MotoGP, Valencia - Ακυρώθηκε ο γύρος στην πίστα Ricardo Tormo!

Πέντε εναλλακτικές εξετάζονται για τον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος
Valencia MotoGP ακύρωση αγώνα 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/11/2024

Τελικά οι αντιδράσεις των αναβατών αλλά και του κοινού ώθησαν τη διοργανώτρια αρχή στην ακύρωση του γύρου στην Valencia, μετά και από περισσότερη σκέψη, λόγω των καταστροφικών βροχοπτώσεων της 29ης Οκτωβρίου.

"Το MotoGP βρίσκεται στο πλευρό της κοινότητας της Valencia έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που επηρέασαν την περιοχή. Οι καρδιές μας είναι με όλους εκείνους που χάθηκαν και με εκείνους που έχασαν τόσα πολλά."

Με τα παραπάνω ανοίγει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής για την ακύρωση του τελευταίου γύρου του MotoGP στην πίστα Ricardo Tormo με την αρχή να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της πίστας και τις τοπικές αρχές για να προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί στους πληγέντες. 

Valencia MotoGP ακύρωση αγώνα 2024

"Έχουμε ευθύνη σε κάθε περιοχή που αγωνιζόμαστε, η οποία πάει πολύ μακρύτερα από το (ίδιο το) σπορ και τα events", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση με τους διοργανωτές να υπογραμμίζουν ότι έπειτα από προσεκτική σκέψη για τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει η πραγματοποίηση του αγώνα στη Valencia προτίμησαν την ακύρωση ώστε όλοι οι διαθέσιμοι "πόροι" στην περιοχή (σωστικά συνεργεία κτλ.) να αφιερωθούν στην τιτάνια προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφών που λαμβάνει μέρος. Ανακοίνωσαν επίσης ότι από τον γύρο της Μαλαισίας θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνουν και κεφάλαια για την ανακούφιση των πληγέντων στην περιοχή που μετρά πλέον δυστυχώς περισσότερους από 200 νεκρούς με το νούμερο να ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες.

Η απόφαση έρχεται μετά και τις αντιδράσεις του κοινού αλλά και των ίδιων των αναβατών του κορυφαίου πρωταθλήματος ταχύτητας με τον Bagnaia να φτάνει να δηλώνει ότι δεν είναι προετοιμασμένος να αγωνιστεί στην Ισπανία ακόμη και αν αυτό το στοιχίσει το πρωτάθλημα -ο αγώνας στη Valencia θα έπρεπε να είναι μια γιορτή σύμφωνα με τον Ιταλό-, ενώ ο Marc Marquez χαρακτήρισε την αρχική στάση των διοργανωτών ως μια στάση που δεν βγάζει νόημα.

Τώρα οι διοργανωτές εξετάζουν το πού θα γίνει ο τελευταίος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας αλλά και την ημερομηνία πραγματοποίησής του και θα επανέλθουν με την ανακοίνωσή του το συντομότερο δυνατό.

MotoGP: Ο Diogo Moreira πλησιάζει στην εργοστασιακή Honda HRC

Ο Βραζιλιάνος έχει το προβάδισμα για να γίνει ομόσταυλος του Fabio Quartararo
moreira
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Ο Diogo Moreira προάχθηκε στη μεγάλη κατηγορία ως πρωταθλητής της Moto2 και φέτος στη rookie χρονιά του έχει ήδη δείξει πολύ θετικά δείγματα, έχοντας πάρει βαθμούς σε όλα τα Grand Prix που έχει συμμετάσχει ως τώρα, πλην του τέταρτου γύρου στη Jerez.

Καθώς λοιπόν αναμένουμε να οριστικοποιηθεί η σύνθεση του πρωταθλήματος για το 2027, προσέχουμε πως από τις εργοστασιακές ομάδες μόνο η Honda δεν έχει ανακοινώσει τους αναβάτες της επόμενης χρονιάς. Ο Joan Mir ωστόσο έχει ήδη χαιρετήσει και ανακοινωθεί από τη Gresini Racing, ενώ ο Luca Marini εμπλέκεται σε κάθε φήμη που διακινείται στα paddocks του παγκοσμίου, καθώς φέρεται ως υποψήφιος για σχεδόν κάθε διαθέσιμη σέλα που υπάρχει, με την Tech3 KTM να δείχνει αυτή τη στιγμή ο πιθανότερος προορισμός του.

Στο μεταξύ, η σχετική φημολογία έχει ένα σενάριο και για τον Moreira που τον θέλει υποψήφιο για μια θέση δίπλα στον Fabio Quartararo – ο οποίος Γάλλος περιέργως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από τη Honda, παρότι χρονικά ήταν το πρώτο όνομα που μάθαμε πως θα αλλάξει στρατόπεδο.

Χάρη σε δηλώσεις του ίδιου του Βραζιλιάνου πάντως, η φήμη έχει πλέον εξελιχθεί σε έγκυρη πληροφορία. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο Sachsenring αν θα μεταπηδήσει στην εργοστασιακή ομάδα, ο Moreira απάντησε ευθέως: “Δεν ξέρω, αλλά θα το συζητήσουμε στην καλοκαιρινή διακοπή. Νομίζω πως όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το Silverstone”.

Ο Moreira έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο απευθείας με το HRC και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον πρώτο χρόνο της διάρκειάς του.

Ετικέτες