Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Μέχρι το 2026 η Ducati στα MotoGP!

Υπέγραψαν την επέκταση της συμφωνίας

Η Ducati και η Dorna, ανακοίνωσαν την υπογραφή της συμφωνίας που διασφαλίζει την παρουσία της εταιρείας από την Bologna στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP μέχρι το 2026.

Η Ducati από το 2003 που μπήκε για πρώτη φορά στα GP, καθιερώθηκε στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τους πρώτους έξι αγώνες, ήρθε η πρώτη νίκη σε αγώνα (στην Βαρκελώνη με αναβάτη τον Loris Capirossi), ενώ το 2007 πήρε τον τίτλο σε επίπεδο αναβατών και κατασκευαστών, με αναβάτη τον Casey Stoner. Πέρσι, η Ducati ήταν για ακόμη μία φορά μέσα στις εξελίξεις, χάρη στους βαθμούς που συγκέντρωσε από πέντε διαφορετικούς αναβάτες (Dovizioso, Petrucci, Miller, Bagnaia και Zarco), κερδίζοντας παράλληλα το Πρωτάθλημα κατασκευαστών με δύο νίκες (Dovizioso στην Αυστρία και Petrucci στην Γαλλία) και εννέα συνολικά τερματισμούς στο βάθρο. Στην 18χρονη πορεία της στα MotoGP, η Ducati έχει ανέβει 160 φορές στο βάθρο εκ των οποίων τις 51 φορές στο ψηλότερο σκαλί!

Ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati, δήλωσε πως "οι αγώνες ήταν ένας ζωτικής σημασίας παράγοντας για την εταιρεία κι έτσι θα παραμείνει και στο μέλλον. Δεν αποτελεί μόνο το καύσιμο που πυροδοτεί το πάθος των φανατικών Ducatisti σε όλο τον κόσμο, αλλά και ένα εξελιγμένο εργαστήριο για την δοκιμή των πιο εξωτικών υλικών και των πρωτοποριακών μεθόδων σχεδίασης." Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι το ιδανικό πεδίο εκπαίδευσης των νέων μηχανολόγων της, προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες της Ducati μοτοσυκλέτες-έργα τέχνης, όπως το Superleggera V4 και το Multistrada V4. Είπε ακόμη ότι πέρα από το γεγονός ότι το εργοστάσιο θέλει να διευρύνει την γκάμα του και εκτός των σπορ μοτοσυκλετών, αυτή η ανανέωση της συμφωνίας για τα MotoGP επιβεβαιώνει πως οι αγώνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ducati.

Ο Luiggi Dall'Igna, ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, τόνισε πως το πάγωμα της εξέλιξης δεν θα μειώσει στο ελάχιστο το πάθος και την πρόκληση για την επερχόμενη σεζόν, προκειμένου να εξακολουθήσουν να διαθέτουν "την πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα στο grid των MotoGP."

Στις δηλώσεις που έκανε και ο Carmelo Ezpeleta από την πλευρά της Dorna, τόνισε την σημασία του ρόλου της Ducati στο πρωτάθλημα, όπως και το γεγονός ότι θα έχει στις τάξεις της δύο νέους εργοστασιακούς αναβάτες, καθώς όπως είπε, στόχος της Dorna είναι να αναδειχθούν τα νέα ταλέντα και η προοπτική των αναβατών.