Marc Marquez: Χειρότερα απ’ ότι περίμενα

Λιγότερος πόνος, αλλά και λιγότερη δύναμη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/2/2020

Σήμερα ο Marc Marquez έκανε την πρώτη του “βόλτα” με μοτοσυκλέτα των MotoGP μετά την εγχείριση στον δεξί του ώμο και όπως ο ίδιος δήλωσε, τα πράγματα ήταν χειρότερα απ’ ότι περίμενε. Η μεγάλη διαφορά με πέρσι (που είχε κάνει ακριβώς την ίδια εγχείρηση στον αριστερό ώμο) είναι πως τώρα το πρόβλημα είναι στα νεύρα και όχι στους μυς. Πέρσι πόναγα περισσότερο, όμως είχα περισσότερη δύναμη. “Φέτος οι μυς είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμως τα νεύρα είναι εκείνα που δεν έχουν επανέλθει πλήρως, με αποτέλεσμα να μην έχω τη δύναμη που χρειάζεται”. Σύμφωνα με τον Ισπανό πολυπρωταθλητή, έως και δέκα μέρες πριν ήταν αδύνατον να οδηγήσει μοτοσυκλέτα. “Το περίμενα πριν έρθω εδώ πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, αλλά στους πρώτους γύρους ένοιωσα χειρότερα απ’ ότι πίστευα. Εχθές ο φυσιοθεραπευτής μου που είπε ξεκάθαρα: 10 εβδομάδες, 92 συνεδρίες, 250 ώρες φυσιοθεραπείας – δεν είναι αστείο – δεν είναι ψέμα. Ο στόχος παραμένει ένας και δεν είναι άλλος από το να είμαι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα στο Qatar. Σήμερα το πλάνο ήταν να κάνω 30-35 γύρους. Για αύριο ο στόχος είναι οι 45. Την τρίτη ημέρα θα δούμε. Όπως είμαι τώρα, δεν βγάζω τις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Marquez δεν έκρυψε πως η ψυχολογική πίεση ήταν εξίσου μια δοκιμασία, καθώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δεν κάνει διακοπές και μένει στο σπίτι κάνοντας καθημερινά φυσιοθεραπείες δύο φορές την ημέρα. Μάλιστα όταν πήρε την απόφαση για την δεύτερη εγχείρηση, ο Alberto Puig τον ερώτησε αν είναι έτοιμος ψυχολογικά να περάσει ξανά την ίδια δοκιμασία.

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”