Morbidelli: "Να δω τι θα πει ο Aleix στα παιδιά του" - A. Espargaro: "Μην πιάνεις την οικογένεια μου στο στόμα σου"

Βαριές κουβέντες, με τον Aleix να δηλώνει μεν πως "ντρέπεται" για όσα έκανε, εντούτοις να επιτίθεται λεκτικά στον Ιταλό, ρίχνοντας του μέρος της ευθύνης
motomag Η κόντρα Aleix Espargaro με τον Morbidelli στο GP του Qatar πέρασε σε άλλο επίπεδο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/11/2023

Ο διαπληκτισμός και η σφαλιάρα στο κράνος που δέχθηκε ο Franco Morbidelli από τον Aleix Espargaro κατά τη διάρκεια του FP2 στο GP του Qatar ήταν ένα μελανό σημείο του αγώνα, που όμως θα είχε συνέχεια... από τον αμετανόητο Aleix που χρειάζεται επειγόντως μαθήματα διαχείρισης θυμού! Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν μεν τον Espargaro  με ποινή "χάδι" δε, ήτοι χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και ποινή 6 θέσεων στη σειρά εκκίνησης της Κυριακής-, ενώ αντί ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia να ζητήσει συγγνώμη και να το λήξει εκεί, "αρπάχτηκε" από δηλώσεις του Franco και τον κατηγόρησε με τη σειρά του για αντιαθλητικές αντιδράσεις...

Ο Ιταλός αναβάτης της Monster Energy Yamaha MotoGP όπως ήταν λογικό δεν θα άφηνε ασχολίαστη την αντιαθλητική συμπεριφορά του Espargaro (σημειώστε πως της σφαλιάρας προηγήθηκε "εκδικητική" προσπέραση με επαφή του Aleix στον Franco) καθώς και την ποινή χάδι των αγωνοδικών με τον ίδιο να αναφέρει: "Του έδωσαν ποινή έξι θέσεων, έτσι ώστε να εκκινήσει ακριβώς δίπλα μου την Κυριακή. Ήταν μια εντελώς ασεβής ενέργεια που δυσκολεύομαι να αποδεχτώ. Νομίζω ότι ήταν η ποινή είναι αστεία. Ο Aleix αντιδρά έντονα πολύ συχνά. Υπάρχουν περισσότερες αγωνιστικές στιγμές στη ζωή του για τις οποίες πρέπει να ντρέπεται παρά να είναι περήφανος. Είμαι περίεργος να δω τι θα πει στα παιδιά του."

MotoGP

Μόλις ο Aleix πληροφορήθηκε για τα όσα είπε ο Franco θύμωσε ξανά (δεν χρειάζεται να προσπαθήσει και πολύ για να τα καταφέρει ο Ισπανός) και επιτέθηκε -με δηλώσεις αυτή τη φορά- στον... δαρμένο, δηλώνοντας: "πέρασε μια πολύ ιερή γραμμή για μένα καθώς ανέφερε την οικογένεια μου. Από εμένα δεν αξίζει σεβασμό ο συγκεκριμένος. Προφανώς ντρέπομαι για τη συμπεριφορά μου, οπότε αναγνωρίζω το λάθος μου και αποδέχομαι την τιμωρία. Μπορώ να σας δώσω το λόγο μου ότι ποτέ δεν ήθελα να τον χτυπήσω στο κράνος, ήθελα να τον απωθήσω. Παραλίγο να πέσω δύο φορές επειδή πήγαινε αργά στην αγωνιστική γραμμή, όταν προσπάθησα να μπω ξανά στην πίστα συμπεριφέρθηκε σαν νταής, εκεί έχασα την ψυχραιμία μου. Είναι λίγο άδικο γιατί ο Franco συνεχώς εντός πίστας προκαλεί προβλήματα. Την περασμένη εβδομάδα έκανε χειρονομίες με το χέρι του και φώναζε στον Marc Marquez λες και ήταν σκυλί. Παρά το γεγονός ότι έχασα το δίκιο μου αντιδρώντας έτσι, το θεωρώ άδικο να κριθώ μόνο για αυτό καθώς εκείνος με μπλόκαρε τρεις φορές και πήγαινε πολύ αργά στην πίστα. Το ίδιο κάνει σε κάθε GP, εμποδίζει τον έναν ή τον άλλον και στο τέλος με την ένταση είναι δύσκολο να διαχειριστείς τις αντιδράσεις. Για άλλη μια φορά ζητώ συγγνώμη και αποδέχομαι τις συνέπειες, αλλά ήθελα να δώσω την άποψή μου και να βάλω τα πάντα σε ένα πλαίσιο, γιατί νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμαι μόνο εγώ."

Marc Marquez για το 2027: “Η Ducati είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά αυτιά και μάτια είναι ανοικτά”

Συγκρατημένος ήταν στις δηλώσεις του ο Ισπανός
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/1/2026

Ο πρωταθλητής του MotoGP Marc Marquez μίλησε για το μέλλον του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας Ducati και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη σεζόν του 2027.

Με τη μετάβαση από τη Honda στη Ducati, η καριέρα του Marc Marquez στο MotoGP πήρε την ανιούσα. Ο Ισπανός ανάκαμψε στη σεζόν 2024, κέρδισε ξανά αγώνες με την ομάδα Gresini και την μοτοσυκλέτα της Ducati, προτού μεταβεί στην εργοστασιακή της ομάδα. Πέρυσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ο αδιαμφισβήτητος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της ομάδας της Ducati, ο Marquez μίλησε προσεκτικά για τα σχέδιά του για το 2027 και άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει στη Ducati. Ωστόσο, ο Ισπανός δεν ήθελε να πει κάτι πολύ συγκεκριμένο και δήλωσε: “Αν κοιτάξει κανείς την καριέρα μου, θα δει ότι προσπαθώ να μην αλλάζω ομάδα όσο αισθάνομαι άνετα, είμαι γρήγορος και όλα πάνε καλά. Γι' αυτό η πρώτη μου επιλογή είναι να μείνω στη Ducati. Ωστόσο, πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα. Τα συμβόλαια υπογράφονται όλο και νωρίτερα και φυσικά γίνονται συζητήσεις, αλλά πρώτα θέλω να εξετάσω προσεκτικά όλες τις επιλογές”.

Όσον αφορά το 2027 και την εποχή των 850 κυβικών είπε: “ Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Πρέπει να ακολουθήσεις το ένστικτό σου και να αποφασίσεις ποιο είναι το σωστό για σένα. Μερικοί αναβάτες θα έχουν ήδη αποφασίσει πριν από τον πρώτο αγώνα. Εγώ είμαι ένας από αυτούς. Βρίσκομαι σε συζητήσεις. Πρέπει να αποφασίσω τι είναι καλύτερο για την καριέρα και τη ζωή μου”.

Για την υπεράσπιση του τίτλου του το 2026 δήλωσε: “Φέτος πρέπει να παλέψουμε ξανά για τον τίτλο. Η πίεση είναι μεγάλη, γιατί όταν οδηγείς για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, πρέπει να παλέψεις για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο στόχος μας. Για αυτόν τον λόγο δούλεψα σκληρά το χειμώνα. Το χειμώνα υπήρξαν κάποιες δυσκολίες που καθυστέρησαν την επιστροφή μου στη μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, τον Ιανουάριο όλα πήγαν καλά μέχρι τώρα, τα πράγματα φαίνονται καλά. Θα ήμουν ευτυχής αν κατακτούσα έναν ακόμη τίτλο στο πρωτάθλημα. Αν δεν το καταφέρω, δεν θα είναι καταστροφή. Αλλά φυσικά θα προσπαθήσουμε”.