Moto2 & Moto3 Jerez Test - Η τάξη του 2024 πιάνει δουλειά

Παλιοί και νέοι αναβάτες, στο τελευταίο pre-season test, στην πίστα της Jerez, 28 Φεβροουαρίου - 1 Μαρτίου
motomag Moto2 & Moto3 Jerez Test – Η τάξη του 2024 πιάνει δουλειά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

Πριν από μερικές ημέρες οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας του MotoGP ολοκλήρωσαν το τεστ στο Qatar, με τους αναβάτες των κατηγοριών Moto2 και Moto3 να παίρνουν σειρά για το δικό τους τελευταίο pre-season τεστ το οποίο πραγματοποιείται επί ισπανικού εδάφους και συγκεκριμένα στην πίστα της Jerez, από τις 28 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου.

Ξεκινώντας από την Moto2, η μετακόμιση του περσινού πρωταθλητή Pedro Acosta στην μεγάλη κατηγορία και στην Red Bull GASGAS Tech3 θα αλλάξει τα δεδομένα καθώς πλέον θα δούμε νέους πρωταγωνιστές στη μεσαία κατηγορία.

Σίγουρα ο Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team), ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση πέρυσι και ο Fermin Aldeguer (Speed Up) ο οποίος από το 2025 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Prima Pramac Racing θα είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο θα διεκδικήσουν τις νίκες και το Πρωτάθλημα ωστόσο υπάρχουν και άλλοι αναβάτες οι οποίοι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν.

Moto2 & Moto3 Jerez Test – Η τάξη του 2024 πιάνει δουλειά

Ένας από αυτούς θα είναι ο Jake Dixon ο οποίος θα αγωνίζεται τη φετινή χρονιά με την ομάδα της CFMOTO Aspar Team, και ένας δεύτερος ο τέσσερις φορές νικητής σε αγώνα της Moto2 Celestino Vietti ο οποίος θα βρίσκεται φέτος στην Red Bull KTM Ajo.

Την πρώτη του νίκη στη Moto2 θα ψάξει ο Aron Canet ο οποίος μετακόμισε στην Fantic Racing, ενώ η επιστροφή του Joe Roberts με την American Racing είναι ένα σημείο αναφοράς για τη χρονιά που έρχεται. Ο Sergio Garcia ο οποίος αναδείχθηκε “rookie of the year 2023" (MT Helmets – MSI) θέλει να δείξει πως οι επιδόσεις του δεν ήταν ένα πεφταστέρι ενώ το ίδιο θέλει να κάνει ο Filip Salač, ο οποίος φέτος θα βρίσκεται κάτω από τη στέγη της Elf Marc VDS Racing Team.

Moto2 & Moto3 Jerez Test – Η τάξη του 2024 πιάνει δουλειά

Εκτός από τους “παλιούς” θα πρέπει να ρίξουμε και μια ματιά στους “νέους” που θα κάνουν την εμφάνιση τους φέτος στη Moto2. Το πιο ηχηρό όνομα είναι αυτό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Moto3, Jaume Masia. O Masia ο οποίος θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Pertamina Mandalika GAS UP Team έχει ξεκαθαρίσει πως έχει ως στόχο να βρεθεί τα επόμενα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, οπότε τα βλέμματα πολλών ομάδων θα είναι στραμμένα πάνω του -και όχι άδικα.

Την πρώτη τους εμφάνιση στη Moto2 θα κάνουν και οι Ayumu Sasaki (Yamaha VR46 Master Camp Team), Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo), Diogo Moreira (Italtrans Racing Team), Xavier Artigas (KLINT Forward Factory Team) και Mario Aji (Idemitsu Honda Team Asia), οι οποίοι θα προσπαθήσουν να επιδείξουν σταθερότητα ώστε να παραμείνουν σε μία κατηγορία η οποία όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις αλλάζει με ρυθμούς MotoGP.

Moto2 & Moto3 Jerez Test – Η τάξη του 2024 πιάνει δουλειά

Πάμε τώρα στην κατηγορία της Moto3. Οι έξι από τους δέκα αναβάτες που μας απασχόλησαν με τις επιδόσεις τους πέρυσι παρέμειναν στη συγκεκριμένη κατηγορία και αυτό από μόνο του είναι ένα σημείο αναφοράς για τη φετινή χρονιά.

Ο David Alonso (CFMOTO Aspar Team), ο οποίος πάλεψε για τον περσινό τίτλο, έχει έναν και μόνο στόχο το 2024, τον τίτλο και την προαγωγή στη Moto2. Ένας αναβάτης που μπορεί να στερήσει τον τίτλο από τον Alonso είναι ο Daniel Holgado (Red Bull GASGAS Tech3). Ο Ισπανός διανύει την τρίτη του χρονιά στην Moto3 και φέτος αναμένεται να είναι πιο δυνατός. Ακόμη δύο αναβάτες οι οποίοι τερμάτισαν πέρυσι εντός επτάδας πρόκειται να βάλουν υποψηφιότητα για τον φετινό τίτλο και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Ivan Ortola (MT Helmets - MSI) και Collin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP).

Οι Jose Antonio Rueda (Red Bull KTM Ajo) και David Muñoz (BOE Motorsports), οι οποίοι έχουν ανέβει στο βάθρο της Moto3, ψάχνουν τις δικές τους ευκαιρίες για να διακριθούν, ενώ και οι Joel Kelso (BOE Motorsports), Taiyo Furusato (Honda Team Asia) και Tatsuki Suzuki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) αναμένεται να μας απασχολήσουν με τις αγωνιστικές τους επιδόσεις.

Moto2 & Moto3 Jerez Test – Η τάξη του 2024 πιάνει δουλειά

Όσον αφορά τους νεοεισερχόμενους, ο νικητής του 2023 Red Bull MotoGP Rookies Cup και του τίτλου JuniorGP, Angel Piqueras, θα βρεθεί στη θέση του Massia στην ομάδα της Leopard Racing ωστόσο στη Jerez δεν θα τον δούμε να δοκιμάζει τη μοτοσυκλέτα του -ελέω ενός τραυματισμού. Την θέση του στην ομάδα για το τεστ της Jerez θα πάρει ο Lorenzo Dalla Porta. Ακόμη ένας αναβάτης ο οποίος πρόκειται να μας απασχολήσει είναι ο Xabi Zurutuza. Ο Zurutuza θα βρεθεί στην Jerez με την ομάδα της Red Bull KTM Ajo ωστόσο ο Ισπανός θα κάνει το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα στο GP της Αμερικής, καθώς τότε θα συμπληρώσει το ελάχιστο ηλικιακό όριο των 18 ετών που ορίζει η FIM.

Ο Vicente Perez ο οποίος θα βρίσκεται στη Jerez, θα αντικαταστήσει τον Zurutuza στο Qatar και στο Portimao, ενώ αναμένουμε να δούμε τι μπορούν να καταφέρουν οι Tatchakorn Buasri (Honda Team Asia), Nicola Carraro (LEVELUP - MTA), Jacob Roulstone (Red Bull GASGAS Tech3), Noah Dettwiler (CIP Green Power) και Joel Esteban (CFMOTO Aspar Team), οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά στη σχάρα εκκίνησης της Moto3.

Οι δοκιμές της Jerez για τις κατηγορίες Moto2 και Moto3 θα έχουν διάρκεια τριών ημερώ,ν και άπαντες ανυπομονούν να δουν ποια από τα φετινά αστέρια θα ξεχωρίσουν!

Moto2 & Moto3 Jerez Test – Η τάξη του 2024 πιάνει δουλειά
Ετικέτες

MotoGP - Fabio Quartararo: Δεν έχει υπογράψει ακόμη με Honda λέει ο Γάλλος

Βάζει τα πράγματα στη θέση τους ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021
Fabio Quartararo δεν έχει υπογράψει ακόμη με Honda
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/2/2026

Δεν είναι ένα απλό παρασκήνιο που τον θέλει να βρίσκεται ήδη στο στρατόπεδο της Honda, αλλά κάτι περισσότερο από αυτό, μία πληροφορία που απλά περιμένει να γίνει επίσημη, ο ίδιος ο Fabio Quartararo δεν αρνείται ότι συζητά με το ιαπωνικό εργοστάσιο, όμως ο Γάλλος δηλώνει ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Ο μοναδικός μέχρι σήμερα Γάλλος που έχει κερδίσει παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κορυφαία κατηγορία αγώνων ταχύτητας είναι από τους αναβάτες με τη μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των εργοστασιακών ομάδων, ειδικά μετά τα κατορθώματά του την περασμένη σεζόν με την υποδεέστερη Yamaha που ανέβασαν ακόμη περισσότερο τις μετοχές του, όχι πως υπάρχει κάποια αμφιβολία για το ταλέντο του.

Η μεταγραφική βόμβα για τον Quartararo έσκασε πριν από μερικές ημέρες όταν το motosport.com επικαλέστηκε αποκλειστικές πληροφορίες που θέλουν τον 27χρονο να βρίσκεται ήδη με τα δύο πόδια στο στρατόπεδο της Honda για τη σεζόν του 2027 αλλά και για το 2028, δεσμευμένος ήδη με διετές συμβόλαιο.

Ο Quartararo που έχει συνδέσει την καριέρα του με την εταιρεία των τριών διαπασών κράτησε το στόμα του κλειστό για μερικές ημέρες και αποφάσισε να μιλήσει πριν από τα δοκιμαστικά στη Sepang στην επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP. Ο 27χρονος Γάλλος δήλωσε ότι δεν έχει πέσει ακόμη καμία υπογραφή με καμία ομάδα. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η Honda είναι μία από τις ομάδες με την οποία βρίσκεται σε συζητήσεις.

Αναφορικά με το πότε θα ήθελε να γνωρίζει ο ίδιος για το αν θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του ο Quartararo φάνηκε χαλαρός και δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα deadline μέσα στο μυαλό του. Πρόσθεσε επίσης ότι θα εξετάσει όλες τις επιλογές που έχει στα χέρια του προτού προχωρήσει σε κάποια απόφαση.

Ο Γάλλος δήλωσε επίσης ότι η απόφαση που θα πάρει, όχι μόνο αυτός αλλά και οι υπόλοιποι αναβάτες για το 2027, είναι ένα ρίσκο για όλους, ενώ τα λεφτά δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο πλέον για τον πιο ακριβοπληρωμένο αναβάτη του MotoGP που θέλει απλά να επιστρέψει στις νίκες και το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.
 

Ετικέτες