Repsol Honda - Δοκίμασε ήδη το νέο πλαίσιο της Kalex

Επιτάχυνση της συνεργασίας, πριν το GP της COTA
Repsol Honda Kalex
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/4/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, πριν την έναρξη της σεζόν του 2023 το HRC είχε ζητήσει από την Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V, ενώ τώρα ο Stefan Bradl το δοκίμασε για πρώτη φορά σε ένα διήμερο δοκιμών στη Jerez.

Αρχικά το project της συνεργασίας HRC-Kalex έκανε λόγο για παράδοση του νέου πλαισίου την 1η Μαΐου του 2023, όμως η εξέλιξη επιταχύνθηκε και έτσι η ριζικά αλλαγμένη RC213V ξεκίνησε τις δοκιμές στα χέρια του Stefan Bradl.

Μέχρι στιγμής, ο Marc Marquez έχει ολοκληρώσει μόλις… 3 γύρους στους 2 πρώτους αγώνες κανονικής διάρκειας του 2023 (αν εξαιρέσουμε τον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας όπου τα πήγε πολύ καλά), μετά τον εμβολισμό του Oliveira στο ντεμπούτο της σεζόν στο Portimao.

Το ίδιο άσχημα ξεκίνησε η σεζόν και για τον Joan Mir, ο οποίος έχασε επίσης το GP της Αργεντινής, κι αυτός λόγω τραυματισμού, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρει να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα, στις Η.Π.Α., όπου αν όλα πάνε καλά θα δούμε την επιστροφή του Marc Marquez.

Τώρα όλοι κρέμονται από τα χείλη του Bradl, ώστε να δούμε αν η Kalex κατάφερε να “δαμάσει” την RC213V, και να δώσει στους πιλότους της Honda μια διαχειρίσιμη και επιτέλους γρήγορη μοτοσυκλέτα

Ετικέτες

Γιάννης Περιστεράς: Εκτός βαθμών και με τεχνικά προβλήματα η πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportbike

Πρώτος στην βαθμολογία ο Antonio Torres με Kawasaki ZX-6R 636
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Έναρξη είχαμε επίσημα πλέον και στη νέα κατηγορία World Sportbike του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που αντικατέστησε φέτος την WSSP300. Στην κατηγορία αυτή συμμετέχει και ο Έλληνας αναβάτης Γιάννης Περιστεράς με μίαν Aprilia RS 660 Factory που επιμελείται η ομάδα MMR.

Ο Περιστεράς πήρε τη 16η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές με χρόνο 1:49:553, με τον Vannucci με Aprilia RS 660 Factory να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο με ένα ακριβώς δευτερόλεπτο κάτω και χρόνο 1:48:553.

Στον πρώτο αγώνα τη νίκη πήρε ο Antonio Torres (Team ProDina Kawasaki XCI) που μάλιστα είχε ξεκινήσει από την 11η θέση! Την δεύτερη θέση πήρε ο teammate του David Salvador και το βάθρο συμπλήρωσε ο Ferre Fleerackers (Track & Trades Wixx Racing). Ο Γιάννης Περιστεράς είχε τεχνικά προβλήματα πήρε τη 19η θέση με διαφορά 8,9 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Να σημειωθεί πως o αγώνας διακόπηκε προσωρινά όταν βγήκαν κόκκινες σημαίες μετά την πτώση του Beekmans.

Στον δεύτερο αγώνα είδαμε τρεις Kawasaki ZX-6R 636 να πρωταγωνιστούν, με τον Veneman να παίρνει τη νίκη και τους Salvador και Torres να κατακτούν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο Περιστεράς συνάντησε και πάλι τεχνικά ζητήματα με τη μοτοσυκλέτα του, βρέθηκε έως και τη 12η θέση και τερμάτισε τον αγώνα στην 20η θέση με διαφορά 15 δευτερολέπτων από την κορυφή.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη μοτοσυκλέτα του, τόσο με τον συμπλέκτη της, όσο και με το πίσω φρένο, ο Έλληνας αναβάτης ξεκίνησε θετικά τη σεζόν και πλέον βάζει στόχο να πάρει τους πρώτους τους βαθμούς τη νεοσύστατη κατηγορία στον επόμενο γύρο, που διεξάγεται στην πίστα του Assen στην Ολλανδία, στις 17-19 Απριλίου.