MotoGP Κατάρ: Ποινή 6 θέσεων στον Aleix Espargaro επειδή χτύπησε τον Morbidelli – [VIDEO]

Και λίγο ήταν
MotoGP Κατάρ: Ποινή 6 θέσεων στον Aleix Espargaro επειδή χτύπησε τον Morbidelli – [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/11/2023

Ο Aleix Espargaro είναι από τους πιο συμπαθείς οδηγούς εκεί έξω και ο Morbidelli παραμένει μακριά από κάθε είδους αψιμαχία αναδεικνύοντας την πραότητα που τον χαρακτηρίζει ακόμη και στις δηλώσεις του.

Οπότε δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βλέπεις τους δύο αυτούς αναβάτες να εμπλέκονται σε ένα τέτοιο σκηνικό, όπως στο παρακάτω VIDEO:

 

 

Με την Aprilia να έχει την ταχύτητα για καλή απόδοση στο Κατάρ, όπως φάνηκε εχθές, η FP2 ξεκίνησε επεισοδιακά όπως και οι χθεσινές δοκιμές που χαρακτηρίστηκαν από τις κίτρινες σημαίες και τις ακυρώσεις γύρων.

Η FP2 είχε αντίστοιχα θέματα όπως και η Q1, με πιο χαρακτηριστικό την δικαιολογημένη αντίδραση του Bastianini απέναντι στον Lecuona.

Το πνεύματα ήταν ήδη οξυμένα λοιπόν και η επαφή που υπήρξε ανάμεσα στον Aleix Espargaro και στον Morbidelli οδήγησε στον εκνευρισμό του πρώτου. Μέχρι εκεί είναι δικαιολογημένος, αυτό που ακολούθησε όμως δεν έπρεπε να γίνει και καλά έκανε και τιμωρήθηκε. Πέρα από την ποινή στην εκκίνηση του αγώνα, ο Aleix Espargaro θα πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο.

Κρίμα γιατί είναι οδηγός που δεν συνηθίζει να δίνει τέτοια παραδείγματα και ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά…

MotoGP – Honda HRC: Espargaro και Nakagami δοκιμάζουν τη μοτοσυκλέτα των 850 κυβικών

Βρέθηκαν στην πίστα της Sepang σε ιδιωτικό τεστ της Honda
Honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/4/2026

Ο Aleix Espargaro βρέθηκε στην πίστα της Sepang μαζί με τον Takaaki Nakagami για να συνεχίσουν τις δοκιμές της νέας μοτοσυκλέτας 850 κυβικών που ετοιμάζει η Honda για την επόμενη σεζόν του MotoGP.

Οι δύο αναβάτες δοκιμών της HRC συμμετέχουν σε ιδιωτικό τριήμερο τεστ στη Μαλαισία, κάτι που σημαίνει πως το πρωτότυπο της Honda για το 2027 έχει επιστρέψει στην πίστα.

Η νέα μοτοσυκλέτα των 850cc είχε ήδη κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην ίδια πίστα στα τέλη του 2025, με τον Nakagami κάνει τότε τα πρώτα σχόλιά του, λέγοντας πως η μοτοσυκλέτα είναι πολύ ελαφριά, κάτι που τον εξέπληξε, ενώ τη χαρακτήρισε ευχάριστη στην οδήγηση, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Η παρουσία και των δύο αναβατών στη Sepang δείχνει ότι η Honda συνεχίζει εντατικά την εξέλιξη του project για το 2027, το οποίο βασίζεται στους νέους κανονισμούς που θα μειώσουν τον κυβισμό από 1000 σε 850 κυβικά.