Marc Marquez: ALL IN - Νέο ντοκιμαντέρ - VIDEO

Σε 5 μέρη, στο Amazon Prime Video από τον Φεβρουάριο του 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/11/2022

Η Prime Video ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Marc Marquez με τίτλο “Marc Marquez: ALL IN”, στο οποίο ακολουθούμε το ταξίδι του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP, στην προσπάθεια του να βρει ξανά τον καλό του εαυτό, μέσα από τους τελευταίους τραυματισμούς και τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθετούν οι Fast Brothers σε συνεργασία με τη Red Bull Media House, θα προβληθεί σε 5 μέρη, με το πρώτο να κάνει ντεμπούτο στην πλατφόρμα Prime Video τον Φεβρουάριο του 2023.

Είτε αγαπάς, είτε μισείς τον Marc Marquez, δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις το ότι είναι ένας από τους πιο παθιασμένους, πεισματάρηδες και μαχητικούς αγωνιζόμενους στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένα παράδειγμα ανθρώπου που δεν το βάζει ποτέ κάτω, ακόμα και με τον τελευταίο του τραυματισμό, όπου μετά τη βιαστική επάνοδο του στα MotoGP, οδηγήθηκε ξανά στο χειρουργείο, και έπρεπε να ακολουθήσει ξανά έναν μακρύ και επίπονο δρόμο αποκατάστασης.

Ο MM93 είναι δοσμένος 100% σε αυτό που κάνει, και η ιστορία της επανόδου του στους αγώνες το 2022 είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Κι αν εμείς γνωρίζουμε ήδη την έκβαση, τουλάχιστον όσον αφορά στη σεζόν που μόλις τελείωσε, με την επίτευξη του εκατοστού βάθρου του Marquez στο MotoGP στον αγώνα του Phillip Island, εντούτοις έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δει κανείς την προσωπική ιστορία πίσω από την εξαιρετικά δύσκολη πορεία του αναβάτη της Honda.

Κι αν κρίνουμε από τα αποσπάσματα του trailer, όπου ο Marquez προεδοποιεί τη Honda πως "θα επιστρέψω είτε με εσάς, είτε μόνος μου" και παραδέχεται πως στην πίστα μέσα οδηγεί σαν "μπάσταρδος" (εννοώντας πως αφήνει τον πολιτισμένο του εαυτό απ' έξω), το ντοκιμαντέρ αναμένεται δυνατό.

MotoGP: Ο Takaaki Nakagami επιστρέφει ως wildcard στο Motegi

Θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της πατρίδας του στο Grand Prix της Ιαπωνίας
Nakagami
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Honda Racing Corporation επιβεβαίωσε ότι ο Takaaki Nakagami θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ως wildcard συμμετοχή στον 16ο γύρο του MotoGP, για το Grand Prix της Ιαπωνίας στο Mobility Resort Motegi.

Ο 34χρονος Ιάπωνας, που από το 2025 έχει αναλάβει τον ρόλο του αναβάτη εξέλιξης της HRC, θα βρεθεί ξανά στην εκκίνηση ενός Grand Prix μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, σε μια συμμετοχή που συνδυάζει την αγωνιστική παρουσία με τη συλλογή δεδομένων υπό πραγματικές συνθήκες.

Ο Nakagami ξεκίνησε την πορεία του στους αγώνες κατακτώντας το πρωτάθλημα GP125 του All Japan Road Race Championship σε ηλικία μόλις 14 ετών, πριν μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στη Moto2 πέτυχε δύο νίκες, ενώ το 2018 ανέβηκε στα MotoGP, όπου παρέμεινε για επτά συνεχόμενες σεζόν έως το τέλος του 2024.

Nakagami

Από την περασμένη χρονιά αποτελεί βασικό μέλος του προγράμματος εξέλιξης της Honda και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δοκιμές της RC213V, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας ενόψει των επόμενων ετών.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στο Grand Prix της Ιαπωνίας. Αυτός ο αγώνας αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία να αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις δοκιμές υπό πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες. Το να αγωνίζομαι μπροστά στους Ιάπωνες φιλάθλους, στον εντός έδρας αγώνα μου, κάνει αυτή την περίσταση ακόμη πιο ξεχωριστή," δήλωσε ο Nakagami.

Το Grand Prix Ιαπωνίας θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου στην πίστα Mobility Resort Motegi, με τον Nakagami να ενισχύει την παρουσία της HRC ως wildcard συμμετοχή και να συμβάλλει στη συνέχιση της εξέλιξης της RC213V μέσα σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Nakagami