Repsol Honda - Δοκίμασε ήδη το νέο πλαίσιο της Kalex

Επιτάχυνση της συνεργασίας, πριν το GP της COTA
Repsol Honda Kalex
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/4/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, πριν την έναρξη της σεζόν του 2023 το HRC είχε ζητήσει από την Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V, ενώ τώρα ο Stefan Bradl το δοκίμασε για πρώτη φορά σε ένα διήμερο δοκιμών στη Jerez.

Αρχικά το project της συνεργασίας HRC-Kalex έκανε λόγο για παράδοση του νέου πλαισίου την 1η Μαΐου του 2023, όμως η εξέλιξη επιταχύνθηκε και έτσι η ριζικά αλλαγμένη RC213V ξεκίνησε τις δοκιμές στα χέρια του Stefan Bradl.

Μέχρι στιγμής, ο Marc Marquez έχει ολοκληρώσει μόλις… 3 γύρους στους 2 πρώτους αγώνες κανονικής διάρκειας του 2023 (αν εξαιρέσουμε τον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας όπου τα πήγε πολύ καλά), μετά τον εμβολισμό του Oliveira στο ντεμπούτο της σεζόν στο Portimao.

Το ίδιο άσχημα ξεκίνησε η σεζόν και για τον Joan Mir, ο οποίος έχασε επίσης το GP της Αργεντινής, κι αυτός λόγω τραυματισμού, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα, στις Η.Π.Α., όπου αν όλα πάνε καλά θα δούμε την επιστροφή του Marc Marquez.

Τώρα όλοι κρέμονται από τα χείλη του Bradl, ώστε να δούμε αν η Kalex κατάφερε να “δαμάσει” την RC213V, και να δώσει στους πιλότους της Honda μια διαχειρίσιμη και επιτέλους γρήγορη μοτοσυκλέτα

Ετικέτες

MotoGP: Ολοκληρώθηκε η διπλή επέμβαση του Marc Márquez μετά το Le Mans, χάνει την Καταλονία

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati χειρουργήθηκε σε πόδι και ώμο στη Μαδρίτη - Άγνωστος ο χρόνος επιστροφής του
Marquez Surgery
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/5/2026

Ο Marc Marquez υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε δύο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις στη Μαδρίτη, μετά τη σφοδρή πτώση που είχε στον αγώνα Sprint του Γαλλικού Grand Prix, με τη Ducati Lenovo Team να επιβεβαιώνει παράλληλα πως ο Ισπανός δεν θα δώσει το παρών ούτε στον επόμενο αγώνα της Καταλονίας.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ruber Internacional στη Μαδρίτη, όπου υποβλήθηκε σε διπλή χειρουργική επέμβαση υπό την επίβλεψη του Dr. Samuel Antuna και της ιατρικής του ομάδας.

Η πρώτη επέμβαση αφορούσε το δεξί του πόδι και συγκεκριμένα το κάταγμα στο μετατάρσιο, τραυματισμός που προέκυψε από το βίαιο highside που είχε στον αγώνα Sprint του Le Mans. Οι γιατροί προχώρησαν με επιτυχία στη σταθεροποίηση του κατάγματος, με την επέμβαση να ολοκληρώνεται χωρίς επιπλοκές.

Παράλληλα, ο Marquez υποβλήθηκε και σε δεύτερη, προγραμματισμένη αυτή τη φορά, χειρουργική επέμβαση στον δεξί ώμο. Η συγκεκριμένη επέμβαση σχετιζόταν με παλαιότερο τραυματισμό, ο οποίος είχε αρχίσει να τον ταλαιπωρεί ξανά μετά τη σφοδρή πτώση του στο περσινό Grand Prix Ινδονησίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι γιατροί αφαίρεσαν δύο βίδες και ένα οστικό θραύσμα από προηγούμενη που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019. Τα συγκεκριμένα υλικά είχαν μετακινηθεί, προκαλώντας πίεση στο κερκιδικό νεύρο και φέρνοντας ενοχλήσεις στον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Marquez Injury

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό από την Ducati Lenovo Team, ο Marquez δεν θα αγωνιστεί στο Grand Prix Καταλονίας της επόμενης εβδομάδας και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ ακόμη, πριν επιστρέψει στο σπίτι του ώστε να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα επιστροφής, με την πορεία της αποθεραπείας του τις επόμενες εβδομάδες να καθορίζει πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στη δράση.

Η απουσία του Márquez από το επόμενο Grand Prix δημιουργεί νέα δεδομένα στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως δίνει προτεραιότητα στην πλήρη αποκατάσταση ενός αναβάτη που κοντεύει να έχει περάσει από περισσότερες χειρουργικές αίθουσες απ’ ότι πίστες τα τελευταία χρόνια.