Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP 2020: Ανανέωσε με Suzuki ο Rins!

Μαζί μέχρι και το 2022

Με τον χορό των ανανεώσεων και των μεταγραφών να ανοίγει απ’ τη Yamaha, που γρήγορα-γρήγορα εξασφάλισε τους εργοστασιακούς της αναβάτες για το 2021 (μπορείτε να θυμηθείτε τις τελευταίες εξελίξεις της Yamaha εδώ, εδώ και εδώ), ήρθε η σειρά της Suzuki να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Alex Rins για άλλα δύο χρόνια.

H ανακοίνωση έρχεται απ’ το εργοστάσιο του Hamamatsu, που θα συνεχίσει την πολυετή πορεία του με τον Rins μέχρι και το 2022. Ο 25χρονος Ισπανός έχει στεφθεί δύο φορές Rookie of the Year, μια το 2012 στη Moto3 όπου πρωτοεμφανίστηκε και μια το 2015 στη Moto2. Το 2017 ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία υπό την αιγίδα της εργοστασιακής ομάδας της Suzuki, που όπως η ίδια δηλώνει, πέρα απ’ τις νίκες που είναι ο βασικός της στόχος, έχει αναλάβει να εκπαιδεύει και να σμιλεύει νέα ταλέντα στα MotoGP όπως έκανε πέρσι με τον Mir.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πορεία του Rins, που κάθε χρόνο είναι ανοδική. Το 2017 ο Ισπανός αναβάτης τερμάτισε μέσα στην πρώτη πεντάδα αρκετές φορές, παρά τους τραυματισμούς που είχε. Την επόμενη σεζόν είδε τους κόπους του να ανταμείβονται και να ανεβαίνει συνολικά πέντε φορές στο βάθρο, βάζοντας τα θεμέλια για την πολυπόθητη νίκη, που ήρθε το 2019. Ο αγώνας στο Texas ήταν απ’ αυτούς που έχουν μείνει ανεξίτηλοι στην μνήμη μας. Το Austin ήταν το “κάστρο” του Marquez, αφού από το 2013 που εντάχθηκε στο πρόγραμμα δεν είχε χάσει ποτέ εκεί, τουλάχιστον μέχρι πέρσι που… έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα. Τότε, ο Rins και ο Γιατρός μας πρόσφεραν έναν επικό αγώνα, με τον Ισπανό να κερδίζει στα ίσα τον Rossi και να κόβει τα φτερά όλων όσων πίστευαν ότι θα δουν τον Ιταλό να ανεβαίνει μετά από πολλούς αγώνες, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Γιατρός δίνει συγχαρητήρια στον Rins μετά την παρθενική του νίκη στο Texas

 

Ο Alex Rins έφερε άλλη μια νίκη στη Suzuki, σε έναν εξίσου θεαματικό αγώνα στο Silverstone. Μάλιστα ο αγώνας αποτελεί ακλόνητο πειστήριο πως δεν χρειάζεται να έχεις την πιο δυνατή σε ιπποδύναμη μοτοσυκλέτα για να κερδίσεις έναν αγώνα, αλλά αυτήν με την πιο ομοιογενή συμπεριφορά. Η GSX-RR ήταν πραγματικά άπιαστη μέσα στις στροφές, την ώρα που ο Marquez πάσχιζε να τιθασεύσει τη δύστροπη RC-213V και να την κάνει να στρίψει. Ο Iσπανός της Suzuki μάλιστα, πραγματοποίησε μια φοβερή προσπέραση απ’ την εξωτερική στον Marquez, ενώ κέρδισε τον αγώνα με μια ανάσα να τον χωρίζει απ’ τον περσινό πρωταθλητή που τον καταδίωκε!

Το 2019 ο Rins χάρισε 11 τερματισμούς μέσα στην πρώτη πεντάδα στη Suzuki, εκ των οποίων οι δύο ήταν νίκες και ο ένας ήταν στη δεύτερη θέση. Ήρθε τέταρτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με μόλις έξι βαθμούς να τον χωρίζουν απ’ την τρίτη θέση του “Top Gun” της Yamaha.

Tags: