"Μεταγραφή αεροδρομίου" με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC!

Αυτή τη φορά οι Ιάπωνες ευελπιστούν το project να έχει διαφορετική κατάληξη σε σχέση με πέρυσι
motomag Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/2/2024

Η Honda την περασμένη σεζόν είχε αναθέσει στην Kalex για την ιστορία της οποίας έχετε διαβάσει στο MOTO να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V που χρησιμοποίησαν οι Marc Marquez και Joan Mir με σκοπό να επιστρέψουν στις αγωνιστικές επιτυχίες.

Οι Marquez και Mir μπορεί να μην προτίμησαν το συγκεκριμένο πλαίσιο στους αγώνες ωστόσο σύμφωνα με τους ανθρώπους του HRC, μέσα από το πλαίσιο της Kalex κατάφεραν να πάρουν αρκετά δεδομένα ώστε να εξελίξουν το δικό τους πλαίσιο για τη νέα χρονιά.

Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC

Το νέο πλαίσιο δοκίμασαν αρχικά στις δοκιμές της Valencia οι Joan Mir, Taakaki Nakagami, Stefan Bradl -δοκιμαστής του HRC- καθώς και οι δύο νέοι αναβάτες της Honda οι Luca Marini και Johann Zarco. Το HRC σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων των αναβατών έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην RC213V ενώ ακόμη μία ήρθε να προστεθεί αυτή τη φορά στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Στο τριήμερο τεστ στη Sepang τώρα, εμφάνιση-σοκ έκανε στα χρώματα του HRC, o συνιδρυτής της Kalex, Akex Baumgartel. Βλέπετε, ο Γερμανός από εδώ και στο εξής αναλαμβάνει χρέη τεχνικού συμβούλου στην Ιαπωνική ομάδα όσον αφορά τα πλαίσια, με τον Γερμανό να συνεχίζει ταυτόχρονα την επαγγελματική του δραστηριότητα με την Kalex.

Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC

H πρόσληψη του Baumgartel από το HRC δείχνει πως άπαντες στο ιαπωνικό στρατόπεδο πιστεύουν στις γνώσεις του, στις απόψεις του αλλά και στις ριζοσπαστικές ιδέες του ενώ θέλουν ταυτόχρονα να γλυτώσουν χρόνο σε δοκιμές αλλά και σε τυχόν λύσεις οι οποίες στο τέλος της ημέρας δεν θα δουλέψουν όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Και όντως, οι χρόνοι του Mir στη Sepang ήταν ένα δευτερόλεπτο κάτω από πέρυσι. Όμως την ίδια στιγμή, βελτιωμένος ήταν και ο ανταγωνισμός, κι έτσι παρά τα πρώτα θετικά βήματα της Honda, υπάρχει ακόμα αρκετή απόσταση που πρέπει να καλύψουν οι Ιάπωνες για να φτάσουν τους Ευρωπαίους.

Μεταγραφή αεροδρομίου με τον συνιδρυτή της Kalex, Alex Baumgartel να υπογράφει με το HRC
Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες