Morbidelli: "Να δω τι θα πει ο Aleix στα παιδιά του" - A. Espargaro: "Μην πιάνεις την οικογένεια μου στο στόμα σου"

Βαριές κουβέντες, με τον Aleix να δηλώνει μεν πως "ντρέπεται" για όσα έκανε, εντούτοις να επιτίθεται λεκτικά στον Ιταλό, ρίχνοντας του μέρος της ευθύνης
motomag Η κόντρα Aleix Espargaro με τον Morbidelli στο GP του Qatar πέρασε σε άλλο επίπεδο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/11/2023

Ο διαπληκτισμός και η σφαλιάρα στο κράνος που δέχθηκε ο Franco Morbidelli από τον Aleix Espargaro κατά τη διάρκεια του FP2 στο GP του Qatar ήταν ένα μελανό σημείο του αγώνα, που όμως θα είχε συνέχεια... από τον αμετανόητο Aleix που χρειάζεται επειγόντως μαθήματα διαχείρισης θυμού! Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν μεν τον Espargaro  με ποινή "χάδι" δε, ήτοι χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και ποινή 6 θέσεων στη σειρά εκκίνησης της Κυριακής-, ενώ αντί ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia να ζητήσει συγγνώμη και να το λήξει εκεί, "αρπάχτηκε" από δηλώσεις του Franco και τον κατηγόρησε με τη σειρά του για αντιαθλητικές αντιδράσεις...

Ο Ιταλός αναβάτης της Monster Energy Yamaha MotoGP όπως ήταν λογικό δεν θα άφηνε ασχολίαστη την αντιαθλητική συμπεριφορά του Espargaro (σημειώστε πως της σφαλιάρας προηγήθηκε "εκδικητική" προσπέραση με επαφή του Aleix στον Franco) καθώς και την ποινή χάδι των αγωνοδικών με τον ίδιο να αναφέρει: "Του έδωσαν ποινή έξι θέσεων, έτσι ώστε να εκκινήσει ακριβώς δίπλα μου την Κυριακή. Ήταν μια εντελώς ασεβής ενέργεια που δυσκολεύομαι να αποδεχτώ. Νομίζω ότι ήταν η ποινή είναι αστεία. Ο Aleix αντιδρά έντονα πολύ συχνά. Υπάρχουν περισσότερες αγωνιστικές στιγμές στη ζωή του για τις οποίες πρέπει να ντρέπεται παρά να είναι περήφανος. Είμαι περίεργος να δω τι θα πει στα παιδιά του."

MotoGP

Μόλις ο Aleix πληροφορήθηκε για τα όσα είπε ο Franco θύμωσε ξανά (δεν χρειάζεται να προσπαθήσει και πολύ για να τα καταφέρει ο Ισπανός) και επιτέθηκε -με δηλώσεις αυτή τη φορά- στον... δαρμένο, δηλώνοντας: "πέρασε μια πολύ ιερή γραμμή για μένα καθώς ανέφερε την οικογένεια μου. Από εμένα δεν αξίζει σεβασμό ο συγκεκριμένος. Προφανώς ντρέπομαι για τη συμπεριφορά μου, οπότε αναγνωρίζω το λάθος μου και αποδέχομαι την τιμωρία. Μπορώ να σας δώσω το λόγο μου ότι ποτέ δεν ήθελα να τον χτυπήσω στο κράνος, ήθελα να τον απωθήσω. Παραλίγο να πέσω δύο φορές επειδή πήγαινε αργά στην αγωνιστική γραμμή, όταν προσπάθησα να μπω ξανά στην πίστα συμπεριφέρθηκε σαν νταής, εκεί έχασα την ψυχραιμία μου. Είναι λίγο άδικο γιατί ο Franco συνεχώς εντός πίστας προκαλεί προβλήματα. Την περασμένη εβδομάδα έκανε χειρονομίες με το χέρι του και φώναζε στον Marc Marquez λες και ήταν σκυλί. Παρά το γεγονός ότι έχασα το δίκιο μου αντιδρώντας έτσι, το θεωρώ άδικο να κριθώ μόνο για αυτό καθώς εκείνος με μπλόκαρε τρεις φορές και πήγαινε πολύ αργά στην πίστα. Το ίδιο κάνει σε κάθε GP, εμποδίζει τον έναν ή τον άλλον και στο τέλος με την ένταση είναι δύσκολο να διαχειριστείς τις αντιδράσεις. Για άλλη μια φορά ζητώ συγγνώμη και αποδέχομαι τις συνέπειες, αλλά ήθελα να δώσω την άποψή μου και να βάλω τα πάντα σε ένα πλαίσιο, γιατί νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμαι μόνο εγώ."

MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να "κλέψουν" τον Jorge Martin απ' την Ducati

Λογικό είναι όλες οι ομάδες να θέλουν να κάνουν τον Martinator δικό τους από το 2025
Jorge Martin
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/5/2024

Το που θα πάει ο Jorge Martin το 2025 αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες πως τελικά αυτός θα βρεθεί εκτός Ducati. Μην ξεχνάμε πως ο Martin έχει δηλώσει πως τον ενδιαφέρει μόνο να βρει θέση σε εργοστασιακή ομάδα και τίποτα παραπάνω.

Τώρα σύμφωνα με την Ισπανική Marca, στο μεταγραφικό παιχνίδι έχει μπει εκτός από την Aprilia και η KTM η οποία όπως φαίνεται θέλει να ντύσει στα πορτοκαλί τoν Ισπανό αναβάτη. Φυσικά Honda και Yamaha θα ήθελαν να φέρουν τον Martin στις ομάδες τους ωστόσο η μη ανταγωνιστικότητα τους είναι ένας απαγορευτικός παράγοντας για τον αναβάτη της Prima Pramac Racing που θέλει μεν εργοστασιακή ομάδα, αλλά παράλληλα έχει εθιστεί στις νίκες.

Θα αναρωτηθείτε εύλογα μα καλά τι κάνει η Ducati; Αυτό που έκανε πάντα… περιμένει στη γωνία ζυγίζοντας τα δεδομένα. Με τον Marc Marquez να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματα του και να εντυπωσιάζει με την GP23, το να τον δούμε στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati Lenovo Team δίπλα στον Pecco Bagnaia από το 2025 είναι πλέον πολύ πιθανό. Από την άλλη οι πιθανότητες να κρατήσει ο Enea Bastianini την θέση του στην ομάδα μάλλον θα λέγαμε πως είναι πολύ μικρές αν σκεφτούμε πως ο ερχομός του Marquez στην ομάδα θα έφερνε και αύξηση στη δημοφιλία της ιταλικής ομάδας.

MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να φέρουν τον Jorge Martin στην ομάδα

Στον αντίποδα ο Jorge Martin ο οποίος και φέτος εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματα του -μην ξεχνάμε πριν από μερικές ημέρες κέρδισε και τους δύο αγώνες στο Le Mans- βλέπει πως η εργοστασιακή θέση στην Ducati συνεχώς απομακρύνεται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, οπότε μία αλλαγή στρατοπέδου δεν θα ήταν καθόλου παράξενη. Αν τώρα πάλι μιλήσουμε για Aprilia και KTM τότε είναι δεδομένο πως η Aprilia δεν έχει το οικονομικό μέγεθος για να φέρει τον Martin στην ομάδα της. Από την άλλη η KTM έχει τους πόρους ενώ έχει και την Red Bull η οποία θα βάλει χείρα βοηθείας στο οικονομικό κομμάτι.

Ωστόσο εκτός από το οικονομικό κομμάτι στην εξίσωση για την μεταγραφή του Martin στην ΚΤΜ πρέπει να βάλουμε και τον Pedro Acosta ο οποίος μπορεί να είναι αναβάτης της GASGAS ωστόσο προορίζεται για την εργοστασιακή ΚΤΜ. Με τον Brad Binder να έχει εξασφαλισμένη την θέση του για το επόμενο έτος, η δεύτερη θέση στην ομάδα θα παραμείνει ανοικτή -η αυστριακή εταιρεία δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Jack Miller ο οποίος ενδεχομένως να μετακομίσει και πάλι στην Honda στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα στο MotoGP.

Οι επόμενοι αγώνες θα ξεκαθαρίσουν πολλά στα μεταγραφικά σενάρια του MotoGP, ενώ οι μάνατζερ των αναβατών ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο πολλές φορές παίζεται χωρίς ίσους όρους.