Marc Marquez - Δεύτερος ταχύτερος χρόνος μέχρι το μεσημέρι, και ταχύτερος αναβάτης με Ducati!

Ένα τεράστιο χαμόγελο μέχρι τα αυτιά για τον Ισπανό, που δείχνει να βολεύεται με το καλημέρα καβάλα στην GP23 της Gresini Racing
Marc Marquez
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/11/2023

The Hype is real! Ο Marc Marquez προσγειώθηκε στη Ducati, και ξεκίνησε να γράφει ταχύτατους γύρους με το καλημέρα. Μόλις στον 7ο γύρο του καβάλα στο GP23 έγραψε τον τρίτο ταχύτερο γύρο, ενώ στις 2.30 ώρα Ελλάδος βρισκόταν στη δεύτερη θέση πίσω από τον Maverick Vinales, γυρίζοντας 2 δέκατα πιο γρήγορα από τον ταχύτερο αγωνιστικό γύρο του με την RC213V, όντας ο πρώτος αναβάτης με Ducati, μπροστά από τον Πρωταθλητή Pecco, μπροστά και από τον Martin που ξεκίνησε και τον χορό των πτώσεων της νέας σεζόν!

Είναι ακόμα νωρίς, αλλά τα πρώτα σημάδια δείχνουν αυτό που όλοι υποπτευόταν. Ο MM93 έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει το 2024, καβάλα στην Ducati του 2023, και οι πρώτοι χρόνοι του Ισπανού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί για τους υπόλοιπους.

Marc Marquez

Ταχύτερος αναβάτης μέχρι τις 2.30 ώρα Ελλάδος στον κρύο καιρό της Valencia ήταν ο Maverick Vinales της εργοστασιακής Aprilia με 1:29.924, ενώ 0,298 δευτερόλεπτα πιο πίσω ήταν ο Marc Marquez με τη Gresini Ducati. Τρίτος ήταν ο Jorge Martin της Prima Pramac Ducati, 0,401 δευτερόλπετα πιο πίσω, τέταρτος ο Augusto Fernandez της GASGAS, και πέμπτος ο Fabio Di Giannantonio της VR46.

Πρώτος αναβάτης με Yamaha ήταν ο Quartararo, στην 7η θέση, και πρώτο ΚΤΜ αυτό του Binder στην 9η. Όγδοος είναι μέχρι αυτή τη στιγμή ο Πρωταθλητής 2022-2023 Pecco Bagnaia, ενώ ο πολλά υποσχόμενος Pedro Acosta -που πρώτη του λέξη μόλις βγήκε για πρώτη φορά από την πίστα ήταν... WOW- βρίσκεται 17ος, καθώς προσαρμόζεται στην περίσσεια δύναμη κινητήρα και φρένων, και στη διαφορετική συμπεριφορά μιας MotoGP μοτοσυκλέτας.

Ταχύτερος αναβάτης με Honda είναι ο Joan Mir στη 12η θέση, ενώ 14ος είναι ο Zarco και 19ος ο Marini.

Το τεστ συνεχίζεται.

Ετικέτες

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι την 1η Απριλίου, με τον Taichi Honda αγωνιστικό διευθυντή του Rally Dakar να παίρνει την θέση του
motomag Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/2/2024

Η αναδιάρθρωση της Honda στο MotoGP η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζεται. Νέο “θύμα” της αγωνιστικής ύφεσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια την ιαπωνική ομάδα έπεσε ο γενικός διευθυντής του HRC Tetsuhiro Kuwata, ο οποίος θα μεταφερθεί στον τομέα των αυτοκινήτων της Honda.

Η φράση ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του HRC όσον αφορά το MotoGP. Οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια ελέω της κακής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας -η Honda πέρυσι τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα- πραγματοποιούν μία αναδιάρθρωση η οποία όπως βλέπουμε δεν έχει τέλος.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Αναμφίβολα η φυγή του Marc Marquez προς την Gresini Racing και την Ducati έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να επισπευσθούν οι αποφάσεις όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα του MotoGP, ενώ τώρα με την ανακοίνωση της αποχώρησης του γενικού διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata τα πράγματα δείχνουν πως ολοένα γίνονται και πιο σύνθετα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση πως το 2023 αποχώρησε στο Ιαπωνικό Grand Prix ο Shinichi Kokubu, τεχνικός διευθυντής της Honda στο MotoGP με τον Shin Sato να παίρνει την θέση του και τον χειμώνα η Honda αποφάσισε να μεταφέρει τον τεχνικό διευθυντή Takeo Yokoyama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τόκιο, με τον Ken Kawauchi να αναλαμβάνει την θέση του τότε καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα της Honda θυμίζει ηλεκτρική καρέκλα.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Ο Tetsuhiro Kuwata ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες του Marc Marquez στη Honda θα διατηρήσει τον ρόλο του έως και την 1η Απριλίου -τότε ξεκινά στην Ιαπωνία το νέο έτος των εταιρικών ημερολογίων- και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον Taichi Honda, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τo project του Rally Dakar το οποίο κέρδισε η Honda με αναβάτη τον Ricky Brabec.

Μπορεί η Honda να ισχυρίζεται πως η επικείμενη εσωτερική μετακόμιση του Tetsuhiro Kuwata στο τμήμα αυτοκινήτων της Honda είναι μέσα στο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή δεν θα είναι η τελευταία στο τμήμα του MotoGP. Αν κρίνουμε μάλιστα από τα όσα είδαμε στο τελευταίο τεστ στο Qatar όπου οι Joan Mir και Luca Marini πάλευαν να κάνουν την RC213V ανταγωνιστική με τους δυο τους να μένουν σχεδόν στις τελευταίες θέσεις των χρόνων τότε έρχονται δύσκολες μέρες και για τα υπόλοιπα μέλη του HRC.

Honda

Ετικέτες