Moto3 - Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να πάρει τίτλο στο Κατάρ ο Jaume Masia

Με τον δεύτερο Ayumu Sasaki να απέχει μόλις 13 βαθμούς και τρεις ακόμη αναβάτες να έχουν ελπίδες, μαθηματικά
motomagMoto3 – Ο Jaume Masia μπορεί στο Κατάρ να σφραγίσει τον τίτλο
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/11/2023

Ο Jaume Masia θα μπορούσε να κλείσει την υπόθεση Πρωτάθλημα στο Κατάρ, αφήνοντας τη Valencia να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο υπό προϋποθέσεις.

Σε αντίθεση με τη Moto2, όπου ο Pedro Acosta στέφθηκε Πρωταθλητής ήδη από τον γύρο της Μαλαισίας, στην Moto3 κατηγορία τα πράγματα δεν είναι έτσι. Βέβαια, φέτος το ίδιο ανταγωνιστικά αποδείχθηκε και η μεγάλη κατηγορία MotoGP, με τον τίτλο ακόμα να παραμένει ανοιχτή υπόθεση.

Στην μικρή κατηγορία, ωστόσο, τα πράγματα είναι γενικότερα πιο ανταγωνιστικά, με τις ικανότητες των αναβατών και τη slipstreaming στρατηγική να βρίσκονται στο προσκήνιο. Σε κάθε στροφή το προβάδισμα αλλάζει, και αυτό να συνεχίζεται μέχρι και το τέλος του αγώνα, με τον νικητή πολλές φορές να κρίνεται για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου.

Moto3 – Ο Jaume Masia μπορεί στο Κατάρ να σφραγίσει τον τίτλο

Ο Jaume Masia της Leopard Racing έχει καταφέρει να έχει ένα προβάδισμα 13 βαθμών, από τον δεύτερο Ayumu Sasaki της Liqui Moly Husqvarna. Λίγο πιο πίσω, οι David Alonso (Aspar Team), Daniel Holgado (Red Bull KTM Tech3) και Deniz Oncu (Red Bull KTM Ajo) έχουν ακόμα πιθανότητες και αυτοί για τον τίτλο, τουλάχιστον μαθηματικά, καθώς απέχουν μετξαύ τους λιγότερους από τους 50 βαθμούς που απομένουν στο Πρωτάθλημα.

Αν ο Masia όμως καταφέρει να έρθει πρώτος, με τον Sasaki στις θέσεις 4 και πίσω, τότε αυτομάτως o Ισπανός στέφεται Πρωταθλητής. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που τερματίσει δεύτερος με τον αναβάτη της Liqui Moly Husqvarna να βρεθεί στην 8η θέση ή πιο πίσω. Τρίτο σενάριο είναι ο Masia να έρθει 3ος, με τον Ιάπωνα να μην μπορέσει κάτι καλύτερο από την 12η θέση. Τέλος, από την 4η θέση ο αναβάτης της Leopard Racing θα πρέπει να δει τον Sasaki να τερματίζει από την 15η θέση και πίσω.

Στην περίπτωση που ισχύσει κάτι από τα παραπάνω, τότε ο Masia θα στεφθεί Πρωταθλητής 2023, θέτοντας έτσι γερές βάσεις για την άνοδό του στη Moto2.

Moto3 – Ο Jaume Masia μπορεί στο Κατάρ να σφραγίσει τον τίτλο
Ετικέτες

MotoGP - Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών

Αφήνει τα μικρόφωνα και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της επιτήρησης των κανόνων στο MotoGP
motomag MotoGP – Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

O πρώην αγωνιζόμενος και νυν ρεπόρτερ του MotoGP Simon Crafar θα αναλάβει από την επόμενη χρονιά τον ρόλο του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών διαδεχόμενος τον Freddie Spencer -για τον οποίο είχαν υπάρξει πολλά παράπονα σχετικά με τις αποφάσεις του- ο οποίος θα αποχωρήσει από αυτή την θέση στο τέλος του 2024.

Ο Νεοζηλανδός ο οποίος είναι νικητής Grand Prix την εποχή των 500 κυβικών του MotoGP, προτάθηκε από την ένωση ομάδων (IRTA), από τη FIM και από το Μόνιμο Συμβούλιο ενώ δίπλα στον Crafar θα βρεθούν οι μέχρι πρότινος αγωνοδίκες Andrés Somolinos και Tamara Matko. Να θυμήσουμε πως ο Freddie “Fast” Spencer βρίσκεται στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών από το 2019 όταν η εν λόγω θέση έγινε αυτόνομη. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως η Επιτροπή Αγωνοδικών συστάθηκε μετά το γνωστό συμβάν μεταξύ Valentino Rossi και Marc Marquez στη Sepang το 2015 όταν ο manager της Dorna, Javier Alonso κατηγορήθηκε πως επηρέασε τις αποφάσεις του Διευθυντή Αγώνα Mike Webb για εμπορικούς λόγους, ώστε το Πρωτάθλημα να κριθεί στο φινάλε της Valencia. Θυμίζουμε πως τότε ο Rossi είχε πάρει ποινή για το συμβάν με τον Marquez, και ξεκίνησε από την τελευταία θέση στον αγώνα της Valenica, ενώ ο Marquez δεν είχε δεχθεί καμία ποινή. Κάπως έτσι, ο Lorenzo ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής με 330 βαθμούς, με τον Rossi να "μένει" στα 9 Πρωταθλήματα, τερματίζοντας 2ος με 325 βαθμούς.

MotoGP – Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών

Ο Simon Crafar ανέφερε μετά την ανακοίνωση πως θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών: “Ανυπομονώ πραγματικά να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση. Ήταν δύσκολο να αποφασίσω αυτή την αλλαγή και να αποδεχτώ αυτή τη νέα θέση, καθώς σημαίνει ότι αφήνω έναν ρόλο που μου άρεσε πολύ, αλλά μετά από επτά χρόνια στο MotoGP ως ρεπόρτερ είμαι έτοιμος για κάτι νέο. Θα προσεγγίσω αυτή τη νέα θέση αξιοποιώντας την εμπειρία μου εντός και εκτός της μοτοσυκλέτας, ως αναβάτης, τεχνικός, προπονητής και δημοσιογράφος, αλλά κυρίως με την αγάπη μου για το άθλημά μας και τον σεβασμό για τους ανταγωνιστές του. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μου εμπιστεύονται αυτή την ευθύνη”.

O Freddie Spencer δήλωσε με τη σειρά του: “Ήταν χαρά μου που ήμουν ο πρώτος Πρόεδρος της Eπιτροπής και που εργάστηκα για να θέσουμε σε εφαρμογή τις διαδικασίες που έχουμε τώρα. Όταν μου ζητήθηκε να γίνω πρόεδρος, δέχτηκα καθώς ήθελα να συνεισφέρω στο άθλημα και είμαι περήφανος για τη θητεία μου. Ανυπομονώ για το τι θα φέρει το μέλλον και ξέρω ότι η ομάδα θα είναι σε καλά χέρια με τον Simon”.

Για να δούμε αν θα τα καταφέρει στο νέο του έργο ο Simon Crafar.

Ετικέτες