Repsol Honda - Δοκίμασε ήδη το νέο πλαίσιο της Kalex

Επιτάχυνση της συνεργασίας, πριν το GP της COTA
Repsol Honda Kalex
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/4/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, πριν την έναρξη της σεζόν του 2023 το HRC είχε ζητήσει από την Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V, ενώ τώρα ο Stefan Bradl το δοκίμασε για πρώτη φορά σε ένα διήμερο δοκιμών στη Jerez.

Αρχικά το project της συνεργασίας HRC-Kalex έκανε λόγο για παράδοση του νέου πλαισίου την 1η Μαΐου του 2023, όμως η εξέλιξη επιταχύνθηκε και έτσι η ριζικά αλλαγμένη RC213V ξεκίνησε τις δοκιμές στα χέρια του Stefan Bradl.

Μέχρι στιγμής, ο Marc Marquez έχει ολοκληρώσει μόλις… 3 γύρους στους 2 πρώτους αγώνες κανονικής διάρκειας του 2023 (αν εξαιρέσουμε τον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας όπου τα πήγε πολύ καλά), μετά τον εμβολισμό του Oliveira στο ντεμπούτο της σεζόν στο Portimao.

Το ίδιο άσχημα ξεκίνησε η σεζόν και για τον Joan Mir, ο οποίος έχασε επίσης το GP της Αργεντινής, κι αυτός λόγω τραυματισμού, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα, στις Η.Π.Α., όπου αν όλα πάνε καλά θα δούμε την επιστροφή του Marc Marquez.

Τώρα όλοι κρέμονται από τα χείλη του Bradl, ώστε να δούμε αν η Kalex κατάφερε να “δαμάσει” την RC213V, και να δώσει στους πιλότους της Honda μια διαχειρίσιμη και επιτέλους γρήγορη μοτοσυκλέτα

Ετικέτες

MotoGP: Στην Tech3 ο Luca Marini το 2027

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν ο πρώτος από τους δύο αναβάτες της
marini
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/8/2026

Είναι επίσημο: η Tech3 ανακοίνωσε την ένταξη του Luca Marini στην ομάδα από το 2027, με τον Ιταλό να πραγματοποιεί τη μετάβαση την ώρα που η κορυφαία κατηγορία εισέρχεται στη νέα εποχή των 850 κυβικών.

Ο Marini φέρνει εκτεταμένη εμπειρία στην Tech3, έχοντας κατακτήσει πολλές φορές το βάθρο στο MotoGP και έχοντας κερδίσει αγώνες στη Moto2. Έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2021 – αφού τερμάτισε δεύτερος στη σεζόν της Moto2 το 2020.

Η μετάβαση του Marini στην Tech3 θα σηματοδοτήσει το τέλος των τριών σεζόν που πέρασε με την Honda HRC Castrol, στην οποία είχε ενταχθεί το 2024. Οι ικανότητές του θα αποδειχθούν πλέον κρίσιμες για την Tech3, καθώς το MotoGP εισέρχεται στην επόμενη εποχή του το 2027, με την εισαγωγή νέων κανονισμών και μοτοσυκλετών.

marini

Ο Guenther Steiner, Διευθύνων Σύμβουλος της Tech3, δήλωσε: “Ο Luca είναι ένας αναβάτης τον οποίο παρακολουθούμε στενά και είμαστε πολύ ευτυχείς που τον καλωσορίζουμε στην Tech3 από το 2027. Φέρνει μαζί του τεράστια εμπειρία, αλλά και τη σωστή νοοτροπία και προσέγγιση για αυτό που χτίζουμε εδώ. Το 2027 θα αποτελέσει μια μεγάλη ανανέωση για το MotoGP, οπότε θα είναι σημαντικό να έχουμε έναν αναβάτη που μπορεί να συμβάλει στην πρόοδό μας σε αυτή τη νέα εποχή.

Luca ξέρει πώς να λειτουργεί σε αυτό το επίπεδο του αθλήματος, είτε πρόκειται για συνεργασία με τους μηχανικούς, είτε για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας, είτε για να δώσει το μέγιστο σε δύσκολες συνθήκες. Μπαίνουμε σε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο με την KTM και πιστεύουμε ότι ο Luca διαθέτει την ταχύτητα, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα για να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας.”

Ο Nicolas Goyon, διευθυντής της ομάδας Tech3, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Luca θα ενταχθεί στην ομάδα μας από το 2027. Έχει ήδη αποδείξει την ικανότητά του να αποδίδει στο υψηλότερο επίπεδο, και η εμπειρία του στο MotoGP θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη καθώς μπαίνουμε σε αυτό το νέο κεφάλαιο. Έχει βαθιά κατανόηση των απαιτήσεων τόσο από την πλευρά του αναβάτη όσο και από την τεχνική πλευρά, και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της προόδου μας με την KTM. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του και να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί.”