Max Biaggi - Διαλύει την ομάδα του στη Moto3, αλλά συνεχίζει την αγωνιστική του εμπλοκή

“Ώρα για νέες προκλήσεις” - Μυρίζει MotoGP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/10/2022

Η είδηση είχε προαναγγελθεί με την πρόσφατη ανακοίνωση της Husqvarna για την είσοδό της στη Moto2 κατηγορία του MotoGP από το 2023, όπου ανακοινώθηκε το όνομα της νέας εργοστασιακής ομάδας της στη Moto3, με το όνομα LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3. Στις 23/10 ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τον Max Biaggi.

Η ανακοίνωση της Max Racing Team έχει ως αφετηρία την τρομερή επίδοση του John McPhee ο οποίος από 22ος κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στη Μαλαισία, με τον ομόσταυλό του, Ayumu Sasaki να τερματίζει δεύτερος, και με την ομάδα να κάνει το 1-2 στο βάθρο.

Στο δελτίο τύπου διαβάζουμε μεταξύ άλλων: “Φανταστικό double, τώρα είναι η ώρα για νέες προκλήσεις. Ούτε στο πιο όμορφο παραμύθι δεν θα διαβάσεις ένα τόσο όμορφο τέλος. Μια εκπληκτική και άξια νίκη για έναν φοβερό αναβάτη. Ο δικός μας John μετά από μια πολύ δύσκολη αρχή στη σεζόν, με έναν περίπλοκο τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, επέστρεψε στις νίκες! Και είναι μια φοβερή νίκη, από την 22η θέση! Η δεύτερη θέση του Ayumu, που το 2022 παίρνει το 9ο του βάθρο, σφραγίζει μια υπέροχη μέρα. Είναι το πρώτο double στην ιστορία της Husqvarna, χάρη στο οποίο η Sterilgarda Husqvarna Max Racing ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης ομάδων. Το αποτέλεσμα αυτό αντισταθμίζει όλες τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε η ομάδα αυτή την τελευταία περίοδο. Το φανταστικό αυτό double είναι η σωστή στιγμή για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, τον 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Max Biaggi, να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση. ”

Κι ακολουθεί η δήλωση του Max Biaggi: “Ένα υπέροχο διπλό βάθρο, μετά από μια δύσκολη περίοδο, που ήταν αναγκαίο να πάρουμε μερικές δύσκολες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 τέσσερα χρόνια πριν, και κάθε χρόνο πετυχαίναμε τουλάχιστον μια νίκη. Στο ντεμπούτο μας πετύχαμε τρεις, όπως και φέτος. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να βοηθήσουμε τρεις διαφορετικούς αναβάτες να κερδίσουν, και χαρίσαμε σε έναν νέο αναβάτη την πρώτη του νίκη. Όλα αυτά με γεμίζουν με υπερηφάνεια και ικανοποίηση. Μέσα σε λίγα χρόνια δημιουργήσαμε μια ομάδα που κερδίζει, αλλά τώρα για μένα ήρθε η στιγμή για νέες προκλήσεις. Η Valencia θα είναι ο τελευταίος Moto3 αγώνας της Max Racing Team. Θέλω να ευχαριστήσω την Sterilgarda Alimenti που πάντα με υποστήριξε και την Husqvarna Motorcycles. Το πάθος μου είναι ανεξάντλητο και θα αντιπροσωπεύει πάντα την κινητήρια δύναμη για νέους στόχους με τους οποίους θα αγωνίζομαι, ήδη από το 2023.”

Θυμίζουμε πως η ομάδα του Max Biaggi είχε το 2022 εμπλακεί σε δύο σκάνδαλα που οδήγησαν στην απόλυση τριών μηχανικών της, ενώ απ’ ότι φαίνεται υπήρχε διαμάχη μεταξύ Biaggi και τον team manager Peter Oettl για το μέλλον της ομάδας της Husqvarna.

Αναμένουμε τώρα την επίσημη ανακοίνωση για τη νέα δραστηριότητα με την οποία θα εμπλακεί ο Max, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα αναλάβει τον ρόλο του Τεχνικού Συμβούλου και προπονητή για τους αναβάτες της RNF Racing Team του Razlan Razali που το 2023 γίνεται δορυφορική ομάδα της Aprilia (με την οποία ο Biaggi έχει κερδίσει 3 Παγκόσμιους Τίτλους στα 250GP και 2 στα WSBK) στο MotoGP με τους αναβάτες Miguel Oliveira και Raul Fernandez, ενώ παράλληλα ακούγεται πως θα φέρει μαζί του ως χορηγό τη γνωστή ιταλική εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Sterilgarda Alimenti.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες