MotoGP - Το Circuit Ricardo Tormo στο πρόγραμμα έως το 2031

Ανανέωσε η Dorna με την πίστα της Valencia για 4 ακόμη χρόνια
circuit ricardo tormo
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

27/3/2025

Η φοβερή πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καλεντάρι του MotoGP έως και την αρχή της επόμενης 10ετίας.

Πολλές είναι οι φορές που η πίστα στη Valencia έχει διακριθεί ως το καλύτερο Grand Prix, τη στιγμή που είναι από τους γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που έχει το "Sold Out" στο τσεπάκι του πολύ πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων παρά τις κερκίδες των 160.000+ θεατών.

Έτσι, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι διοργανωτές, αν και έχουν την πίστα στο αγωνιστικό πρόγραμμα για δύο ακόμη χρόνια, θέλησαν να προχωρήσουν σχετικά πρόωρα στην επέκταση της συνεργασίας με το Ricardo Tormo για τέσσερα ακόμη χρόνια, έως και το 2031. 

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Βαλένθια χτυπήθε από καταστροφικές πλημμύρες, τις χειρότερες των τελευταίων 30 ετών, με δεκάδες νεκρούς, ενώ και η πίστα υπέστη μεγάλες ζημιές. Η Dorna προσπάθησε να μην ακυρωθεί ο αγώνας, κάτι που έγινε τελικά λόγω της αντίδρασης του κοινού αλλά και των ίδιων των αναβατών -πώς να αγωινστεί κάποιος σε μια περιοχή όπου έχει υποστεί τέτοια καταστροφή όταν οι αγώνες είναι γιορτή. Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς έγινε στη Βαρκελώνη.

circuit ricardo tormo

"Σας ευχαριστούμε για τη δέσμευσή σας στη Valencia. Νομίζω ότι είναι ένα σίγουρο στοίχημα!", δήλωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Αυτόνομης Κοινότητας της Βαλένθιας Carlos Mazón, για να ευλογήσει και τα γένια του προσθέτοντας βέβαια και το γεγονός ότι στη Βαλένθια υπάρχει πραγματική αγάπη για τους δύο τροχούς, τους αγώνες και τη μοτοσυκλέτα. Δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει και τη σημαντικότατη προσφορά που έχει στην τοπική οικονομια η πίστα, η οποία έχει το όνομα του Ισπανού δις Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα 50 κ.εκ. (με Bultaco), Ricardo Tormo Blaya.

Ο γενικός διευθυντής της πίστας Nicolás Collado μίλησε για την υπερηφάνεια που νιώθει δηλώνοντας ότι η επέκταση της συνεργασίας δείχνει ότι τα πράγματα γίνονται σωστά και καλά τα τελευταία 25 χρόνια που φιλοξενεί αγώνες.

Από την πλευρά της Dorna, ο διευθύνων σύμβουλος της Carmelo Ezpeleta δήλωσε ότι πάντα γίνεται εξαιρετική δουλειά στην προώθηση του αγώνα, ενώ έκανε λόγο και για τη μοναδικότητα της πίστας αναφορικά με τη θέαση που προσφέρει στο κοινό που βρίσκεται στις κερκίδες.

MotoGP, Assen: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Με την μάχη για τον τίτλο να έχει φουντώσει για τα καλά
marc
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/6/2026

Ο αγώνας στο Brno χαρακτηρίστηκε από τη χειροδικία και τον αποκλεισμό του Marco Bezzecchi από τον αγώνα, αλλά και από τη δεύτερη σερί νίκη του Marc Marquez που πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα με τους επίδοξους διεκδικητές του τίτλου.

Ο τσέχικος γύρος είχε τα πάντα, με μπόλικη παραφιλολογία που συνόδευσε το εξωαγωνιστικό συμβάν του Bezzecchi, τη μεγάλη νίκη του Marc Marquez (που ανανέωσε με την Ducati για δύο ακόμη χρόνια), τη νίκη του Pecco Bagnaia στο Sprint και το βάθρο στον Κυριακάτικο αγώνα αλλά και το διπλό βάθρο του πολύ ανεβασμένου Ai Ogura.

Μετά τη δεύτερη σερί νίκη του Marquez και τον καταστροφικό αγώνα για τις εργοστασιακές Aprilia, η μάχη για τον τίτλο έχει πάρει φωτιά, με τους Bezzecchi και Jorge Martin να παραμένουν στην κορυφή, όμως οι Fabio Di Giannantonio και Marc Marquez έχουν ψαλιδίσει σημαντικά τη μεταξύ τους διαφορά.

Μάλιστα στο ολλανδικό GP, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (26-28/6), η Ducati έχει πετύχει 4 σερί νίκες με τον Bagnaia να παίρνει την καρό σημαία τρεις φορές (2022-2024) και τον Marc Marquez να κερδίζει την περσινή χρονιά.

Όσον αφορά τη βαθμολογία, ο Bezzecchi έχει συγκεντρώσει 180 βαθμούς και βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 8 βαθμούς διαφορά από τον teammate Martin και 23 από τον Di Giannantonio, ενώ στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Marc Marquez με 140 βαθμούς.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP για την πίστα της Ολλανδίας για όλες τις ημέρες και κατηγορίες, σε ώρες Ελλάδας.

Παρασκευή 26/6

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00-10:35

Moto3

Free Practice 1

10:50-11:30

Moto2

Free Practice 1

11:45-12:30

MotoGP

Free Practice 1

13:40-14:00

Baggers

Free Practice 1

14:15-14:50

Moto3

Practice

15:05-15:45

Moto2

Practice

16:00-17:00

MotoGP

Practice

18:10-18:30

Baggers

Free Practice 2

Σάββατο 27/6

Ωράριο

Κατηγορία

Event

09:40-10:10

Moto3

Free Practice 2

10:25-10:55

Moto2

Free Practice 2

11:10-11:40

MotoGP

Free Practice 2

11:50-12:05

MotoGP

Qualifying 1

12:15-12:30

MotoGP

Qualifying 2

13:05-13:25

Baggers

Qualifying

13:45-14:00

Moto3

Qualifying 1

14:10-14:25

Moto3

Qualifying 2

14:40-14:55

Moto2

Qualifying 1

15:05-15:20

Moto2

Qualifying 2

16:00

MotoGP

Sprint

17:10

Baggers

Race 1

Κυριακή 28/6

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:40-10:50

MotoGP

Warm-Up

12:00

Moto3

Race

13:15

Moto2

Race

15:00

MotoGP

Race

16:30

Baggers

Race 2