Marc Marquez - “Η Ισπανία να βοηθήσει όσους έχασαν τα σπίτια τους, όχι την πίστα της Valencia”

Πληθαίνουν οι φωνές που πιστεύουν πως πρέπει να βρεθεί άλλη τοποθεσία για τον τελευταίο γύρο του MotoGP
Marc Marquez, Sepang
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/10/2024

Λίγο πριν το GP της Μαλαισίας, οι Marc Marquez, Alex Marquez και Jorge Martin μίλησαν για τις καταστροφικές πλημμύρες της Valencia, με τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να παροτρύνει την ισπανική κυβέρνηση να φροντίσει πρώτα τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και όχι τις εγκαταστάσεις της πίστας του Ricardo Tormo.

Όπως σας είχαμε γράψει, μετά την πρωτόγνωρη πλημμύρα της Τρίτης 29 Οκτωβρίου, μετά την οποία οι νεκροί έχουν φτάσει τους 95 και αναμένονται να αυξηθούν, μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στην πίστα Ricardo Tormo που πρόκειται να φιλοξενήσει τον τελευταίο γύρο του MotoGP για το 2024 σε δύο εβδομάδες.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν το GP της Μαλαισίας, ο Marc Marquez αναφέρθηκε στην παραπάνω πλημμύρα, και έκανε σαφές πως για εκείνον οι εγκαταστάσεις της πίστας της Βαλένθια δεν πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα των κυβερνητικών προσπαθειών για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Marc Marquez

“Ως Ισπανός, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βλέπεις τέτοιου είδους εικόνες και θεωρητικά έχουμε ένα GP εκεί. Αλλά τώρα νομίζω ότι όλες οι προσπάθειες και οι πόροι της ισπανικής κυβέρνησης πρέπει να πάνε για αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν το σπίτι τους, ενώ έχουμε χάσει 100 ανθρώπους διάβασα στις ειδήσεις. Πρέπει να κατανοήσουμε καλά την κατάσταση, αλλά όλες οι διευκολύνσεις πρέπει να πάνε για αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους. Θέλω να πω, βλέπω τις ζημιές του κυκλώματος στη Βαλένθια, αλλά δεν έχει νόημα να αρχίσουμε να επισκευάζουμε την πίστα ενώ έχουμε τόσους άστεγους.”

Alex Marquez

Από την πλευρά του ο Alex Marquez δήλωσε πως: “δεν είναι η κατάλληλη στιγμή νομίζω για να δούμε αν θα γίνει GP εκεί ή όχι. Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, που δεν έχουν σπίτι, πολλοί θάνατοι, πολλές απώλειες. Τώρα δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε μόνο στο να προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πάντα σωστά για τις εγκαταστάσεις της πίστας, πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν σπίτι ή χάνουν την οικογένειά τους, από το να σκεφτόμαστε αν έχουμε GP εκεί ή όχι.

Όσον αφορά στο αν θα γίνει τελικά το GP στη Valencia ο Alex απαντά πως του φαίνεται δύσκολο να γίνει αγώνας στην πίστα του Ricardo Tormo σε δύο εβδομάδες, με τα πληρώματα των ομάδων να φτάνουν εκεί σε μιάμιση βδομάδα από τώρα.

Francesco Bagnaia, Jorge Martin

Ο Pecco Bagnaia από την πλευρά του δεν πιστεύει ότι είναι σωστό να διεξαχθεί αγώνας στη Valencia, αλλά πιστεύει ότι υπάρχουν “πολλές περισσότερες επιλογές που πρέπει να δοκιμάσουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα διεξαχθεί κάπου ένας τελικός γύρος. Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα είναι η ηθική πλευρά, γιατί ειλικρινά οι αγώνες εκεί είναι σαν πάρτι”, δήλωσε την Πέμπτη ενόψει του GP Μαλαισίας. 

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Martin κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον Bagnaia, λέγοντας: “νομίζω ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, σίγουρα για τους ανθρώπους εκεί πέρα. Η επιλογή να αγωνιστούμε στη Valencia θα είναι δύσκολη, γιατί ακόμα και αν όλα είναι καλά με την πίστα, είναι μια δύσκολη κατάσταση και νομίζω ότι μόνο για το σεβασμό των ανθρώπων εκεί πέρα, νομίζω ότι και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής - δεν ξέρω πώς ακριβώς είναι η πίστα - ίσως δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλούς θεατές. Νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αγωνιστούμε αλλού. Αλλά πιστεύω ότι η Dorna, ή το MotoGP, θα κάνουν την καλύτερη επιλογή.”

Σημειώστε πάντως πως η διεξαγωγή του γύρου σε άλλη πίστα είναι κάτι μάλλον αδύνατο να οργανωθεί σε μιάμιση εβδομάδα, ενώ μια πιθανή ακύρωση του γύρου της Valencia θα έχει δυσβάσταχτες οικονομικές συνέπειες για την πίστα Ricardo Tormo και για όλους τους Ισπανούς που εργάζονται για το GP της πόλης. Επίσης, οι κινήσεις και οι ανακοινώσεις της Dorna θα πρέπει να είναι ταχύτατες, για να γνωρίζουν και οι διεκδικητές του τίτλου αν το GP της Μαλαισίας θα σημάνει το τέλος του Πρωταθλήματος, ή αν θα έχουν έναν ακόμη γύρο να αγωνιστούν.

Ετικέτες

FIM Event Licence: Ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους σε αγώνες, όχι όμως δωρεάν

Ως τώρα μόνο οι αναβάτες ήταν ασφαλισμένοι στους αγώνες της FIM
fim
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/7/2026

Με την Event Licence η FIM απλώνει μια προστατευτική ομπρέλα πάνω από όλον τον κόσμο που εργάζεται με οποιονδήποτε τρόπο σε αγωνιστικούς θεσμούς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

Στην ανακοίνωσή της η FIM αναλύει λεπτομερέστερα τι περιλαμβάνει αυτό το πακέτο ασφάλισης, το οποίο περιγράφει με μια πρόταση ως: “καλύπτει οποιονδήποτε δεν εμπλέκεται στη διοργάνωση ως αναβάτης”. Αυτό σημαίνει όλα τα μέλη των ομάδων, από μηχανικούς ως υποστηρικτικό προσωπικό, τα άτομα συνοδείας των αναβατών, τους αγωνοδίκες και κριτές, μεταφορείς, φύλακες, δημοσιογράφους, φωτογράφους, χειριστές καμερών, εν ολίγοις τους πάντες που εργάζονται για να γίνει ένας αγώνας FIM.

Ο λόγος που οι αναβάτες εξαιρούνται της Event Licence είναι προφανώς διότι αυτοί έχουν ήδη ξεχωριστή ασφάλιση FIM. Όλοι οι υπόλοιποι έμεναν ακάλυπτοι, αλλά όχι πια.

Η ασφάλιση της FIM ωστόσο δεν είναι δωρεάν. Το κόστος προσφέρει δύο επιλογές, μια ετήσια και μια ανά αγώνα. Στην πρώτη περίπτωση το κόστος είναι 120 ευρώ για όλον τον χρόνο, ενώ στη δεύτερη είναι 90 ευρώ ανά διοργάνωση. Αυτά τα κόστη καλύπτουν ιατρική φροντίδα και επαναπατρισμό, ενώ με 58 επιπλέον ευρώ τον χρόνο (ή 50 ευρώ ανά διοργάνωση) καλύπτουν ασφαλιστικά και τα ενδεχόμενα θανάτου ή παράλυσης με ποσό 50.000 ευρώ.

Οι καλύψεις περιλαμβάνουν ιατρικά έξοδα ως 400.000 ευρώ, κόστη έρευνας και διάσωσης ως 50.000 ευρώ, πλήρη κάλυψη για μεταφορά σε νοσοκομείο και επαναπατρισμό, καθώς και αρκετές ακόμη παροχές όπως ιατρικές συμβουλές, ψυχολογική υποστήριξη κ.ά.

Μια εύλογη απορία είναι το πώς μέχρι τώρα δεν είχε προβλεφθεί η ασφαλιστική κάλυψη όλου αυτού του προσωπικού που εργάζεται στους αγωνιστικούς στίβους της μοτοσυκλέτας από την Ομοσπονδία και η απάντηση είναι προφανής: ήταν έξοδα που κάλυπταν οι ομάδες που προσλάμβαναν το προσωπικό αυτό, ενώ τώρα με τη FIM Event Licence δημιουργείται ένα πακέτο κοινό για όλους που μπορούν πάλι να αναλάβουν οι ομάδες-εργοδότες για το προσωπικό τους, ενδεχομένως με καλύτερες τιμές.

Επιπλέον, η δυνατότητα ασφάλισης για μια μοναδική διοργάνωση με προκαθορισμένες τιμές και όρους προσφέρει ένα ακόμη μαξιλαράκι ασφαλείας για όσους δεν δίνουν σταθερά το παρών στις αγωνιστικές διοργανώσεις της FIM, αλλά μόνο σε μεμονωμένες περιστάσεις.

Το ασφαλιστικό αυτό πρόγραμμα της FIM αφορά όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα, κύπελλα και λοιπά έπαθλα, τα επίσημα Training Camps καθώς και τις ανάλογες διοργανώσεις των Ηπειρωτικών Ενώσεων (π.χ. FIM Europe).

Αφορούν δεν κάθε μορφής αγώνα, ασχέτως αν αυτός γίνεται σε κλειστή πίστα ή στο ύπαιθρο, εντός ή εκτός δρόμου, συμπεριλαμβάνει δε όλους τους χώρους που σχετίζονται με τον αγώνα και καλύπτει ακόμη και το ταξίδι από και προς τον αγώνα.