Marc Marquez: ALL IN - Νέο ντοκιμαντέρ - VIDEO

Σε 5 μέρη, στο Amazon Prime Video από τον Φεβρουάριο του 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/11/2022

Η Prime Video ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Marc Marquez με τίτλο “Marc Marquez: ALL IN”, στο οποίο ακολουθούμε το ταξίδι του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP, στην προσπάθεια του να βρει ξανά τον καλό του εαυτό, μέσα από τους τελευταίους τραυματισμούς και τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθετούν οι Fast Brothers σε συνεργασία με τη Red Bull Media House, θα προβληθεί σε 5 μέρη, με το πρώτο να κάνει ντεμπούτο στην πλατφόρμα Prime Video τον Φεβρουάριο του 2023.

Είτε αγαπάς, είτε μισείς τον Marc Marquez, δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις το ότι είναι ένας από τους πιο παθιασμένους, πεισματάρηδες και μαχητικούς αγωνιζόμενους στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένα παράδειγμα ανθρώπου που δεν το βάζει ποτέ κάτω, ακόμα και με τον τελευταίο του τραυματισμό, όπου μετά τη βιαστική επάνοδο του στα MotoGP, οδηγήθηκε ξανά στο χειρουργείο, και έπρεπε να ακολουθήσει ξανά έναν μακρύ και επίπονο δρόμο αποκατάστασης.

Ο MM93 είναι δοσμένος 100% σε αυτό που κάνει, και η ιστορία της επανόδου του στους αγώνες το 2022 είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Κι αν εμείς γνωρίζουμε ήδη την έκβαση, τουλάχιστον όσον αφορά στη σεζόν που μόλις τελείωσε, με την επίτευξη του εκατοστού βάθρου του Marquez στο MotoGP στον αγώνα του Phillip Island, εντούτοις έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δει κανείς την προσωπική ιστορία πίσω από την εξαιρετικά δύσκολη πορεία του αναβάτη της Honda.

Κι αν κρίνουμε από τα αποσπάσματα του trailer, όπου ο Marquez προεδοποιεί τη Honda πως "θα επιστρέψω είτε με εσάς, είτε μόνος μου" και παραδέχεται πως στην πίστα μέσα οδηγεί σαν "μπάσταρδος" (εννοώντας πως αφήνει τον πολιτισμένο του εαυτό απ' έξω), το ντοκιμαντέρ αναμένεται δυνατό.

Pecco Bagnaia: “Δεν με αφήνουν να το κάνω!” – Η κουβέντα με τον Fabio Di Giannantonio που διέρρευσε κι άναψε φωτιές [Βίντεο]

Μια συζήτηση μεταξύ των δύο Ιταλών πιάστηκε από τον τηλεοπτικό φακό μετά τον αγώνα MotoGP του Misano
bagnaia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Ο Pecco Bagnaia περνά μια ακόμη δύσκολη χρονιά με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, με φτωχά αποτελέσματα πολύ μακριά από τις δύο πρωταθληματικές του χρονιές με την ίδια ομάδα. Στο Misano, σε έναν αγώνα μέσα στην πατρίδα του, έζησε άλλη μια απογοήτευση πέφτοντας από μπροστινό χωρίς καν να μπορεί να καταλάβει γιατί.

Καθώς ο Bagnaia ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη στο ισπανικό δίκτυο DAZN μετά τον αγώνα, ο Fabio Di Giannantonio στάθηκε για λίγο δίπλα του και ακολούθησε μια μικρή συζήτηση που οι δύο Ιταλοί νόμιζαν πως ήταν προσωπική. Μόνο που το μικρόφωνο έπιασε την κουβέντα και αυτή αποδείχθηκε πολύ ζουμερή.

“Μα γιατί χρησιμοποιείς αυτό το πράγμα στο πίσω μέρος,” ρώτησε ο Di Giannantonio, αναφερόμενος σε κάποιο εξάρτημα της Desmosedici GP26 του Bagnaia.

“Αυτό είναι το λιγότερο από τα προβλήματά μου. Χρησιμοποιώ ό,τι μου πουν. Έχω ήδη δοκιμάσει τα πάντα. Σου λέω, είτε μαλακή είτε μεσαία γόμα δεν κάνει καμιά διαφορά για μένα στο μπροστινό, είναι εντελώς ίδιες. Ακόμη και η μαλακή που χρησιμοποίησα το πρωί ή η καινούργια που έβαλα στο qualifying είναι ίδια. Λες και έχω τραβηγμένο τον συμπλέκτη μόλις ακουμπήσω το φρένο,” απάντησε ο Bagnaia.

“Καταλαβαίνω, αλλά κατά τη γνώμη μου αν χρησιμοποιήσεις ένα σχετικά στάνταρ στήσιμο όπως εγώ…” Ο Di Giannantonio μετά βίας πρόλαβε να τελειώσει την πρότασή του.

Ο Bagnaia απάντησε ακαριαία: “Δεν με αφήνουν να το κάνω”.

Do Giannantonio: “Οκ, το παρατάω”.

Η συζήτηση έκλεισε εκεί, αλλά οι λίγες αυτές κουβέντες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, ανοίγοντας ένα μικρό παράθυρο στις εσωτερικές ισορροπίες της εργοστασιακής Ducati. Και δεν ακούγονται ιδιαίτερα τιμητικές για την ιταλική εταιρεία, καθώς αφήνουν την υπόνοια πως δεν επιτρέπει στον Bagnaia να στήσει τη μοτοσυκλέτα του όπως αυτός θέλει.

Συνέχεια δεν δόθηκε στο θέμα, με τον Bagnaia να κατακεραυνώνει τη διαρροή, λέγοντας πως οι κουβέντες του εξάχθηκαν από μια γενικότερη συζήτηση και πως το νόημα ήταν διαφορετικό.

"Αυτό το βίντεο δεν ήταν ολοκληρωμένο. Μιλούσαμε και για κάποιο άλλο θέμα. Μερικές φορές λες πράγματα με λάθος τρόπο. Πάντα όμως έλεγα πως η Ducati με στήριξε πολύ και αυτό που ήθελα να πω είναι πως δοκίμασα κάποια πράγματα πολλές φορές, έτσι η Ducati δεν με αφήνει να το κάνω πια. Μα αυτό συμβαίνει μόνο επειδή το έχω κάνει πολλές φορές. Αυτό που βγήκε από το στόμα μου ειπώθηκε με λάθος τρόπο. Αυτό όμως που συνέβη μετά είναι μια καταστροφή για μένα. Γιατί στερείται εντελώς σεβασμού και η σχέση μεταξύ δημοσιογράφων και αναβατών χρειάζεται σεβασμό.”

Εδώ ο Bagnaia μοιάζει σαν να προσπαθεί να τα μαζέψει, παρότι η αρχική συζήτηση μοιάζει αρκετά ξεκάθαρη. Η δε αντίδραση του Di Giannantonio στην τεράστια δημοσιότητα που πήρε το θέμα δεν μοιάζει καθόλου με διάψευση, ούτε δείχνει να ακολουθεί την ίδια γραμμή με τον Bagnaia, αλλά εστιάζει αποκλειστικά στη διαρροή ως δημοσιογραφική πράξη:

“Δεν θέλω να μπω στις λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας, γιατί δεν είναι δική μου ιστορία. Μπορώ όμως να πω ένα πράγμα: εμείς οι αναβάτες, ειδικά οι Ιταλοί, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και πάντα μιλάμε για μοτοσυκλέτες. Είναι απολύτως φυσιολογικό για μας. Αυτό που έγινε ήταν κάτι που συνέβη εκτός κάμερας, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε γιατί προφανώς υπήρχε εκεί μια κάμερα.

“Το πρόβλημα είναι πως τώρα έχουμε κάμερες παντού. Όλη την ώρα. Γι’ αυτό νομίζω πως οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να έχουν μια αίσθηση των ορίων τους, για το καλό του αθλήματος επίσης. Μπορεί να είμαι σε ένα μπαρ μιλώντας για μοτοσυκλέτες και δεν θα έπρεπε να ανησυχώ μήπως κάπου υπάρχει ένας δημοσιογράφος με μικρόφωνο να κρυφακούει. Γιατί αυτή μπορεί να είναι μια συζήτηση μεταξύ φίλων. Θα ήθελα να υπήρχε λίγος περισσότερος σεβασμός μεταξύ όλων μας.”

Δείτε το βίντεο στη συνέχεια και τα συμπεράσματα δικά σας.