HRC - Ζήτησε από την Kalex να σχεδιάσει το πλαίσιο της RC213V!

Σύμφωνα με άρθρο του Gunther Wiesinger από το αυστριακό speedweek.com
Kalex-HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/3/2023

Σε ένα μακροσκελές -όσο και κάπως εμπαθές- άρθρο, ο αρχισυντάκτης του speedweek.com Gunter Wiesinger υποστηρίζει πως η Honda έχει ζητήσει από την Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V, καθώς το HRC δεν δείχνει να καταφέρνει να διορθώσει την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Στο άρθρο, το οποίο βρίθει από αρνητικούς χαρακτηρισμούς για την ανεπάρκεια της Honda όσον αφορά στη σχεδίαση μιας μοτοσυκλέτας που να δουλεύει, και δίχως να αποκαλύπτει τις πηγές του, ο Wiesinger γράφει πως το πρώτο πλαίσιο της Kalex για τη μοτοσυκλέτα του Marc Marquez αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του την 1η Μαΐου, μετά το GP της Jerez.

Ο επίσημος δοκιμαστής της ομάδας Stefan Bradl θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο GP στις 28-30 Απριλίου, ως wild card, με το νέο πλαίσιο της Kalex για να το σετάρει εν όψει του τεστ στην ισπανική πίστα την πρωτομαγιά, ώστε να το δώσει κατόπιν σε MM93 & Joan Mir.

Το speedweek.com αναφέρει πως το HRC είχε αναθέσει στην Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο πριν ακόμα και από το τεστ της Valencia, στις 14 Νοεμβρίου του 2022, όταν ο Marc Marquez είχε ζητήσει “μεγαλύτερα βήματα εξέλιξης” μετά από τις απογοητευτικές δοκιμές σε Misano και Valencia.

Ούτε στο τεστ της Sepang είχε γίνει καμία πρόοδος, όπου παρά τις… τέσσερις διαφορετικές μοτοσυκλέτες που είχε να δοκιμάσει ο MM93, τελικά κατέληξε να σημειώνει μόλις τον 13ο ταχύτερο γύρο, 0,777 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη μοτοσυκλέτα της Ducati. Σημειώστε πως στη Sepang το νέο ψαλίδι προερχόταν -πάντα σύμφωνα με το speedweek- από την Kalex, όμως λόγω της υπογραφής NDA κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει για εκείνο.

Ίδια η εικόνα και στο τελευταίο pre-season τεστ του Portimao, όπου η Honda έφερε νέο πλαίσιο για δοκιμή, αλλά ο Marquez δεν είδε καμία διαφορά, όπως καμία διαφορά δε σημειώθηκε μετά την αλλαγή στην κορυφή της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του HRC, με την αντικατάσταση του Τεχνικού Διευθυντή Takeo Yokoyama από τον πρώην Τεχνικό Διευθυντή της Suzuki, Ken Kawauchi.

Αν οι πληροφορίες του άρθρου αληθεύουν, η κατάσταση στο άλλοτε κορυφαίο HRC δείχνει να είναι ιδιαίτερα δραματική, καθώς ουσιαστικά οι Ιάπωνες αποδέχονται πως δεν μπορούν να σχεδιάσουν ένα πλαίσιο που να λειτουργεί για την RC213V, αναθέτοντας την εξέλιξη του σε εξωτερικό συνεργάτη, τη μικρή αλλά απολύτως εξειδικευμένη στα πλαίσια Kalex.

Στις δυσκολίες του εγχειρήματος, προσθέστε και το γεγονός πως το HRC δεν δίνει κινητήρα από RC213V στην Kalex για τη σχεδίαση του πλαισίου της μοτοσυκλέτας, παρά μόνο νούμερα διαστάσεων, κάτι που περιπλέκει την υπόθεση και μας κάνει να αναρωτιόμαστε κατά πόσο θα δουλέψει ένα πλαίσιο που εξελίχθηκε μέσα σε ένα τέτοιο “κενό”.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την επαλήθευση ή διάψευση των πληροφοριών του speedweek.

SK Motorium

 

Ετικέτες

RNF Aprilia - Θέλει αυστηρότερες ποινές σε απερίσκεπτους αναβάτες (βλ. Marc Marquez)

Διαμαρτυρία για την ποινή "χάδι" των αγωνοδικών στον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, για το χάος που προκάλεσε στο Portimao
Miguel Oliveira
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/3/2023

Η CryptoDATA RNF MotoGP Team εξέδωσε ανακοίνωση μετά το συμβάν της Κυριακής στον πρώτο αγώνα MotoGP για το 2023, όπου ο Marc Marquez έπεσε πάνω στον Miguel Oliveira, αποφεύγοντας για λίγο τη σύγκρουση και με τον Jorge Martin.

Μετά από την ποινή που επεβλήθη στον Marc Marquez (διπλό Long Lap, που θα ισχύσει στον επόμενο αγώνα που θα λάβει μέρος ο αναβάτης της Repsol Honda), η περιφερειακή ομάδα της Aprilia διαμαρτυρήθηκε με επίσημη ανακοίνωση, πιέζοντας για αυστηρότερεςποινές από τους αγωνοδίκες της FIM.

"Οι αγώνες MotoGP, είτε πρόκειται για Sprint είτε για κύριο αγώνα, είναι υψηλής ταχύτητας και υψηλής έντασης, όπου κάθε αναβάτης θέλει να κερδίσει με κάθε κόστος. Ωστόσο, μια τέτοια επιθετική συμπεριφορά μπορεί συχνά να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες, όχι μόνο για τους ίδιους τους αναβάτες αλλά και για τους συναθλητές τους.

Το περιστατικό στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ του Marc Marquez και του Miguel Oliveira θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους αναβάτες των MotoGP, Moto2 και Moto3. Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη να τους υπενθυμιστεί η αυστηρότητα της τιμωρίας για κάθε είδους απερίσκεπτους και ανεύθυνους αγώνες.

Η ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP Team καταδικάζει μια τέτοια συμπεριφορά και υποστηρίζει σθεναρά την επιβολή αυστηρότερων ποινών για την αποτροπή μελλοντικών παραβατών, συμπεριλαμβανομένων των αναβατών της ίδιας της της ομάδας. Καλούμε τους αγωνοδίκες της FIM να λάβουν γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα κατά τέτοιων απερίσκεπτων οδηγιών, δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους και επερχόμενους αναβάτες των Moto3 και Moto2.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα σε κάθε άθλημα και το MotoGP πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των αναβατών του. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τους αγωνοδίκες της FIM στις συνεχείς προσπάθειές τους να αναπτύξουν ένα ασφαλέστερο και πιο υπεύθυνο αγωνιστικό περιβάλλον."

Ετικέτες