Marc Marquez - Δεύτερος ταχύτερος χρόνος μέχρι το μεσημέρι, και ταχύτερος αναβάτης με Ducati!

Ένα τεράστιο χαμόγελο μέχρι τα αυτιά για τον Ισπανό, που δείχνει να βολεύεται με το καλημέρα καβάλα στην GP23 της Gresini Racing
Marc Marquez
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/11/2023

The Hype is real! Ο Marc Marquez προσγειώθηκε στη Ducati, και ξεκίνησε να γράφει ταχύτατους γύρους με το καλημέρα. Μόλις στον 7ο γύρο του καβάλα στο GP23 έγραψε τον τρίτο ταχύτερο γύρο, ενώ στις 2.30 ώρα Ελλάδος βρισκόταν στη δεύτερη θέση πίσω από τον Maverick Vinales, γυρίζοντας 2 δέκατα πιο γρήγορα από τον ταχύτερο αγωνιστικό γύρο του με την RC213V, όντας ο πρώτος αναβάτης με Ducati, μπροστά από τον Πρωταθλητή Pecco, μπροστά και από τον Martin που ξεκίνησε και τον χορό των πτώσεων της νέας σεζόν!

Είναι ακόμα νωρίς, αλλά τα πρώτα σημάδια δείχνουν αυτό που όλοι υποπτευόταν. Ο MM93 έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει το 2024, καβάλα στην Ducati του 2023, και οι πρώτοι χρόνοι του Ισπανού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί για τους υπόλοιπους.

Marc Marquez

Ταχύτερος αναβάτης μέχρι τις 2.30 ώρα Ελλάδος στον κρύο καιρό της Valencia ήταν ο Maverick Vinales της εργοστασιακής Aprilia με 1:29.924, ενώ 0,298 δευτερόλεπτα πιο πίσω ήταν ο Marc Marquez με τη Gresini Ducati. Τρίτος ήταν ο Jorge Martin της Prima Pramac Ducati, 0,401 δευτερόλπετα πιο πίσω, τέταρτος ο Augusto Fernandez της GASGAS, και πέμπτος ο Fabio Di Giannantonio της VR46.

Πρώτος αναβάτης με Yamaha ήταν ο Quartararo, στην 7η θέση, και πρώτο ΚΤΜ αυτό του Binder στην 9η. Όγδοος είναι μέχρι αυτή τη στιγμή ο Πρωταθλητής 2022-2023 Pecco Bagnaia, ενώ ο πολλά υποσχόμενος Pedro Acosta -που πρώτη του λέξη μόλις βγήκε για πρώτη φορά από την πίστα ήταν... WOW- βρίσκεται 17ος, καθώς προσαρμόζεται στην περίσσεια δύναμη κινητήρα και φρένων, και στη διαφορετική συμπεριφορά μιας MotoGP μοτοσυκλέτας.

Ταχύτερος αναβάτης με Honda είναι ο Joan Mir στη 12η θέση, ενώ 14ος είναι ο Zarco και 19ος ο Marini.

Το τεστ συνεχίζεται.

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”