Marc Marquez ALL IN: Εντυπωσιακή παρέλαση για την πρεμιέρα ντοκιμαντέρ με την περιπέτειά του έως τώρα

Με τιμές εθνικού ήρωα
Marc Marquez ALL IN Premiere
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/2/2023

Παρέλυσε εχθές ο κεντρικότερος δρόμος της Μαδρίτης, η Gran Via και η Plaza de España το κέντρο δηλαδή της Μαδρίτης όπου με τιμές εθνικού ήρωα ο Marc Marquez παρέλασε μαζί με επιλεγμένους οπαδούς του, περίπου 350 για την πρεμιέρα του νέου του ντοκιμαντέρ.

Σε περίπτωση που το χάσατε, το είχαμε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο, πρόκειται για ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Fast Brothers με την συνεργασία της Red Bull Media House και αποτελείται από πέντε μέρη. Το πρώτο από αυτά ξεκινά σήμερα την προβολή του στην πλατφόρμα Prime Video και εχθές η Μαδρίτη έζησε στους δρόμους της και με την παρουσία χιλιάδων θεατών στα πεζοδρομία, την μεγάλη πρεμιέρα.

Η μίνι σειρά υπόσχεται μία διεισδυτική ματιά στην πορεία του Marc Marquez και είχε αποφασιστεί όταν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τον μαραθώνιο των τεσσάρων χειρουργείων, τα προβλήματα με την όραση κτλ. Ο στόχος της ήταν να δείχνει τον Marquez να επιστρέφει στην ενεργό δράση και στις νίκες με την τρελή ανοδική πορεία που είχε ως το 2019 και που φαινόταν πως δεν θα είναι η κορυφή.

Όλα αυτά προφανώς και άλλαξαν στην πορεία με τον Marquez να υπόσχεται πως θα δούμε όλα όσα έγιναν έχοντας τις κάμερες μαζί του και στο Rochester στις ΗΠΑ.

Marc Marquez ALL IN Premiere

Η υπόσχεση των σκηνοθετών είναι πως η μίνι σειρά θα είναι αποκαλυπτική και άκρως ενδιαφέρουσα, σε αντίθεση με το MotoGP Unlimited στην ίδια πλατφόρμα που δεν κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο του αντίστοιχου ντοκιμαντέρ της F1. Κυρίως όμως επειδή στον κόσμο της μοτοσυκλέτας λίγα πράγματα μένουν κρυφά και άγνωστα κι έτσι δεν υπήρχαν πολλές σκιερές γωνίες για να  πέσει ο φακός και να προκαλέσει τον θεατή να δει κάτι που δεν ήξερε.

Στην περίπτωση τώρα του ALL IN του Marquez επίσης δεν περιμένουμε να δούμε τρομερές αποκαλύψεις αλλά να ζήσουμε μαζί του την περιπέτεια της υγείας του βάζοντας εικόνα σε αυτά που έχουμε μάθει έως τώρα, όπως επίσης να τον δούμε σε αγνή παραδοχή ορισμένων επίσης γνωστών πραγμάτων που τον καθιστούν μοναδικό και ταυτόχρονα και αμφιλεγόμενο: Όπως η ατάκα «μέσα στην πίστα οδηγώ σαν μπάσταρδος» που ακούγεται σε ένα από τα trailer. Το ότι αφήνει τον πολιτισμένο του εαυτό εκτός πίστας το ξέρουν όλοι όσοι βλέπουν τους αγώνες, να το λέει ο ίδιος θα είναι η πρώτη φορά.

Marc Marquez ALL IN Premiere
Με μεγάλη συνοδεία 350 οπαδών του, έφτασε ο Marc Marquez στο κέντρο της Μαδρίτης

Το τίτλο του ντοκιμαντέρ δεν τον επέλεξε ο ίδιος αλλά του άρεσε πάρα πολύ γιατί αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ζωή και την καριέρα του και εν τέλει οδήγησε στον άνθρωπο που είναι σήμερα. Διαφορετικός τελείως από το 2019, όπως είπε εχθές στο μεγάλο κοινό του, πιο ώριμος και ποιο δυνατός από κάθε άλλη φορά και κυρίως πιο έτοιμος να μιλήσει για τον ίδιο και να εκθέσει τον εαυτό του.

 

Ετικέτες

MotoGP ΗΠΑ SPRINT: Νίκη Martin στο παρά πέντε με τραγικά λάθη πιο πίσω

Μέχρι και ο Mir έπεσε στο τέλος αντί της αρχής
MotoGP ΗΠΑ SPRINT: Νίκη Martin στο παρά πέντε με τραγικά λάθη πιο πίσω
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/3/2026

Τα πάνω κάτω στον αγώνα Sprint όπου όπως ήταν αναμενόμενο είχαμε δυναμικούς πρώτους γύρους και δυναμιτισμένη εκκίνηση. Από εκεί και πέρα όλα πήγαν εκτός κάθε προσδοκίας, μέχρι και ο Mir άντεξε και έπεσε απλά στον τελευταίο γύρο. Ο άρχοντας της πτώσης και του DNF, παραλίγο να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να βρεθεί και στο βάθρο, πριν τελικά πέσει όπως κάθε ένας περίμενε πως θα συμβεί.

Η εκκίνηση έδωσε το θέαμα που περιμέναμε με τον Di Gianannantonio να κάνει εξαιρετική δουλειά με επιθετική αλλά καθαρή κίνηση στον Marquez την ώρα που οι δύο εργοστασιακές Ducati είχαν κάνει καταπληκτική εκκίνηση, μηδενίζοντας το προβάδισμα των πρώτων στην εκκίνηση και με τον Bezzecchi να έχει τιμωρηθεί με δύο θέσεις.

Ο Bagnaia βρέθηκε πρώτος και έμεινε εκεί δείχνοντας μία εικόνα του παλιού καλού εαυτού του, οδηγώντας τον αγώνα μέχρι και λίγες στροφές πριν το τέλος.

Ο Marc Marquez κυνήγησε έναν Di Giannantonio που σήμερα έδειξε πως δεν διεκδικεί τυχαία μία εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, καταφέρνοντας να κρατήσει τον Ισπανό πίσω του.

Τραγικό λάθος του Marc Marquez που θα πρέπει να τιμωρηθεί για την κίνηση αυτή, έφερε την πτώση και των δύο. Στην χαρακτηριστική κλειστή στροφή προσπάθησε να κάνει το block pass αλλά μπήκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα πέφτοντας ενώ είχε την εσωτερική του Di Giannantonio, παρασύροντάς τον εκτός, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. Μπήκαν και οι δύο ξανά στον αγώνα με τον Di Giannantonio να εγκαταλείπει λίγο αργότερα.

Τραγική ειρωνεία πως την κίνηση του Marc Marquez την έκανε πολύ καλύτερα και εντελώς καθαρά, ο Martin στον Bagnaia κερδίζοντας σε αυτή ακριβώς την στροφή και με ακριβώς αυτό το block pass, τον αγώνα για πρώτη φορά από το 2024! Απόδειξη πως μπορεί να γίνει σωστά και καθαρά.

Ο Acosta ήταν ο δύσκολος αντίπαλος για τις Aprilia καθώς η KTM είχε την δύναμη, αυτή που πλέον έχει βρει η Aprilia με το παραπάνω, με τον Martin να βρίσκει τον τρόπο. Λίγο αργότερα θα ακολουθούσε και ο Bezzecchi, αφού πρώτα έπρεπε να περάσει τον Mir που είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες και του ίδιου του εαυτού, βρισκόμενος ακόμη εντός αγώνα, χωρίς να τον έχει ρίξει κάποιος ή να έχει πέσει μόνος του.

Ο Bezzecchi χρειαζόταν το δυνατόν καλύτερη θέση στον Sprint για να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του στο πρωτάθλημα, ειδικά έναντι του Martin που είναι πλέον στην δεύτερη θέση. Γυρνούσε ταχύτερα από εκείνον στο μεγαλύτερο συμείο της πίστας και έδειχνε πως δεν θα αργήσει να κάνει την κίνησή του, όπως και έγινε.

Σχεδόν έναν γύρο αργότερα ο Bezzecchi έκανε το λάθος και σημείωσε πτώση από την δεύτερη θέση!

Με τρεις γύρους να απομένουν, φαινόταν πως δεν θα υπάρχει άλλη αλλαγή στην κορυφή, κι όμως, ο Martin άρχισε να μειώνει την απόσταση από τον Bagnaia. Τελικά κατάφερε να τον περάσει με τον καλύτερο τρόπο, δείχνοντας πώς θα μπορούσε να το είχε κάνει και ο Marc Marquez. Λίγο πριν, στην ίδια στροφή πτώση σημείωσε και ο Rins ενώ στο τέλος έπεσε και ο Mir όπως είπαμε, ενώ κυνηγούσε τον Acosta για την θέση του βάθρου. Ωραία μάχη έδωσαν Alex Marquez και Bastianini.

Στο τέλος, για να μπορεί κανείς να πει ότι τα έχει δει όλα, ο Martin έπεσε κάνοντας την σούζα του πανηγυρισμού. Δεν θέλει και πολύ για να τραυματιστεί, ευτυχώς όμως γλίτωσε τα χειρότερα και του έμεινε μόνο το γέλιο και η χαρά της νίκης, μαζί και η πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, όπως θα περίμενε κανείς από την προηγούμενη σεζόν, αν δεν του είχαν πάει όλα τόσο στραβά και η Aprilia είχε βγει την λύση που ήθελε, ακόμη πιο νωρίς.

 

ΘΕΣΗ

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

Βαθμοί

1

89J. Martin

Aprilia Racing

20:19.546

12

2

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+0.755

9

3

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+2.484

7

4

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+3.199

6

5

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+3.638

5

6

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+5.521

4

7

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+7.183

3

8

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+8.634

2

9

5J. Zarco

Castrol Honda LCR

+10.574

1

10

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+12.860

 

11

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+13.757

 

12

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+14.567

 

13

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+16.019

 

14

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+17.006

 

15

36J. Mir

Honda HRC Castrol

+18.785

 

16

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+51.120

 

17

 

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

+0.000

 

Πτώσεις / Εγκαταλείψεις

 

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

7 Laps

 
 

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

4 Laps

 
 

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

4 Laps

 
 

11D. Moreira

Pro Honda LCR

3 Laps

 

 

Ετικέτες