Η μεγαλύτερη απορία όσων περιμένουν την επίσημη παρουσίαση, είναι να δουν τι έχει γίνει με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και εκ πρώτης όψης η Ducati τα έχει διώξει, αν και μάλλον έχει βρει νέες λύσεις. Αν η φωτογραφία είναι όντως αυθεντική τότε το πρώτο που παρατηρεί κανείς, είναι η τεράστια εισαγωγή – σχεδόν διπλάσια- από το προηγούμενο μοντέλο. Είναι βέβαιο πως έχουν μελετήσει τον αεροδυναμικό σχεδιασμό μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και φυσικά προηγείται το πρακτικό κομμάτι κι έπειτα η εμφάνιση.
Κι αυτό γιατί εμφανισιακά η νέα αγωνιστική Ducati δείχνει σαν φαλαινοκαρχαρίας – μία από τις επικρατέστερες παρομοιώσεις μέχρι στιγμής- την στιγμή που της προσδίδουν διάφορα ακόμη προσωνύμια. Αν και όλοι συμφωνούν σε ένα και μόνο. Ότι θα είναι μία από τις δυνατότερες στην εκκίνηση και πραγματικό όπλο στα χέρια του Lorenzo και του Dovizioso.
Johann Zarco: Δεν αισθάνομαι τόσο γενναίος όσο ο Marc Marquez
Δηλώσεις έκανε ο Γάλλος αναβάτης, ενώ συνεχίζει την αποθεραπεία του
Από τον
Παύλο Καρατζά
30/7/2026
Ο Johann Zarco δηλώνει ότι δεν αισθάνεται τόσο γενναίος όσο ο Marc Marquez κατά την ανάρρωσή του από τους τραυματισμούς στα πόδια που υπέστη στο MotoGP της Καταλονίας.
Η ανάρρωση του Johann Zarco από τους τραυματισμούς στο γόνατο που υπέστη στο MotoGP της Καταλονίας συνεχίζεται. Ο Γάλλος αναβάτης τραυματίστηκε και απουσιάζει από τα μέσα Μαΐου.
Ο Zarco επέλεξε να μην αντιμετωπίσει χειρουργικά τα τραύματά του, έτσι η ανάρρωση θα διαρκέσει περισσότερο καιρό από το αναμενόμενο. Όσο απουσιάζει από τη δράση τον αντικαθιστά ο Cal Crutchlow, που θα συμμετέχει και στον αγώνα της επόμενης εβδομάδας (7-9/8) στο Silverstone.
Ο Zarco παραδέχτηκε ότι η πρώτη του σκέψη τη στιγμή της πτώσης ήταν αν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά στο μέλλον και ότι κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης από τους τραυματισμούς του βρήκε έμπνευση από τα πολυάριθμα προβλήματα στον ώμο του Marc Marquez.
“Απλά ήλπιζα να μπορέσω να περπατήσω ξανά. Είδα τον Marc να υποφέρει, να κάνει γκριμάτσες καθώς του έβαζαν βελόνες στον ώμο. Τότε συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι. Δεν νιώθω τόσο γενναίος όσο αυτός, δεν θέλω να γίνω υπερήρωας. Μπορώ να σκέφτομαι έτσι επειδή είμαι αρκετά τυχερός που έχω ήδη συμβόλαιο μέχρι το 2027. Αυτό μου επιτρέπει να είμαι υπομονετικός,” δήλωσε ο Γάλλος αναβάτης, που αναμένεται να επιστρέψει στους αγώνες τον Σεπτέμβρη.