"Μεταγραφή αεροδρομίου" με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC!

Αυτή τη φορά οι Ιάπωνες ευελπιστούν το project να έχει διαφορετική κατάληξη σε σχέση με πέρυσι
motomag Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/2/2024

Η Honda την περασμένη σεζόν είχε αναθέσει στην Kalex για την ιστορία της οποίας έχετε διαβάσει στο MOTO να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V που χρησιμοποίησαν οι Marc Marquez και Joan Mir με σκοπό να επιστρέψουν στις αγωνιστικές επιτυχίες.

Οι Marquez και Mir μπορεί να μην προτίμησαν το συγκεκριμένο πλαίσιο στους αγώνες ωστόσο σύμφωνα με τους ανθρώπους του HRC, μέσα από το πλαίσιο της Kalex κατάφεραν να πάρουν αρκετά δεδομένα ώστε να εξελίξουν το δικό τους πλαίσιο για τη νέα χρονιά.

Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC

Το νέο πλαίσιο δοκίμασαν αρχικά στις δοκιμές της Valencia οι Joan Mir, Taakaki Nakagami, Stefan Bradl -δοκιμαστής του HRC- καθώς και οι δύο νέοι αναβάτες της Honda οι Luca Marini και Johann Zarco. Το HRC σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων των αναβατών έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην RC213V ενώ ακόμη μία ήρθε να προστεθεί αυτή τη φορά στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Στο τριήμερο τεστ στη Sepang τώρα, εμφάνιση-σοκ έκανε στα χρώματα του HRC, o συνιδρυτής της Kalex, Akex Baumgartel. Βλέπετε, ο Γερμανός από εδώ και στο εξής αναλαμβάνει χρέη τεχνικού συμβούλου στην Ιαπωνική ομάδα όσον αφορά τα πλαίσια, με τον Γερμανό να συνεχίζει ταυτόχρονα την επαγγελματική του δραστηριότητα με την Kalex.

Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC

H πρόσληψη του Baumgartel από το HRC δείχνει πως άπαντες στο ιαπωνικό στρατόπεδο πιστεύουν στις γνώσεις του, στις απόψεις του αλλά και στις ριζοσπαστικές ιδέες του ενώ θέλουν ταυτόχρονα να γλυτώσουν χρόνο σε δοκιμές αλλά και σε τυχόν λύσεις οι οποίες στο τέλος της ημέρας δεν θα δουλέψουν όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Και όντως, οι χρόνοι του Mir στη Sepang ήταν ένα δευτερόλεπτο κάτω από πέρυσι. Όμως την ίδια στιγμή, βελτιωμένος ήταν και ο ανταγωνισμός, κι έτσι παρά τα πρώτα θετικά βήματα της Honda, υπάρχει ακόμα αρκετή απόσταση που πρέπει να καλύψουν οι Ιάπωνες για να φτάσουν τους Ευρωπαίους.

Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC
Ετικέτες

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι την 1η Απριλίου, με τον Taichi Honda αγωνιστικό διευθυντή του Rally Dakar να παίρνει την θέση του
motomag Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/2/2024

Η αναδιάρθρωση της Honda στο MotoGP η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζεται. Νέο “θύμα” της αγωνιστικής ύφεσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια την ιαπωνική ομάδα έπεσε ο γενικός διευθυντής του HRC Tetsuhiro Kuwata, ο οποίος θα μεταφερθεί στον τομέα των αυτοκινήτων της Honda.

Η φράση ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του HRC όσον αφορά το MotoGP. Οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια ελέω της κακής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας -η Honda πέρυσι τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα- πραγματοποιούν μία αναδιάρθρωση η οποία όπως βλέπουμε δεν έχει τέλος.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Αναμφίβολα η φυγή του Marc Marquez προς την Gresini Racing και την Ducati έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να επισπευσθούν οι αποφάσεις όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα του MotoGP, ενώ τώρα με την ανακοίνωση της αποχώρησης του γενικού διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata τα πράγματα δείχνουν πως ολοένα γίνονται και πιο σύνθετα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση πως το 2023 αποχώρησε στο Ιαπωνικό Grand Prix ο Shinichi Kokubu, τεχνικός διευθυντής της Honda στο MotoGP με τον Shin Sato να παίρνει την θέση του και τον χειμώνα η Honda αποφάσισε να μεταφέρει τον τεχνικό διευθυντή Takeo Yokoyama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τόκιο, με τον Ken Kawauchi να αναλαμβάνει την θέση του τότε καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα της Honda θυμίζει ηλεκτρική καρέκλα.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Ο Tetsuhiro Kuwata ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες του Marc Marquez στη Honda θα διατηρήσει τον ρόλο του έως και την 1η Απριλίου -τότε ξεκινά στην Ιαπωνία το νέο έτος των εταιρικών ημερολογίων- και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον Taichi Honda, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τo project του Rally Dakar το οποίο κέρδισε η Honda με αναβάτη τον Ricky Brabec.

Μπορεί η Honda να ισχυρίζεται πως η επικείμενη εσωτερική μετακόμιση του Tetsuhiro Kuwata στο τμήμα αυτοκινήτων της Honda είναι μέσα στο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή δεν θα είναι η τελευταία στο τμήμα του MotoGP. Αν κρίνουμε μάλιστα από τα όσα είδαμε στο τελευταίο τεστ στο Qatar όπου οι Joan Mir και Luca Marini πάλευαν να κάνουν την RC213V ανταγωνιστική με τους δυο τους να μένουν σχεδόν στις τελευταίες θέσεις των χρόνων τότε έρχονται δύσκολες μέρες και για τα υπόλοιπα μέλη του HRC.

Honda

Ετικέτες