MotoGP Valencia: Μένει στο πρόγραμμα - Βόμβα από Pecco για απόσυρση και ας χάσει τον τίτλο!

Αντιδρούν Bagnaia και Marc Marquez - Βόμβα από Pecco: "Δεν είμαι προετοιμασμένος να αγωνιστώ και ας μου στοιχίσει τον τίτλο"
Pecco Bagnaia no to Valencia race
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/11/2024

Η πίστα Ricardo Tormo στη Valencia παραμένει, στο πρόγραμμα του MotoGP, ως προτεραιότητα των διοργανωτών για τον τελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. 

Οι καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 155 άτομα στην αυτόνομη κοινότητα της Valencia έπληξαν και την πίστα που αναμένεται να φιλοξενήσει τον 20ο και τελευταίο γύρο της αγωνιστικής σεζόν του MotoGP.

Σε δηλώσεις τους σε διαφορετικά μέσα τόσο ο πρόεδρος της FIM , Jorge Viegas όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta συγκλίνουν στο να παραμείνει η πίστα της Valencia ως ο τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί πριν από την αρχή της σεζόν.

Viegas και Ezpeleta επικαλούνται οικονομικούς λόγους (συμβόλαια και εμπορικές συμφωνίες) για να παραμείνει η Valencia ο τελικός προορισμός του φετινού πρωταθλήματος, ενώ ισχυρίζονται ότι η οικονομική ενίσχυση της περιοχής από την πραγματοποίηση των αγώνων εκεί μόνο καλό θα κάνει στην τοπική κοινότητα που χρειάζεται άμεσα χρήματα έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην Ισπανία.

MMarquez no to Valencia

Ωστόσο με τι καρδιά μπορεί να πάει να αγωνιστεί κάποιος στη Valencia έπειτα από αυτά που έγιναν εκεί, κυρίως λόγω των σχεδόν 160 νεκρών που θρηνούν οι κάτοικοι της αυτόνομης κοινότητας αλλά και ολόκληρη η Ισπανία και όχι των καταστροφών.

Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις στις προθέσεις της FIM και της Dorna με πρώτο και καλύτερο τον Pecco Bagnaia. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ανοιχτά ότι δεν είναι προετοιμασμένος να αγωνιστεί στην πίστα Ricardo Tormo, ενώ και ο Marc Marquez δεν "βλέπει" πως μπορεί να γίνει εκεί αγώνας παγκοσμίου σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων αναλογιζόμενος την έκταση της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την καταρρακωμένη ψυχολογία των Ισπανών.

Μετά από την αρχική επιθεώρηση η πίστα δείχνει να έχει αποφύγει τις σοβαρές ζημιές, αν και ένα μεγάλο μέρος των συνδετικών δρόμων και των υποδομών στάθμευσης έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές και απαιτούν επιδιορθώσεις πριν το GP της Valencia στις 15, 16 και 17 Νοεμβρίου.

Λάσπη και φερτά υλικά από τα φαράγγια Sechera και Poyo, δίπλα στην πίστα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις καταστροφές του πάρκινγκ και των δρόμων που οδηγούν στην πίστα του Cheste.

FIM και Dorna εξετάζουν το ενδεζόμενο να μετακινηθεί ο αγώνας κατά μία εβδομάδα ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να ξεκινήσει η Valencia να κλείνει τις πληγές της, αν και ούτε αυτό θεωρείται σωστό από πολλούς αναβάτες, από την πλευρά της ηθικής.

MotoGP Test, Βαλένθια: Η Pramac εντυπωσιάστηκε από τον Toprak Razgatlioglu

Η διοίκηση της ομάδας φαίνεται πως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη
toprak
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/11/2025

Ο Toprak Razgatlioglu ήταν ταχύτερος από τους Alex Rins και Jack Miller και κατάφερε να εντυπωσιάσει την ομάδα Prima Pramac Racing κατά τη διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια, σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας.

Ο διευθυντής της ομάδας Prima Pramac Yamaha MotoGP, Gino Borsoi, έμεινε εντυπωσιασμένος από τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησης του Toprak Razgatlioglu κατά την διάρκεια του MotoGP Test της Βαλένθια.

Ο Razgatlioglu που συνολικά έκανε 53 γύρους, τερμάτισε την ημέρα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τους Alex Rins και Jack Miller, αλλά 0,740 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fabio Quartararo. Παρά τις πολλές διαφορές μεταξύ μιας μοτοσυκλέτας MotoGP και μιας Superbike, ο Razgatlioglu εντυπωσίασε με την προσαρμογή του κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Βαλένθια.

Ο Gino Borsoi είπε συγκεκριμένα: “Είμαι αρκετά εντυπωσιασμένος με τη νοοτροπία και το στυλ οδήγησής του. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απίστευτος στο φρενάρισμα, αλλά σήμερα έδειξε ότι είναι σε θέση να αλλάξει το στυλ οδήγησής του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Του δώσαμε μερικές, ας πούμε, συμβουλές, και είναι σε θέση να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα. Είμαι χαρούμενος από το πρώτο αυτό βήμα.

Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος, είναι εύκολο να του μιλήσεις. Για μένα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι δύσκολο να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Μου φαίνεται σαν ένας παλιός φίλος.

Από την αρχή, όλοι μας γνωρίζαμε το στυλ του και του είπαμε πολλές φορές: Σε παρακαλούμε, μην φρενάρεις τόσο απότομα, προσπάθησε να κατανοήσεις το μπροστινό ελαστικό, επειδή η διαφορά στα ελαστικά είναι τεράστια. Αλλά το κατάλαβε από την αρχή και προσαρμόστηκε γρήγορα. Δεν πίεσε, και αυτό είναι κάτι καλό για εμάς.

Δεν είδαμε την πραγματική του ταχύτητα, αλλά είδαμε τον πραγματικό του χαρακτήρα, τον τρόπο που δουλεύει. Είναι ήδη καλός για το στυλ μας στο MotoGP.”

Η Yamaha θα έμενε στην πίστα της Βαλένθια για δεύτερη μέρα σε ιδιωτικές δοκιμές και ο Borsoi τόνισε:

“Το σχέδιο για αύριο είναι να ξεκινήσουμε με μια ελαφρώς διαφορετική ρύθμιση για να τον βοηθήσουμε σε μερικά σημεία όπου έχει δυσκολίες με το μπροστινό. Παραπονέθηκε λίγο για την πρόσφυση του πίσω ελαστικού, αλλά σε αυτό το σημείο, είναι θέμα του πώς να χρησιμοποιήσει το πίσω ελαστικό και τα ηλεκτρονικά. Αλλά όπου μπορούμε να τον βοηθήσουμε είναι με το μπροστινό ελαστικό.”