Η μεγαλύτερη απορία όσων περιμένουν την επίσημη παρουσίαση, είναι να δουν τι έχει γίνει με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και εκ πρώτης όψης η Ducati τα έχει διώξει, αν και μάλλον έχει βρει νέες λύσεις. Αν η φωτογραφία είναι όντως αυθεντική τότε το πρώτο που παρατηρεί κανείς, είναι η τεράστια εισαγωγή – σχεδόν διπλάσια- από το προηγούμενο μοντέλο. Είναι βέβαιο πως έχουν μελετήσει τον αεροδυναμικό σχεδιασμό μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και φυσικά προηγείται το πρακτικό κομμάτι κι έπειτα η εμφάνιση.
Κι αυτό γιατί εμφανισιακά η νέα αγωνιστική Ducati δείχνει σαν φαλαινοκαρχαρίας – μία από τις επικρατέστερες παρομοιώσεις μέχρι στιγμής- την στιγμή που της προσδίδουν διάφορα ακόμη προσωνύμια. Αν και όλοι συμφωνούν σε ένα και μόνο. Ότι θα είναι μία από τις δυνατότερες στην εκκίνηση και πραγματικό όπλο στα χέρια του Lorenzo και του Dovizioso.
Olympia Rally, 3η Ημέρα: Νίκη Καράμπελα, ανέβηκε πρώτος στη γενική κατάταξη ο Σεβαστόπουλος [Photos]
Ο Καράμπελας κέρδισε με 11 λεπτά διαφορά και ανέβηκε 7 θέσεις στη γενική
Από τον
Παύλο Καρατζά
29/4/2026
Η 3η ημέρα του Olympia Rally 2026 σηματοδότησε την έναρξη του Marathon stage, καθώς ο αγώνας κατευθυνόταν προς την Καλαμάτα. Αυτή η απαιτητική ημέρα χωρίστηκε σε δύο ειδικές διαδρομές, με ένα διάλειμμα στη Διαβολίτσα πριν από το δεύτερο σκέλος της ημέρας.
Η πρώτη ειδική πέρασε από Μακρίσια, Κρέστενα, Σμέρνα και Αρτεμίδα, πριν ανέβει στο όρος Τετράσιο. Το συγκεκριμένο τμήμα συνδύαζε μεγάλες αποστάσεις με εναλλαγές τοπίου, απαιτώντας από τους αναβάτες σωστή διαχείριση ρυθμού, ενέργειας και πλοήγησης, προσαρμοζόμενοι συνεχώς στις αλλαγές του τερέν.
Μετά το διάλειμμα, η δεύτερη ειδική οδήγησε τους συμμετέχοντες μέσα από την Αγία Θεοδώρα και στη συνέχεια παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο προς την Καλαμάτα. Παρότι πιο γρήγορη σε χαρακτήρα, αυτή η ειδική απαιτούσε αυξημένη συγκέντρωση, ιδιαίτερα μετά τη συσσωρευμένη κόπωση του Marathon stage. Να σημειωθεί πως οι αναβάτες δεν είχαν χτες εξωτερική υποστήριξη.
Τη χτεσινή μέρα πρώτος τερμάτισε ο συνεργάτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας, με Yamaha Ténéré 700, δεύτερος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος - τακτικός συμμετέχων στα MEGA TEST ON-OFF - με Yamaha WR450F και τρίτος ο Kreidl Ferdinand με KTM EXC 450.
Στη γενική κατάταξη ο Γιάννης Σεβαστόπουλος προσπέρασε στην πρώτη θέση τον Kreidl Ferdinand, και τρίτο τον Κίμωνα Καράμπελα, που τη δεύτερη ημέρα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα όμως χτες ανέκαμψε σημαντικά, ενώ στην 5η θέση γενικής βρίσκεται ο ΓιάννηςΤρίγκας με Suzuki DR-Z4s.