Πίστα Ricardo Tormo, Valencia - Υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες της 29ης Οκτωβρίου [VIDEO]

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν αφού το προσωπικό γλίτωσε καταφεύγοντας στα ψηλότερα κτήρια της πίστας
Πλημμύρα και ζημιές στην πίστα Ricardo Tormo
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/10/2024

Η Valencia μετράει μεγάλες πληγές από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, τις χειρότερες εδώ και τριάντα χρόνια. Το Reuters αναφέρει περισσότερους από 62 νεκρούς, ενώ τα βίντεο από την ευρύτερη περιοχή είναι συγκλονιστικά. Τις ζημιές δεν απέφυγαν ούτε οι εγκαταστάσεις της πίστας της Valencia, στην οποία θα διεξαχθεί ο τελικός γύρος του MotoGP για το 2024, στις 15-17 Νοεμβρίου.

Η πίστα Ricardo Tormo ανακοίνωσε τα εξής: “Οι υπεύθυνοι της πίστας Ricardo Tormo έχουν ξεκινήσει την αξιολόγηση των ζημιών λόγω της ξαφνικής πλημμύρας που σάρωσε την ευρύτερη περιοχή της Valencia, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

Παρόλο που μετά από την αρχική επιθεώρηση η πίστα δείχνει να έχει αποφύγει τις ζημιές (μένει να επιβεβαιωθεί και σε επόμενες και πιο επισταμένες επιθεωρήσεις), ένα μεγάλο μέρος των συνδετικών δρόμων και των υποδομών στάθμευσης έχουν μεγάλες καταστροφές και απαιτούν επείγουσες επιδιορθώσεις πριν το GP της Valencia στις 15, 16 και 17 Νοεμβρίου.

Ricardo Tormo

Σε λιγότερες από 12 ώρες, περισσότερα από 200 λίτρα νερού έπεσαν ανά τετραγωνικό μέτρο (!), ενώ το χειρότερο ήταν πως λάσπη και φερτά υλικά από τα φαράγγια Sechera και Poyo, δίπλα στην πίστα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις καταστροφές του πάρκινγκ και των δρόμων που οδηγούν στην πίστα του Cheste.

Ricardo Tormo

Σχεδόν 100 άνθρωποι αναγκάστηκαν να καταφύγουν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτήρια της πίστας που βρισκόταν ψηλότερα από την επιφάνεια των νερών και της λάσπης. Το γυμναστήριο, τα γραφεία και άλλα σημεία μακριά από τα ορμητικά νερά λειτούργησαν ως προσωρινά καταφύγια για τους ανθρώπους της πίστας, προσωπικό της Formula E, security και άλλους υπαλλήλους.
Το σημαντικότερο είναι πως όλοι οι παρευρισκόμενοι στην πίστα τις ώρες της πλημμύρας είναι καλά στην υγεία τους, όλοι διανυκτέρευσαν με ασφάλεια στις υποδομές μας. Τώρα ξεκίνησε η αποτίμηση των ζημιών, που θα δείξει σε ποιο βαθμό η πλημμύρα θα επηρεάσει τις επόμενες διοργανώσεις μας.”

The entrance road to Ricardo Tormo after the storms the last two days. #MotoGP

Posted by Grassroots to Grand Prix on Wednesday, October 30, 2024
Ετικέτες

MotoGP: Πέντε αγώνες χωρίς νίκη για τη Ducati – Η Jerez ευκαιρία για την επιστροφή

Η κυρίαρχη δύναμη των τελευταίων ετών δοκιμάζεται απέναντι στην ανερχόμενη Aprilia
MotoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

17/4/2026

Η Ducati περνά μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της τελευταίας πενταετίας και η Jerez ίσως αποτελέσει το σημείο καμπής για την επιστροφή στις νίκες.

Η Ducati, η ομάδα που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στο MotoGP, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ασυνήθιστο αρνητικό σερί πέντε συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη. Καθώς το πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ευρώπη και τη Jerez (24-26/4), το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι άνθρωποι της Ducati μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Η εργοστασιακή Ducati Lenovo Team με τους Marc Márquez και Francesco Bagnaia δεν έχει πανηγυρίσει βάθρο Κυριακής από το GP Ιαπωνίας του 2025. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρνητικό σερί βάθρων από το 2012-2014, ενώ συνολικά η Ducati δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε πέντε συνεχόμενα Grand Prix, κάτι που είχε να συμβεί από το 2020-2021.

MotoGP

Την ίδια στιγμή, η Aprilia και ο εντυπωσιακός Marco Bezzecchi έχουν πάρει τα ηνία, αφήνοντας τους πρωταθλητές σε ρόλο κυνηγού. Η αλλαγή ισορροπιών είναι εμφανής, με τη Ducati να ψάχνει απαντήσεις σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν.

motogp

Στη Jerez, ωστόσο, υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας. Ο Marc Márquez επιστρέφει πιο δυνατός μετά τον τραυματισμό του, έχοντας ήδη δείξει ανταγωνιστικό ρυθμό στους αγώνες, ενώ έχει κατακτήσει και νίκη σε Sprint μέσα στη χρονιά. Από την άλλη, ο Francesco Bagnaia έχει εξαιρετική παράδοση στην ισπανική πίστα, με συνεχόμενες επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια.

Motogp

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει και ο Fabio Di Giannantonio, ο οποίος αποτελεί τον πιο σταθερό αναβάτη της Ducati μέχρι στιγμής, έχοντας ήδη κατακτήσει διαδοχικές pole positions και δείχνοντας ικανός να πρωταγωνιστήσει.

motogp

Παράλληλα, ο Alex Marquez επιστρέφει στην πίστα όπου το 2025 πέτυχε την πρώτη του νίκη στο MotoGP, ενώ ο νεαρός Fermín Aldeguer προσπαθεί να επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του, ενισχύοντας περαιτέρω το “οπλοστάσιο” του εργοστασίου της Bologna.

MotoGP

Στην εξίσωση μπαίνει και ο Jorge Martín, που αγωνίζεται εντός έδρας και θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της Aprilia για να συνεχίσει το σερί επιτυχιών.

Το MotoGP φτάνει στη Jerez με πολλά ερωτήματα και υψηλό ενδιαφέρον. Η Ducati καλείται να αποδείξει αν μπορεί να αντιδράσει και να επιστρέψει στις νίκες ή αν η νέα τάξη πραγμάτων, με την Aprilia στην κορυφή, θα παγιωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας της Ισπανίας αναμένεται καθοριστικός για τη συνέχεια της σεζόν.

Ετικέτες