Repsol Honda - Δοκίμασε ήδη το νέο πλαίσιο της Kalex

Επιτάχυνση της συνεργασίας, πριν το GP της COTA
Repsol Honda Kalex
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/4/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, πριν την έναρξη της σεζόν του 2023 το HRC είχε ζητήσει από την Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V, ενώ τώρα ο Stefan Bradl το δοκίμασε για πρώτη φορά σε ένα διήμερο δοκιμών στη Jerez.

Αρχικά το project της συνεργασίας HRC-Kalex έκανε λόγο για παράδοση του νέου πλαισίου την 1η Μαΐου του 2023, όμως η εξέλιξη επιταχύνθηκε και έτσι η ριζικά αλλαγμένη RC213V ξεκίνησε τις δοκιμές στα χέρια του Stefan Bradl.

Μέχρι στιγμής, ο Marc Marquez έχει ολοκληρώσει μόλις… 3 γύρους στους 2 πρώτους αγώνες κανονικής διάρκειας του 2023 (αν εξαιρέσουμε τον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας όπου τα πήγε πολύ καλά), μετά τον εμβολισμό του Oliveira στο ντεμπούτο της σεζόν στο Portimao.

Το ίδιο άσχημα ξεκίνησε η σεζόν και για τον Joan Mir, ο οποίος έχασε επίσης το GP της Αργεντινής, κι αυτός λόγω τραυματισμού, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα, στις Η.Π.Α., όπου αν όλα πάνε καλά θα δούμε την επιστροφή του Marc Marquez.

Τώρα όλοι κρέμονται από τα χείλη του Bradl, ώστε να δούμε αν η Kalex κατάφερε να “δαμάσει” την RC213V, και να δώσει στους πιλότους της Honda μια διαχειρίσιμη και επιτέλους γρήγορη μοτοσυκλέτα

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες