MotoGP 2023, Mugello, FP2 - Ο Bagnaia πρώτος, παρά τον χτυπημένο του αστράγαλο

Απαρηγόρητος Quartararo, εξαιρετικός Rins, μαχητής όπως συνήθως ο Marc Marquez
Mugello 2023, FP2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Μία ώρα δοκιμαστικών στην στεγνή και ηλιόλουστη πίστα του Mugello ξεκίνησε με τα FP2 (που πλέον λέγονται P2), με μια νέα πληροφορία να εξηγεί τον τραυματισμό του Aleix Espargaro που αντιμετώπισε δυσκολίες στα πρώτα δοκιμαστικά. Έτσι μάθαμε πως ο Ισπανός έπεσε με το ποδήλατο του την ώρα που έκανε αναγνωριστικό γύρο... στην πίστα του Mugello! Θυμίζουμε πως στα πρώτα δοκιμαστικά ο Aleix συμπλήρωσε μόλις 8 γύρους, έβαλε τα κλάματα, βγήκε έξω, είχε πτώση και αποσύρθηκε στο motorhome του.

Πάντως στα δεύτερα δοκιμαστικά της ημέρας ο Aleix εμφανίστηκε από την αρχή στην πίστα, βελτιώνοντας μάλιστα τον χρόνο του κατά τι, ανεβαίνοντας στην 20η θέση στο πρώτο δεκάλεπτο των FP2 / P2.

O Marc Marquez συνέχισε να παίρνει στο κατόπι τους αναβάτες των Ducati, χάνοντας όμως τα φρένα στην πρώτη στροφή δις τουλάχιστον, όταν πήγαινε "τρέιλερ" στον Johann Zarco και στον αδελφό του, Alex.

Οι τραυματισμοί δείχνουν να επηρεάζουν ακόμα πολλούς αναβάτες, όπως τους Oliveira, Bagnaia, Bastianini, Marini, κ.α., που για την ώρα δείχνουν να παλεύουν, δίχως να καταφέρνουν να μπουν στην πρώτη δεκάδα. Εξαίρεση αποτελεί ο Raul Fernandez της περιφερειακής Aprilia, που με την επιστροφή του μετά την επέμβαση που είχε για arm-pump βρέθηκε με το καλημέρα στην 10η θέση.

Στα μισά του session ο Aleix είχε μια έξοδο στην αμμοπαγίδα της San Donato, δίχως ευτυχώς να πέσει, ενώ για την ώρα οι χρόνοι παραμένουν ως έχουν για όλους από τα FP1 / P1, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στις τελευταίες θέσεις όπως πχ. την 20η θέση του Aleix και την 21η του A. Fernandez.

Εικοσιοκτώ λεπτά πριν το τέλος έχουμε πτώση του Joan Mir (είχε 11 πτώσεις για φέτος πριν την 12η εδώ) στην πρώτη στροφή της πίστας, με τον πρώτην Παγκόσμιο Πρωταθλητή να μην μπορεί να γυρίσει γρήγορα και με ασφάλεια με τη μοτοσυκλέτα της Honda.

Σχεδόν την ίδια ώρα με την πτώση του Mir, o Jack Miller καταφέρνει  να βελτιώσει τον χρόνο των FP1, για να βρεθεί 14ος.

Νέα από τον Aleix, όπου στα pits έχει βγάλει την μπότα του, προσπαθώντας με τη βοήθεια παγοκύστης να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή στον αστράγαλο του.

Οι πρώτοι δέκα είναι εξαιρετικά κοντά ο ένας στον άλλο, με τον 11ο Michele Pirro να βρίσκεται μόλις 0.060 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Alex Marquez!

Δεκατρία λεπτά πριν το τέλος, φρέσκα ελαστικά έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στους τροχούς των μοτοσυκλετών, και οι χρόνοι ξεκινούν να πέφτουν.

Στα 10 λεπτά πριν το τέλος, πέφτει ο Marc Marquez, έχοντας σημειώσει προηγουμένως ταχύτερο χρόνο στον πρώτο τομέα της πίστας, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει. Τρέχει σαν τρελός για να γυρίσει στα pits και να προλάβει να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

Σειρά για την πρώτη θέση έχει ο Brad Binder, όμως δεν προλαβαίνει να χαρεί, και τον περνούν οι Bagnaia, Martin και Bezzechi, σημειώνοντας ταχύτερους γύρους μέσα στα ίδια λίγα δευτερόλεπτα!

Ταχύτερος τώρα είναι ο Bezzechi με 1:45.808.

Έχουμε φτάσει στα 6 λεπτά πριν από το τέλος, και ξεκινά το sprint για την τελική κατάταξη στα P2.

Ο Marc Marquez είναι στην ουρά του Maverick Vinales που έχει τον 9ο ταχύτερο χρόνο, με τον MM93 να είναι 12ος. Κόκκινες γραμμές σε κάθε τομέα της πίστας για τους δύο, που ετοιμάζονται να ανέβουν στην κορυφή. Τέλεια τοποθετημένος ο Marquez καταφέρνει να κάνει τον ταχύτερο χρόνο, έχει όμως έξοδο στην 1η στροφή, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τους υπόλοιπους.

Και δεν θέλουν και ιδιαίτερη πρόσκληση, με τον Bagnaia να γράφει εκείνος τον πρώτο χρόνο, δεύτερος ο Bezzecchi, τρίτος ο Rins, τέταρτος ο Martin, πέμπτος ο Bastianini, έκτος ο Zarco, αφήνοντας μόλις 7ο τον Marc.

Πτώση έχουμε για τον Digia, πτώση και για τον Nakagami, με τους αναβάτες της ΚΤΜ και της Yamaha να βρίσκονται εκτός πρώτης δεκάδας (μόλις 15ος και απαρηγόρητος ο Quartararo, που χαντακώθηκε από την κίτρινη σημαία μετά την πτώση του DiGiananontio)... όμως... έρχονται δυο μεγάλες εκπλήξεις για να ανατρέψουν δυο προγνωστικά την τελευταία στιγμή! Από τη μία ο Brad Binder γράφει τον 4ο χρόνο, και από την άλλη ο Aleix Espargaro καταφέρνει να τερματίσει 9ος! Και μια αρνητική ανατροπή, που αφορά στον Alex Marquez που ήταν πρώτος στα FP1, και μόλις… 13ος στα FP2.

Η τελική πρώτη δεκάδα των FP2 έχει ως εξής:

1 Pecco Bagnaia 1:45.436
2. Marco Bezzechi
3. Alex Rins
4. Brad Binder
5. Jorge Martin
6. Enea Bastianini
7. Johann Zarco
8. Marc Marquez
9. Aleix Espargaro
10. Luca Marini

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες