Moto2 - Η Triumph παραμένει ως αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων μέχρι το 2029

Νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων ετοιμάζεται από την βρετανική εταιρεία για το 2025
Moto2 Triumph
Από το

motomag

4/8/2023

Η Triumph θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων για τη Moto2 μέχρι το 2029, με την βρετανική εταιρεία να ετοιμάζει ένα νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων που θα κάνει ντεμπούτο το 2025.

Η βρετανική εταιρεία εισήλθε στη Moto2 ως προμηθευτής κινητήρων το 2019, αντικαθιστώντας την Honda η οποία μέχρι τότε παρείχε κινητήρες στον θεσμό. Οι τετρακύλινδροι κινητήρες της Honda ήταν 600 κ. εκ. οι οποίοι προέρχονταν από το CBR600RR, ενώ της Triumph ήταν -και είναι- τρικύλινδροι 765 κ. εκ. και προέρχονταν από το Street Triple. Με τη νέα συμφωνία που υπεγράφη η βρετανική εταιρεία θα φτάσει το ορόσημο των δέκα ετών ως αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων στη Moto2, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει τόσο τις επιδόσεις όσο και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου κινητήρα. Στα πλαίσια της συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης, η Triumph θα αναπτύξει ένα εντελώς νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο θα κάνει την εμφάνιση του το 2025. Ορισμένες βελτιώσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με την ομάδα μηχανικών να δοκιμάζει εξαρτήματα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στους μέχρι τώρα αγώνες της χρονιάς ώστε να γίνουν βελτιώσεις για το 2024 όσον αφορά το αγωνιστικό κιβώτιο.

Triumph Moto2

Ο Steve Sargent, Chief Product Officer της Triumph δήλωσε: "Η Moto2 συνεχίζει να αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προβολή των επιδόσεων και των δυνατοτήτων των κινητήρων 765 κ. εκ., ενισχύοντας τη ζήτηση για τη νέα σειρά Street Triple 765. Τα τελευταία πέντε χρόνια, χρησιμοποιήσαμε το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητήρων για να προωθήσουμε βελτιώσεις στον κινητήρα 765 και να αποκτήσουμε γνώσεις και συμπεράσματα που χρησιμοποιήσαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη της σειράς Street Triple 765. Η φήμη μας για την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και τις κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας μας έχει αυξηθεί, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί τις παγκόσμιες πωλήσεις μας. Ακριβώς όπως οι ομάδες Moto2 κάνουν κάθε γύρο να μετράει, οι μηχανικοί μας χρησιμοποίησαν κάθε ευκαιρία για να βελτιώσουν κάθε διάσταση της απόδοσης του κινητήρα, από την ταχύτητα, την ισχύ και τη ροπή, μέχρι τις στροφές, την πίεση των κυλίνδρων και την αναλογία συμπίεσης. Αυτό μας επέτρεψε να επιτύχουμε βελτιώσεις στην πίστα κάθε σεζόν, επιτυγχάνοντας ταχύτερους χρόνους στον αγώνα, υψηλότερες τελικές ταχύτητες, έχοντας παράλληλα περισσότερους νικητές και πιο ανταγωνιστικούς αγώνες. Το νέο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων θα κάνει μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα που μπορούν να πετύχουν οι αναβάτες στη Moto2, και εν όψει αυτού, η ομάδα μηχανικών μας ήδη δοκιμάζει και αναπτύσσει βελτιώσεις όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, δοκιμάζοντας εξαρτήματα μετά τη χρήση τους στους φετινούς γύρους του Moto2."

Ο Carlos Ezpeleta, Chief Sporting Officer της Dorna Sports ανέφερε: "Τα πρώτα πέντε χρόνια της συνεργασίας μας με την Triumph αποδεικνύονται πραγματικά επιτυχημένα, με σπουδαίους αγώνες, αναβάτες που πετυχαίνουν νέα ρεκόρ στη Moto2 σε όλους τους τομείς και εντυπωσιακή αξιοπιστία από την αρχή. Θέλαμε αυτή η συνεργασία να βοηθήσει να γίνει το επόμενο βήμα μεταξύ της Moto3 και της κατηγορίας MotoGP, και νομίζω ότι η Triumph πέτυχε ακριβώς αυτό. Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με τον τρόπο που εξελίσσεται η συνεργασία, περισσότερη καινοτομία και ανάπτυξη θα ακολουθήσει, ανυπομονούμε για τα άλλα πέντε συναρπαστικά χρόνια που θα περάσουμε μαζί".

Triumph Moto2
Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες