HRC - Ζήτησε από την Kalex να σχεδιάσει το πλαίσιο της RC213V!

Σύμφωνα με άρθρο του Gunther Wiesinger από το αυστριακό speedweek.com
Kalex-HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/3/2023

Σε ένα μακροσκελές -όσο και κάπως εμπαθές- άρθρο, ο αρχισυντάκτης του speedweek.com Gunter Wiesinger υποστηρίζει πως η Honda έχει ζητήσει από την Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V, καθώς το HRC δεν δείχνει να καταφέρνει να διορθώσει την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Στο άρθρο, το οποίο βρίθει από αρνητικούς χαρακτηρισμούς για την ανεπάρκεια της Honda όσον αφορά στη σχεδίαση μιας μοτοσυκλέτας που να δουλεύει, και δίχως να αποκαλύπτει τις πηγές του, ο Wiesinger γράφει πως το πρώτο πλαίσιο της Kalex για τη μοτοσυκλέτα του Marc Marquez αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του την 1η Μαΐου, μετά το GP της Jerez.

Ο επίσημος δοκιμαστής της ομάδας Stefan Bradl θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο GP στις 28-30 Απριλίου, ως wild card, με το νέο πλαίσιο της Kalex για να το σετάρει εν όψει του τεστ στην ισπανική πίστα την πρωτομαγιά, ώστε να το δώσει κατόπιν σε MM93 & Joan Mir.

Το speedweek.com αναφέρει πως το HRC είχε αναθέσει στην Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο πριν ακόμα και από το τεστ της Valencia, στις 14 Νοεμβρίου του 2022, όταν ο Marc Marquez είχε ζητήσει “μεγαλύτερα βήματα εξέλιξης” μετά από τις απογοητευτικές δοκιμές σε Misano και Valencia.

Ούτε στο τεστ της Sepang είχε γίνει καμία πρόοδος, όπου παρά τις… τέσσερις διαφορετικές μοτοσυκλέτες που είχε να δοκιμάσει ο MM93, τελικά κατέληξε να σημειώνει μόλις τον 13ο ταχύτερο γύρο, 0,777 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη μοτοσυκλέτα της Ducati. Σημειώστε πως στη Sepang το νέο ψαλίδι προερχόταν -πάντα σύμφωνα με το speedweek- από την Kalex, όμως λόγω της υπογραφής NDA κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει για εκείνο.

Ίδια η εικόνα και στο τελευταίο pre-season τεστ του Portimao, όπου η Honda έφερε νέο πλαίσιο για δοκιμή, αλλά ο Marquez δεν είδε καμία διαφορά, όπως καμία διαφορά δε σημειώθηκε μετά την αλλαγή στην κορυφή της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του HRC, με την αντικατάσταση του Τεχνικού Διευθυντή Takeo Yokoyama από τον πρώην Τεχνικό Διευθυντή της Suzuki, Ken Kawauchi.

Αν οι πληροφορίες του άρθρου αληθεύουν, η κατάσταση στο άλλοτε κορυφαίο HRC δείχνει να είναι ιδιαίτερα δραματική, καθώς ουσιαστικά οι Ιάπωνες αποδέχονται πως δεν μπορούν να σχεδιάσουν ένα πλαίσιο που να λειτουργεί για την RC213V, αναθέτοντας την εξέλιξη του σε εξωτερικό συνεργάτη, τη μικρή αλλά απολύτως εξειδικευμένη στα πλαίσια Kalex.

Στις δυσκολίες του εγχειρήματος, προσθέστε και το γεγονός πως το HRC δεν δίνει κινητήρα από RC213V στην Kalex για τη σχεδίαση του πλαισίου της μοτοσυκλέτας, παρά μόνο νούμερα διαστάσεων, κάτι που περιπλέκει την υπόθεση και μας κάνει να αναρωτιόμαστε κατά πόσο θα δουλέψει ένα πλαίσιο που εξελίχθηκε μέσα σε ένα τέτοιο “κενό”.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την επαλήθευση ή διάψευση των πληροφοριών του speedweek.

SK Motorium

 

Ετικέτες

MotoGP - Fabio Quartararo: Δεν έχει υπογράψει ακόμη με Honda λέει ο Γάλλος

Βάζει τα πράγματα στη θέση τους ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021
Fabio Quartararo δεν έχει υπογράψει ακόμη με Honda
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/2/2026

Δεν είναι ένα απλό παρασκήνιο που τον θέλει να βρίσκεται ήδη στο στρατόπεδο της Honda, αλλά κάτι περισσότερο από αυτό, μία πληροφορία που απλά περιμένει να γίνει επίσημη, ο ίδιος ο Fabio Quartararo δεν αρνείται ότι συζητά με το ιαπωνικό εργοστάσιο, όμως ο Γάλλος δηλώνει ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Ο μοναδικός μέχρι σήμερα Γάλλος που έχει κερδίσει παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κορυφαία κατηγορία αγώνων ταχύτητας είναι από τους αναβάτες με τη μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των εργοστασιακών ομάδων, ειδικά μετά τα κατορθώματά του την περασμένη σεζόν με την υποδεέστερη Yamaha που ανέβασαν ακόμη περισσότερο τις μετοχές του, όχι πως υπάρχει κάποια αμφιβολία για το ταλέντο του.

Η μεταγραφική βόμβα για τον Quartararo έσκασε πριν από μερικές ημέρες όταν το motosport.com επικαλέστηκε αποκλειστικές πληροφορίες που θέλουν τον 27χρονο να βρίσκεται ήδη με τα δύο πόδια στο στρατόπεδο της Honda για τη σεζόν του 2027 αλλά και για το 2028, δεσμευμένος ήδη με διετές συμβόλαιο.

Ο Quartararo που έχει συνδέσει την καριέρα του με την εταιρεία των τριών διαπασών κράτησε το στόμα του κλειστό για μερικές ημέρες και αποφάσισε να μιλήσει πριν από τα δοκιμαστικά στη Sepang στην επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP. Ο 27χρονος Γάλλος δήλωσε ότι δεν έχει πέσει ακόμη καμία υπογραφή με καμία ομάδα. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η Honda είναι μία από τις ομάδες με την οποία βρίσκεται σε συζητήσεις.

Αναφορικά με το πότε θα ήθελε να γνωρίζει ο ίδιος για το αν θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του ο Quartararo φάνηκε χαλαρός και δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα deadline μέσα στο μυαλό του. Πρόσθεσε επίσης ότι θα εξετάσει όλες τις επιλογές που έχει στα χέρια του προτού προχωρήσει σε κάποια απόφαση.

Ο Γάλλος δήλωσε επίσης ότι η απόφαση που θα πάρει, όχι μόνο αυτός αλλά και οι υπόλοιποι αναβάτες για το 2027, είναι ένα ρίσκο για όλους, ενώ τα λεφτά δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο πλέον για τον πιο ακριβοπληρωμένο αναβάτη του MotoGP που θέλει απλά να επιστρέψει στις νίκες και το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.
 

Ετικέτες