"Μεταγραφή αεροδρομίου" με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC!

Αυτή τη φορά οι Ιάπωνες ευελπιστούν το project να έχει διαφορετική κατάληξη σε σχέση με πέρυσι
motomag Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/2/2024

Η Honda την περασμένη σεζόν είχε αναθέσει στην Kalex για την ιστορία της οποίας έχετε διαβάσει στο MOTO να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V που χρησιμοποίησαν οι Marc Marquez και Joan Mir με σκοπό να επιστρέψουν στις αγωνιστικές επιτυχίες.

Οι Marquez και Mir μπορεί να μην προτίμησαν το συγκεκριμένο πλαίσιο στους αγώνες ωστόσο σύμφωνα με τους ανθρώπους του HRC, μέσα από το πλαίσιο της Kalex κατάφεραν να πάρουν αρκετά δεδομένα ώστε να εξελίξουν το δικό τους πλαίσιο για τη νέα χρονιά.

Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC

Το νέο πλαίσιο δοκίμασαν αρχικά στις δοκιμές της Valencia οι Joan Mir, Taakaki Nakagami, Stefan Bradl -δοκιμαστής του HRC- καθώς και οι δύο νέοι αναβάτες της Honda οι Luca Marini και Johann Zarco. Το HRC σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων των αναβατών έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην RC213V ενώ ακόμη μία ήρθε να προστεθεί αυτή τη φορά στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Στο τριήμερο τεστ στη Sepang τώρα, εμφάνιση-σοκ έκανε στα χρώματα του HRC, o συνιδρυτής της Kalex, Akex Baumgartel. Βλέπετε, ο Γερμανός από εδώ και στο εξής αναλαμβάνει χρέη τεχνικού συμβούλου στην Ιαπωνική ομάδα όσον αφορά τα πλαίσια, με τον Γερμανό να συνεχίζει ταυτόχρονα την επαγγελματική του δραστηριότητα με την Kalex.

Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC

H πρόσληψη του Baumgartel από το HRC δείχνει πως άπαντες στο ιαπωνικό στρατόπεδο πιστεύουν στις γνώσεις του, στις απόψεις του αλλά και στις ριζοσπαστικές ιδέες του ενώ θέλουν ταυτόχρονα να γλυτώσουν χρόνο σε δοκιμές αλλά και σε τυχόν λύσεις οι οποίες στο τέλος της ημέρας δεν θα δουλέψουν όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Και όντως, οι χρόνοι του Mir στη Sepang ήταν ένα δευτερόλεπτο κάτω από πέρυσι. Όμως την ίδια στιγμή, βελτιωμένος ήταν και ο ανταγωνισμός, κι έτσι παρά τα πρώτα θετικά βήματα της Honda, υπάρχει ακόμα αρκετή απόσταση που πρέπει να καλύψουν οι Ιάπωνες για να φτάσουν τους Ευρωπαίους.

Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC
Ετικέτες

MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"