MotoGP 2023, Jerez FP2 - Η εργοστασιακή Aprilia το 1-2

Και τρίτος στους συνδυαστικούς χρόνους FP1+FP2 ο Dani Pedrosa
Aleix Espargaro
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/4/2023

Σε πιο ζεστές συνθήκες από τα FP1 διεξήχθησαν τα FP2 της Jerez, με αποτέλεσμα οι χρόνοι να μην μπορούν να πέσουν όπως το πρωί. Λίγο πριν το τέλος, ο Aleix Espargaro κατάφερε να βελτιώσει κατά τι τον καλύτερο χρόνο των FP1 του Dani Pedrosa, με τον ομόσταυλο του, Maverick Vinales να παίρνει τη δεύτερη θέση, και με τον μικρό Σαμουράι να καταφέρνει να κρατηθεί 3ος στους συνδυαστικούς χρόνους FP1+FP2, παρότι βρέθηκε μόλις 9ος στα δεύτερα δοκιμαστικά της Παρασκευής.

Τα δεύτερα δοκιμαστικά κύλησαν χωρίς μεγάλες αλλαγές από τα πρώτα, με τον Πρωταθλητή του 2022 Pecco Bagnaia και τον Πρωταθλητή του 2021 Fabio Quartararo να μην καταφέρνουν να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα, καταλαμβάνοντας τις θέσεις 13 και 16.

Πτώσεις στα δεύτερα δοκιμαστικά της Παρασκευής είχαμε από τον Joan Mir, τον Alex Rins, τον Iker Lecuona, ενώ ο Bezzecchi άφησε στην αμμοπαγίδα τη μοτοσυκλέτα του όταν υπέστη μηχανική βλάβη και ξεκίνησε να αφήνει πυκνούς καπνούς πίσω της.

Ακολουθεί η συνδυαστική κατάταξη FP1 & FP2

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
1 A.ESPARGARO Aprilia Racing  
2 M.VIÑALES Aprilia Racing 0.002
3 D.PEDROSA Red Bull KTM Factory Racing 0.062
4 J.MARTIN Prima Pramac Racing 0.096
5 J.MILLER Red Bull KTM Factory Racing 0.127
6 J.ZARCO Prima Pramac Racing 0.188
7 M.OLIVEIRA CryptoDATA RNF MotoGP Team 0.248
8 A.MARQUEZ Gresini Racing MotoGP 0.333
9 T.NAKAGAMI LCR Honda IDEMITSU 0.336
10 L.MARINI Mooney VR46 Racing Team 0.345
11 B.BINDER Red Bull KTM Factory Racing 0.389
12 M.BEZZECCHI Mooney VR46 Racing Team 0.466
13 F.BAGNAIA Ducati Lenovo Team 0.525
14 R.FERNANDEZ CryptoDATA RNF MotoGP Team 0.695
15 A.RINS LCR Honda CASTROL 0.779
16 F.QUARTARARO Monster Energy Yamaha MotoGP 0.797
17 F.MORBIDELLI Monster Energy Yamaha MotoGP 0.992
18 J.MIR Repsol Honda Team 1.142
19 F.DI GIANNANTO Gresini Racing MotoGP 1.152
20 S.BRADL HRC Team 1.165
21 E.BASTIANINI Ducati Lenovo Team 1.277
22 A.FERNANDEZ GASGAS Factory Racing Tech3 1.570
23 J.FOLGER GASGAS Factory Racing Tech3 1.990
24 I.LECUONA Repsol Honda Team 2.566
Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."