Marc Marquez: ALL IN - Νέο ντοκιμαντέρ - VIDEO

Σε 5 μέρη, στο Amazon Prime Video από τον Φεβρουάριο του 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/11/2022

Η Prime Video ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Marc Marquez με τίτλο “Marc Marquez: ALL IN”, στο οποίο ακολουθούμε το ταξίδι του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP, στην προσπάθεια του να βρει ξανά τον καλό του εαυτό, μέσα από τους τελευταίους τραυματισμούς και τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθετούν οι Fast Brothers σε συνεργασία με τη Red Bull Media House, θα προβληθεί σε 5 μέρη, με το πρώτο να κάνει ντεμπούτο στην πλατφόρμα Prime Video τον Φεβρουάριο του 2023.

Είτε αγαπάς, είτε μισείς τον Marc Marquez, δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις το ότι είναι ένας από τους πιο παθιασμένους, πεισματάρηδες και μαχητικούς αγωνιζόμενους στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένα παράδειγμα ανθρώπου που δεν το βάζει ποτέ κάτω, ακόμα και με τον τελευταίο του τραυματισμό, όπου μετά τη βιαστική επάνοδο του στα MotoGP, οδηγήθηκε ξανά στο χειρουργείο, και έπρεπε να ακολουθήσει ξανά έναν μακρύ και επίπονο δρόμο αποκατάστασης.

Ο MM93 είναι δοσμένος 100% σε αυτό που κάνει, και η ιστορία της επανόδου του στους αγώνες το 2022 είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Κι αν εμείς γνωρίζουμε ήδη την έκβαση, τουλάχιστον όσον αφορά στη σεζόν που μόλις τελείωσε, με την επίτευξη του εκατοστού βάθρου του Marquez στο MotoGP στον αγώνα του Phillip Island, εντούτοις έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δει κανείς την προσωπική ιστορία πίσω από την εξαιρετικά δύσκολη πορεία του αναβάτη της Honda.

Κι αν κρίνουμε από τα αποσπάσματα του trailer, όπου ο Marquez προεδοποιεί τη Honda πως "θα επιστρέψω είτε με εσάς, είτε μόνος μου" και παραδέχεται πως στην πίστα μέσα οδηγεί σαν "μπάσταρδος" (εννοώντας πως αφήνει τον πολιτισμένο του εαυτό απ' έξω), το ντοκιμαντέρ αναμένεται δυνατό.

MotoGP – Πλημμύρισε η πίστα στη Goiania, σε κίνδυνο ο αγώνας λόγω συνεχών βροχοπτώσεων

Ο καιρός βάζει εμπόδια στην επιστροφή του MotoGP στη Βραζιλία και η πρόγνωση του σαββατοκύριακου δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη
goiania flood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Ενόσω όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του MotoGP στην πίστα Autódromo Internacional Ayrton Senna στην πόλη Goiania της κεντρικής Βραζιλίας, ο καιρός αποφάσισε να γίνει παράγοντας του αγώνα του σαββατοκύριακου 20-22/3.

Το βράδυ της Δευτέρας 16/3 άρχισε μια δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία εντάθηκε την Τρίτη συνεχίζοντας να ρίχνει ακατάπαυστα. Ως αποτέλεσμα προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, τα οποία επιδεινώθηκαν από την υπερχείλιση τοπικού ποταμού.

Το απόγευμα της Τρίτης 17/3 η πίστα είχε αρκετό όγκο νερού σε διάφορα σημεία της, λ.χ. η υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην είσοδο των paddocks ήταν εντελώς βυθισμένη στα νερά, ενώ λάσπες γέμισαν και διάφορα σημεία της πίστας.

Το καλό είναι πως, χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, γύρω τους 30 βαθμούς Κελσίου, η άσφαλτος στεγνώνει γρήγορα μετά τον καθαρισμό της, όπως αποδείχθηκε και χτες μετά τις προσπάθειες των ιθυνόντων, ωστόσο τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν να υφίστανται και η βροχή δεν έχει σταματήσει, απλώς έχει λιγοστέψει.

Μάλιστα το βράδυ της Τρίτης η Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας εξέδωσε προειδοποίηση για ενδεχόμενη πλημμύρα στη συνοικία Senador Canedo, η οποία είναι ακριβώς δίπλα στην πίστα στα ανατολικά περίχωρα της πόλης Goiania.

Σύμφωνα τώρα με τις προγνώσεις καιρού, η βροχή δεν πρόκειται να σταματήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα βρέχει ολημερίς και με τις ποσότητες που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πάντως είναι πολλές οι πιθανότητες όλη η δράση του Βραζιλιάνικου MotoGP να διεξαχθεί σε βρόχινες συνθήκες και ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως το νερό που θα πέσει δεν θα είναι ξανά τόσο ώστε να βυθιστούν ολόκληρα κομμάτια της πίστας ή να αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτή, ως συνέβαινε την Τρίτη 17/3.