Moto2 - Η Triumph παραμένει ως αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων μέχρι το 2029

Νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων ετοιμάζεται από την βρετανική εταιρεία για το 2025
Moto2 Triumph
Από το

motomag

4/8/2023

Η Triumph θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων για τη Moto2 μέχρι το 2029, με την βρετανική εταιρεία να ετοιμάζει ένα νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων που θα κάνει ντεμπούτο το 2025.

Η βρετανική εταιρεία εισήλθε στη Moto2 ως προμηθευτής κινητήρων το 2019, αντικαθιστώντας την Honda η οποία μέχρι τότε παρείχε κινητήρες στον θεσμό. Οι τετρακύλινδροι κινητήρες της Honda ήταν 600 κ. εκ. οι οποίοι προέρχονταν από το CBR600RR, ενώ της Triumph ήταν -και είναι- τρικύλινδροι 765 κ. εκ. και προέρχονταν από το Street Triple. Με τη νέα συμφωνία που υπεγράφη η βρετανική εταιρεία θα φτάσει το ορόσημο των δέκα ετών ως αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων στη Moto2, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει τόσο τις επιδόσεις όσο και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου κινητήρα. Στα πλαίσια της συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης, η Triumph θα αναπτύξει ένα εντελώς νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο θα κάνει την εμφάνιση του το 2025. Ορισμένες βελτιώσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με την ομάδα μηχανικών να δοκιμάζει εξαρτήματα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στους μέχρι τώρα αγώνες της χρονιάς ώστε να γίνουν βελτιώσεις για το 2024 όσον αφορά το αγωνιστικό κιβώτιο.

Triumph Moto2

Ο Steve Sargent, Chief Product Officer της Triumph δήλωσε: "Η Moto2 συνεχίζει να αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προβολή των επιδόσεων και των δυνατοτήτων των κινητήρων 765 κ. εκ., ενισχύοντας τη ζήτηση για τη νέα σειρά Street Triple 765. Τα τελευταία πέντε χρόνια, χρησιμοποιήσαμε το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητήρων για να προωθήσουμε βελτιώσεις στον κινητήρα 765 και να αποκτήσουμε γνώσεις και συμπεράσματα που χρησιμοποιήσαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη της σειράς Street Triple 765. Η φήμη μας για την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και τις κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας μας έχει αυξηθεί, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί τις παγκόσμιες πωλήσεις μας. Ακριβώς όπως οι ομάδες Moto2 κάνουν κάθε γύρο να μετράει, οι μηχανικοί μας χρησιμοποίησαν κάθε ευκαιρία για να βελτιώσουν κάθε διάσταση της απόδοσης του κινητήρα, από την ταχύτητα, την ισχύ και τη ροπή, μέχρι τις στροφές, την πίεση των κυλίνδρων και την αναλογία συμπίεσης. Αυτό μας επέτρεψε να επιτύχουμε βελτιώσεις στην πίστα κάθε σεζόν, επιτυγχάνοντας ταχύτερους χρόνους στον αγώνα, υψηλότερες τελικές ταχύτητες, έχοντας παράλληλα περισσότερους νικητές και πιο ανταγωνιστικούς αγώνες. Το νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων θα κάνει μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα που μπορούν να πετύχουν οι αναβάτες στη Moto2, και εν όψει αυτού, η ομάδα μηχανικών μας ήδη δοκιμάζει και αναπτύσσει βελτιώσεις όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, δοκιμάζοντας εξαρτήματα μετά τη χρήση τους στους φετινούς γύρους του Moto2."

Ο Carlos Ezpeleta, Chief Sporting Officer της Dorna Sports ανέφερε: "Τα πρώτα πέντε χρόνια της συνεργασίας μας με την Triumph αποδεικνύονται πραγματικά επιτυχημένα, με σπουδαίους αγώνες, αναβάτες που πετυχαίνουν νέα ρεκόρ στη Moto2 σε όλους τους τομείς και εντυπωσιακή αξιοπιστία από την αρχή. Θέλαμε αυτή η συνεργασία να βοηθήσει να γίνει το επόμενο βήμα μεταξύ της Moto3 και της κατηγορίας MotoGP, και νομίζω ότι η Triumph πέτυχε ακριβώς αυτό. Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με τον τρόπο που εξελίσσεται η συνεργασία, περισσότερη καινοτομία και ανάπτυξη θα ακολουθήσει, ανυπομονούμε για τα άλλα πέντε συναρπαστικά χρόνια που θα περάσουμε μαζί".

Triumph Moto2
Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες