Η μεγαλύτερη απορία όσων περιμένουν την επίσημη παρουσίαση, είναι να δουν τι έχει γίνει με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και εκ πρώτης όψης η Ducati τα έχει διώξει, αν και μάλλον έχει βρει νέες λύσεις. Αν η φωτογραφία είναι όντως αυθεντική τότε το πρώτο που παρατηρεί κανείς, είναι η τεράστια εισαγωγή – σχεδόν διπλάσια- από το προηγούμενο μοντέλο. Είναι βέβαιο πως έχουν μελετήσει τον αεροδυναμικό σχεδιασμό μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και φυσικά προηγείται το πρακτικό κομμάτι κι έπειτα η εμφάνιση.
Κι αυτό γιατί εμφανισιακά η νέα αγωνιστική Ducati δείχνει σαν φαλαινοκαρχαρίας – μία από τις επικρατέστερες παρομοιώσεις μέχρι στιγμής- την στιγμή που της προσδίδουν διάφορα ακόμη προσωνύμια. Αν και όλοι συμφωνούν σε ένα και μόνο. Ότι θα είναι μία από τις δυνατότερες στην εκκίνηση και πραγματικό όπλο στα χέρια του Lorenzo και του Dovizioso.
MotoGP: Στην Aprilia ο Bagnaia για τα επόμενα τέσσερα χρόνια
Θα αγωνίζεται από του χρόνου δίπλα στον Marco Bezzecchi
Από τον
Παύλο Καρατζά
25/6/2026
Ο Francesco Bagnaia υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Aprilia Racing με έναρξη το 2027. Ο Ιταλός αναβάτης θα αγωνιστεί με την RS-GP στο πλευρό του Marco Bezzecchi, συμπληρώνοντας την εξ ολοκλήρου ιταλική σύνθεση της Aprilia στο MotoGP.
Η υπογραφή του Bagnaia αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη για την Aprilia Racing, καθώς η άφιξη του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ομάδας στο MotoGP. Μαζί με τον Bezzecchi θα ηγηθούν της προσπάθειας της Aprilia στη νέα εποχή των 850 κυβικών.
Τα στατιστικά του Francesco Bagnaia είναι εξαιρετικά, καθώς έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Moto2 το 2018 και δύο διαδοχικούς τίτλους στο MotoGP το 2022 και το 2023, έχει επίσης κατακτήσει συνολικά 41 νίκες, 86 θέσεις στο βάθρο και 35 pole positions.
Massimo Rivola: “Ο Michele Colaninno και εγώ μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για τη στήριξη της Ιταλίας, και γι’ αυτό σκεφτήκαμε και οι δύο μαζί τον Marco και τον Pecco για το επόμενο κεφάλαιο της Aprilia Racing. Η άφιξη του Bagnaia αποτελεί επιβεβαίωση της αξίας του ιταλικού αθλητισμού, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει διακριθεί στη διεθνή σκηνή χάρη στις επιτυχίες του Kimi Antonelli στη Φόρμουλα 1, του Jannik Sinner στο τένις και της Federica Brignone στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μιλάνου-Κορτίνα 2026. Γι’ αυτό το λόγο, το να καλωσορίσουμε τον Pecco μας γεμίζει με υπερηφάνεια και δίνει μια επιπλέον ώθηση στον ιταλικό αθλητισμό σε διεθνές επίπεδο. Θα του προσφέρουμε, καθώς και στην οικογένειά του, ένα θερμό καλωσόρισμα, αλλά πρώτα θα προσπαθήσουμε να τον νικήσουμε! Το να έχουμε έναν Παγκόσμιο πολυπρωταθλητή του κόσμου είναι μια ευθύνη που ανυπομονούμε να αναλάβουμε”.