία της Red Bull Media House και αποτελείται από πέντε μέρη. Το πρώτο από αυτά ξεκινά σήμερα την προβολή του στην πλατφόρμα Prime Video και εχθές η Μαδρίτη έζησε στους δρόμους της και με την παρουσία χιλιάδων θεατών στα πεζοδρομία, την μεγάλη πρεμιέρα.

Η μίνι σειρά υπόσχεται μία διεισδυτική ματιά στην πορεία του Marc Marquez και είχε αποφασιστεί όταν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τον μαραθώνιο των τεσσάρων χειρουργείων, τα προβλήματα με την όραση κτλ. Ο στόχος της ήταν να δείχνει τον Marquez να επιστρέφει στην ενεργό δράση και στις νίκες με την τρελή ανοδική πορεία που είχε ως το 2019 και που φαινόταν πως δεν θα είναι η κορυφή.

Όλα αυτά προφανώς και άλλαξαν στην πορεία με τον Marquez να υπόσχεται πως θα δούμε όλα όσα έγιναν έχοντας τις κάμερες μαζί του και στο Rochester στις ΗΠΑ.

Marc Marquez ALL IN Premiere

Η υπόσχεση των σκηνοθετών είναι πως η μίνι σειρά θα είναι αποκαλυπτική και άκρως ενδιαφέρουσα, σε αντίθεση με το MotoGP Unlimited στην ίδια πλατφόρμα που δεν κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο του αντίστοιχου ντοκιμαντέρ της F1. Κυρίως όμως επειδή στον κόσμο της μοτοσυκλέτας λίγα πράγματα μένουν κρυφά και άγνωστα κι έτσι δεν υπήρχαν πολλές σκιερές γωνίες για να  πέσει ο φακός και να προκαλέσει τον θεατή να δει κάτι που δεν ήξερε.

Στην περίπτωση τώρα του ALL IN του Marquez επίσης δεν περιμένουμε να δούμε τρομερές αποκαλύψεις αλλά να ζήσουμε μαζί του την περιπέτεια της υγείας του βάζοντας εικόνα σε αυτά που έχουμε μάθει έως τώρα, όπως επίσης να τον δούμε σε αγνή παραδοχή ορισμένων επίσης γνωστών πραγμάτων που τον καθιστούν μοναδικό και ταυτόχρονα και αμφιλεγόμενο: Όπως η ατάκα «μέσα στην πίστα οδηγώ σαν μπάσταρδος» που ακούγεται σε ένα από τα trailer. Το ότι αφήνει τον πολιτισμένο του εαυτό εκτός πίστας το ξέρουν όλοι όσοι βλέπουν τους αγώνες, να το λέει ο ίδιος θα είναι η πρώτη φορά.

Marc Marquez ALL IN Premiere
Με μεγάλη συνοδεία 350 οπαδών του, έφτασε ο Marc Marquez στο κέντρο της Μαδρίτης

Το τίτλο του ντοκιμαντέρ δεν τον επέλεξε ο ίδιος αλλά του άρεσε πάρα πολύ γιατί αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ζωή και την καριέρα του και εν τέλει οδήγησε στον άνθρωπο που είναι σήμερα. Διαφορετικός τελείως από το 2019, όπως είπε εχθές στο μεγάλο κοινό του, πιο ώριμος και ποιο δυνατός από κάθε άλλη φορά και κυρίως πιο έτοιμος να μιλήσει για τον ίδιο και να εκθέσει τον εαυτό του.

 

Ετικέτες

MotoGP: Jorge Martin - Την Παρασκευή η ιατρική εξέταση για την επιστροφή του στο Qatar

Bρίσκεται ήδη στo Lusail - Περιμένει την Παρασκευή - Εγκρίθηκαν οι Aldeguer και Raul Fernandez
Martin
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/11/2026

Για την Παρασκευή μεταφέρθηκε η ιατρική εξέταση του Jorge Martin ενόψει του Grand Prix του Qatar, με τον Ισπανό να επιχειρεί για δεύτερη φορά να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του στον καρπό και το κάταγμα της δεξιάς κερκίδας στην Αυστραλία, ενώ αντίθετα, οι Fermin Aldeguer και Raul Fernandez έχουν ήδη κριθεί ικανοί να αγωνιστούν.

Ο Jorge Martin βρίσκεται στην πίστα του Lusail, όμως δεν πέρασε από την ιατρική εξέταση την Πέμπτη, όπως αρχικά αναμενόταν. Η Aprilia επιβεβαίωσε ότι ο αναβάτης της θα εξεταστεί από τον ιατρικό διευθυντή των MotoGP, Dr. Angel Charte, την Παρασκευή στις 12:15, τοπική ώρα Qatar. Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών είναι προγραμματισμένη για τις 14:45.

Δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση για την αλλαγή του προγράμματος. Ο Martin χρειάζεται την έγκριση των γιατρών προκειμένου να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια επιστροφής του στο Grand Prix της Μαλαισίας.

Ο Ισπανός είχε υποστεί κάταγμα στο δεξί κερκιδικό οστό έπειτα από πτώση κατά τη διάρκεια της μάχης του Sprint στην Αυστραλία. Επέστρεψε στην Sepang λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, όμως αποφάσισε να αποσυρθεί μετά τις τελευταίες δοκιμές του Σαββάτου, καθώς δεν είχε ανακτήσει την απαραίτητη δύναμη στο χέρι του.

Η μάχη του τίτλου και η δεύτερη θέση

Η απουσία του Martin από τη Μαλαισία επέτρεψε στον Marc Marquez να αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Sprint και τη νίκη στον κυρίως αγώνα. Έτσι, ο αναβάτης της Ducati έχει πλέον τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τον τίτλο στο Qatar.

Ο Martin δεν μπορεί να χάσει περισσότερους από 29 βαθμούς από τον Marquez μέσα στο αγωνιστικό τριήμερο, αν θέλει να διατηρήσει μαθηματικά τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα. Ακόμη και αν ο Marquez κερδίσει και τους δύο αγώνες, οκτώ βαθμοί του Martin θα αρκούσαν για να αναβάλουν τη στέψη του.

Παράλληλα, ο αναβάτης της Aprilia έχει να υπερασπιστεί και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, καθώς ο ομόσταυλός του, Marco Bezzecchi, βρίσκεται πλέον μόλις 23 βαθμούς πίσω, με τρεις γύρους να απομένουν.

Η Aprilia βρίσκεται επίσης σε απόσταση οκτώ βαθμών από την Ducati στη βαθμολογία κατασκευαστών.

Εγκρίθηκαν οι Aldeguer και Raul Fernandez

Σε αντίθεση με τον Martin, οι Fermin Aldeguer και Raul Fernandez έχουν ήδη περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και έχουν πάρει άδεια συμμετοχής στο Grand Prix του Qatar.

Fernandez

Και οι δύο είχαν τραυματιστεί στην Ινδονησία. Ο Raul Fernandez είχε υποστεί κάταγμα σε δυο δάχτυλα έπειτα από επαφή με τον Marco Bezzecchi στην εκκίνηση του Sprint. Παρά τον τραυματισμό του, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στο Grand Prix, προτού αποσυρθεί από τους επόμενους αγώνες σε Αυστραλία και Μαλαισία.

Ο Aldeguer, από την πλευρά του, είχε υποστεί κάταγμα στο χέρι μετά από πτώση στον πρώτο γύρο του αγώνα στην Mandalika και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Έμεινε εκτός από τα Grand Prix Αυστραλίας και Μαλαισίας, αλλά πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει με την Gresini.

Aldeguer

Για τον Martin, πάντως, η επιστροφή στο Qatar έχει και μια επιπλέον δυσάρεστη ανάμνηση. Στον περσινό αγώνα του Lusail, στην πρώτη του εμφάνιση με την Aprilia μετά την απουσία του από τις χειμερινές δοκιμές και τους τρεις πρώτους γύρους της χρονιάς, είχε πτώση μπροστά από τον Fabio Di Giannantonio. Τότε είχε υποστεί έντεκα κατάγματα στα πλευρά και τραυματισμό στους πνεύμονες, που τον κράτησαν εκτός δράσης για επτά ακόμη αγώνες.

Charte

Η τελική απόφαση για τη συμμετοχή του στο φετινό Grand Prix του Qatar θα ληφθεί μετά την εξέταση της Παρασκευής.