Repsol Honda - Δοκίμασε ήδη το νέο πλαίσιο της Kalex

Επιτάχυνση της συνεργασίας, πριν το GP της COTA
Repsol Honda Kalex
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/4/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, πριν την έναρξη της σεζόν του 2023 το HRC είχε ζητήσει από την Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V, ενώ τώρα ο Stefan Bradl το δοκίμασε για πρώτη φορά σε ένα διήμερο δοκιμών στη Jerez.

Αρχικά το project της συνεργασίας HRC-Kalex έκανε λόγο για παράδοση του νέου πλαισίου την 1η Μαΐου του 2023, όμως η εξέλιξη επιταχύνθηκε και έτσι η ριζικά αλλαγμένη RC213V ξεκίνησε τις δοκιμές στα χέρια του Stefan Bradl.

Μέχρι στιγμής, ο Marc Marquez έχει ολοκληρώσει μόλις… 3 γύρους στους 2 πρώτους αγώνες κανονικής διάρκειας του 2023 (αν εξαιρέσουμε τον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας όπου τα πήγε πολύ καλά), μετά τον εμβολισμό του Oliveira στο ντεμπούτο της σεζόν στο Portimao.

Το ίδιο άσχημα ξεκίνησε η σεζόν και για τον Joan Mir, ο οποίος έχασε επίσης το GP της Αργεντινής, κι αυτός λόγω τραυματισμού, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα, στις Η.Π.Α., όπου αν όλα πάνε καλά θα δούμε την επιστροφή του Marc Marquez.

Τώρα όλοι κρέμονται από τα χείλη του Bradl, ώστε να δούμε αν η Kalex κατάφερε να “δαμάσει” την RC213V, και να δώσει στους πιλότους της Honda μια διαχειρίσιμη και επιτέλους γρήγορη μοτοσυκλέτα

Ετικέτες

MotoGP, Barcelona 850 Test: Ο Bulega ταχύτερος των αναβατών δοκιμών

Γύρισε στην Catalunya ταχύτερα από τον ρεκόρ γύρου σε αγώνα του Pedro Acosta
bulega
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Η ιδιωτική δοκιμή του MotoGP που έγινε στην πίστα Barcelona-Catalunya δεν αφορούσε τους αναβάτες του πρωταθλήματος, ούτε τις μοτοσυκλέτες τους. Δεν δημοσιεύτηκαν αποτελέσματα, δεν βγήκαν φωτογραφίες και οι χρόνοι των λιγοστών αναβατών που έδωσαν το παρών αρχίζουν τώρα να διαρρέουν μέσω του διεθνούς Τύπου.

Ο λόγος για το τεστ που έγινε στη Βαρκελώνη με παρόντες μόνο αναβάτες δοκιμών των εργοστασίων: Nicolo Bulega για τη Ducati, Dani Pedrosa για την KTM, Takaaki Nakagami για τη Honda και Lorenzo Savadori για την Aprilia.

Οι χρόνοι τους είχαν ως εξής:

Nicolo Bulega - 1:39.232

Dani Pedrosa - 1:39.998

Takaaki Nakagami - 1:40.058

Lorenzo Savadori - 1:40.172

Ο Bulega ήταν ο ταχύτερος όλων, γεγονός που πιθανότατα δείχνει τον βαθμό ετοιμότητας του πρωτοτύπου της Ducati να φαντάζει πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό, αλλά επίσης ενδέχεται να επηρεάζεται και από το γεγονός πως η ιταλική ομάδα έχει στις τάξεις της έναν ενεργό και φορμαρισμένο αθλητή που σαφώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση ετοιμότητας από τους τρεις βετεράνους δοκιμαστές των άλλων εργοστασίων.

Ενδεικτικά, ο χρόνος του Bulega απέχει περίπου 1,7 δευτερόλεπτα από το ρεκόρ πίστας που κατέχει ο Alex Marquez από το 2025 με 1:37.536. Ομολογουμένως οι χρόνοι δεν είναι συγκρίσιμοι, καθώς μιλάμε για χρόνο που επιτεύχθηκε σε κατατακτήριες δοκιμές (qualifying) με μαλακά λάστιχα και από έναν πιο έμπειρο αναβάτη σε μια διαδικασία time attack στην οποία δεδομένα πήρε ρίσκα για τον ταχύτερο χρόνο σε έναν γύρο.

Αν όμως τον αντιπαραβάλλουμε με γυρολόγια αγώνα, τότε ο χρόνος αυτός είναι ταχύτερος και από το απόλυτο ρεκόρ σε αγώνα του Pedro Acosta (1:39.664, το 2024) και από τον καλύτερο γύρο του φετινού νικητή του Grand Prix της Καταλονίας, Raul Fernandez (1:39.852).

Αυτή ήταν η τελευταία δοκιμή του MotoGP πριν την καλοκαιρινή διακοπή.