MotoGP 2017 – H νέα Ducati!

Κυκλοφόρησε κατασκοπευτική φωτογραφία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/1/2017

Ο κλασσικός ύποπτος, το αγγλικό site MOREBIKES που έχει ως λόγο ύπαρξης να δημοσιεύει κατασκοπευτικές φωτογραφίες, χωρίς όμως να είναι πάντοτε αληθινές, δημοσίευσε φωτογραφία από το χώρο «ξεκούρασης» της νέας Ducati Desmosedici GP 2017 που κανονικά θα αποκαλυφθεί την Παρασκευή σε ζωντανή μετάδοση, σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε δημοσιεύσει.

 

Η μεγαλύτερη απορία όσων περιμένουν την επίσημη παρουσίαση, είναι να δουν τι έχει γίνει με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και εκ πρώτης όψης η Ducati τα έχει διώξει, αν και μάλλον έχει βρει νέες λύσεις. Αν η φωτογραφία είναι όντως αυθεντική τότε το πρώτο που παρατηρεί κανείς, είναι η τεράστια εισαγωγή – σχεδόν διπλάσια- από το προηγούμενο μοντέλο. Είναι βέβαιο πως έχουν μελετήσει τον αεροδυναμικό σχεδιασμό μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και φυσικά προηγείται το πρακτικό κομμάτι κι έπειτα η εμφάνιση.
Κι αυτό γιατί εμφανισιακά η νέα αγωνιστική Ducati δείχνει σαν φαλαινοκαρχαρίας – μία από τις επικρατέστερες παρομοιώσεις μέχρι στιγμής- την στιγμή που της προσδίδουν διάφορα ακόμη προσωνύμια. Αν και όλοι συμφωνούν σε ένα και μόνο. Ότι θα είναι μία από τις δυνατότερες στην εκκίνηση και πραγματικό όπλο στα χέρια του Lorenzo και του Dovizioso.

Αναμονή λοιπόν μέχρι την Παρασκευή, για να δούμε σε ζωντανή μετάδοση περισσότερες λεπτομέρειες της νέας αγωνιστικής Ducati αλλά και την συνέντευξη τύπου με Lorenzo και Dovizioso να αναλύουν τα δεδομένα της σεζόν που ξεκινά σε λίγο καιρό!

 

η εμπρός όψη της Ducati Desmosedici GP 2016, που τονίζεται από τα αεροδυναμικά βοηθήματα:
Ετικέτες

MotoGP, Jerez Test: Ταχύτερος ο Ai Ogura – Τρεις Aprilia στις πρώτες θέσεις

Ogura και Fernandez οι μόνοι που κατέβηκαν το 1:36
jerez
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/4/2026

Αναβάτες και ομάδες έμειναν στη Jerez μετά τον αγώνα για το επίσημο τεστ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/4, όπου τρεις Aprilia βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις, με ταχύτερο τον Ai Ogura.

Μετά τη νίκη του Alex Marquez στην πίστα της Jerez στον αγώνα της Κυριακής, όλο το grid του MotoGP έμεινε στην πίστα για το επίσημο τεστ που βρήκε στην κορυφή των χρόνων τον Ai Ogura, με δεύτερο τον Raul Fernandez και τρίτο τον Marco Bezzecchi, καθώς η Aprilia καπάρωσε και τις τρεις πρώτες θέσεις.

Ακολούθησαν Marc Marquez, Pedro Acosta και Alex Marquez που έκλεισαν την πρώτη εξάδα. Η Aprilia δοκίμασε νέο φέρινγκ, η Ducati νέα αεροδυναμικά και αναβαθμισμένο πλαίσιο, ενώ η Yamaha συνέχισε να αναπτύσσει το V4 project. Μάλιστα η Aprilia είναι μεταξύ των κατασκευαστών που θα επιστρέψουν στη Jerez αργότερα αυτή την εβδομάδα για ιδιωτικές δοκιμές, όταν το εργοστάσιο του Noale θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το πρωτότυπο των 850 κυβικών.

Αυτή την εβδομάδα δεν έχουμε αγωνιστική δράση και ο πέμπτος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2026 θα διεξαχθεί στο Le Mans από τις 8 έως τις 10 Μαΐου.

Παρακάτω τα τελικά αποτελέσματα ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Ai Ogura

Trackhouse Racing

1:35.944

2

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:35.949

3

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:36.272

4

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:36.277

5

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.299

6

Alex Marquez

Gresini Racing

1:36.394

7

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:36.439

8

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46

1:36.477

9

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:36.658

10

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:36.671

11

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:36.683

12

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:36.687

13

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:36.878

14

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:36.896

15

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:36.977

16

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.980

17

Jack Miller

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:37.008

18

Fermin Aldeguer

Gresini Racing

1:37.039

19

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46

1:37.071

20

Dani Pedrosa

Red Bull KTM Factory Racing

1:37.483

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:37.490

22

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:37.541

23

Lorenzo Savadori

Aprilia Racing

1:37.737