MotoGP, Valencia - Ακυρώθηκε ο γύρος στην πίστα Ricardo Tormo!

Πέντε εναλλακτικές εξετάζονται για τον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος
Valencia MotoGP ακύρωση αγώνα 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/11/2024

Τελικά οι αντιδράσεις των αναβατών αλλά και του κοινού ώθησαν τη διοργανώτρια αρχή στην ακύρωση του γύρου στην Valencia, μετά και από περισσότερη σκέψη, λόγω των καταστροφικών βροχοπτώσεων της 29ης Οκτωβρίου.

"Το MotoGP βρίσκεται στο πλευρό της κοινότητας της Valencia έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που επηρέασαν την περιοχή. Οι καρδιές μας είναι με όλους εκείνους που χάθηκαν και με εκείνους που έχασαν τόσα πολλά."

Με τα παραπάνω ανοίγει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής για την ακύρωση του τελευταίου γύρου του MotoGP στην πίστα Ricardo Tormo με την αρχή να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της πίστας και τις τοπικές αρχές για να προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί στους πληγέντες. 

Valencia MotoGP ακύρωση αγώνα 2024

"Έχουμε ευθύνη σε κάθε περιοχή που αγωνιζόμαστε, η οποία πάει πολύ μακρύτερα από το (ίδιο το) σπορ και τα events", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση με τους διοργανωτές να υπογραμμίζουν ότι έπειτα από προσεκτική σκέψη για τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει η πραγματοποίηση του αγώνα στη Valencia προτίμησαν την ακύρωση ώστε όλοι οι διαθέσιμοι "πόροι" στην περιοχή (σωστικά συνεργεία κτλ.) να αφιερωθούν στην τιτάνια προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφών που λαμβάνει μέρος. Ανακοίνωσαν επίσης ότι από τον γύρο της Μαλαισίας θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνουν και κεφάλαια για την ανακούφιση των πληγέντων στην περιοχή που μετρά πλέον δυστυχώς περισσότερους από 200 νεκρούς με το νούμερο να ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες.

Η απόφαση έρχεται μετά και τις αντιδράσεις του κοινού αλλά και των ίδιων των αναβατών του κορυφαίου πρωταθλήματος ταχύτητας με τον Bagnaia να φτάνει να δηλώνει ότι δεν είναι προετοιμασμένος να αγωνιστεί στην Ισπανία ακόμη και αν αυτό το στοιχίσει το πρωτάθλημα -ο αγώνας στη Valencia θα έπρεπε να είναι μια γιορτή σύμφωνα με τον Ιταλό-, ενώ ο Marc Marquez χαρακτήρισε την αρχική στάση των διοργανωτών ως μια στάση που δεν βγάζει νόημα.

Τώρα οι διοργανωτές εξετάζουν το πού θα γίνει ο τελευταίος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας αλλά και την ημερομηνία πραγματοποίησής του και θα επανέλθουν με την ανακοίνωσή του το συντομότερο δυνατό.

Pedro Acosta: Επιτυχημένη επέμβαση στον καρπό - Στόχος η επιστροφή στο Sachsenring

Επέμβαση για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μετά την εγκατάλειψη στο Assen
Acosta
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/6/2026

Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/6 σε επιτυχημένη μικρή επέμβαση στον δεξί καρπό για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, με την ομάδα του, Red Bull KTM Factory Racing, να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος για το Grand Prix της Γερμανίας στο Sachsenring.

Η επέμβαση κρίθηκε απαραίτητη μετά την εγκατάλειψή του στο Ολλανδικό Grand Prix στο Assen, όπου ο Ισπανός αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς έχασε την αίσθηση στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του, δυσκολευόμενος να ελέγξει τη μανέτα του φρένου. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το πρόβλημα τον ταλαιπωρούσε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όμως επιδεινώθηκε σημαντικά στον τελευταίο αγώνα.

Acosta

Η KTM επιβεβαίωσε ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πως ο Acosta αναμένεται να επιστρέψει για το Grand Prix Γερμανίας (10-12 Ιουλίου), υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει επιτυχώς τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο την επόμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Acosta